- 8 Mart 2015
- 25.150
- En iyi cevaplar
- 1
- 81.391
- 798
Oğlu dururken kız mı babasını yıkasin ? Yapmayın Allah aşkına hasta adam nasıl utanır nasıl üzülür .. böyle kiyaslara girmeyin .Bi yardımcı sağlanabilir istense.eşim bu gitmelerle gelmelerle bile evde ruh gibi.bizim bi hayatımız olamıyosa bi yardımcı sağlanmalı değil mi?bukadr yük binmemeli ana oğul üstlerine ozamn.kendi kızı da dışarda onun da bi fonksiyonu yok.niye herşey tek oğlana bakıyor
Annesi de ne rahatmış ya evde hasta adam var hala gezme mi düşünüyorAnnesinin gezmeleri oluyor akşamları babasını beklemeye gitmek zorunda kalıyor.bizim bir plan varsa altüst oluyor hemen.annesi gezmesine gitmeyiveremez mi?
Valla yanlış düşünüyorsunuz, kocası evde hasta bakıma muhtaç ve kadın hala gezme peşinde mi ? Pes !Kadın eve kapansın, ruh hastası olsun.
Senin kocan o adamın oğlu, farkındasındır umarım .
Allah razı olsun eşinizden. ne kadar anlayışlıymış. siz de öyle davranırsınız eminim. aslında olması gereken bu da o kadar kötü örnekler duyuyoruz ki bunları dinlemek kulağa çok hoş geliyor. Babanıza da Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallahRahmetli babam hastalandıktan sonra sekiz ay ayın sadece bir haftası İstanbul’a eve eşimin yanına geldim kalan zamanım hep babamlarda geçti. Elime geçen bütün parayı babama harcadım. Eşim evde üç kediye bakıp beni ayda bir kaç gün görerek neredeyse bir yıl geçirdi. Bir hafta bir yere gidelim dedik babam kötüleşti ikinci gece apar topar döndüm. Eşim değil ağzını açıp sızlanmak bana üzülüp teselli etmeye çalışmak dışında bir şey demedi. Ayrıca babama bu kadar ilgilendiğim için beni daha fazla sevip saygı duydu sanırım. Bugün roller değişse ben de eşim gibi davranırım. Bizi en az 20 yıl sırtında taşıyan anne babamız hastayken tabii ki hayatımızı ilişkimizi eşimizi ihmal edeceğiz
empati kurmaktan yoksunsunuz. 24 saat hasta baktınız mı hiç, günyüzü görmeden aylarca, yıllarca? bunları yaşamadan ve birazcık da olsa düşünmeden ne kadar rahatmış demek kolay çünkü. Allah size ve yakınlarınıza o günleri göstermesinValla yanlış düşünüyorsunuz, kocası evde hasta bakıma muhtaç ve kadın hala gezme peşinde mi ? Pes !
Teşekkür ederim anlayışlı güzel cevabınız için.
Canım ya neler yaşamışsın. Daha doğrusu neler başarmışsın. Allah senden razı olsun.Kendinizi onun yerine koyun. Hatta ona yardımcı olun. Unutmayın bugün onun yaşadıklarını baska bir gün siz yaşayacaksınız. Ben babam hastayken sabah5 de kalkar hastaneye götürürdum. Ordan işe giderdim. 8e kadar çalışır eve donerdim. Bazen eve değil anneme gecerdim. Babamın bir ihtiyacı varsa karsilayim diye. Sonra eve gecerdim.. Yorgun argın siniri bozuk. Tam uyuyayım derken bir telefon baban kötü. Kalkar yine anneme giderdim. Ambulans gelir babamı hastaneye götürür düm. Gece 3 4 olur eve gelirdim. Bazen sabahı bulurdu. Sabah 8 bir telefon babam arar beni köye götürün baba yapma etme baba. Yok dinlemez annem ağlar. Kalkar anneme giderim. Babamı ikna eder ordan işe giderim. Bu akşam uyuyayım derken yine bir telefon işten direkt yanlarına giderim uzun zaman böyle geçti.okadar zor zamanlardıki. Üstelik kendi çekirdek ailem içinde büyük halletmem gereken sorunlar varken. Eşimin desteği vardı evet ama yeterli bulmuyorum. Şimdi ne diyorum biliyormusun. Onun anne veya babası hastalanırsa onun desteğinden 1 fazlasını bile vermem. Kimsede anne babasının suçu ne diyemez. Sonuçta onların çocuğu onlar yetiştirdi. Gelir evimde kalırsa bile alıp hastaneye koşturmak ve tüm ihtiyaçları onun sorunu beni ilgilendirmez. Ben kendisinden birşey istemedim kendim halletmek zorunda olduğumu biliyorum ama o nekadar destek olduysa bende okadar olurum. Ve inanki bu zamanlarda eşin desteği daha önemli. Babasının ihtiyacı yokken bile sizin hadi babanın yanına gidelim demeniz gerek. Bugün babanı yıkaman için hadi gidelim demen gerek.evet çok zor. Daha yeni evlenmişsin hayalin çok daha farklıdır. Ama hayatta herşey istediğimiz gibi gitmiyor ve böyle kriz anlarında oluşan bağ aile içinde çok önemli. Bukadar zor durumdaysa baba allah gecinden versin çok zamanı kalmamış bile olabilir. Rabiim şifa versin inşallah. Belki babam da yasamasam sana hak verebilirdim kötü hissetmen için. Denir ya başa gelmeyen bilinmez . Ne mutlu ki eşinize babasına böyle kol kanat geriyor.
Babam annemden ayrılmış daha doğrusu davaları devam ediyordu ama bu vahim hastalıkla bir şekilde yanımıza geldi ve elimizden geleni yaptık. Yeri geldi bizi uzmete devam etti nur icinde yatsın. Yeri geldi ağladı kızım çocuğun eşin evin işin arasında birde benimle uğraşıyor sun dedi. Aşk olsun baba dedim. Bugün ben sana yapmazsam evladım bana hiç bakarmı. Sen iyileş yeterki. Erkek kardeşim yok. Babamın özel bölge trasını bile ben yaptım. Eşim allahı var ben yapayım dedi. Hayır sen benim ailem olabilrisin ama bu konuda elsin dedim. Kendim yaptım. Babacım utandı istemedi. Aşk olsun baba annem çalışırken sen benim altımı degistirmedin mi dedim. Heee kızım yaptım dedi. Bak şimdi sıra bende hiç bir farkı yok ben senin parçanım ben varken başka birine düşmez dedim. .
Neden Bukadar ayrıntı anlatıyorum. Çünkü bunların hepsi çok zor şeyler çok zor zamanlar. Inanki eşinin babası için korkuları endişesi senin evliliğini doyasıya yaşayamama psikolojinden çok çok ağır basar.
Sen hiç evden çıkmadan 24 saat geçirebilir misin ? Eşi hasta diye kadın zaten üzülüyordur, bir de üstüne eve takılsın kendi depresyonuyla mi uğraşsın?Valla yanlış düşünüyorsunuz, kocası evde hasta bakıma muhtaç ve kadın hala gezme peşinde mi ? Pes !
Allah bana ve yakınlarıma gösterdi rahat olun siz ! benim canım rahmetli babacığım akciğer kanseriydi, annem 1 dk başından ayrılmazdı olur da birşey ister diye, hiç günyüzü görmesin demiyor zaten kimse, akşam gezmelerine de gitmeyebilir elbette ki !empati kurmaktan yoksunsunuz. 24 saat hasta baktınız mı hiç, günyüzü görmeden aylarca, yıllarca? bunları yaşamadan ve birazcık da olsa düşünmeden ne kadar rahatmış demek kolay çünkü. Allah size ve yakınlarınıza o günleri göstermesin
siz olayı çok yanlış anladınız, benim rahmetli babacığım da kanser hastasıydı annem 1 dk başından ayrılmazdı, seve seve de dururdu, asla dışarı çıkmasın 7-24 başında dursun demiyoruz ama oğlunun sürekli gelip gitmesiyle kadın da rahata bağlamış bence ,Sen hiç evden çıkmadan 24 saat geçirebilir misin ? Eşi hasta diye kadın zaten üzülüyordur, bir de üstüne eve takılsın kendi depresyonuyla mi uğraşsın?
Benim babam kanser hastasıydı, annem onu bırakıp bir yere gitmezdi, kimseye de emanet etmezdi .tek yaptığı, önceden babamla birlikte gittiği mutfak alışverişini topluca yapıp geri dönmekti. Bu bile eziyet cunku alisamadi babamsiz hicbirseye .Herkes gelir evinde ziyaret ederdi annemi babamı. Bu arada gelinimizin bir bardak suyunu icmemistir babam .hastalığı ağırlaşana kadar kimseden yardım istemezdi ,kendi işini kendi yapardı . Zaten son 3 gün bakıma muhtaçtı . Ondan önce iyiydi biraz daha .beyni patlayınca altına bez bağlandı ,bebek gibi beslenmeye başlandı. Ee şimdi bu süreçlerden geçen biri nasıl olur ?sürekli evde olduğunu düşün? Babam iyiyken sürekli çıkarırdı onu "madem beni bırakıp gitmiyorsun, birlikte gidelim "diye ..sonuç ruh hastası bir kadın. Ruh hastası derken aklı basında, normal yaşamına devam ediyor fakat ağır ilaçlar kullanarak .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?