- 2 Ekim 2018
- 318
- 193
- 18
- 30
Bence merhametli bi esiniz oldugu icin cok sanslisiniz bu devirde bunu yapan kac adam var?Evet zorlaniyorsunuz ama ilerde sizde yaslanacaksiniz ne olacaginizi biliyormusun simdi kimseye ihtiyaciniz yok ya yarin ? Rabbim hayirli evlat versin ne ekerseniz onu bicersiniz .Oda onun babasi kimse istemez pisin icinde hayat sursun kac yasina kadar yasiyoruz ki zaten sıkin biraz disiniziEşinizin babası rahatsız ve tek oğlan,kız kardeşi de şehir dışında çalışıyor .hergün sabah kaldırmaya akşam yatırmaya gidiyor,onun dışında banyo için yine ayrı gidiyor haftada 2 ,3. Bazen eşinizle herhangi bir yerdeyken örnek sinema ,aranıp gel babanı bi yıka denilebiliyor. tuvalet durumu sebebiyle ekstra da yıkamak gerekebiliyor yani haftada 1,2 defa.
Bunun dışında evinizin temizliğini ,yemeğini ,pazar alışverişlerini siz kendiniz yapıyorsunız.sabahın 7 sinde işe gitmenize rağmen eşinizin bile kahvaltısını hazır ediyorsunuz.pazar kahvaltısını bile ;değil eşinizin hazırlaması ,birlikte bile hazırlayamıyorsunuz.çünkü eşiniz babasının yanına gitmek zorunda.
Eve çoğu zaman yorgun gelen bi eşiniz var. Yemekten sonra uyuyakalan .nazınızı tribinizi çekemeyen .bir şeyi için yapmadığını söylediniz mesela,zaten işte yoruluyorum da babama bakıyorumda şeklinde sıralıyıveren bi eşiniz.
Bunları düşünürken 1,2 yıllık evli olduğunuzu düşünün lütfen.psikolojiniz nasıl olurdu?davranışlarınız ,düşünceleriniz ne olurdu? paylaşırsanız sevinirim teşekkürler.
yaşadım, tarifi imkansız bir acı..aynen öyle mune. bende tek çocuğum. babamı düşünüyorum da böyle bir durumda muhtaçlığına utancından kahrolur eminim.
çok zor bir durum.
Çok bencilce düşünmüşsünüz babası tabi ki yardım edicek sizin babanız hasta olsaydı eşin gitmeni istemiyorum deseydi ne düşünürsün paranız varsa bi bakıcı ayarlayabilirsünizEşinizin babası rahatsız ve tek oğlan,kız kardeşi de şehir dışında çalışıyor .hergün sabah kaldırmaya akşam yatırmaya gidiyor,onun dışında banyo için yine ayrı gidiyor haftada 2 ,3. Bazen eşinizle herhangi bir yerdeyken örnek sinema ,aranıp gel babanı bi yıka denilebiliyor. tuvalet durumu sebebiyle ekstra da yıkamak gerekebiliyor yani haftada 1,2 defa.
Bunun dışında evinizin temizliğini ,yemeğini ,pazar alışverişlerini siz kendiniz yapıyorsunız.sabahın 7 sinde işe gitmenize rağmen eşinizin bile kahvaltısını hazır ediyorsunuz.pazar kahvaltısını bile ;değil eşinizin hazırlaması ,birlikte bile hazırlayamıyorsunuz.çünkü eşiniz babasının yanına gitmek zorunda.
Eve çoğu zaman yorgun gelen bi eşiniz var. Yemekten sonra uyuyakalan .nazınızı tribinizi çekemeyen .bir şeyi için yapmadığını söylediniz mesela,zaten işte yoruluyorum da babama bakıyorumda şeklinde sıralıyıveren bi eşiniz.
Bunları düşünürken 1,2 yıllık evli olduğunuzu düşünün lütfen.psikolojiniz nasıl olurdu?davranışlarınız ,düşünceleriniz ne olurdu? paylaşırsanız sevinirim teşekkürler.
Eşinizle empati kurun kavim al denizlere her daim eşini mutlu etmeye calisirsan o da seni mutlu etmeye calisir sikintisini isini paylaşmayı deneyin eğer ona sitem ederseniz sizden uzaklaşır vefasız oldugunuzu dusunurEşinizin babası rahatsız ve tek oğlan,kız kardeşi de şehir dışında çalışıyor .hergün sabah kaldırmaya akşam yatırmaya gidiyor,onun dışında banyo için yine ayrı gidiyor haftada 2 ,3. Bazen eşinizle herhangi bir yerdeyken örnek sinema ,aranıp gel babanı bi yıka denilebiliyor. tuvalet durumu sebebiyle ekstra da yıkamak gerekebiliyor yani haftada 1,2 defa.
Evet ama bi yardımcı sağlanabilir.oğlunun da bi hayatı var bunu düşünmüyor bence .kendi kızı dışarda o da burada olsa yardımlaşsalar neyse.ama yok .boyuna çağrılmasından yalnız bırakılmaktan Yoruldum.
Anne baba konusunda neden ben yapıyorum neden kardesim.yapmiyir muhabbeti çok yanlış. Herkes kendi insanlığını gösterir. Ben üstüme düşeni yaparım yapmayanin kendi bileceği is. Bu gönül işi. Iyilik yaparken birileri takdir etsin diye yapılmaz zaten, iyiliğin doğasına ters. Insanların anne babalarıyla olan ilişkilerine karışmamak gerek..Haklısınız bir şey demiyorum.ama 2 evlat var .tek değil.biri dışarda olmasaymış .babasının yanımda işe girseymiş de paylaşsalarmış bu durumu en azından.tek bi oğlana yükleniliyor.KV zaten eşimden için bişey yapmıyor herşeyimi kendim yapıyorum diyor hiç bi yaptığını görmüyor oğlunun.o da bi değişik .
Kendinizi onun yerine koyun. Hatta ona yardımcı olun. Unutmayın bugün onun yaşadıklarını baska bir gün siz yaşayacaksınız. Ben babam hastayken sabah5 de kalkar hastaneye götürürdum. Ordan işe giderdim. 8e kadar çalışır eve donerdim. Bazen eve değil anneme gecerdim. Babamın bir ihtiyacı varsa karsilayim diye. Sonra eve gecerdim.. Yorgun argın siniri bozuk. Tam uyuyayım derken bir telefon baban kötü. Kalkar yine anneme giderdim. Ambulans gelir babamı hastaneye götürür düm. Gece 3 4 olur eve gelirdim. Bazen sabahı bulurdu. Sabah 8 bir telefon babam arar beni köye götürün baba yapma etme baba. Yok dinlemez annem ağlar. Kalkar anneme giderim. Babamı ikna eder ordan işe giderim. Bu akşam uyuyayım derken yine bir telefon işten direkt yanlarına giderim uzun zaman böyle geçti.okadar zor zamanlardıki. Üstelik kendi çekirdek ailem içinde büyük halletmem gereken sorunlar varken. Eşimin desteği vardı evet ama yeterli bulmuyorum. Şimdi ne diyorum biliyormusun. Onun anne veya babası hastalanırsa onun desteğinden 1 fazlasını bile vermem. Kimsede anne babasının suçu ne diyemez. Sonuçta onların çocuğu onlar yetiştirdi. Gelir evimde kalırsa bile alıp hastaneye koşturmak ve tüm ihtiyaçları onun sorunu beni ilgilendirmez. Ben kendisinden birşey istemedim kendim halletmek zorunda olduğumu biliyorum ama o nekadar destek olduysa bende okadar olurum. Ve inanki bu zamanlarda eşin desteği daha önemli. Babasının ihtiyacı yokken bile sizin hadi babanın yanına gidelim demeniz gerek. Bugün babanı yıkaman için hadi gidelim demen gerek.evet çok zor. Daha yeni evlenmişsin hayalin çok daha farklıdır. Ama hayatta herşey istediğimiz gibi gitmiyor ve böyle kriz anlarında oluşan bağ aile içinde çok önemli. Bukadar zor durumdaysa baba allah gecinden versin çok zamanı kalmamış bile olabilir. Rabiim şifa versin inşallah. Belki babam da yasamasam sana hak verebilirdim kötü hissetmen için. Denir ya başa gelmeyen bilinmez . Ne mutlu ki eşinize babasına böyle kol kanat geriyor.Eşinizin babası rahatsız ve tek oğlan,kız kardeşi de şehir dışında çalışıyor .hergün sabah kaldırmaya akşam yatırmaya gidiyor,onun dışında banyo için yine ayrı gidiyor haftada 2 ,3. Bazen eşinizle herhangi bir yerdeyken örnek sinema ,aranıp gel babanı bi yıka denilebiliyor. tuvalet durumu sebebiyle ekstra da yıkamak gerekebiliyor yani haftada 1,2 defa.
Keyfi derken ne sıklıkta gidiyor ki akşam gezmelerine ? Bir şeyleri annesiyle konuşarak planlarsanız iki tarafın da planı aksamaz . Amaç birlikte olmaksa eşinizle birlikte siz de gidin her zaman olmasa bile. Gerçekten ciddi bir sorumluluk . Bence eşinize destek olmalısınız . Aynı zamanda da takdir etmelisiniz hele ki bu devirde .Bi yardımcı sağlanamaz mı? Kendi kızı dışarda ona hiçbirşey dokunmazken ,oğlunun hayatını umursadığını düşünmüyorum .kendi keyfi şeyleri için siz keyfi işlerinizden olsanız memnun olur muydunuz planlarınız altüst olduğunda
Takmışsın görümceye. İki lafından biri kızı dışarda. Sana en çok o dokunuyormuş gibiBi yardımcı sağlanabilir istense.eşim bu gitmelerle gelmelerle bile evde ruh gibi.bizim bi hayatımız olamıyosa bi yardımcı sağlanmalı değil mi?bukadr yük binmemeli ana oğul üstlerine ozamn.kendi kızı da dışarda onun da bi fonksiyonu yok.niye herşey tek oğlana bakıyor
Boyle bir insan ektigini bicer. Ben sokaktaki yasli bir amca icin bile hayiflanirken, baba icin elbetteki yapilmali. Es icin yipratici olsa da, hayirli evlat ve huyunun guzel oldugunu dusunup birkez daha asik olurdum esime. Siz de olmalisiniz. Banane deyip sirtini donebilrdi de.Eşinizin babası rahatsız ve tek oğlan,kız kardeşi de şehir dışında çalışıyor .hergün sabah kaldırmaya akşam yatırmaya gidiyor,onun dışında banyo için yine ayrı gidiyor haftada 2 ,3. Bazen eşinizle herhangi bir yerdeyken örnek sinema ,aranıp gel babanı bi yıka denilebiliyor. tuvalet durumu sebebiyle ekstra da yıkamak gerekebiliyor yani haftada 1,2 defa.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?