Siz olsanız nasıl olurdunuz?

Bence merhametli bi esiniz oldugu icin cok sanslisiniz bu devirde bunu yapan kac adam var?Evet zorlaniyorsunuz ama ilerde sizde yaslanacaksiniz ne olacaginizi biliyormusun simdi kimseye ihtiyaciniz yok ya yarin ? Rabbim hayirli evlat versin ne ekerseniz onu bicersiniz .Oda onun babasi kimse istemez pisin icinde hayat sursun kac yasina kadar yasiyoruz ki zaten sıkin biraz disinizi

Normal bir durum.

Babası hasta ve ona bakmak zorunda.

Sizin Babanız olsaydı ne yapardınız ?

Sen evlenmeden önce KP in kanser hastası olduğunu biliyordun....bu günlerin gelebileceğini de düşünmüş olmalısın.Konularını okuduğum kadarıyla yarın KP hakkın rahmetine kavussa yinede eşinle ve KV ile sorunlarının çok yoğun olarak devam edeceğini düşünüyorum.

böyle bir esim olsaydi hergün ona yeniden asik olurdum sanirim..

aynen öyle mune. bende tek çocuğum. babamı düşünüyorum da böyle bir durumda muhtaçlığına utancından kahrolur eminim.
çok zor bir durum.
yaşadım, tarifi imkansız bir acı..
babanı o şekilde görmek, onun utancı, senin o utançtan daha da ezilmen.
Allah kimseye yaşatmasın..
ben 20 gün içinde kaybettim babamı, akciğer kanserinden, gözümüzün önünde giderek eridi, farketmemişiz son aşamaya ilerlemiş.
Konu sahibi çok acımasız geldi bana. ister 2 kardeş ister 10 kardeş olsun evlat koşacak anne babaya, bakıcı tutalım başımızdan savalım ne kadar vicdansızca. açıklama da planlarım bozuluyor yalnız kalıyorum.
eşinin yerinde olsam notunu vermiştim çoktan.

Çok bencilce düşünmüşsünüz babası tabi ki yardım edicek sizin babanız hasta olsaydı eşin gitmeni istemiyorum deseydi ne düşünürsün paranız varsa bi bakıcı ayarlayabilirsüniz

Eşinizle empati kurun kavim al denizlere her daim eşini mutlu etmeye calisirsan o da seni mutlu etmeye calisir sikintisini isini paylaşmayı deneyin eğer ona sitem ederseniz sizden uzaklaşır vefasız oldugunuzu dusunur

Kıyamam en çok babaya zor, kim evladına muhtaç olmak ister ki. Allah razı olsun eşinizden. Siz de eşinize destek olun da aldığı hayır dualardan nasiplenin. Dünya hali insanın başına her an her şey gelebilir. Bunları düşünürken bunu unutmayın.

Siz çok bencil ve vicdansız bir insansınız!
Eminim aynı şey sizin başınıza gelse koşa koşa gidersiniz ama iş eşinize gelince "ama benim evliliğim" diyorsunuz! İnşallah rabbim sizi böyle sınamaz!

Boşanın ne diyelim? Ne hayırsız bir eş mi diyelim? Ne kadar bencilsiniz mi diyelim? Yarın başınıza birşey gelse eşiniz size de aynı özenle bakacak demekki mi diyelim ne yapalım?

Bunu esinize soyleyin.
Yardimci tutacak gucleri varsa arada alinabilir neden olmasin?
Ama esiniz hayirli evlat, masallah

Anne baba konusunda neden ben yapıyorum neden kardesim.yapmiyir muhabbeti çok yanlış. Herkes kendi insanlığını gösterir. Ben üstüme düşeni yaparım yapmayanin kendi bileceği is. Bu gönül işi. Iyilik yaparken birileri takdir etsin diye yapılmaz zaten, iyiliğin doğasına ters. Insanların anne babalarıyla olan ilişkilerine karışmamak gerek..

Kendinizi onun yerine koyun. Hatta ona yardımcı olun. Unutmayın bugün onun yaşadıklarını baska bir gün siz yaşayacaksınız. Ben babam hastayken sabah5 de kalkar hastaneye götürürdum. Ordan işe giderdim. 8e kadar çalışır eve donerdim. Bazen eve değil anneme gecerdim. Babamın bir ihtiyacı varsa karsilayim diye. Sonra eve gecerdim.. Yorgun argın siniri bozuk. Tam uyuyayım derken bir telefon baban kötü. Kalkar yine anneme giderdim. Ambulans gelir babamı hastaneye götürür düm. Gece 3 4 olur eve gelirdim. Bazen sabahı bulurdu. Sabah 8 bir telefon babam arar beni köye götürün baba yapma etme baba. Yok dinlemez annem ağlar. Kalkar anneme giderim. Babamı ikna eder ordan işe giderim. Bu akşam uyuyayım derken yine bir telefon işten direkt yanlarına giderim uzun zaman böyle geçti.okadar zor zamanlardıki. Üstelik kendi çekirdek ailem içinde büyük halletmem gereken sorunlar varken. Eşimin desteği vardı evet ama yeterli bulmuyorum. Şimdi ne diyorum biliyormusun. Onun anne veya babası hastalanırsa onun desteğinden 1 fazlasını bile vermem. Kimsede anne babasının suçu ne diyemez. Sonuçta onların çocuğu onlar yetiştirdi. Gelir evimde kalırsa bile alıp hastaneye koşturmak ve tüm ihtiyaçları onun sorunu beni ilgilendirmez. Ben kendisinden birşey istemedim kendim halletmek zorunda olduğumu biliyorum ama o nekadar destek olduysa bende okadar olurum. Ve inanki bu zamanlarda eşin desteği daha önemli. Babasının ihtiyacı yokken bile sizin hadi babanın yanına gidelim demeniz gerek. Bugün babanı yıkaman için hadi gidelim demen gerek.evet çok zor. Daha yeni evlenmişsin hayalin çok daha farklıdır. Ama hayatta herşey istediğimiz gibi gitmiyor ve böyle kriz anlarında oluşan bağ aile içinde çok önemli. Bukadar zor durumdaysa baba allah gecinden versin çok zamanı kalmamış bile olabilir. Rabiim şifa versin inşallah. Belki babam da yasamasam sana hak verebilirdim kötü hissetmen için. Denir ya başa gelmeyen bilinmez . Ne mutlu ki eşinize babasına böyle kol kanat geriyor.

Babam annemden ayrılmış daha doğrusu davaları devam ediyordu ama bu vahim hastalıkla bir şekilde yanımıza geldi ve elimizden geleni yaptık. Yeri geldi bizi uzmete devam etti nur icinde yatsın. Yeri geldi ağladı kızım çocuğun eşin evin işin arasında birde benimle uğraşıyor sun dedi. Aşk olsun baba dedim. Bugün ben sana yapmazsam evladım bana hiç bakarmı. Sen iyileş yeterki. Erkek kardeşim yok. Babamın özel bölge trasını bile ben yaptım. Eşim allahı var ben yapayım dedi. Hayır sen benim ailem olabilrisin ama bu konuda elsin dedim. Kendim yaptım. Babacım utandı istemedi. Aşk olsun baba annem çalışırken sen benim altımı degistirmedin mi dedim. Heee kızım yaptım dedi. Bak şimdi sıra bende hiç bir farkı yok ben senin parçanım ben varken başka birine düşmez dedim. .
Neden Bukadar ayrıntı anlatıyorum. Çünkü bunların hepsi çok zor şeyler çok zor zamanlar. Inanki eşinin babası için korkuları endişesi senin evliliğini doyasıya yaşayamama psikolojinden çok çok ağır basar.

Ne yapsın adam gelmiyorum ne haliniz varsa görün mu desin ?

Bunu mu istiyorsun , mutlu mu olacaksın?
Hasta ve muhtaç bir adam söz konusu biraz daha merhametli olun lütfen .

Keyfi derken ne sıklıkta gidiyor ki akşam gezmelerine ? Bir şeyleri annesiyle konuşarak planlarsanız iki tarafın da planı aksamaz . Amaç birlikte olmaksa eşinizle birlikte siz de gidin her zaman olmasa bile. Gerçekten ciddi bir sorumluluk . Bence eşinize destek olmalısınız . Aynı zamanda da takdir etmelisiniz hele ki bu devirde .

Takmışsın görümceye. İki lafından biri kızı dışarda. Sana en çok o dokunuyormuş gibi

Ne hayırlı evlat derdim.. ayrıca kahvaltı hazırlamak basit ama yaşlı baktınız mı hiç bilmiyorum ben kendi ailemden biliyorum babaanneme bizim evde bakıldı. Babam banyoya taşır annem yıkardı . Babam tırnaklarını keser , annem yemeğini yedirirdi. Tuvalete iki kişi taşırlardı . Annem babaannemin son zamanlarda yatak yaralarını temizler pansuman ederdi .. birde üstüne yaşlı olduğu için huysuzluklari olurdu tahammül eder sabır gösterirlerdi...

Eşiniz sizden birşey beklemiyor ama evlatlık vazifesini yerine getiriyor . İnşallah sizin de evlatlariniz size hayırlı olur babası gibi . Lütfen eşinize destek olun psikolojik olarak o çok daha daraliyor emin olun. Allah mükâfatını verir inşallah

Boyle bir insan ektigini bicer. Ben sokaktaki yasli bir amca icin bile hayiflanirken, baba icin elbetteki yapilmali. Es icin yipratici olsa da, hayirli evlat ve huyunun guzel oldugunu dusunup birkez daha asik olurdum esime. Siz de olmalisiniz. Banane deyip sirtini donebilrdi de.
Alkisliyrm kendisini.
Yatalak ve emekli , 65 yasinda bi teyze var. Kimsesi yok. Her hafta yikamaya giderim. Bigun aklimdan olmsz dusunceler gecti. " eshes napiyrsn , kendine gel!! " dedim. Yapana hatta esine bile cok zor bi durum. Ama hosgorulu olmak lazm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…