• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce bu bana mı düşer?

annem ona rağmen onun anneci olduğunu düşünüyor.

Bir de annesiyle defalarca görüşmedim diye bize kırgınmış haklıymış da, arayı ısıtmak için herhangi bir hamurişi yapıp bir anda gidersem çok mutlu olurmuş, hayır yani ben böyle bir kadını niye mutlu etmeye çalışıyorsam

E annen haklıymış işte, daha ortada resmiyete dokülmüş bir durum bile yokken adam annesini mutlu etmeni istiyor.
Bugün bunu isteyen, yarın evlendiğinizde seni anasına köle etme niyetinde değilse gel beni bul

Sevgilinin ailesine hiçbir açıklama yapmak zorunda değilsin, senin muhatabın sevgilin. Açıklama istiyorlarsa kendisi yapacak. Ama daha şimdiden seni öne sürüyor, mecbursun diyor bir de. Hayırdır ya. Evlenınce seni nelere mecbur bırakacağını düşünemiyor musun?
Daha yaşınız 27. Noldu yangından mal kaçırır gibi daha yüzük gelir gelmez bu ne baskı?
Anladıgım kadarıyla evlenecek ev kuracak bir paranız da yok, nasıl evleneceksiniz sevgilinle konuştun mu bunları? Nasıl bir ayrımcılıga maruz kaldıgını detaylı söylemiyorsun bir türlü ama zaten boşver oralara gelene kadar senin sevgilin sıkıntılı. Anneme hamur işi yap ne ya, daha ortada bişey yok kaynana gönlü hoş edeceksin öyle mi? Sen asla aile ile muhatap olma, çok açıklama istiyorsa annenin annemle konuşması münasip olur de onu arasınlar bakalım.

Asıl tavsiyem ise ayrıl bundan.

Kızlar merhaba,

3 yıllık bir ilişkimiz var, evlilik teklifi edildi ancak bazı şeyler rayına oturmadığı için söz-isteme-nişan vs henüz konuşulmuyor, benim ailem biraz soğuk bakıyor bu ilişkiye ve kendilerine göre haklı nedenleri var.

Onun ailesi de üsteleyip duruyormuş ne zaman olacak seni geçiştirip oyalıyor vs. aklına girip sürekli moralini bozuyor sevgilimin, aslında alakası yok ben sadece ailemi ikna etmeye çalışıyorum, ailem onun ailesini sevmiyor ki düşününce hak veriyorum onun ailesi ciddi anlamda evlat ayrımı yapan bir aile.

Sevgilim geçen gün ailesine bu ilerlemeyişle ilgili benim gelip açıklama yapmam gerektiğini istemesem de buna “mecbur” olduğumu söyledi, yoksa sürekli üstüne geliyorlarmış, böyle bir şey bana mı düşer kızlar Allah aşkına? ben hep geçiştiriyorum bunu dedikçe, ama bir gün patlak verecek yani.
Ay ne saçma yahu. Aklıma girmelerine izin vermesin o zaman. Sakın gitmeyin. Ve aileniz haklı evlenmeyin. Daha ailesine karışmayın diyemeyen adamla evlenilir mı yahu

Kusura bakmayın detaylandırayım biraz, benim ailem yüzünden ilerlemiyor, ben de gelip onun ailesine açıklama yapıcakmışım ailem böyle böyle yapıyor ama biraz zaman verin biz ciddiyiz tarzında.
Söyleyeceğiniz sözleri de belirlemiş. Ailem evlat ayiriyorsunuz sevgilim anaci vs diyor diye açıklama yapmanız lazım o zaman doğrusu bu. Gidip onların duymasını istediğiniz şeyleri mı söyleyeceksiniz konu mankeni misiniz? Sakın gitmeyin, sizi orada sikistiracak ve ailenize saldiracaklar. Sizden de ailenizi kotulemenizi bekliyorlar. Deliler bence bunlar. Ben deli insandan korkarım. Ayrılın gitsin. Sevgilinizden de bı b.k olmaz belli. Üç kuruş aklıyla saçma sapan akıl vermiş zorlamış sizi

Söyleyeceğiniz sözleri de belirlemiş. Ailem evlat ayiriyorsunuz sevgilim anaci vs diyor diye açıklama yapmanız lazım o zaman doğrusu bu. Gidip onların duymasını istediğiniz şeyleri mı söyleyeceksiniz konu mankeni misiniz? Sakın gitmeyin, sizi orada sikistiracak ve ailenize saldiracaklar. Sizden de ailenizi kotulemenizi bekliyorlar. Deliler bence bunlar. Ben deli insandan korkarım. Ayrılın gitsin. Sevgilinizden de bı b.k olmaz belli. Üç kuruş aklıyla saçma sapan akıl vermiş zorlamış sizi
Yalnız gitmesi büyük hata olur. Bu kulaklar neler duydu.

27 yaşındayız ikimiz de. Bir de her şey bu kadar pahalıyken sıkıntı çekmemizi istemiyor annem. Ama annem en çok onun annesine düşkünlüğünden şikayetçi.
Siz değilsiniz yani anneniz şikayetçi o zaman söyleyin annenize evlenmesin

Yani ne diyim o kadar inanarak boş konuşmuşsunuz ki

Simdiden bu kadar yorucu seylere maruz kaldiginiz konularda neden israrla oldurmaya calisiyorsunuz? Bunu genel cogunluk yapiyor, burada okuyoruz. Neden yani.
Boyle puruzler bir is konusunda olsa eminim isten ayrilirsiniz, en azindan ayrilma planiniz olur kosede.
Arkadasiniz olsa o arkadasligi bitirirsiniz.
Alisveris yaptiginiz bir yer olsa gerekirse artik en uzak yere gidersiniz alisverise.
Her seyde birakirsiniz ama ozel iliski birakilmiyor nedense. Evet yilllar gecmis birlikte falan ama aslinda her seyde bi "gecmis" oluyor ama vazgeciyoruz iste onlardan.
Bazen dusunuyorum keske ben de olumsuzluklari kabullenip devam etseydim iliskilerimde, simdi bir aile hayatim olurdu. Sonra diyorum ki kor topal ilerleyen aile hayatindan ne olacakti ne guzel takiliyosun rahatsin :)

Bekarim ve evlenmek isterim yani ama niye zorlayayim. Valla benim icin evlilik yolunda (hem es adayi hem ailesi dahil buna) SIFIR puruz olmali. Ve inanin boyle evlilikler var. Oluyor yani. Kendinize deger veriyorsaniz su iliskiyi iyice bi gozden gecirmelisiniz.

Herkese tek tek çok teşekkür ederim.

Benim ailem istemeyip onun ailesi istediği için kötü olan aile bir anda benim ailem oldu, neden ailemin istemediğine odaklanılmadı, bununla çok güzel manipüle edildim, bizim engelimiz benim ailem şeklinde göründü.

Ailesinin yaptığı bu ayrımcılıkları yüzüne vurup ailesinden kendimi çektiğimde de sana yapılmadı sonuçta sen kendini çekemezsin yapılan bana yapıldı şeklinde tepki gösterdi

Bir de annesiyle defalarca görüşmedim diye bize kırgınmış haklıymış da, arayı ısıtmak için herhangi bir hamurişi yapıp bir anda gidersem çok mutlu olurmuş, hayır yani ben böyle bir kadını niye mutlu etmeye çalışıyorsam
Evet ailesinin ayrımcılıkları sizi ilgilendirmez bu konuda haklı. Size uygun değilse ayrılmayı tercih edebilirsiniz. ''Böyle bir kadın'' dediğiniz sevgilinizin annesi eğer evlenirseniz görüşmek zorunda olacağınız kişi. İleride sevgilimi değiştiririm, yanıma çekerim gibi bir düşünceniz varsa o mümkün olmuyor. Dikkatli düşünüp ona göre kararınızı verin.

Aileniz karşı tarafa güvenmiyor ve bu evliliğe sıcak bakmıyor, mantık olan erkek tarafının veyahut sevgilinizin sizin ailenizle görüşüp bu evlilik için güven sorununu çözmesi gerekir ne münasebet siz gideceksiniz. Burada ikna edilmesi gereken sizin aileniz oluyor. Birde hamurişi yapıp götürmek ne alaka 2 gün sonra ilk fırsatta sen kapımıza elin kolun dolu geldin oğlumu kandırdın demeleri için mi?

Sevgilin gelip ailesinin laflarını sana anlatıyor ayy berbat. Prenses mi bu çikolata alıp istemeye de gidecek misiniz?

Uzun uzun yazmayacağım arkadaşlar yazmışlar. Aklın varsa bir an önce bunu sepetlersin daha fazla vakit harcama 27 yaşındasın gençsin. Annen haklı, onu dinle.

Ayrımcılık dediğiniz konular neler? Maddi olarak mı manevi olarak mı kastediyorsunuz anlayamadım

Hem maddi hem manevi diyebilirim, ailenin dışlanan çocuğu olmuş, kardeşi sevgilimden daha az süredir çalışmasına rağmen borç para verip mal mülk her şeyi almasına destek oldular ama sevgilimde hiçbiri yok

Hepinizin mesajlarını tek tek okudum arkadaşlar hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum, hepsi benim için çok kıymetli, yol gösterdiniz.
Ben biraz da manipüle oldum çünkü benim ailem istemediği için kötü gibi görünen oyalayan sorunlu olan aile benim ailem gibi ama neden istemediğine odaklanılmadı.
Benim ailem öncesinde ev alalım kirada oturmayın biz aileler maddi yönden destek oluruz ikiniz de bir şekilde ödersiniz şeklinde lafını yapmıştı ona bahsetmiştim ilk başta sıcak gibiydi, sonra ailesine bahsetmiş ailesi evlenmeden ev alınmaz demiş bir anda ters döndü kendisi de evlenmeden alınmasını onaylamıyor oldu, annem bundan sonra iyice soğudu, çünkü kardeşine alınıyor buna niye alınmıyor, cebinden para çıkmayacak olsa bile tepkili olmasına sinirledi
Ben sonra annelerimizi buluşturdum annesi kirada otururlar şeklinde laf yapmaya başladı annem de bu kez aşırı soğuk davranmaya başladı

Kızlar merhaba,

3 yıllık bir ilişkimiz var, evlilik teklifi edildi ancak bazı şeyler rayına oturmadığı için söz-isteme-nişan vs henüz konuşulmuyor, benim ailem biraz soğuk bakıyor bu ilişkiye ve kendilerine göre haklı nedenleri var.

Onun ailesi de üsteleyip duruyormuş ne zaman olacak seni geçiştirip oyalıyor vs. aklına girip sürekli moralini bozuyor sevgilimin, aslında alakası yok ben sadece ailemi ikna etmeye çalışıyorum, ailem onun ailesini sevmiyor ki düşününce hak veriyorum onun ailesi ciddi anlamda evlat ayrımı yapan bir aile.

Sevgilim geçen gün ailesine bu ilerlemeyişle ilgili benim gelip açıklama yapmam gerektiğini istemesem de buna “mecbur” olduğumu söyledi, yoksa sürekli üstüne geliyorlarmış, böyle bir şey bana mı düşer kızlar Allah aşkına? ben hep geçiştiriyorum bunu dedikçe, ama bir gün patlak verecek yani.
Ailen ailesini tanımıyorlen neye göre karar veriyor bu ayrıma?

Hepinizin mesajlarını tek tek okudum arkadaşlar hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum, hepsi benim için çok kıymetli, yol gösterdiniz.
Ben biraz da manipüle oldum çünkü benim ailem istemediği için kötü gibi görünen oyalayan sorunlu olan aile benim ailem gibi ama neden istemediğine odaklanılmadı.
Benim ailem öncesinde ev alalım kirada oturmayın biz aileler maddi yönden destek oluruz ikiniz de bir şekilde ödersiniz şeklinde lafını yapmıştı ona bahsetmiştim ilk başta sıcak gibiydi, sonra ailesine bahsetmiş ailesi evlenmeden ev alınmaz demiş bir anda ters döndü kendisi de evlenmeden alınmasını onaylamıyor oldu, annem bundan sonra iyice soğudu, çünkü kardeşine alınıyor buna niye alınmıyor, cebinden para çıkmayacak olsa bile tepkili olmasına sinirledi
Ben sonra annelerimizi buluşturdum annesi kirada otururlar şeklinde laf yapmaya başladı annem de bu kez aşırı soğuk davranmaya başladı
Çünkü ev alma işi sizin ailenize yıkılacak. Adamlar boşanma senaryosunu bile düşünmüş, parayı aileniz versin ama mal ikiye bölünsün. Diğer evlada gelince bekarken alıyorlar ki ona gelen zırnık götüremesin. Çok çakal bunlar, sakın sakın ayağınızı atmayın evlerine, azap ayeti gibi üstünüze çökerler.

Peki ailesi yüzünden ondan vazgeçmem doğru olur mu yani sizce kendi tarafıma çekebilir miyim onu?
Biz kadınların en büyük 2 yanılgısı.
1. Evlenince düzelir.
2. Çocuk olunca düzelir.

Koca adam olmuş, karakteri oluşmuş. Sokma akılla yürümez.

Çocukluğu ailesine yaranmakla geçtiyse yetişkinliğe de aynı olacak. Ailesinden en ufak sevgi kırıntısı görse peşlerinde koşacak. Hatta ailesi sana ters gitse, sırf sevilir miyim diye sizi gözden çıkaracak.

Sana abla tavsiyesi, evlenince kendi tarafıma çekerim yanılgısına asla düşme.

Çünkü ev alma işi sizin ailenize yıkılacak. Adamlar boşanma senaryosunu bile düşünmüş, parayı aileniz versin ama mal ikiye bölünsün. Diğer evlada gelince bekarken alıyorlar ki ona gelen zırnık götüremesin. Çok çakal bunlar, sakın sakın ayağınızı atmayın evlerine, azap ayeti gibi üstünüze çökerler.
Hiç bu şekilde düşünmemiştim o kadar mantıklı ki sizin dediğiniz

Hiç bu şekilde düşünmemiştim o kadar mantıklı ki sizin dediğiniz
Onlar çocuklarını düşünmüyor ama sizin aileniz düşünüyor. Zaten bu yüzden bu iş olsun diye sizi sıkıştırıyolar. Bi daha nerden bulacaklar kızlarına ev alacak aileyi?

Back
X