sizde durumlar nasıl işliyor

limoncu28

Guru
Kayıtlı Üye
1 Mayıs 2013
7.131
4.597
398
evet kızlar simdi bayram mezusu var yine esim alısmıs her seferinde tüm bayram gunlerinde ailesinde gecirmek istiyo tama benim ailemede gelir ama 7 senedir bıktım yani yasıtlarım bozcada gökceada gezsin benim ne isim var sehir hayatından uzak bi yerde
,
bide durumuda biliyosunuz kaynana karsılamaz bisey yapmaz ne hazırlık ne bisey surat bi karıs hani esinin hatrı vs diyenler icin yazıyım esim o hatrı coktan gecti kaynana görümce bi sürü sey yaptı esim bana yok öyle degil yok ben konustm dedi benimde kafam rahattı esim beni kolladı diye megerse yalan söylemis ne konusmus ne bisey hatta üstüne dalga gecmisler bana göre

o insanların yuzunu görmek bile istemiyorum bi sürü sey var tabi

ama esime dedim sen gidebilirsin senin ailen neden gitmiyorum cünkü esim arayı koruyamıyor annesine babasına bakın esim 2 gun geliyo sesinizi cıkarmayın huzurlu duralım diyemiyo kaynana herseye karısıyo bide esimin yanında laf söyler bende durmam cvp veririm esim hala bakar anne sende burda yanlıssın demez bide 7 senedir her seferinde bak bu sefer baska olcak bu sefer susturcam diye diye kandım gittim hadi gönlü olsın hesabı ama gecen seneden beri

aslında ablaları be kaynannayla bir olup arkamdan is cevridiginden beri geri cekildim sen ne istersen yap dedim

simdi gelelim konumuza yine dedim bayramın 1 gunu gidelim pazar dönücez düsünün 3 gun var yine yok arifeden gidicekmis dedim senin maksatın esinle gitmek degilse o baska ben ait olmadıgım yerde neden 3 gunden fazla duruyım kı rahat etsem neyse bayramın 1 gununu beyenmiyomus beyefendi dedim el öpmekse el öpmek iste cuma gidicez pazar dönücez daha ne

siz napıyosunuz bu durumda

Supriz tatil programı yapardim sanırım :)
Biz kayinvalidemlerde 2 geceden fazla kalmadık hic, ben istesem esim istemez.
Bayramlar yaz donemine geldigi icin de artik tatilde degerlendiriyoruz.

Genel olarak bayramda bizde memlekete gideriz. Tatili ikiye boler ailelerde oyle kaliriz. Evde sıkıcı oluyor evet bazen, ama genelde carsi pazara atariz kendimizi. Hele arefeden gittiysek, bizim memlekette gece 1-2 ye kadar carsi canli oluyor, bos gecmezdik, simdi cocuklardan dolayi zor olabiliyor.

Limoncu, hatır gönül sevgi işleri bu ziyaretler, bayramlar da bahanesi yani. Sevmediğim hazzetmediğim adama nezaketen de olsa ziyarete gitmem, hiç umurumda olmaz. İçimden gelmiyorsa niye kendimi zorlayayım? Benim ziyaret anlayışım bu; bana saçma salak davranılan yere gidip de zamanımı da enerjimi de heba edemem kim olursa olsun.

Kvlerle bi sorunum yok, iyi insanlardır - anlaşırız, ziyaretlerine gitsem ne yapacağını nasıl ağırlayacağını şaşırır kadın, severim de yani; bayramın ilk günü kim yakınsa (Bizimkiler yakın) ziyaret etmeye başlarız. Bizimkilerden sonra ikinci adres kvgildir. Sonra büyüklerden anneanneler hayatta, bi eşimin anneanne bi benim anneanne ziyareti tamam bitti gitti. Diğer günler kuzenlerle etkinlik yaparız yemekli eğlenceli vb.

Supriz tatil programı yapardim sanırım :)
Biz kayinvalidemlerde 2 geceden fazla kalmadık hic, ben istesem esim istemez.
Bayramlar yaz donemine geldigi icin de artik tatilde degerlendiriyoruz.
ya tatile gidiyoruz zaten o sıkıntı degil de tamam 1 gece yat yeter ne isin var butun bayram gunlerini orda gecirmeye bunun icin buyuk kavga cıkarmata ne gerek var bakalım ne olucak ben dedim esime ya bayram 1 gunu giderim yada gitmem bana deger vermeyen ve buna göz yuman sensin daha fazlası bana fazla oda gelme dedi bakalım simdi konusmuyoruz

hatta bunun icin ailemi aramıs 40 yasında adam annemde demis siz aranızda konusun anlasamıyosanız ben napıyım demis

ki daha öncede her kavgada arıyodu annemi tembihledim bak aradıgında tavsan gibi kalma dedim söyle lafını ne bu böyle her kavgada beni ailemle tehtit ediyo bu sefer elinde patladı bakalım ne olucak

Benım ailem İzmirde oldugu için 1 bayram İzmire gideriz 1 bayram İstanbulda kalırız.
Bu bayram İzmire gidiyoruz . Sadece 2 gun annemde durucaz gerı kalan 10 gün denıze gidicez.

ayyy bunlar bide köyde yaa köyy yani patla sıkıntıdan esimde sıkıldıgımı biliyo ki onun icin hadi dedim geen bayramın 1 gunu ordayız pazar dönücez eee daha ne zorluyon bide her seferinde kavga edip dönüyoruz

yani düsün ya kaynana yüzünden ya görümce buna yuz veren kim esim eee neden buna göz yumuyım ki sen arayı saglayamıyosun birazda senin canın sıkılsın bakalım

bana diyo bekar gibi bayrama gidiyorum ee dedim o zaman 4 gun degil 3 gun kal esinle git buda ona uymazmıs dedim sende kusura bakma ben senin icin 3 gun veriyorum ama sen arifeden gidemedim diye benle ayrılma muhabbeti yapıyosun dedim kusura bakma bunun icin buyuk kavga cıkarıyosan zaten bizim cok sorunumuz var demek

düsünün neleri tolere ettim hadi aman agzımızın tadi kacmasın ali rıza bey gibi eee karsımdakide biraz ailesine yerini bildircek benim karım geliyo kavga cıkarmayın dicek ama yok onuda diyemez

Bayram zamanı kavgalarını hiç anlamıyorum-anlam veremiyorum diyeyim özetle.
Tuhaf geliyor bana bu tip şeyler. Yok önce benim annemlere gideceğiz, yok 4 gün kalacağız filan yav ne gerek var hiç mi görmüyorsun anneni sanki :/ Arada kilometreler olur da aylardır görmemiş olursun, tamam kal 2-3 gün ama işte bana manasız geliyor. Çocuğum büyüsün evlensin, gitsin karısıyla dağ bayır, deniz okyanus gezsin, yüzleri gülsün mutlu olsunlar, ben daha mutlu olurum şahsen. Huzursuzluk çıkarınca rahatlayan kv modellerini-kocaları anlayamıyorum, ne çeşit bir egodur, bencillikte kaçıncı seviyedir yani. :/ Gençler bırak gezsin, tatil her zaman olmuyor iş güç, devir değişti. Millet affedersin köpek gibi çalışıyor, bayramda bi elin eksik öpülüversin nolcak.

Hak veriyorum bu konuda sana Limoncu.

Ailem farklı şehirde
Fanazanın ilk günü burda akşam ailemin olduğu yere gideceğiz nasipse
Kurbanda tüm burdayız
Geçen yıl ramazan bayfamını benim ailemle geçirdik kurbanda burda
Yani orta yol bulunur uzakta olan da da geçirilebilir bayan huzursuzluk çılarmaha gerek yok ki
Eşiniz henüz olgunlaşmamış

heralde 60 yasında olgunlascak 40 olmus daha ne zaman anasının ablalarının eteklerinden cıkıcak bilmiyorum reelde iyi bi insan olabilir ama biz anlasamıyoruz cünkü ortak noktamız cok az ben cok kücük evlendim 20 yasında nerdeyse salaklık cagım üni kampüsünd efink atıcagıma perdem ne renk olsun diye karar veriyorum :)))

tabisi ailemide dinlemedim allahtan barıstık ta yanlız degilim

valla 1 senedir trım trım ıs arıyorum part tıme bile bana yeter ama yok param olsada hersey kendi yoluna baksa

Biz zaten alt üst ilk onlara gideriz Bi kaç saat oturduktan sonra kendi anneme gideriz daha hiçte yemeğine temizliğine cartına curtuna el değirdiğimi bilmem.
Valla bastan konus son kez orda benim canımı sıkacak muhabbetlerde benim daha ağır konusmamam için mudahale et de sen edemezsen ağır konusurum de.
Senin zayıf noktanı öğrenmiş hepsi uzerine gelip seni sinir edip arkandan dedikodunu yapıp gülüyorlardır.
Ben olsaydım dahada güler kahkaha atar catlatırdım onları çatır çatır.

eşimin ailesi burada zaten kardeslerı ve babası var sadece kv vefat ettı, bayramın ilk gunu babada bulusulur zıyaret edılır sonra akşam ustu benım memlekete gecerız bu ara bayramlar yaza denk geldıgınden herkes yazlıkta olur (dededen kalma) annemlerde oraya gelır orada bayramlasırız. bır ıkı gun kalıp döneriz eve bazende bayramın 2. gunu gectıgımız olur bızım tarafa ...
ama kv demler dısarda olsa her bayramı bastan sona onlarla gecırmek ıstemezdım ..

Konuyu okurken siz hiç gitmeyeceksiniz eşiniz yanlız gidecek sandım ama cuma gidelim diyormussunuz bana göre yanlis yapıyorsunuz ha 3 gün ha 4 gün ne farkeder ki bunun için eşle kötü olmaya değmez bence ha deseniz ki ben hiç gitmek istemiyorum eşim zorla götürüyor o ayrı tabi ama zaten 3 gün kalmayı kabul etmişsin 4 olsa ne olurki

Benim için bayramın en kıymetli anı bayramın ilk günü sabahıdır. Eşler babalar namazdan çıkar kahvaltılık alıp eve dönerler.
Çocukluk anılarımı pek hatırlamam ama bayram kahvaltıları çocukluk anılarımın en güzel yerindedir.
Belki eşiniz için de böyledir.
Bayramdan 1 gün önce gitseniz yine 3 gün kalıp cumartesi evinize dönseniz olmaz mı?
Hem pazar günü de evinizde dinlenmiş olursunuz

bende tam tersi, anne evindeykende hep özenirdim bayramda toplanıp memleketine gidenlere, hatta işyerinde arkadaşlara lütfen anlatmayın kıskanıyorum derdim. Maalesef ne anne , ne eş tarafından şöyle gidelim kafa dinleyelim diyebileceğimiz bi memleket yok. Aslında çok şanslısınız

biz aynı bahçe oturuyoruz,eşim koskoca dört günü gereksiz bi şekilde buralarda tüketmeyelim dedi,tatil planı yaptık,akdenizde olucaz,ben ilk evlendiğim yıllarda bayramlarda tatile gidenleri eleştirirdim,ama eşim sağolsun bu fikre alıştırdı beni,kurban bayramını evde geçiriyoruz,onda da ilk gün kurban telaşı vs aileyle bayram şeklinde geçiyor,ikinci günü de şehirdışına benim aileme gideriz bi gece kalıp üçüncü gün döneriz,dördüncü gün genelde biz çekirdek aile bi plan yaparız,sizi çok iyi anlıyorum,aranızın kötü oldugu belli insanlarla o kadar uzun zaman geçirmenizi istemeleri resmen haksızlık.

işte biz kafa dinleyemiyoruz sorun orda esim 40 yasında ragmen olgunlasmadıgı icin annesi yada abaladının laflarıyla hareket edince yada onlar bana laf söyleyip ben cvp verince kavga ediyrouz ve kavgayı sen cıkarıyosun diye annesine sende yanlıssın ablalaların lütfen karısma esime bunu diyemezsin demedigi icin bende hakkımı savundugum icin kavga ediyoruz huzurlu bi bayram gecirmedik evlendigimizden beri

hayatta dönmez iste kendinde 40 yasında ama korkuyonailesinden ben olsam gider 1 gunu sabah kahvaltıda orda olur butun gun vakit gecirri aksam yatar sabah dönerim hadi esim sıkılmadı 1 gun daha eee 4 gun nedir ki bu ramazan diye kurban olsa 5 gun bide hafta sonuna denk getirir 1 hafta kalır eee sürekli kavag halinde oldugum esiminde beni kormadıgı ordamda neden esime güvenip gidiyim ki

sizdeki durumlar karmaşık, o zaman ya gidilmeyecek kendi evinizde vakit geçireceksiniz, yada herkes kendi ailesi ile bayramda birlikte olacak.Nasıl insanlar ki bayramda yanlarına gelen gelinlerine bu denlı kötü davranabiliyorlar.

aslında ana temayı kacırmıssın sanırım cünkü esim her kavgada bak aileni ararım onlar da beni haklı bulurlar kafasındaydı bende annemi tembihledim bak seni kavgadan sonra ararsa kendiniz halldedi 40 yasında insansın de dedim neyse esimin o kozda elinde patladı asıl olay böyle bi fedakarlıkta bile beni görmeyip olayı buyutup bosanma mevsusu yapmasıı eee sen her kavgada bak dedigimi yap yoksa bosanırız muhabbet yaparsan ne kadar sürer bu olay o bututtu beni mutlu etmeyen dalga gecen hatta esimde onlardan yana oldugu kaynanaya ben genede 3 gun gidicektim esim 4 gun diye tutturdu beni oaraya baglauan bisey yok esimede söyledim onun icin gidiyordum diye oda karısını istiyosa bayramın 1 gunu gider 3 üncü günü döner kimseye hesap vermek zorunda dgeil ama bunu konusabilicek cesareti yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…