sizde durumlar nasıl işliyor

söyle yazıyım 3 oglu var 2 sini bosandı sence kim yuzunden tabili gaza gelen ogulları yuzunden gelinleri severmi diye sor tüm amca dayı hala teyze gelinlerini sevmez ona göre kendi kızları kuzenleri prenses gelinde neymis der oo cocukları almıs ellerine sıra esimde sanırım

Aynı şehirde yaşıyoruz sabah kahvaltısı onun ailesinde akşam yemeği annemde oluyor oturup annemde eve dönüyoruz ertesi gün onlarda yemek yeniyor ve tatile gidiyoruz gerçi şuan bebeğimiz var nasıl yaparız bilmiyorum

Valla benim kv kp izmirde ben ank dayım o yüzden bayramlarda birlikte olmayız
Kendi aileme de sabahtan koşa koşa gitmem
Öğlen 1 saat uğrar gelirim zaten hergün görüyorum
Eskiden gelinler kızlar annesine babasına gelen misafiri ağırlarmış şmdi misafir de gelmiyor

sürahi hanım yanında halt etmiş desenizerestinizi çekin ve gitmeyin ,

limoncu bayramda kayınvalide de kalma konusunu niye bu kadar stres yapıyorsunuz ki? Ben sizi tuttuğunu koparan biri olarak görüyordum, siz 2 gün mü kalmak istiyorsunuz? 2 gün kalın çantanızı hazırlayıp eşinize de hadi eve dönüyoruz deyin, dönmüyorum derse binin otobüse evinize geri gelin, kalsın o annesinde, sonuçta her bayram bu yüzden kavga çıkıyor demiyor musunuz? 4 gün kalacağız diye diretirse yine kavga çıkacak o zaman, e öyleyse tüm bayramı kavga ve stresle geçirmek yerine ben olsam gider 1 gece kalır ertesi gün eşli veya eşsiz dönerim evime, bayramın kalan kısmını da istediğim gibi geçiririm.

Ya da baştan gitmeyeceksiniz, eşiniz tek gidecek, ben şahsen rahatsız olduğum ortamlara suratım on karış girmek yerine eşimi yolluyordum tek başına, onun gelmek istemediği yerlere de ben tek gidiyordum, bayram diye gitmek istemediğiniz bir yere zorunluluğunuz yok ki.

Zaten başka şehirdelermiş ne kadar müdahale edebilirler ki ayrıca eşinizin konuşmadığını nereden biliyorsunuz ezdirmiyorsa sorun yoktur zaten bayram kısa arifeden gitmek gerekir ki ilk gün namaza gider babasıyla bayramlaşma olur 2 gün kalacaksınız sonuç olarak o kadar da idare edilir bayram bu yani

Bayram 3 gunse 1 gunu esimin teyzesinde gecer (annesi olarak teyzesi var)
1 gunu annemde
1 gunu de kendi evimizde
Fazlasini bunyem kaldirmaz
Tatil plani olacak uzun bir vakit varsa ilk gun esimin teyzesinde olur
Sonra tatile kacariz
Tatile annemi de gotururum her zaman. Hem oglum icin hem de annem icin.

Cnm ben ne yapıyorum biliyomusun.
Eşimin tarafından kimse ile görüşmüyorum.
Ne giderim ne gelirim.
Telefonda slm söyleseler bile o selamı da almam da artık eşim selam söylüyor die 40 kere döner etrafımda o dönüşlerinde artık gülmem gelir tamam a.s derim.
Eşim aşırı iyi ve çok tatlı bı adam, aşırı iyi olmasa o selamı dahi almam.
Valla insanları bu kıvama onlar getiriyor.
Dünyaya bir defa geliyorum kimse için sinirlerimi de bozamam.

Kac saat mesafe var aranızda? Normal zamanlarda görüşebiliyor musunuz? Bunlar önemli.
Bilemedim bayramda kimsede kalacak şekilde program yapmıyorum şahsen,ailem 1 saatlik mesafede gidip görüp dönüyorum. Eşimin ailesi 5 saat mesafede,onunla da telefonlaşıyoruz çünkü sık sık geliyor zaten Istanbul'a,görüşebiliyoruz onunla da normal zamanlarda.
Bu bayram bir program yapmadık. Sokaklar boş,trafik az,istanbul'un tadını çıkarmayı planlıyoruz.
Mecburiyet gibi dayatıyorsa eşin her bayram ,birde anlaşamıyorsan ve eşinde arada dengeyi kurmuyorsa gitmeyebilirsin.

Biz Arif'e günü yola çıkıp akşam memleketimize varıyoruz.O gece eşimin ailesinde kalıyoruz,ilk günü de eşimin ailesinde geçiriyoruz.Kayınpederim,eşim ben akraba ziyaretine gidip dolaşıyoruz,hem de görmüş oluyoruz akrabaları.

2. Günü sabahtan kahvaltıyı yapıp benim aileme gidiyoruz,onları alıp kendi akrabalarımı görmek için memleketimize gidiyoruz gece dönüp,3.gün de çarşı falan gezip alışveriş edip dönüyoruz.

Her gitmemde haliyle ben de tartışıyorum ama ilk günü mutlaka eşimin tarafında geçirip diğer günleri kendi ailemde geçiriyorum.

Biz kendimize böyle bir mecburiyet koymuyoruz.canimiz isterse gideriz istemezse gitmeyiz özel günlerde aileye gidilecek diye bir zorunluluğumuz yok canımız ne isterse onu yapıyoruz çok şükür ki böyle bir eşim var insanlar gerçekten çok tuhaf....

Biz arefe günü aile ziyareti yaparız el öperiz bayramın 1.günü yola çıkarız tatile gideriz

Genelde esimin ailesinde olabilecek max uzun sure kaliriz.
Esimin memleketi egede ünlü bir tatil beldesi :)

Ama hic bir isini falan yapmam, cay bile koymam. Esimin ailesi is yapsam rahatsiz olur.

Hic kacirmayiz

Benim ailem de hic dert etmez.

Soyle ki eger gider de 1 gun sonra donersem aileme de haksiz gotur bide ayni kavgalar olur esimle bu bi fay hatti gibi ya benim dedigim yada o geldiginde bosanalim dicek Ben bunu bekliyorum cunku birlikte gidip 2 gun kalip mutlu olmak varken 4 gun duralim arifeden gidelim yoksa kavga cikaririm bosaalim muhabbeti yapan biri icin evlikik surdurmenin anlami yok bakalim Ben gitmicem arifeden giderse kendi bilir annesi diger ogullarini bosatti bi bu kaldi kafayi calistirmazsa kendi tercihi artik

limoncu28 bu arada adın mükemmel limoncu ya bayıldım.
Ben senden mutlaka büyüğümdür.
36 yaşındayım.
Benim ikinci evliliğim.
İlk evliliğimi 20 li yaşların başında yaptım.
2 ay sürdü.
Ama bı 20 yıldı benim icin.
Çok zor günler geçirdim.
Anlatsam destan cnm. Hüzün dolu yıllarımda oldu, çaresiz yıllarımda, umutlu yıllarımda. Hüzün dolu yıllarım tam 7 yıl sürdü.
Sana edindiğim tecrübelerden aktarmak istediğim.
Evliliğin yürümeyecek belli, benimki de belliydi.
Şimdi senin için vakit önüne bakma, karar alma vakti.
Ailen benim ailem gibi medeniyet esigi yüksekse hiç arkana bakma.
Ben ayrıldığım için iş, özel, aile, genel hayatımda hiç sorun yaşamadım.
Cevrem de medeni insanlarla sarılı.
İkinci evliliğimi çok uzun yıllar sonra yaptım.
Karşıma çok insan çıktı. Ve hiç biri evliliğimi sorun etmedi.
Ama ben yanlislarimi, doğrularımi, kendi kisiligimi iyi analiz ettim.
Hayat geçirebilecegim, çok seveceğim, kisiligime uygun, yaptığım hatadan uzak insan seçtim.
Her yaşadığımız gün bizlere tecrübe cnm benim.
Mesela ben kişiliği dingin, efendi, az konuşan, dokunurken bile beni incitmeyecek, asla zorlamayacak çok sevdiğim eşimle evlendim.
Şu an varya öyle sakin dingin sevgi dolu akıllı bı evliliğim var ki.
Eşim ailesini asla evliliğimize karistirmiyor ve ben yaşanılan olumsuz durumlardan dolayı görüşmeme zerre karışmıyor.
Geriye donup baktığımda insan toyluk zamanlarında gördüklerini görmemezlikten gelerek bitecek başlangıçlar yaptık.
En başta ben yaptım.
Sen şimdi evliliğini kurtarabilirsen kurtar ama kurtaramazsan bu bı ömür böyle devam.
Bazen dönüşler baştan yapılmalı, geç kalındığında kendinden harcarsın ve kendine dönüp baktığında sen sende kalmamışsındır.
Eşimi çok severek evlendim ama ne sevmek fakat evlilik yurutebilecegimi flört ederken ailesi ile ilgili bı durum oldu asla karıştırmam ve kimseyi konuşturmam dedi.
Gerçektende dediği kalıbının adamıydı eşim.
Bu sadece aile için geçerli değil bir erkek evliliğine herkesi konuşturur ise kadın artık ondan gitmiştir.
Maalesef erkeklerin çoğunluğu da nedenini hala bulamıyorum aile başta olmak üzere evliliklerini yıpratacak her olumsuzluğa bahanelerle tepki vermiyorlar.
Sunu sakin unutma eşin nasıl bir anne bir babanın çocuğu ve seviliyor ise sende bir anne ve bir babanın çocuğusun ve sende çok seviliyorsun.
Yapmadığın yada ailenin karşı tarafa yapmadığı hiç bir şeyi sana yapamazlar bunu unutma.
Ve ne kadar birbirimizi tanımasakta yanındayız.

Biz arefe günü aile ziyareti yaparız el öperiz bayramın 1.günü yola çıkarız tatile gideriz
millet bozcadada gökceada gezsin bende 4 gun kaynana yanında oturıyım bide köy gibi bi yer sacmalık yasım kac benim bu genc yasta ne isim olur yeter 10 senedir aptal gibi uydum bu seferde 10 sene esim bana uysun uymuyosada kendi bilir bakalım ne olucak bayramdan sonra

iş bulabilsem kafam cok rahat olucakta iş yokm

aynı fikirdeyim
biz de sadece bayramlarda tatil yapıyoruz ve eşimle kendimize ayırırz

ama bende de o kv modelinden var
her bayram aradığımızda burnunu çekip ağlama numarası yapıyor kimsesizim diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…