ne yalan söyliyeyim önce evladım geliyor, bu annelik iç güdüsü galiba ,yok eşim geliyor diyenler, bana pek inandırıcıda gelmiyor. anlıyamıyorum aslında...
şu satırları okuduktan sonra dilerim hanımlar kayınvalidelerinin gelinleri neden kıskandığını anlamışlardır.... herşeyden değerli gördükleri yavrularının, gün gelip onları ikinci plana atmalar, hatta arayıp sormamaları, üstelik kendilerine evlenmeden, birlikde hiçbirşey paylaşamadan, sadece kulakdan dolma korkularla, varlıklarına bile tahammül edemeyen gelinlerle yüz yüze kaldıklarında bu yürekleri evlat sevgisiyle yanan bu kayınvalidelerin duygularını, dilerim burada ki annelerin hepisi anlamıştır.... o kadar kolay değil demekki yerimseniben kolaycaa.s hadi kızım bu senin kocan artık, bana eyvallah demek
Vallaha aysemimcim ben anlamadim niye kayinvalideler gelinlerini kiskaniyormus????
Bu doganin kanunu degilmi canim gün gelecek hepimiz evlatlarimizla sarilip hadi yavrum allah seni mesut etsin diyecegiz hangimiz kaldik annemizle babamizla?? Tabiki ikinci plana atilacagiz cünkü evlatlarimiz kendi ailelerini kuracak nasil simdi bizim cocuklarimiz ve eslerimiz herseyimizse onlarinda öyle olucak bu gayet dogall bence.
Bir Anne evladinin daima mutlugunu ister ve herzaman cocugnun iyligni düsünür gelinini kiskanan bir kayinvalide evladindan cok kendini düsünüyordur bence.
Sevgiylea.s.
sadece kulakdan dolma korkularla, varlıklarına bile tahammül edemeyen gelinlerle yüz yüze kaldıklarında
ben vermişim sorumun cevabını yinebüyüklerimize saygılı olduğumuz takdirde, kayınvalidelerimizin bizleri sevmemesi,kabullenmemesi için bir neden yok... en azından ben yaşadıklarımdan biliyorum evladını canından, herşeyden çok seven bir anne, yavrusunun mutsuzluğunu asla ve asla istemez.... gençler ne olur onların anne olduğunu unutmayın.... elbette gelinlerine emanet edecekler, bu yüzden de yavruları için kaygı duymaları kadar doğal bişey olamaz.... bunu kendini düşünüyor diye algılamak bence doğru değil.... selamlar canım
sadece kulakdan dolma korkularla, varlıklarına bile tahammül edemeyen gelinlerle yüz yüze kaldıklarında
ben vermişim sorumun cevabını yinebüyüklerimize saygılı olduğumuz takdirde, kayınvalidelerimizin bizleri sevmemesi,kabullenmemesi için bir neden yok... en azından ben yaşadıklarımdan biliyorum evladını canından, herşeyden çok seven bir anne, yavrusunun mutsuzluğunu asla ve asla istemez.... gençler ne olur onların anne olduğunu unutmayın.... elbette gelinlerine emanet edecekler, bu yüzden de yavruları için kaygı duymaları kadar doğal bişey olamaz.... bunu kendini düşünüyor diye algılamak bence doğru değil.... selamlar canım
bana çok anlamsız geliyo bu ikisinin yeri ayrı gibi bi geyiğe girmeyeceğim ama eşşek kadar adamlada
yavrumu nasıl bi tutabilirimki.neye göre pek anlamadım.eşim bazen açmısın tokmusun diye onla
çocuk gibi ilgilenmemi ister onada derim sen karnını doyurabilirsin,ama ben şu çocuğa su
vermesem ölür..yani çok farklı şeyler..
soru seçim yapman gerekiyo biri gidecek,allah korusun ölecekse eğer doğam gereği küçük olanı
daha hayatı yaşamamış olanı seçersin zaten..bu budur yani..
süper anlatmışsın ayşemim a.s. aynen katılıyorum...evliliğimin ilk ayları :eşim
evliliğimin 1. yılı :kızım
evliliğimin 10.yılı :kızlarım ve oğulum
evliliğimin 20.yılı :kızlarım ve oğullarım
evliliğimin 30.yılı :şunu anladım ki eşime haksızlık etmişim.onu ikinci plana atmakla :çok üzgünüm:tabii o da beni çocuklardan sonra hep ikinci plana atmıştı :çok üzgünüm:doğanın kuralları,Allahın takdiri gereği büyüdük çe :Şeniz ikinci planda kalabileceğinizi,hatta kaldığınızı !!!hareketleri ile de olsa bunu hissettiriyorlar..
evliliğimin 31.yılı :galiba ikimiz içinde artık karşılıklı bakışırken...sanki önce sena.s der gibiyiz :teselli: acaba sadece biz mi öyle hissediyoruz:sm_confused:tabbiii onların acısını Allah hiçbirimize göstermesin...Allah anama babama da hiçbirimizin acısını göstermesin.Amiin
bu açıdan düşündüğünde ilerde hayırsız eşlere denk gelip seni kapının önüne koymayacaklarıda garanti değil çocuklarının.burda öyle yazılar okuyorum,öyle tavsiyeler duyuyorum ki,ağzım açık kalıyor.annesini nişanlısına çekiştiren oğullarmı istersin,eşinin annesine yüz vermemesini isteyen gelinlermi?kesinlikle çocuklarım diyoruum. Onlar herşeyden ve herkesden daha değerli. Kocanla tartışdığında kapının önüne koymayacağı ne malum. Ama çocukların ölene kadar seninle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?