Safir in dediği doğru, çok farklı ve her ikisinin de yeri ayrı olan sevgiler bunlar. Ama cevap vermek gerekirse;
Benim için de oğlum,
Eşim için de oğlu..
Kocam diyen olacağını sanmıyorum burda.
elbettteki... kadınlar zaten anaçdır da erkekler için aynı şeyi söyleyemiyeceğim
eşiniz ikinci planda kaldığını, asla ve asla hissetmesin:1no2: huzursuzluğun başlangıcı inanın olabilir... tecrübelerimle sabittirhiç dikkatinizi çektimi acaba onlar çok kolayca evlatlarını ikinci plana atabiliyorlaryerimsenibennedenini düşünelim lütfen !!! veee ikinci plana hem de bir kadın için ikinci plana atılmamak için bunu hissettirmeyin
Yazımdan eşimi 2.plana attığımı mı düşündünüz? Pek anlayamadım ama teşekkür ederim..a.s.
Birincisi; sizin eşiniz evladını 2.plana atabilir ama benim eşim dünyayı 2. plana atar ama oğlunu atmaz yani bu demektir ki; sizin kocanızla benim ki farklı düşünüyorlar..a.s Ya da farklı birşey anlatmak istediniz ama ben anlayamadım ..
İkincisi; eşimin 2.planda kaldığını da nerden çıkardınız? kafamçokkarıştı Ben sadece burdaki soruya istinaden cevap verdim.a.sOğlum için ,eşimi 2.plana atmak mecburiyetinde kalsam bile hissettirmem, 8 senelik evliyim taşlar oturdu zaten..yerimseniben
şu satırları okuduktan sonra dilerim hanımlar kayınvalidelerinin gelinleri neden kıskandığını anlamışlardır.... herşeyden değerli gördükleri yavrularının, gün gelip onları ikinci plana atmalar, hatta arayıp sormamaları, üstelik kendilerine evlenmeden, birlikde hiçbirşey paylaşamadan, sadece kulakdan dolma korkularla, varlıklarına bile tahammül edemeyen gelinlerle yüz yüze kaldıklarında bu yürekleri evlat sevgisiyle yanan bu kayınvalidelerin duygularını, dilerim burada ki annelerin hepisi anlamıştır.... o kadar kolay değil demekki yerimseniben kolaycaa.s hadi kızım bu senin kocan artık, bana eyvallah demek
nedense kayınvalideler erkek çocuklarını kıskanıyor. kız, annesinin evladı değilmi. kızda niye aynı bakış açısı olmuyor. yorumunuza göre şu yorum çıkıyor; evlat deyince akla sadce erkek geliyor... çünkü aynı anne gelinine kayınvalidelik yaparken, kıznın eşine farklı davranıyor yani damadına.
ANNE SEVGİSİ
Sakin, ılık ve güneşli bir günde bir melek cennetten kaçtı, yaşlı dünyamıza indi ve tarlalarda, ormanlarda, şehirlerde ve küçücük köylerde dolaşmaya başladı.
Güneş batar batmaz kanatlarını açtı ve :
'Ziyaretim sona erdi, artık ışık dünyasına dönmem gerek. Fakat, buradan bir anıyla dönmek istiyorum.' dedi.
Güzel bir çiçek bahçesine baktı ve :
'Bu çiçekler kadar güzelini, bunlar kadar hoş kokanını görmedim. Onun için anı olarak bu çiçekleri götüreceğim' dedi.
O sırada ileride, pırıl pırıl gözleriyle, gül yanaklı bir bebek gördü. Bebek gülümseyerek annesinin yüzüne bakıyordu.
Bunun üzerine melek şunları söyledi kendi kendine :
'Bu bebeğin gülümsemesi, bu buketten de güzel. Onu da beraberimde götürmeliyim.'
Bunları söylerken, bebeğin beşiğini, bebeğe ve beşiğe adeta bir sel gibi akan annenin sevgisini farketti. O anda ağzından şu sözler döküldü :
'Bu annenin bebeğine olan sevgisi bu dünyada gördüğüm en güzel şey. Bu sevgiyi de beraberimde götürmeliyim.'
Bu üç hazineyle birlikte inci kapılı cennete doğru kanat açtı. Cennetin kapısından içeri girmeden önce :
'İçeriye girmeden, anılarıma bir göz atayım' dedi.
Elindeki bukete baktı, tüm güller solmuştu. Bebeğin yüzüne baktığında, bebeğin gülümsemesi yok olmuştu. Annenin sevgisine baktı, o tüm güzelliğiyle yerinde duruyordu. Solmuş gülleri ve gülümsemeyi cennetin kapısında atıverdi ve kapıdan içeri girip cennetteki herkesi yanına cağırdı :
'İşte dünyada bulduğum ve cennet kadar güzelliğini yitirmeyen tek şey bu :
ANNE SEVGİSİ dedi.
BENCE İKİ SEVGİDE AYRILMAZ NE EVLAT NE EŞ SEVGİSİ HER İKİSİNİNDE ÖNCELİĞİ YOKTUR
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?