Kocanım diyerek anladım zaten ne olduğunu,resmen kocam olduğu için üzerimde hak iddia ediyor gibiydi. Garip gelecek ama hayatımda hiç dayak yemedim,ailem beni hiç dövmedi,en fazla abimle küçükken kavga ederdik saçımı çekerdi,yanağımı kulağımı ısırırdı falan. Bu yani. Ama ciddi bir şekilde sokak ortasında dayak yiyeceğim için korkudan öldüm orda,yaşadığım şoku anlatamam yani. Boşanmayı düşünmüyorum. (Şimdilik) biber gazı taşıyorum zaten,ufakta bir çakım var,o an hiçbiri aklıma gelmedi ama senim tavsiyene uyup bir zula yapıcam. Şuan yanımda uyumasını bırak odama evime girmesini isremiyorum,içim üşüyor onu görünce (panik atağım var) bir daha öyle şeyler olacak diye tedirgin oluyorum.Aman kendini kolla. Evin bir odasına içerden kapı kiliti yaptır eğer yoksa, dışardan açılamasın. Ve oraya biber gazı zula edin, telefonu almadan oraya kaçarsanız çaresiz kalabilirsiniz. Bu adamın zihniyeti kadın kocasına tabiidir, karı lafıyla hareket edilmez. Karı aklıyla iş yapılmaz. Kısaca kadın her anlamda kocasına bağlıdır ve ne denirse sineye çekmek zorundadır. Bu konudaki ettiği lafların tümü bu yönde. Aynı zamanda şiddete meyilli.
Daha önce toplumsal bir projede çalışmıştım. Kadına Fiziksel şiddet konusunda, o bölgede konuştuğum 10 kadından 9 u hayatında en az 1 kere dayak yemişti. Anket sonuçlarına genelde gece vakti ve kadın kocasına yeteri kadar erkek olmadığını ima ettiğinde oluyormuş. Ve bu dayağı sürekli hale gelmiş kadınların kocası genel olarak bu eşiniz gibi tarif edilen kadınları ikinci sınıf gören erkeklerdi.
Bende öyle.Çok üzüldüm çok
Yazık daha 1 haftanın evlilikte olanları bak
Canım internet sayfasından bulduk biz,sanırım bu şey gibi birşey hani özel üniversiteler öğrencilere burs vermek için falan mülakat yaparlar ya danışmanlık türü,sanırım öyle birşeydi.Özelde olsa sınav sonuçları olmadan kayıt yapılmaz cnm
Eve geçeyim de bir,düşüneceğim hepsini tek tek.Durumuna üzüldüm
Ama sana burada evlenme diyen insanların çoğu tecrübeli insanlardı.
Eşinin öfke problemi var muhtemelen
Tedavi olmasını iste
Aynı eve bile girmek istemiyorum,korkuyorum yine aynı şeyler olacak üstüme yürüyecek diye. O an kendimi korumak için vurdum. Çünkü hazmedemedim söylediklerini tepkilerini,kollarımı sıkışını hiçbirşeyi hazmedemedim.Bence esler birbirine asla el kaldirmamali. Bu kadın ve erkek için geçerli. El kaldirmaktansa o an o durumdan cikip gitmek daha iyi bence. Ikinizdede kontrol yok su anda. Size nasıl yardım edilir bilmiyorum. Yasiniz küçük yani. Aile terapistine gidin diyecem ama kardesimi öyle birinin yaninda kalmasını istemem acikcasi
O evimize gitti zaten,ben memleketimde kalıcam bir süre fındık bitince döneceğim.Çok üzücü bi durum gerçekten. Bi süre uzak durun burnunu sürtsün iyie gözdağı verin pişman olduğuna inanırsanız bi şans verin belki düzelir herşey...
Yo yo hayır,genelde ikimizde bağırıp çağırıp susardık,sarılırdık uyurduk kavgamız biterdi. Bugün adamın içinden canavar çıktı,korktum yani. O da korktuğumun farkında umarım bana karşı kullanmaz. Hatta arabada ben ona "dayakla korkutamazsın bak gördün işte." dedim o da bana "ama korktun" dedi. Özür diledi korkuttuğu için.Sagolasin. İnşallah sizin de sorununuz bir daha olmamak üzere kapanıp çözülür. Bağırıp çağırırken bir şeylere vurur muydu? Dişini yumruğunu falan sıkar mıydı? Bence bağırıp cagirmali kavga da sinyaldir. Gerçi bilemiyorum evlilikle gelen töt kalkikligi sendromu da olabilir. Hele yaşı küçükse böyle salaklıklar da yapabilir. Şimdilik beklemelisin. Adım atma. Bir süre düşün tart. Onun adımlarını izle. Kendini affettirmek için saçma sapan salya sümük bol duygu sömürülü davranışlar mı sergiliyor neler yapıyor. Sonra oturup sakince enine boyuna konuşursun. İyice gözü korksun bir daha sesini bile yükseltemesin.
Sen 20 yaşındasın ve 13 yaşından beri çıkıyorsunuz öyle miBu bir iç dökme olsun hadi..
Okuyan herkese çok teşekkür ederim.
Lütfen kırıcı olmayın zaten zor bir dönemden geçiyorum inanın.
Öncelikle bütün yorumlarınızda çok haklıydınız,dinlemeyip burnumun dikine giden bendim,bu her zaman böyle oldu,hep inadına gitmeyi severim.
Evlendim evet,hata mı yaptım bilmiyorum ama sevdiğim adamla evlendim,hayatımın en güzel en değerli insanıyla,ömrüm dediğim insanla dünya evine girdim.
1 hafta oluyor..
Gelelim bu kadar kırıldığım,beni yıkan bugünki tartışmaya..
Bugün birlikte üniversiteye kayıt olmaya gittik. (Askerliği tecil ettirmek için okuyormuş gibi gösterecek kendisini)
İnternette tarihlere birlikte (buraya dikkat edin) baktık, başlayalı 2 hafta olmuş gözüküyordu.
Neyse gittik,kayıtlara daha varmış.
(Okula gidip söylerken onlara da tarihi gösterdik,tarihler yanlış dedi. Özel üni. Bu arada)
Dışarı çıktık,birden (gerçekten birden) bana ters davranmaya başladı.
Sonra can alıcı o sözleri söylemeye başladı. "Bir tarihe düzgün bakamıyorsun,seni anlayamıyorum,hayatımı mahfediyorsun." tarzında bir sürü cümle sıraladı. Sonra bayağı bir söylendi,ben günlerdir gergin olduğumuzdan dolayı susup birşey demedim.
En sonunda gururuma dokunacak sözleri söyledi. "Vasıfsız,anca aşağıla,para düşkünü,senden nefret ediyorum." falan dedi. Hemde hiçbirşey yokken ortada.
"Kendine gel terbiyesiz,hadsiz sen kimsin ki benimle böyle konuşuyorsun" dedim. "KOCAN." Dedi. Ve bende devreler yandı. Saydım sayıştırdım,sokağın ortasında gözü döndü resmen. (Memleketimdeyiz,yolları dağlıktır.) "senin burada yüzünü dağıtırım." dedi ve elini kaldırdı ki ben yüzümü iki kolumla kapattım ağlamaya başladım,o da şok oldu sarıldı ağlamaya başladı. Özürler diledi sinirlendim affet karıcığım falan sıraladı yine. Bayağı ağladık sokak ortasında. Gelen geçende bize bakıyor bu arada,ben hala delirmiş gibi ağlamaya devam ettim. Sonra arabaya geçtik,bizim eve gittik (fındık olduğu için evde kimse yoktu herkes tarladaydı.) O salona geçti,bende kendi odamıza geçip onun bavulunu ve eşyalarını hazırladım,bavulunu salona getirdim. "Madem ben dediğin kadar kötü bir insanım,vasıfsızım sende bu kadınla evlenecek kadar karaktersiz biri olma" dedim. "Saçmalıyorsun" dedi eli ayağına dolaştı. "Git" dedim. "Sadece git,açıklama yapmak zorunda değilsin,evleneli bir hafta oldu. Bana 7 senedir vurmayan adam evlendikten sonra vurmaya kalktın,bunu kabul edemiyorum,lütfen git" dedim. "Sensiz girmek istemiyorum evimize sende gel,konuşalım halledelim." dedi. "Gider misin? Anneme işi çıktı gitmek zorunda kaldı derim birşey söylemeyeceğim ne olur git hazmedemiyorum" dedim. Ve gitti. Yine gözleri dolu dolu gitti. Az önce mesaj atmış. Uçak bekliyorum diye,hiçbirşey yazmadım,2-3 defa aradı açmadım. İstemiyorum,çünkü gerçekten hazmedemiyorum. Dediği gibi vasıfsız bir insan değilim,okulumu okuyorum,istersem babamın yanında çok güzel bir şekilde çalışırım. Ailem varlıklı,iyi saygın insanlar. Vasıfsız değilim yani,karaktersiz de değilim. Sadece sizden fikir bekliyorum. Ne yapayım? Ne yapmam gerekiyor? Beynim uyuşmuş hazmedemiyorum. Bunu bana nasıl yapabiliyor,inanın hiçbir fikrim yok. Ailemde miras tartışması var,herkes birbirini yiyor,abimin saçma sapan ilişkisi derken bunalmıştır diyorum. Bana vurmasının mantıklı bir açıklaması bu mu acaba,inanım bilmiyorum.
Saygı duyarım,ne diyebilirim. Boş insan değilim senaryo yazacak kadar. Merak etmeyin. 1 haftada insanların hayatı mahfolabiliyor,önce abim saçma sapan ilişkisi için bizi aradı,daha sonra aylardır varolan miras tartışması yüzünden (içinde fındıklıkta var,fındık zamanı parası malum) insanlar birbirine girdi. Şuanda da biz.Bana bazen senaryo yazıyorsun gibi geliyor kusura bakma.Arka arkaya bunca olay , hayatın dizi film gibi.
13 yaşından beri ilişkimiz var evet. Yani ciddiye binen ilişkimiz lisede Başladı.Sen 20 yaşındasın ve 13 yaşından beri çıkıyorsunuz öyle mi
Hakkında hayırlısı olsun.Şu durumda sana verebileceğim tek tavsiye erkenden çocuk sahibi olmaman.Saygı duyarım,ne diyebilirim. Boş insan değilim senaryo yazacak kadar. Merak etmeyin. 1 haftada insanların hayatı mahfolabiliyor,önce abim saçma sapan ilişkisi için bizi aradı,daha sonra aylardır varolan miras tartışması yüzünden (içinde fındıklıkta var,fındık zamanı parası malum) insanlar birbirine girdi. Şuanda da biz.
20 ikimizde 20 yaşındayız canım.Sen 20 yaşındasın eşin kaç yaşında? Cesaretine hayran kaldım keşke tüm kadınlarımız şiddet ihtimaliyle karşı karşıya kalınca kocasının eline bavul verse. Dayak yeyip koca diye ölen kadınlar da var.
Bence biraz kafa dinle sonra sakince konuşursunuz şu an sinirlisin bayağı haklı olarak
Düşünüyorduk erteledim zaten. Bu adama çocuk yok veremem. Ona da vurmayacağı ne malum.Hakkında hayırlısı olsun.Şu durumda sana verebileceğim tek tavsiye erkenden çocuk sahibi olmaman.
O gitti canım.Aa ikiniz de 20 yaşındaymışsınız buldum bir konunuzdan ben şok. Çok küçüksünüz hele eşin hâlâ ergen erkek çünkü. Şu ergenlik atlatma aşamaları sancılı geçecek gibi. Kavga esnasında birbirinizden uzaklaşın sakinleşince konuşun
Sende de mi öyle? Kader ortağıyız sanırım.hemde nasıl değişti inanın bazen hiç taniyamamism diyorum ben bu adamı.. m
Başka sorum yok13 yaşından beri ilişkimiz var evet. Yani ciddiye binen ilişkimiz lisede Başladı.
aynen arkadasımSende de mi öyle? Kader ortağıyız sanırım.
Geçmiş olsun,sende ne sorunlar var?aynen arkadasım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?