Slm kızlar. İnstagramdakı hayatlar !!

Sosyal medyada yaşanılan hayatlara takılmayın bu kadar,herkesin kendi seçimi,kimisi hayatını dışarı sızdırmaktan hoşlanmazken kimisi tam tersi dünya alem bilsin deyip en güzel anlarını paylaşır. Sosyal medyanın sizi bu kadar düşündürüp hayatınızı sorgulamanıza kadar ele geçirmesine izin vermeyin. Benim ciddi anlamda karşı olduğum birşey varsa o da sosyal medyada çocuğunun bütün hayatını sergileyen anneler,tabi ki çocuğunun fotosonu atarsın ama bunu resmen 'iş' olayına çeviren hesapları gördükçe hayret ediyorum. Yahu insan utanır hiçbir vasfı olmamasına rağmen sırf bebeği tatlı diye beleşten hediye almayı,onu geç ülkede psikopat çok,hiç mi korkmuyorlar Allah korusun biri takar takip eder vs.,nazar denen olaya hiç girmiyorum bile. Bakıyorsun güya dini bütün bir insan maşallah'lar havada,Rabbim kelimesi ağızlarından düşmüyor ama çocuğunu bile gösterişine alet ediyor,edebiyatçıları kıskandıracak uzun uzun bol Allah'lı 'ay çok şükür çok şanslıyım' temali metinler,eleştirenlere atarlar giderler ve işin en komiği yalaka takımlarının daima hazırda bulunup eleştirenlere çullanmaları fln komedi. Hep söylüyorum olan var olmayan var hele ki çocuk konusu inanılmaz hassas bir konu,çocuk için çırpınan o kadar çok kadın varken ben çocukların sosyal medyaya bu kadar alet edilmesine karşıyım,yazıktır günahtır,ben bile sosyal medyada birinde görüp de çocuğuma alamadığımda üzülürken,evlat için çırpınan kadınları düşünemiyorum bile. Allah herkese gani gani mutluluk versin ama çocuk ve aile konusunda daha dikkatli olunmalı hatta bu konuya bir çözüm bulunmalı diye düşünüyorum.

Ohoo benim sıradan bir tatil beldesine gidip çeşmedeyim diye paylaşım yapan arkadaşım var.
Çakma bi çanta fotosu atıp off sevdiceğim sana değer dediiii diye paylaşan arkadaşım var.
Ne tuhaf arkadaşlarım varmış benim ya
Hele evi baştan aşağı pembe olan, pembe zehirlenmesi yaşıyorum resmen.

Bunlar inanin özenilecek degil tiksinilecek seyler..
Ben artik fotograf paylasmak istemiyorum ortam artik bu hale geldigi icin.
Inanin tiksiniyorum, nedense herseyden elimi ayagimi kestim. Sosyal medyadan yani. Kimse ne yaptigimi bilmez.
Herseyi paylasan bir akraba var. Herkes özensin istiyor belli.
Inanin hicbirsey paylasmiyorum paylassam cok kiskanilacak bu tarz insanlar tarafindan. Benim amacim insan kiskandirmak degil, paylasmak olurdu. Ama artik isin rengi degistigi icin hicbir yaptigin seyi paylasmam.
Ben silik bir tipim su an sosyal medyada. Oraya bakarsan hiiiic birsey yapmam ve kocam beni sevmiyor sanilir.
Sosyal medya gercekleri yansitmiyor. Her firsatta gezeriz ve esim beni cok sever. Hicbirse gercekleri yansitmiyor.
Zaten esinin yaptiklari, süpriz hediyelerini falan paylasanlara tek düsündügüm o kadar mi mutsuz olduklari.

cok tesekkur ederim, insallah siz de bedelsizce sahip olun gonlunuzun umdugu haneye.

tesekkur ederim. hayir son 11 aydir hic evimin gorselini paylasmadim cunku 11 aydir kendimi hic kendim gibi hissetmedim. demek istedigim de buydu, kendini esya-mal-ev ustunden degerli gormemeli insan. yapmayin bunu.
Hmm oyle tabı haklısınız . Eve aldıgımız guzel Bır eşya günler sonra sıradanlaşıyor albenısı gidiyor . Ama insan bazen iç gecırıyor Malesef bu arada inş normal dogum yaparsınız

Süper bir yazı olmuş . Cok hak verdım . Cocuk üzerınden iş yapan var kıyafetlerini paylaşanlar . Hele bit kadın var Bebek arabası almış . Dört bine . Eleştirmiş biri . Cüzdanımın hesabını verecek degılım demiş ve onları pohpohlayan yalakalar var . Dört bıne kaç aile kaç ay gecınir. Şimdi bana kimse yok kendı tercıhı yok kapat hesabını bakma demesın

Canim öyle düşünme kimse kavgasini derdini paylaşmaz tabiki en güzel seyleri palasiyorlar bize de herseyleri mükemmelmis gibi gorunuyor

Valla ben de tiksiniyorum ev, masa, koltuk, sofra resmi görmekten. İnsanlar nasıl bunlara bu kadar büyük anlamlar yükleyip özeniyor anlamam. Bana göre görgüsüzlük, çiğlik. Mesela şu Ramazan ayı. İnsanların açken dinden imandan, nefisten bahsedip, iftar vakti sofralarının fotoğrafını sosyal medyaya koyup herkese göstermesi. Bu nasıl bir ikiyüzlülük aklım almıyor. Topyekün hepsi mide bulandırıcı.
Gezip gördüğü yeri paylaşan insanın sayfasını gezmekten keyif alırım. Ama yediğini içtiğini, yattığı yatağı, yaşadığı evi paylaşan insandan iğrenirim. Siz de bu basitliklere özenmeyin bence. Hayatınızda bir şeyler eksik veya yanlış gidiyorsa onu düzeltip kendi güzel hayatınızı kendiniz oluşturun.

kimse kocamla kavga ettik evin hali fotosu atamaz :) ben sildim instayı. beklenti yükseltip gıpta damarı tahrik etmekten başka bişeye yaramıyor

Öyle kadınlar o kadar çok ki ve dediğiniz gibi bunlara en ufak eleştiri yapıldı mı anında linç ediliyorsun,destekçilerin çoğu da muhtemelen asgari ücretle geçinen yurdum insanı ama gösteriş meraklısı insanları kendilerine idol belirlemişler. Valla istediğimiz kadar hesapları kapatıp bakmasak da çarşaf çarşaf çıkıyor karşımıza,bence aksine bakalım ve çocuklarımızın böylelerine benzememesi için uğraşlar verelim.

Aynen haklısın . Bız kanaatkar olalım Kı çocuklarda oyle olsun . Evet eleştırı yap hele acayıp ustune gelıyorlar ve bınlerce takıpcıler var yüz bin yüz elli bin . Eee kadın napaın ego okşa ıyor paylaştıkça paylaşıyor ve ig ailesi olşuyor

cnm evet benimde dikkatimi çekiyor english home mğazası gibi evler barbi mutfağı gibi mutfaklar. Sanki ünlü bi model gibi pozlar... İnsanlarda özenti var hemde aşırı.. Ben şunu düşünüyorum mutsuz insanlar mutsuzluğunun stresini bu şekilde atıyor diye düşünyorum nasıl depresyonda biri saçını boyatıyorsa bazı kişilerde insanlara kendini çok iyi gösterme çabası içindeler... Bi yakın arkadaşım var sürekli o evlere özenip o evlerde ki mutfak gereçlerinden almak için yemiyor içmiyor böyle şeylere veriyor parayı... Eşi eve yiyecek al diye para veriyor göstermelik alıyor para ayırıp english home dan bir şeyler alıyors sürekli yapıyor bunu.. geçenlerde hasta sosyal güvenceleri bu aralar yok ve hastaneye git diyorum ssk yok diyor gitmiyor ama gidiyor o mağazadan alışveriş yapıyor aldığı şeyler aslında çok gerekli değil sadece gösteriş için... Çünkü eşi ile mutlu değil bu şekilde avutuyor kendini. Sonra başka bi örnek daha vereyim kuzenimin eşi sürekli face de paylaşım yapıyor işte yok şöyle aşığız yok şöyle mutluyuz yok şöyle geziyoruz vs ama ablasından duydum boşanacaklarmış... Yani anladım ki insanlar sosyal paylaşım sitelerinde göründüğü gibi değiller bence. Yapılan çoğu şey gösteriş adına yapılıyor. Sırp yer bildirimi yapmak için gezmeye gidenler bile var

artık özel diye birşey kalmadı ne yazıkki sosyal hesaplarıda kullanmanın bir adabı omalı bana göre

Cidden her şeyi ayıp, edepsizlik olarak yorumlamaktan sıkılmıyorsunuz?
Hani tek bir hayatınız var onu da doyasıya yaşamıyorsunuz kendinizi baskılamaktan.
Benim bir arkadaşım doğum fotoğrafçısıyla çalıştı gayet doğum anlarını paylaştı. Çok naif, güzel ve hoştu. Yeni anne olmuş bir kadının mutlulu babanın heyecanı vardı orada. Beğenmiyorsanız silin, böyle ayıp edepsizliklik paylaşmasınlar demeye hakkınız yok.
Bakmayın ya.
Bu baskıdan nefret ediyorum. İsteyen içtiğini koyar, isteyen kocasını öperken koyar isteyen bebeğinin doğumunu koyar. Rahatsız olan engeller bakmaz. Bu kadar basit.
Size ayıp gelen bana doğal geliyor güzel geliyor.

Hehe bana şey gibi geliyor ayağım var çünkü insanım insanım çünkü sex yapıyorum o kadar alakasız yani

İnsanlar farklı farklı her erkek elbette sinirli ve vuran kıranlardan olmuyor.
Nasıl sinirli, bağıran çağıran çeçeron kadınlar varsa erkeklerde de öylesi var.
Benim eşim de dünyanın en sessiz insanıdır. Normalde ağzından lafı cımbızla alırsın haliyle kavga edemiyoruz. Yani ben sinirlensem o suskun kalmaya devam ettiği için kavga edemiyoruz mesela. Yapısı bu, haliyle eşim bana çiçek almışsa özel gündür kavga etmemişizdir mesela.
Ben çiçek fotoğrafı koyduğumda biri böyle düşünüyorsa da şaşırırım, saçma gelir bana.

banada tam tersi öyle durmadan çok mutluyuz gibi paylaşım yapanların mutlu olduklarını düşünmüyorum açık kapatmaya çalışıyorlar gibi geliyor çoğu insanda bunun farkında bence

Bakmayın? Ben daha bir kere merak edip de açıp bakmadım instagrammis neymiş. Siz de bakmayın madem etkileniyorsunuz.

Normal şeyler benim kocam bugün hazırlamış seninkide hazırlar ama yeri gelir kavganida edersin Allah aşkına annemizle babamizla bile yeri geliyor tartışıp kavga ediyoruz elin büyüttüğü ogluylami etmiyecez

Şöyle düşün orada kimlikler belli herkes musmutlu. KK da kimlikler gizli herkesin bir sürü derdi var. Anlatabildim umarım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…