Sokağa çıkma yasağı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Şuradan genel bir cevap vereyim. 10 senedir ayrı yaşıyorum ailemden. Annemle hiç bir zaman sıkı bağlarım olmadı. Günde yarım saat telefonla konuşuruz ama yılda en fazla 10 gün yan yana geçiririz. Herkesin aile bağları, yaşanmışlıkları farklı sonuçta. Babam tek gelse idi değil 2 gün 12 gün de sorun olmazdı. Ama annemle olmuyor. Bütün evi karıştırıyor, eşyaların yerlerini değiştiriyor kafasına göre. Eşimin iç çamaşırlarının olduğu çekmeceye kadar müdahale ediyor. Bunlar da haliyle geriyor beni de eşimi de. Daha önceki geldiklerinde özellikle çamaşır çekmecesi konusunda konuşmama rağmen yine aynı şey oldu ve eşim de rahatsız oldu. Hak da veriyorum çünkü kayınvalidem gelip benim çamaşır çekmecemi karıştırsa ben de sorun çıkarırım. Düzgünce söylerek de anlatamıyorum, bu sefer sorun çıkıyor. Herkesin annesi ile arasındaki mükemmel bağı tebrik ediyorum, hepiniz annenizi 2 gün değil 2 sen de ağırlayabilirsiniz ama ben de kendimi düşünmek zorundayım. Her zaman tek başıma olduğum süreçlerle kurduğum düzenin annem tarafından bozulmasından rahatsız oluyorum. Kendi huzurum için de gitmesini istiyorum.

Yoo benim annemle aram berbat ötesi ama bana geldiğinde gitsin diye de özel çaba sarfetmem.
İdare ederim. Çünkü o da beni en az 20 sene idare etti.
Kv nin her şeyi batar ama anneminki daha az etkiler.

Pardon ben yurtdisinda yasiyorum yanilabilirim diye soruyorum haberlerde gordugum kadariyla sokaga cikma yasagi sadece haftasonu icin gecerli degil mi?
Evet sadece 2 gün. Konuyu okuyanda aylarca yasak var diye düşünür

Kimsenin arası mükemmel değil ki ailesiyle. Anne olacaksınız inanın daha 1. ayda diyeceksiniz Allah ' ım ben bu özeni önemi kimseye göstermedim. ne yapıyorum lan ben diyeceksiniz. Bakın sadece 1 ay evladına bakmış bir kadın bile fazladan 2 gün onun evinde kalmayı hakeder. namusuna şerefine laf etmiyorsa , zarar vermiyorsa.

Anneniz sizi düşünüyor kadıncağız siz hamilesiniz diye sabah kalkıp işinizi hallediyor ve gene yaranamıyor.benim arkadaşım evliydi annesinin psikolojik problemleri vardı.her yıl kaç ay o annesini yatıya alıp hamile hamile hizmet ediyordu.üstelik arkadaşım öğretmendi.eşiylede aman aman değildi kızcağız üç kişiyi idare ediyorudu.siz iki güne tahammül edemiyorsunuz oysaki o kadın sizi karnında taşırken büyütürken ne rahatsızlıklar çekti ve uykusuz geceler yaşadı. Umarım sizde doğacak çocuğunuzdan aynı şeyleri görürsünüz.bu beddua vs değil temenni sadece zaten yanlış düşünmediğinizi söylüyorsunuz ohalde aynısını sizde görün. Kişi yaşattıklarını yaşarmış unutmayın

Bak tamam anneniz zor olabilir ama burdan bakıldığında sizin de kolay bir yanınız yok. Ay değil, yıl değil 2 gün. O 2 günden bişey olmaz. Mesele sokakta kalmak değil ki. Mesela bir evladın anne ve babasına tahamülsüzlüğü.

Ufak çaplı bir linç yemişim ama sıkıntılarım annemden kaynaklı. Anne babayı istememe durumu değil bu. Babam gelsin aylarca kalsın gıkım çıkmaz. Çünkü kendisi her zaman hayatımda idi, yanımda idi. Ama annem evlilik, hamilelik süreçlerim öncesi hayatıma dahil değildi. Bu da yanyana vakit geçirmenizi çok zorlaştırıyor. Evet kendisi annem, çok seviyorum ama burada çoğunuzun annesi ile arasında olan bağ yok bizim aramızda. Kendisi de çok severek, isteyerek gelmedi zaten. Babamın ısrarları sonucu geldi. Yarı yolda basit bir işi için haber geldi mesela yoldan babamı döndürmeye çalıştı. Yani o da bayılmıyo burada kalmaya bence.

2 gun sadece 15 gunden bahsetmiyoruz gercekten bende su an hamileyim ve annemi en iyi anladigim bir dönemi yasiyorum o da benim icin bu duygusal sureci yasadi uykusuz kaldi ne var iki gun daha uykusuz kalsaniz. Ayrica esim rahatsiz olur diyorsunuz olursa olsun biseh diyecek olursa onlar benm annem babam iki gunun lafini mi yapacaksın der sustururdum. Esini dusunup annen baban hakkinda boyle konusmanda beni ayrica etkiledi.

Sen geçen konu acmstin annem babam yazlık alıcak borçlanmasın bizm ihtycmz var paralarına filan diye( okuduğum en bencilce konulardan biriydi) üni okuduğunu filan soylemssn bekar gibi daha oncrki konu da da babanin akciğerkanserinden öldüğünü yazmışsın şimdi de babam annem biz de kalıcak diyrsn nesin sen anlamdm yönetici kimse bu arkadsn icabına baksın lütfen biz de bisey sanıp okuyp vakit harcyrz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…