- 30 Eylül 2018
- 1.470
- 1.899
- 53
- Konu Sahibi Gamzeceylan
-
Millet her cumartesi düğün yapmıyor.ömründe bir kere yapıyor.siz de 1 kereye mahsus caz konserinizi verin yani izniniz olduktan sonra kimse birsey demez.gelir dinleriz.Emniyetten izin alıp siteye her cumartesi 12'ye kadar caz konseri vermek istiyorum desem sokak düğününü savunanlar karşı çıkarlar millet senin dinlediğin müziği dinlemek zorunda mı diye. Ama ortada kutsal, mübarek, tartışılması teklif dahi edilemez sokak düğünü varsa bana üç saatte sekiz kere ankaranın bağları dinletmek mübah.
Sokak dugunu sevmiyorum genel olarak dugun sevmemde ztn.. ama az vicdan.. azicik fazla dgl
Yıllarca aynı şeyi düşünmüşüz. Ben de o beddua edenlerdenim. İnşallah yerine de ulaşmıştır. O baş ağrıları, uykusuzluk, KPSS sürecimi mahveden o düğünler. Haftanın 4 günü düğün yapılan bahçe gibi bir yer vardı evimize yakın. Bütün o sesleri unutamam halaYa da kendileri düğün yapacak diye mahallede ki ders çalışan,hasta,yarın işe gitmek zorunda kalan,belkide ölüm döşeğinde olan insanları umursamayacak kadar bencil,kültürsüz şahısların evlendikleri ilk zamana onlarca insanın bedduasını alarak başlayan kişilerin olduğu bu mahalleden taşınmalıyım da para yok işte o zamana kadar şikayet edebilirim ancak en azından polis gelsinde düğünlerine onlarda bizim gibi huzursuz olsunlar.
Evet en son böyle bir çift bir yıl dolmadan boşanmıştı.Sebep:Maddi imkansızlıklar ,çok şaşırdım Cidden
Sizin mahallede her gün düğün oluyor sanırım.benim oturduğum mahalle de genelde sokak düģünü yapılır ama o rağmen evimden çalgıyı duyacak kadar yakın olan düğün yılda 1 2 ya olur ya olmaz.buda kimseyi öldürmezSize mi sorucaz neyden haberimiz olacağını ? Dedem ölmüş Mevlüt okunurken sokakta davul zurna çaldırdıkları oldu
Bence tek Siz demeyi öğrenmişsiniz.Tabii ki,teşekkürler vicdansız iç sesime seslendiniz şimdi vicdana geldim saygı duyuyorum.
Yanlış anlamayın ama ben ısrarla ''siz'' dedikçe hala ''sen'' diliyle cevap alıyorum.Size niye cevap vereyim şu noktadan sonra ?
Allah görsün zalimleri inşallah CanımYollarca aynı şeyi düşünmüşüz. Ben de o beddua edenlerdenim. İnşallah yerine de ulaşmıştır. O baş ağrıları, uykusuzluk, KPSS sürecimi mahveden o düğünler. Haftanın 4 günü düğün yapılan bahçe gibi bir yer vardı evimize yakın. Bütün o sesleri unutamam hala
Hala boş yorumlar,senin mahallede olmuyor diye bimkinde olmayacak mıSizin mahallede her gün düğün oluyor sanırım.benim oturduğum mahalle de genelde sokak düģünü yapılır ama o rağmen evimden çalgıyı duyacak kadar yakın olan düğün yılda 1 2 ya olur ya olmaz.buda kimseyi öldürmez
Sonuc itibariyle turkiyede yasak degil.. ben daha uzuluyorum sokakta dugun yapana.. sonucta oda istemezmiydi salonda olsun ? Gencecik cocuklar yapmayin allah aski.. belcikayi turkiyeyle kisyaslamayin.. burda millete affeder ... kadar para veriorlar.. her turlu yaparlar.. turkiyede kendiniz biliyosunuz ne kadar fakir var.. benn 26 yasindayim.. ilerde cocuguma bi dugun yapamazsam uzulurdum.. hic yoktan disarida olmasi bukadar olaymi ?
Millet her cumartesi düğün yapmıyor.ömründe bir kere yapıyor.siz de 1 kereye mahsus caz konserinizi verin yani izniniz olduktan sonra kimse birsey demez.gelir dinleriz.
İşte maksat insanları küçümseyecek bir fırsat çıksın da egomuzu tatmin edelim olunca maalesef düğün de bahanesi oluyor, niyet ve bakış açısı önemli, baksanıza geçim sıkıntısından boşananlardan bile haz duyacak noktaya gelindiyse ne desek boş.Sizin mahallede her gün düğün oluyor sanırım.benim oturduğum mahalle de genelde sokak düģünü yapılır ama o rağmen evimden çalgıyı duyacak kadar yakın olan düğün yılda 1 2 ya olur ya olmaz.buda kimseyi öldürmez
Arkadaşım sende çok düğün oluyorsa çık git o mahalleden, sen hala boş konuşuyorsun. Demek ki düğün yapmayı seven bir mahalle sizinki. Sen orada kalan azınlıksın, çoğunluk sana ayak uydurmazHala boş yorumlar,senin mahallede olmuyor diye bimkinde olmayacak mı
Bu saygısızlıkla seni gördükleri gibi miBu kötü niyetler ile, insanlar seni ne kadar görmezden geldiyse artık
AçıkArkadaşım sende çok düğün oluyorsa çık git o mahalleden, sen hala boş konuşuyorsun. Demek ki düğün yapmayı seven bir mahalle sizinki. Sen
Açıkçası mahallenin hayra sayılır bir kısmı rahatsız oluyor.Düğünü dağıtana kadar sırayla polisi arıcaz.Arkadaşım sende çok düğün oluyorsa çık git o mahalleden, sen hala boş konuşuyorsun. Demek ki düğün yapmayı seven bir mahalle sizinki. Sen orada kalan azınlıksın, çoğunluk sana ayak uydurmaz
şuan bu yasal olduğu için kimsenin birsey demeye hakkı yok desede farketmez zaten.ama dediğiniz gibi belediyeler dar gelirlilere daha uygun fiyata yer tahsis etse iki taraf da memnun olur ama şuan öyle birşey olmadıği için kimsenin küçümsemeye felan hakkı yok.ilerde yaparlar belki.Keşke okullarımızda hukukun temel mantığını kavratacak dersler verilse tüm gençlerimize.
Sokakta düğün yapmayı, insanların konutlarında huzur içinde yaşamaları ile eşit ölçüde hak ve özgürlük olarak görürseniz; öteki de sokakta çıplak dolaşmak benim özgürlüğüm der; beriki akşamları balkonumda eğlenirken yüksek sesle müzik dinlemek, arkadaşlarımla fasıl yapmak da benim hakkım der. Bunun sonu gelmez. Şu anda sokak düğünlerine izin verilmesi, bunun mutlak doğru olduğu ve yarın yasaklanmayacağı anlamına gelmez. Kurallar zamanla ve toplumun ihtiyaçlarına göre değişir çünkü.
Keşke belediyeler, yaşam alanlarından uzakta açık alanlar tahsis edebilseler. Hem kimse rahatsız olmaz, hem insanlar düğünlerini yapar. Tüm yorumlara bakınca, toplumun her kesimini tatmin edecek çözüm bu gibi görünüyor.
Konumu terk edin.Bildirim geliyor.Belki biri yorum yapmıştır diyorum bir bakıyorum siz yeter yaniMillet her cumartesi düğün yapmıyor.ömründe bir kere yapıyor.siz de 1 kereye mahsus caz konserinizi verin yani izniniz olduktan sonra kimse birsey demez.gelir dinleriz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?