Oğlunuzu bir spora yönlendirin imkanınız varsa. Hem kaliteli zaman geçirir, hem yasıtları ortak ilgi alanı olan arkadasları olur. Başkarında eğitmen varken gözünüz de arkada kalmaz.Merhaba bdv okuyucuları. Burayı okuyup konu açmanin bu güne nasip olduğu 4 yaşında oğlu olan atanmayan bir öğretmenim.
Semt değiştirmek zorunda kaldık. Ev aldık ve alışılmış muhitten uzağa gittik. Eski evimiz daha merkezi ve komşuluk ilişkileri daha minimum düzeyde bir yerdi. Yeni evimizin olduğu yeri biraz maddi sebeple biraz da oğlumuza çevre olur yaşıt arkadaş buluruz diye seçtik.
Evimiz sitede. Oğlumla yaşıt birkaç çocuk var ama oldu bitti sokakta büyüdükleri için sürekli vurup kırarak konuşmayı bile denemeyen çocuklar öyle büyümüşler yani. Aileden de şiddet görüyorlar bizzat şahit oldum. Benim oğlum onlara göre daha naif. Vurma kırma konusunda ürker kaç kez dayak yedi site bahçesinde oynarken zor yetiştim ellerinden almaya karşılık vermiyor ağlıyor sadece. Vurmasını istemiyorum. Sadece dile getir üzerinden ittir biraz sesini çıkarsın istiyorum. Vurmasına kesinlikle karşıyım ama tereddüte düşüyorum bazen. Yanlış mi yapıyorum diye. Aynı ortamda çok bulundurmamaya çalışıyorum ama balkondan görünce illa istiyor bazen çok içim gidiyor kıyamıyorum indiriyorum aşağı.
Terzi kendi söküğünü dikemez sözü benim için geçerli sanırım. Çok mu korumacı yaklaşıyorum sizce? Her çeşit arkadaşı olmak zorunda mi? Kendini korumak için illa vurması mi gerekiyor oglum için ne yapabilirim yardımcı olursanız sevinirim teşekkür ederim
Merhaba bdv okuyucuları. Burayı okuyup konu açmanin bu güne nasip olduğu 4 yaşında oğlu olan atanmayan bir öğretmenim.
Semt değiştirmek zorunda kaldık. Ev aldık ve alışılmış muhitten uzağa gittik. Eski evimiz daha merkezi ve komşuluk ilişkileri daha minimum düzeyde bir yerdi. Yeni evimizin olduğu yeri biraz maddi sebeple biraz da oğlumuza çevre olur yaşıt arkadaş buluruz diye seçtik.
Evimiz sitede. Oğlumla yaşıt birkaç çocuk var ama oldu bitti sokakta büyüdükleri için sürekli vurup kırarak konuşmayı bile denemeyen çocuklar öyle büyümüşler yani. Aileden de şiddet görüyorlar bizzat şahit oldum. Benim oğlum onlara göre daha naif. Vurma kırma konusunda ürker kaç kez dayak yedi site bahçesinde oynarken zor yetiştim ellerinden almaya karşılık vermiyor ağlıyor sadece. Vurmasını istemiyorum. Sadece dile getir üzerinden ittir biraz sesini çıkarsın istiyorum. Vurmasına kesinlikle karşıyım ama tereddüte düşüyorum bazen. Yanlış mi yapıyorum diye. Aynı ortamda çok bulundurmamaya çalışıyorum ama balkondan görünce illa istiyor bazen çok içim gidiyor kıyamıyorum indiriyorum aşağı.
Terzi kendi söküğünü dikemez sözü benim için geçerli sanırım. Çok mu korumacı yaklaşıyorum sizce? Her çeşit arkadaşı olmak zorunda mi? Kendini korumak için illa vurması mi gerekiyor oglum için ne yapabilirim yardımcı olursanız sevinirim teşekkür ederim
urma kırma konusunda ürker kaç kez dayak yedi site bahçesinde oynarken zor yetiştim ellerinden almaya karşılık vermiyor ağlıyor sadece. Vurmasını istemiyorum. Sadece dile getir üzerinden ittir biraz sesini çıkarsın istiyorum. Vurmasına kesinlikle karşıyım ama tereddüte düşüyorum bazen. Yanlış mi yapıyorum diye. Aynı ortamda çok bulundurmamaya çalışıyorum ama balkondan görünce illa istiyor bazen çok içim gidiyor kıyamıyorum indiriyorum aşağı.
Terzi kendi söküğünü dikemez sözü benim için geçerli sanırım. Çok mu korumacı yaklaşıyorum sizce? Her çeşit arkadaşı olmak zorunda mi?
Bu yıl normal şartlarda olsa hayatımız kreşe göndermeyi düşünüyordum ama kredi işine girince mecbur bu yıl da evde kalacak maddi yönden sıkıntıdayız.Oğlunuzu bir spora yönlendirin imkanınız varsa. Hem kaliteli zaman geçirir, hem yasıtları ortak ilgi alanı olan arkadasları olur. Başkarında eğitmen varken gözünüz de arkada kalmaz.
Benim de sürekli gözüm üstünde bensiz kesinlikle bir yere bırakmam zaten daha çevreyi de tanımıyoruz tanısak da bırakmam da gerçi ne bileyim ya şaştım kaldımAynısının kız versiyonunu yaşıyorum..
Ve bu sene okula baslayacagı için,sitede ki arkadasları umrumda değil..
Sadece simdilik gözüm üstünde kızımın..
Vurmasını istemiyorum ama kendini ifade etmesi gerektiğini her defasında dile getiriyorum istemiyorum de bana vurma diye bağır gerekirse ittir diyorum ama bilmiyorum ya öyle tabir yerindeyse düz duvara tırmanan çocuk da olur mu bilmiyorum.yanlış yapıyorsunuz..
vurmasını istemediğiniz sürece vurulan çocuk oluyor.. ha doğru mu hayır ama böyle.
dipnot : artık ilkokul 2. sınıfta bezip oğlum tamam sana vurana sende yapıştır bir tane ama asla ilk vuran sen olma diyen anne.
Zaten arkadaş konusunda seçici ara sıra çoğu çocuğu olan bahçeye iniyor isteyince indiriyorum oglum gitmese de onlar gelip sataşıyorYavaş yavaş öğreniyorlar
Onlarla oynarsam beni döverler en iyisi
Oynamayacağım der bir ara
O ince çizgiyi kurabilecek yaşta mi işte o yüzden şüphe duyuyorum. Çünkü selam verir gibi birbirine sebepsiz vuran çocuk dolu burası. Daha mahalle ortamı olur diye düşündük ama sanırım kalmamış o ortamlarVurmasını istemiyorum demek yanlış. Başkalarının Anladığı dilden de konuşmasını öğretn ki çocuğunuza ezdirmesin kendni. Bu kabga için geçerli değil sadece. Ama kendi dili yine naif olarak kalsın.
İlerde çocuğum olursa ben de şunu dicem birisi yazmış gerçi "başlatan olma ama biri vurursa sen de vur"O ince çizgiyi kurabilecek yaşta mi işte o yüzden şüphe duyuyorum. Çünkü selam verir gibi birbirine sebepsiz vuran çocuk dolu burası. Daha mahalle ortamı olur diye düşündük ama sanırım kalmamış o ortamlar
Yok ağlayıp yanıma gelmiyor ben fark ediyorum zaten sürekli gözüm üstüne çevreyi ben bile tanımıyorken onu bırakamıyorum. Aralarına pek girmemeye çalışıyorum yüreğim el verdiği süreceKeşke dünyada sadece naifler olsa ve şiir gibi hayatlar yaşasak. Ancak yaşadığı süre boyunca kaba, hoyrat ve sadist pek çok kişi ike karşılaşacak. Ve bu karşılaşmalarda çok defa siz de yanında olmayacaksınız. Başa çıkmayı bir şekilde öğrenmek zorunda. Kavgayı başlatan taraf olmasın elbette ama kendini korumayı öğrenmeli. Siz müdahil olmasanız acaba ağlamak yerine çözüm üretmeyi dener mi? Belki de size güvenerek kendini korumak yerine ağlıyordur.
Bende her çeşit arkadaşı olsun istemiyorum. Her çeşit çocuğu olan insanlar beni aşırı korumacı olarak görüyorlar ondan kendimden şüphe etmeye başladım zatenKarsisindaki cocuklar laftan anlamayacagina gore ya cekip gitmeli ya da o da karsilik vermeli.
Yerinizde olsam onu bu tur ortamlara sokmamaya calisirdim . 4 yasinda cocuk neyi anlasin, nasil karsilik versin. Her cesit arkadasi olmasin bir zahmet.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?