- 16 Ekim 2012
- 32.409
- 95.793
- 598
Bende her çeşit arkadaşı olsun istemiyorum. Her çeşit çocuğu olan insanlar beni aşırı korumacı olarak görüyorlar ondan kendimden şüphe etmeye başladım zaten
nasıl yetiştiriyorlar anlamıyorum.milletin çocuğu tabiri caizse canavar gibi:)her sınıfta illa ki eşkiya bir iki çocuk oluyor.. üstelik anneleri çok pişkin..
Çok şirin bir anne.yanlış yapıyorsunuz..
vurmasını istemediğiniz sürece vurulan çocuk oluyor.. ha doğru mu hayır ama böyle.
dipnot : artık ilkokul 2. sınıfta bezip oğlum tamam sana vurana sende yapıştır bir tane ama asla ilk vuran sen olma diyen anne.
Karsi ataga gecmeyince de dayak yiyerek buyuyorlar..bunun yerine ilk vurana dovene yani herseyi kaba kuvvetle yapmaya alismis olana pedagog onermeli bence..kendini savunana degil.Karsi ataga gecmesi kendisini korumak demek degildir. Aglamasi saldirgan olmasindan daha iyidir . Pasif oldugunu da gostermez.ama zaten o tur ortamlarda isi yok. Toplumun geneline baktigimiza kadin erkek bagiranin hakli gorundugu , bana niye yan baktin diyenin tekme tokat giristigi bir ortam goruyoruz.
Onu vur ya da vurma diye ogutlemek yerine bir pedogoga goturun. Daha saglikli olur.
Merhaba bdv okuyucuları. Burayı okuyup konu açmanin bu güne nasip olduğu 4 yaşında oğlu olan atanmayan bir öğretmenim.
Semt değiştirmek zorunda kaldık. Ev aldık ve alışılmış muhitten uzağa gittik. Eski evimiz daha merkezi ve komşuluk ilişkileri daha minimum düzeyde bir yerdi. Yeni evimizin olduğu yeri biraz maddi sebeple biraz da oğlumuza çevre olur yaşıt arkadaş buluruz diye seçtik.
Evimiz sitede. Oğlumla yaşıt birkaç çocuk var ama oldu bitti sokakta büyüdükleri için sürekli vurup kırarak konuşmayı bile denemeyen çocuklar öyle büyümüşler yani. Aileden de şiddet görüyorlar bizzat şahit oldum. Benim oğlum onlara göre daha naif. Vurma kırma konusunda ürker kaç kez dayak yedi site bahçesinde oynarken zor yetiştim ellerinden almaya karşılık vermiyor ağlıyor sadece. Vurmasını istemiyorum. Sadece dile getir üzerinden ittir biraz sesini çıkarsın istiyorum. Vurmasına kesinlikle karşıyım ama tereddüte düşüyorum bazen. Yanlış mi yapıyorum diye. Aynı ortamda çok bulundurmamaya çalışıyorum ama balkondan görünce illa istiyor bazen çok içim gidiyor kıyamıyorum indiriyorum aşağı.
Terzi kendi söküğünü dikemez sözü benim için geçerli sanırım. Çok mu korumacı yaklaşıyorum sizce? Her çeşit arkadaşı olmak zorunda mi? Kendini korumak için illa vurması mi gerekiyor oglum için ne yapabilirim yardımcı olursanız sevinirim teşekkür ederim
Annemi hatirlattiniz bana :) komşunun oglu ben kucukken beni itip kakiyormuş arada vuruyormuş annemde sizin gibi yetistirmis beni ayni kafada yani. Sonra birgun bakmiş oglanin annesi gulmus benim beye anlatiyorum bizim oglan vuruyor oda mutlu oluyor erkek adam vuracak tabi demiş. Kadin bunu anlatinca annem cildirmiş eve gelip beni tembellemiş cocuk sana vurursa basacaksin tokadi diye. Ben hatirlamiyorum ama cocuk beni itmiş ben ayaga kalkip bir osmanli tokadi çakmişimÇocuk bir daha vurmaya cesaret edememiş.
Yani niye yazdim bunu, aileler sebep oluyor hadi oglum at bir yumruk hadi oglum kufret sen erkek adamsin vs. Yetistirme tarzi cok onemli
seni doverlerse sende dov diyen bir babaannenin
yaninda buyudum
bana dokunmayan kimseye dokunmadim simdiye kadar ama hakedene hak ettigini verdigim icinde hic ezilmemedim tekbir ile uslanmayanin hakki kotektir bu bir gercek
baskalari doverken cocuguma sus demem inanin ona salldirani doverse aferin bile derim
ama kimseye durduk yere saldiracak bi cocuk yaratmam
yanlis biliyorum ama dayak ye aman sus demek daha beter geliyo bana sokakta baskasinin cocugunu ittiklerinde cigerim yaniyo bitane patlatasim geliyo benim cocuguma yapmasinlar mumkunseOooo çok yanlış
29 yaşındayım hiç kimseye vurmamışımdır. Özgüvenim de fazlasıyla var. Şiddeti çocuklara aşılamamalıyız bence. Meşru göstermemeliyiz. Şiddet kimse için hele hele çocuk için asla çözüm veya eğitim yolu değil. Hatta bazı aileler çocuk haksız olsa dahi onu koruyor 'aferim' diyor. Bu çocuğun belleğinde olumlu olarak kalıyor. Çocuk şiddet gördüğü ortamdan uzaklaşmalı ve o tür çocuklarla ilişkisini kesmeli. Şiddetin ne tür insanlar tarafından gösterildiğini anlamalı ve uzaklaşmalı. Bazı çocuklarda huy çünkü. Anne babayı döven çocuklar bile var. Çocuk kendini, kendisi şiddet göstererek değil yanlış olan şiddet ortamından uzaklaşarak göstermeli.yanlis biliyorum ama dayak ye aman sus demek daha beter geliyo bana sokakta baskasinin cocugunu ittiklerinde cigerim yaniyo bitane patlatasim geliyo benim cocuguma yapmasinlar mumkunse
sinif arkadasi dovuyosa sinifmi deisecek cocuk her dayak yediginde yani ?29 yaşındayım hiç kimseye vurmamışımdır. Özgüvenim de fazlasıyla var. Şiddeti çocuklara aşılamamalıyız bence. Meşru göstermemeliyiz. Şiddet kimse için hele hele çocuk için asla çözüm veya eğitim yolu değil. Hatta bazı aileler çocuk haksız olsa dahi onu koruyor 'aferim' diyor. Bu çocuğun belleğinde olumlu olarak kalıyor. Çocuk şiddet gördüğü ortamdan uzaklaşmalı ve o tür çocuklarla ilişkisini kesmeli. Şiddetin ne tür insanlar tarafından gösterildiğini anlamalı ve uzaklaşmalı. Bazı çocuklarda huy çünkü. Anne babayı döven çocuklar bile var. Çocuk kendini, kendisi şiddet göstererek değil yanlış olan şiddet ortamından uzaklaşarak göstermeli.
ortalama olarak hemen hemen ayni yaslardayiz donem bizim donemimiz gibi degil biz super babalarla bizimkilerinizleyerek buyuduk simdikiler kurtlar vadisi izleyip metin2 oynayarak buyuyor inanin bu durum okullarda artik bir sorun cetelesiyorlar bizim gibi sac cekip tokat atmiyorlar kelebekle sustaliyla nesterle geziyorlar artik okullarda biz ogretmen vurunca acidan degil utanctan aglardik suc isledim diye simdikiler ogretmen dovuyor29 yaşındayım hiç kimseye vurmamışımdır. Özgüvenim de fazlasıyla var. Şiddeti çocuklara aşılamamalıyız bence. Meşru göstermemeliyiz. Şiddet kimse için hele hele çocuk için asla çözüm veya eğitim yolu değil. Hatta bazı aileler çocuk haksız olsa dahi onu koruyor 'aferim' diyor. Bu çocuğun belleğinde olumlu olarak kalıyor. Çocuk şiddet gördüğü ortamdan uzaklaşmalı ve o tür çocuklarla ilişkisini kesmeli. Şiddetin ne tür insanlar tarafından gösterildiğini anlamalı ve uzaklaşmalı. Bazı çocuklarda huy çünkü. Anne babayı döven çocuklar bile var. Çocuk kendini, kendisi şiddet göstererek değil yanlış olan şiddet ortamından uzaklaşarak göstermeli.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?