Sokak kültürü

Bende her çeşit arkadaşı olsun istemiyorum. Her çeşit çocuğu olan insanlar beni aşırı korumacı olarak görüyorlar ondan kendimden şüphe etmeye başladım zaten

Karsi ataga gecmesi kendisini korumak demek degildir. Aglamasi saldirgan olmasindan daha iyidir . Pasif oldugunu da gostermez.ama zaten o tur ortamlarda isi yok. Toplumun geneline baktigimiza kadin erkek bagiranin hakli gorundugu , bana niye yan baktin diyenin tekme tokat giristigi bir ortam goruyoruz.

Onu vur ya da vurma diye ogutlemek yerine bir pedagoga goturun. Daha saglikli olur.

Son düzenleme:
her sınıfta illa ki eşkiya bir iki çocuk oluyor.. üstelik anneleri çok pişkin..
nasıl yetiştiriyorlar anlamıyorum.milletin çocuğu tabiri caizse canavar gibi:)
gözü açık, uyanık anlamında yanlış anlaşılmasın.
bizde aman aman dedikçe pısırık çocuklarımiz oluyor.
tamam şiddete hayır.tamam vurmak itelemek kötü.dayağı yesin ağlasin vurmasin ona da tamam.
iyi de şimdi o çocuklar mi daha özgüven sahibi yetişiyor? bizimkiler mi?

Çok şirin bir anne.

Karsi ataga gecmeyince de dayak yiyerek buyuyorlar..bunun yerine ilk vurana dovene yani herseyi kaba kuvvetle yapmaya alismis olana pedagog onermeli bence..kendini savunana degil.

Bu arada ufak tefek itmelerden vurmalardan ya da binde bir ilan olaylardan bahsetmiyorum ben.cocuktur arada olur tabii
Ama bunu aliskanlik haline getirmis ciddi zarar veren cocuklardan bahsediyorum.
Boyle cocuklara karsi dikkatli olunmali

Son düzenleme:
Kendimden örnek vereyim; ben çok ufak tefek bir çocuktum ve bundan yararlanmaya çalışan çok oldu. Anneannem sana vurana sende vur derdi. Ben de yapardım ama şiddet yanlısı olmadım. Çocukları bence çok fazla insanla karşılaştırın. Karşılaştırın ki gözleri açılsın. Sokakta da oynasınlar ama spora da gitsinler. Sokak kültürünü bilsinler ama salon adabını da bilsinler. Kimdi hatırlamıyorum ama zeka insanın uyum sağlama yeteniğidir diye bir söz var. Her duruma uyum sağlayabilsinler ama ortamlarını kendileri seçsinler.

Aynı şeyleri yaşayarak çocuk büyüten bir anne olarak yazıyorum : görüştürmeyin seviyeli bir oyun grubu kreş bulun , okula da düzgün çocukların olduğu bir okula verin öğüt olarak ta ogluma kavga etmë ama kendini koru diyorum
Benim oğlum 8 yaşında çok dövdüler sırtından tekmelediler dusurduler analari da terbiyesiz böyle çocukların uzak durmak en iyisi

Vurmasına engel olmayın
Şimdi sineye çeker, bir süre oyundan vazgeçer ve bu ömrü boyu sürer. Gözünüz üstünde olsun gücünün yetmeyeceği durumlarda müdahale edin tabi ama yılmasına izin vermeyin, bunu 6 yaşında dövüşmeyi öğrenmiş ve 4-7 yaş gurubuna dövüşmeyi öğretmiş biri olarak söylüyorum. Naiflik çok güzel bir şey ama yaşadığımız dünyada bir anlamı yok

Annemi hatirlattiniz bana :) komşunun oglu ben kucukken beni itip kakiyormuş arada vuruyormuş annemde sizin gibi yetistirmis beni ayni kafada yani. Sonra birgun bakmiş oglanin annesi gulmus benim beye anlatiyorum bizim oglan vuruyor oda mutlu oluyor erkek adam vuracak tabi demiş. Kadin bunu anlatinca annem cildirmiş eve gelip beni tembellemiş cocuk sana vurursa basacaksin tokadi diye. Ben hatirlamiyorum ama cocuk beni itmiş ben ayaga kalkip bir osmanli tokadi çakmişimÇocuk bir daha vurmaya cesaret edememiş.

Yani niye yazdim bunu, aileler sebep oluyor hadi oglum at bir yumruk hadi oglum kufret sen erkek adamsin vs. Yetistirme tarzi cok onemli

Ailem baskasinin cocuguna vurulmaz diye diye kardesimi aptal ettiler okulda sokakta hep dayak yer el kaldirmazdi efendi bi cocuktu ben tam tersine erkek kiz ayirmadan kavga ederdim birazda cocugun yapisina bagli ama dayak ye vurma demem gerekirse sana vurana sende tepki goster derim

Sabah sabah sinir oldum.

Anneye bak hizaya gel..

Tvde elinde palalı adamları görünce şaşırıyorum
Nerde yetişmiş bunlar diye.

Belli işte..
Küçükken vururken gülersen
Çocuk da iş yapıyorum, adam oldum zannedecek..

Zaten nerde şiddet düşkünü çocuk var.
Arkasında ya dayakçı baba
Ya da pişkin anne var

İyi yapmışsın sen de küçükken..
O anne de utancından çıkamamıştır sokağa, yazık

seni doverlerse sende dov diyen bir babaannenin
yaninda buyudum
bana dokunmayan kimseye dokunmadim simdiye kadar ama hakedene hak ettigini verdigim icinde hic ezilmemedim tekbir ile uslanmayanin hakki kotektir bu bir gercek
baskalari doverken cocuguma sus demem inanin ona salldirani doverse aferin bile derim
ama kimseye durduk yere saldiracak bi cocuk yaratmam

Bence çocuğunuza dövüş eğitim verin ..haksız yere kimseye dokunmamasi gerektiğini onu vurmak isteyene karşı kendini savunmasını öğretin. .

Bence oğlunuzu bu çocuklarla görüştürmeyin.
O tip çocukları çok iyi biliyorum.
Sizin yıllarca verdiğiniz iyi ve doğru insan eğitimlerini şak diye sıfıra düşürür ve çocuğunuzu tanıyamazsınız.
Her gün eve başka küfür ve kavga ile gelir yakında.
Uzak tutmalısınız sevgisiz ve şiddet gören çocuklardan.
Sosyalleşmesi için kurslara, oyun guruplarına veya kreşlere yönlendirin.
Çocuğun bu tip arkadaşlara emin olun ki ihtiyacı yok.
En iyisi bu olur.

Oooo çok yanlış

Çocukların asla şiddet uygulamasını istemem ama okullarda zorbalık o kadar arttı ki 1. Sınıf çocuğu diğer 1. sınıfları haraca bağlıyor! 6 yaştan bahsediyorum. Bu çocuk ne yaşamış nasıl bir ailede büyümüş, eline kalem batınca öğretmenine sarılıp ağlayan kuzuların arasına ne ara karışmış? Ve bu çocuk büyüyünce nasıl olacak?
Yerinde olsam çocuğuna başka meşguliyet bulurum onunla neden oynamaması gerektiğini anlatırım oynadığı zaman da mutlaka başında beklerim. Ama yine illa ki bir şeyler kapacaktır çünkü o tür çocuklarda küfür de oluyor. Her durumda da çocuğa kendini savunmasını öğretmek gerekiyor bir iki defa uyar. Sana vurmaya devam ederse sen de vur demek gerekiyor.
Kim ister ki çocuğu sürekli dayak yiyip gelsin

yanlis biliyorum ama dayak ye aman sus demek daha beter geliyo bana sokakta baskasinin cocugunu ittiklerinde cigerim yaniyo bitane patlatasim geliyo benim cocuguma yapmasinlar mumkunse
29 yaşındayım hiç kimseye vurmamışımdır. Özgüvenim de fazlasıyla var. Şiddeti çocuklara aşılamamalıyız bence. Meşru göstermemeliyiz. Şiddet kimse için hele hele çocuk için asla çözüm veya eğitim yolu değil. Hatta bazı aileler çocuk haksız olsa dahi onu koruyor 'aferim' diyor. Bu çocuğun belleğinde olumlu olarak kalıyor. Çocuk şiddet gördüğü ortamdan uzaklaşmalı ve o tür çocuklarla ilişkisini kesmeli. Şiddetin ne tür insanlar tarafından gösterildiğini anlamalı ve uzaklaşmalı. Bazı çocuklarda huy çünkü. Anne babayı döven çocuklar bile var. Çocuk kendini, kendisi şiddet göstererek değil yanlış olan şiddet ortamından uzaklaşarak göstermeli.

sinif arkadasi dovuyosa sinifmi deisecek cocuk her dayak yediginde yani ?
benim aferin diyecegim konular cok uc konular yoksa topumu aldi vurdum sacimi cekti vurdum durumu degil tabiki ben kendimde bu sekilde yapmadim hic ama herseyinde bir siniri bir uc noktasi vardir o surekli arkadaslariyla kavga edip dayak atan cocuklar susan cocuklari nelere maruz birakiyorlar gordunuzmu hic bilmiyorum
susup kavga etmedigi icin okulda haraca baglanan bir cocugun teyzesi olarak soyluyorum bazi cocuklar sadece kavga etmiyor dayak atmayi bir yasam bicimi haline getiriyolar

ortalama olarak hemen hemen ayni yaslardayiz donem bizim donemimiz gibi degil biz super babalarla bizimkilerinizleyerek buyuduk simdikiler kurtlar vadisi izleyip metin2 oynayarak buyuyor inanin bu durum okullarda artik bir sorun cetelesiyorlar bizim gibi sac cekip tokat atmiyorlar kelebekle sustaliyla nesterle geziyorlar artik okullarda biz ogretmen vurunca acidan degil utanctan aglardik suc isledim diye simdikiler ogretmen dovuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…