Sokak kültürü

Birakin oda kendini korusun geri vursun. Siddete bende karsiyim ama bana vurana bende geri vururum. Cocuk boyle kendine olan guvenini kaybediyor ve artik oyle bir olurki evden cikmak istemez. Lutfen birakin kendini korusun.
Elinden gelse eve girmez. Şükür güven zeka konusunda bir problem yok hatta bu çocukların anneleri bu da çocuk bizimkilerde çocuk diyorlar kendini koruma adına savunmaya geçmeyi öğretmem lazım sanırım sağ olun hepiniz

Benim oğlan da parka gidince öyle. Onun sayesinde iki aile yle arkadaş olduk gidince onlardan başkasıyla oynamıyor. Onlara karşı kendini savunuyor ama vurmuyorlar da sesini yükseltince arkadaşı bana bağırma ben anlıyorum ya da istemediği birşey olunca ben bunu yapmak istemiyorum diye duygularını dile getiriyor

Gerçekten öyle ya. Çocuk yetiştirmek ne zor. Büyüdükçe oturacak sanırım bu ayrım

Çocuk büyüdükçe ve ortamlara girdikçe
O "vurma yavrum, aman sakin yavrum"diyen anne de gidiyor ve
"Sana vurana sen de vur" diyor.

Diyoruz..

Doğru veya yanlış öyle süzüm süzüm bakmasına dayanamıyorum.
"Koru kendini"diyorum artık ben de

Bende koru kendini dedim birkaç kez anne canı acır dedi yapmadı

Bende koru kendini dedim birkaç kez anne canı acır dedi yapmadı

Yavrum..
Canına tak ettiğinde yapacaktır.

Bir de "anlaşamıyorsan oynamak zorunda değilsiniz. Herkes herkesle oyun oynayacak diye bir kural yok"diyorum.

Bu sene benim kız da 1.sınıfa başlayacak
Ne dertler edineceğiz bakalım

neden oğlunuzun kaba, kötü, şiddet yanlısı bireye çeviriyorsunuz? yıllar sonra o mahalleden çıkınca hiçbir ortama ayak uyduramayıp şiddete daha çok yönelebilir. neden dayak atan çocuk yetiştiriyonuz ki ben anlamadım. naif,minnoş çocuk sahibi olmak varkenn...

Aynı cümleleri kurdum. Hatta onları görüp de oynamak isteyince oglum onlar birbirine zarar vererek oynuyor senin de canın acıyınca üzülüyorum diğer arkadaş çıkınca çıkarırım onunla çok güzel oynuyorsunuz ya diyorum. Yavrum balkondan izliyor ciğerci kedisi gibi görüyorum o zaman da;(

Anlaştığı arkadaşının penceresinin altına gidip seslenmiyor mu?

Öğrenecekler başka çaresi yok.
Kendilerini korumayı öğrenecekler
Herkesle arkadaş olmanın işe yaramadığını öğrenecekler
Hayatta herkesin kendileri gibi olmadığını öğrenecekler
Her söylenenin doğru olmadığını,
Her gülenin samimi olmadığını..

Oy içim şişti

Zamanla kırıldıkça öğrenecekler evet. Balkondan balkona var evet sözleşip buluştukları

Mumkunse durduk yere surekli vuran, ya da istedigini vurarak kaba kuvvet kullanarak yaptiran cocyklardan uzak tutun derim.
Ama mecburen bu tarz cocuklarla muhatap olacaksa ilk vuran taraf olmamasi gerektiginj ama karsi taraf vurursa altta kalmamasini soyleyin.
Baska caresi yok.

benim oglumda çok naiftir.
aman oğlum sakın vurma sakın dokunma tarzında yetiştirdik.
bu sene ilkokul 1. sınıfa başladı.
daha ilk hafta bir geldiki eve.
yüzünün bir tarafı tırnak geçirilmiş.
derisi kalkmış o kadar yani.
delirdim görünce.acisinida geçtim ya ömür boyu izi kalırsa.
yüzün bu hale gelirken sen ne yaptın? dedim.cevap yok.boş boş bakıyor.
kendini koruyacaksin diye her fırsatta söylemeye başladım bu sefer.
şimdi ise asla durduk yere vurmaz iteklemez ama vuran olunca oda vuruyor.
bende müdahale ediyorum tabiki ama kızmıyorum.
gönül isterki hiç bir çocuk böyle şeyler yasamasin.ama malesef oluyor

hah bende böyleydim.
sakın vurma sana vuran olursa bir daha yapma diye uyar yine yaparsa elini tut vs vs. kontrolümüz altında olduğu zamanlarda bunlar işe yarayabiliyorda . çokta rahatsız olduğumuz çocuklarla bir araya getirmeyiz olur biter ama okula başladığında bizim o sakın vurma dediğimiz çocuklarımız sopayı yiyor insan elalelemin çoğunuda eğitemiyor ki.. bizim ülkemiz kuralı kaidesiyle çocuk yetiştirmek için uygun değil malesef.

1.sınıfta vurma sakın sen karşılıl verme öğretmene şikayet et dedim ki etti.
öğretmen de vuran çocuklara kızdığı halde 2.sınıfa geldiğimizde oğluma sende hep şikayet ediyorsun demiş bende tuttum sana vurana sende vur artık dedim oğlum ne dedi ama öğretmen kızar dedim ki kızarsa dersin ki annem izin verdi ( mesajı alır diye düşündüm) , oğlum ama kuzey öyle söylediğinde öğretmen yine kızdı dedi..
demek ki bir noktadan sonra kontrolün eksik olduğu yerde anneler çocuklarını korumak için sende vur diyorlar.. kontrolümüzün olmadığı yerlerde çocuklarımızın kendilerini koruyabilmeleri gerektiğini düşünüyorum bu nedenle..

her sınıfta illa ki eşkiya bir iki çocuk oluyor.. üstelik anneleri çok pişkin..

Sırf bu sebepten oğlumu olabilen en küçük yaşta bir savunma dövüş sporuna yazdırmayı düşünüyorum. Kendine hakaret edilse bile karşılık vermeyen, ama şiddet gördüğünde misliyle karşılık veren biri olsun istiyorum. Kendi özgüveni ve güvenliği için. Bu konuda hiç naif olamayacağım kimse kusura bakmasın.

işte o yetiştirdiğimiz naif minnoş çocukları dövüyorlar.. kendini savunmak şiddet yanlısı olmak değildir.. canımız onlardan daha çok acıdığı için sende vur diyoruz..

edit: bahsettiğim ufak vurmalar itmeler değil ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…