Elinden gelse eve girmez. Şükür güven zeka konusunda bir problem yok hatta bu çocukların anneleri bu da çocuk bizimkilerde çocuk diyorlar kendini koruma adına savunmaya geçmeyi öğretmem lazım sanırım sağ olun hepinizBirakin oda kendini korusun geri vursun. Siddete bende karsiyim ama bana vurana bende geri vururum. Cocuk boyle kendine olan guvenini kaybediyor ve artik oyle bir olurki evden cikmak istemez. Lutfen birakin kendini korusun.
Benim oğlan da parka gidince öyle. Onun sayesinde iki aile yle arkadaş olduk gidince onlardan başkasıyla oynamıyor. Onlara karşı kendini savunuyor ama vurmuyorlar da sesini yükseltince arkadaşı bana bağırma ben anlıyorum ya da istemediği birşey olunca ben bunu yapmak istemiyorum diye duygularını dile getiriyorBen arkadas konusunda secici olmasini, kendisini uzen, kaba buldugu cocuklarla oynamamasini söylüyorum, zaten bir sure sonra arkadas secmeyi ogreniyorlar.
Şimdi 5.5 yasinda, baya baya liseliler gibi arkadas gruplari var, kufurbaz saldirgan cocuklar kendi aralarinda kuduruyor, digerleri kendi aralarinda oynuyor.
Gerçekten öyle ya. Çocuk yetiştirmek ne zor. Büyüdükçe oturacak sanırım bu ayrımGecen bir arkadasim geldi oglu kizimdan nerdeyse 2 yas buyuk. Kizim 28 aylik.
Kizim disarda hangi cocugu gorse hemen sarilir oper veya kalabalik bi ortamda hemen cocuklara katilir oynamaya calisir.
hic vurdugunu gormedim. Ama ogun arkadasimn oglu oyuncagin uzun kismini kizima dogru kaldirdi vurucakti kizim da elinden kapip kafasina vurdu cocuk baya agladi cok uzuldum kizima yanlis yaptigini anlatimm.
Optu ve ocuu dilerim dedi.
Ben sonra biraz endiselendim ya baskasina da vurursa diye ama tamamen kendini koruma amacliydi bunlarin onune nasil gecilir bende dusunuyorum simdiden. Vursa kotu ona vurulsa kotu.
Cocugunun vurmasada kendi korumak icin enazindan sesini yukseltmesi lazim.
Cunku cocuklar arasinda lutfen bana vurma gibi seyler gecerli degil sanirim.
Evet bende bu yoldan gideceğim teşekkür ederim hepinizeİlerde çocuğum olursa ben de şunu dicem birisi yazmış gerçi "başlatan olma ama biri vurursa sen de vur"
Bende koru kendini dedim birkaç kez anne canı acır dedi yapmadıÇocuk büyüdükçe ve ortamlara girdikçe
O "vurma yavrum, aman sakin yavrum"diyen anne de gidiyor ve
"Sana vurana sen de vur" diyor.
Diyoruz..
Doğru veya yanlış öyle süzüm süzüm bakmasına dayanamıyorum.
"Koru kendini"diyorum artık ben de
Bende koru kendini dedim birkaç kez anne canı acır dedi yapmadı
Aynı cümleleri kurdum. Hatta onları görüp de oynamak isteyince oglum onlar birbirine zarar vererek oynuyor senin de canın acıyınca üzülüyorum diğer arkadaş çıkınca çıkarırım onunla çok güzel oynuyorsunuz ya diyorum. Yavrum balkondan izliyor ciğerci kedisi gibi görüyorum o zaman da;(Yavrum..
Canına tak ettiğinde yapacaktır.
Bir de "anlaşamıyorsan oynamak zorunda değilsiniz. Herkes herkesle oyun oynayacak diye bir kural yok"diyorum.
Bu sene benim kız da 1.sınıfa başlayacak
Ne dertler edineceğiz bakalım
neden oğlunuzun kaba, kötü, şiddet yanlısı bireye çeviriyorsunuz? yıllar sonra o mahalleden çıkınca hiçbir ortama ayak uyduramayıp şiddete daha çok yönelebilir. neden dayak atan çocuk yetiştiriyonuz ki ben anlamadım. naif,minnoş çocuk sahibi olmak varkenn...
Aynı cümleleri kurdum. Hatta onları görüp de oynamak isteyince oglum onlar birbirine zarar vererek oynuyor senin de canın acıyınca üzülüyorum diğer arkadaş çıkınca çıkarırım onunla çok güzel oynuyorsunuz ya diyorum. Yavrum balkondan izliyor ciğerci kedisi gibi görüyorum o zaman da;(
Zamanla kırıldıkça öğrenecekler evet. Balkondan balkona var evet sözleşip buluştuklarıAnlaştığı arkadaşının penceresinin altına gidip seslenmiyor mu?
Öğrenecekler başka çaresi yok.
Kendilerini korumayı öğrenecekler
Herkesle arkadaş olmanın işe yaramadığını öğrenecekler
Hayatta herkesin kendileri gibi olmadığını öğrenecekler
Her söylenenin doğru olmadığını,
Her gülenin samimi olmadığını..
Oy içim şişti
Vurmasını istemiyorum ama kendini ifade etmesi gerektiğini her defasında dile getiriyorum istemiyorum de bana vurma diye bağır gerekirse ittir diyorum ama bilmiyorum ya öyle tabir yerindeyse düz duvara tırmanan çocuk da olur mu bilmiyorum.
benim oglumda çok naiftir.
aman oğlum sakın vurma sakın dokunma tarzında yetiştirdik.
bu sene ilkokul 1. sınıfa başladı.
daha ilk hafta bir geldiki eve.
yüzünün bir tarafı tırnak geçirilmiş.
derisi kalkmış o kadar yani.
delirdim görünce.acisinida geçtim ya ömür boyu izi kalırsa.
yüzün bu hale gelirken sen ne yaptın? dedim.cevap yok.boş boş bakıyor.
kendini koruyacaksin diye her fırsatta söylemeye başladım bu sefer.
şimdi ise asla durduk yere vurmaz iteklemez ama vuran olunca oda vuruyor.
bende müdahale ediyorum tabiki ama kızmıyorum.
gönül isterki hiç bir çocuk böyle şeyler yasamasin.ama malesef oluyor
neden oğlunuzun kaba, kötü, şiddet yanlısı bireye çeviriyorsunuz? yıllar sonra o mahalleden çıkınca hiçbir ortama ayak uyduramayıp şiddete daha çok yönelebilir. neden dayak atan çocuk yetiştiriyonuz ki ben anlamadım. naif,minnoş çocuk sahibi olmak varkenn...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?