- 24 Nisan 2017
- 3.110
- 6.520
- 78
- 36
sinif arkadasi dovuyosa sinifmi deisecek cocuk her dayak yediginde yani ?
benim aferin diyecegim konular cok uc konular yoksa topumu aldi vurdum sacimi cekti vurdum durumu degil tabiki ben kendimde bu sekilde yapmadim hic ama herseyinde bir siniri bir uc noktasi vardir o surekli arkadaslariyla kavga edip dayak atan cocuklar susan cocuklari nelere maruz birakiyorlar gordunuzmu hic bilmiyorum
susup kavga etmedigi icin okulda haraca baglanan bir cocugun teyzesi olarak soyluyorum bazi cocuklar sadece kavga etmiyor dayak atmayi bir yasam bicimi haline getiriyolar
ortalama olarak hemen hemen ayni yaslardayiz donem bizim donemimiz gibi degil biz super babalarla bizimkilerinizleyerek buyuduk simdikiler kurtlar vadisi izleyip metin2 oynayarak buyuyor inanin bu durum okullarda artik bir sorun cetelesiyorlar bizim gibi sac cekip tokat atmiyorlar kelebekle sustaliyla nesterle geziyorlar artik okullarda biz ogretmen vurunca acidan degil utanctan aglardik suc isledim diye simdikiler ogretmen dovuyor
bu k9nuda hem fikiriz ben karismam dov parcala demek istemedim tabiki ama susmak herzaman bir cevap olmuyor biz yigenimin haraca baglandigini bir sinif arkadasindan ogrendik cocugu tehdit ediyorlarmis ben tehsite susacak cocuk yetistirmeye karsiyim kisacasi ayni seyden bahsediyoruz evet aslinda yapacak biseyde yok soyle bakinca herkes cocugunu duzgun yetistirse kimsede bu dert olmayacak cocugu okula birakiyosun aksama kadar aklin onda kaliyo kalmamaliydi sistem kotuHaklısınız ama yine benim dediğime geliyor. Çocuk ortamından rahatsızsa böyle çocuklar varsa büyükler devreye girmeli. Ya o çocuk yada madur çocuk okuldan uzaklaştırılmalı. Hatalı çocuk mutlaka cezalandırılmalı. Elbet çocuğu izole edelim demiyorum ama çocuğu iyi ortamı olan bir okulda okutmak ve çevresiyle ilgili olmak çok önemli. Çocuğu bir süre sonra ailesi değil, çevresi yetiştiriyor çünkü. Çocuğu ne olursa olsun dürüst olarak aileye anlatabilecek şekilde yetiştirmeli aileler.
maalesef iyke hal boyle olunca soz konusu cocuk olunca goz gormeyince gonul katlaniyor olmuyo bi sekilde dur demen gerekiyo ben ankarada yasiyorum cocugum daha dogmadi 7 sene sonra okula baslayacak diye hergun dusunuyorum inanin tek derdim bu okulda ne olacakEvet buna katılıyorum. Yine de bu çocuklar şiddetin doğurduğu çocuklar işte.
29 yaşındayım hiç kimseye vurmamışımdır. Özgüvenim de fazlasıyla var. Şiddeti çocuklara aşılamamalıyız bence. Meşru göstermemeliyiz. Şiddet kimse için hele hele çocuk için asla çözüm veya eğitim yolu değil. Hatta bazı aileler çocuk haksız olsa dahi onu koruyor 'aferim' diyor. Bu çocuğun belleğinde olumlu olarak kalıyor. Çocuk şiddet gördüğü ortamdan uzaklaşmalı ve o tür çocuklarla ilişkisini kesmeli. Şiddetin ne tür insanlar tarafından gösterildiğini anlamalı ve uzaklaşmalı. Bazı çocuklarda huy çünkü. Anne babayı döven çocuklar bile var. Çocuk kendini, kendisi şiddet göstererek değil yanlış olan şiddet ortamından uzaklaşarak göstermeli.
sokak kültüründe ilk vuran kazanırMerhaba bdv okuyucuları. Burayı okuyup konu açmanin bu güne nasip olduğu 4 yaşında oğlu olan atanmayan bir öğretmenim.
Semt değiştirmek zorunda kaldık. Ev aldık ve alışılmış muhitten uzağa gittik. Eski evimiz daha merkezi ve komşuluk ilişkileri daha minimum düzeyde bir yerdi. Yeni evimizin olduğu yeri biraz maddi sebeple biraz da oğlumuza çevre olur yaşıt arkadaş buluruz diye seçtik.
Evimiz sitede. Oğlumla yaşıt birkaç çocuk var ama oldu bitti sokakta büyüdükleri için sürekli vurup kırarak konuşmayı bile denemeyen çocuklar öyle büyümüşler yani. Aileden de şiddet görüyorlar bizzat şahit oldum. Benim oğlum onlara göre daha naif. Vurma kırma konusunda ürker kaç kez dayak yedi site bahçesinde oynarken zor yetiştim ellerinden almaya karşılık vermiyor ağlıyor sadece. Vurmasını istemiyorum. Sadece dile getir üzerinden ittir biraz sesini çıkarsın istiyorum. Vurmasına kesinlikle karşıyım ama tereddüte düşüyorum bazen. Yanlış mi yapıyorum diye. Aynı ortamda çok bulundurmamaya çalışıyorum ama balkondan görünce illa istiyor bazen çok içim gidiyor kıyamıyorum indiriyorum aşağı.
Terzi kendi söküğünü dikemez sözü benim için geçerli sanırım. Çok mu korumacı yaklaşıyorum sizce? Her çeşit arkadaşı olmak zorunda mi? Kendini korumak için illa vurması mi gerekiyor oglum için ne yapabilirim yardımcı olursanız sevinirim teşekkür ederim
Anlıyorum hayat şartları maalesef işte. Beraber sık sık parka pikniğe falan gidin enerjisini boşaltsın. Evde dikkatini çekecek oyunlar alın. Puzzle yapabilir mesela bitirince onu ödüllendireceğinizi falan söyleyin bitirmek için daha çok zaman ayırır. Kışa kadar idare edin.Bu yıl normal şartlarda olsa hayatımız kreşe göndermeyi düşünüyordum ama kredi işine girince mecbur bu yıl da evde kalacak maddi yönden sıkıntıdayız.
Merhaba bdv okuyucuları. Burayı okuyup konu açmanin bu güne nasip olduğu 4 yaşında oğlu olan atanmayan bir öğretmenim.
Semt değiştirmek zorunda kaldık. Ev aldık ve alışılmış muhitten uzağa gittik. Eski evimiz daha merkezi ve komşuluk ilişkileri daha minimum düzeyde bir yerdi. Yeni evimizin olduğu yeri biraz maddi sebeple biraz da oğlumuza çevre olur yaşıt arkadaş buluruz diye seçtik.
Evimiz sitede. Oğlumla yaşıt birkaç çocuk var ama oldu bitti sokakta büyüdükleri için sürekli vurup kırarak konuşmayı bile denemeyen çocuklar öyle büyümüşler yani. Aileden de şiddet görüyorlar bizzat şahit oldum. Benim oğlum onlara göre daha naif. Vurma kırma konusunda ürker kaç kez dayak yedi site bahçesinde oynarken zor yetiştim ellerinden almaya karşılık vermiyor ağlıyor sadece. Vurmasını istemiyorum. Sadece dile getir üzerinden ittir biraz sesini çıkarsın istiyorum. Vurmasına kesinlikle karşıyım ama tereddüte düşüyorum bazen. Yanlış mi yapıyorum diye. Aynı ortamda çok bulundurmamaya çalışıyorum ama balkondan görünce illa istiyor bazen çok içim gidiyor kıyamıyorum indiriyorum aşağı.
Terzi kendi söküğünü dikemez sözü benim için geçerli sanırım. Çok mu korumacı yaklaşıyorum sizce? Her çeşit arkadaşı olmak zorunda mi? Kendini korumak için illa vurması mi gerekiyor oglum için ne yapabilirim yardımcı olursanız sevinirim teşekkür ederim
Teşekkür ederim okuyacağımBenzer bir konuda benim var müsait olduğunda bakabilirsin ,dün doktoruyla konuştum çünkü seninkine benzer şeyler yaşadık ,nasıl davranayim diye fikir almak istedim yanlış bir şey yapmayayim diye dedigi tek şey çocuğa kendini korumasını öğretmen bunu halledebilirsen gerisi kendiliğinden gelir dedi ve benim oğlumda naif bazen arkadaşından şiddet görüyor sana vurana sende vur diyordum ama oda yanlismis meğer ,şimdi kendini koruması için telkinde bulunmaya çalışıyorum,arkadaşı yanlış davranışta bulunursa onu uyar diyorum ki bende genelde yanlarinda oluyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?