Sokak kültürü

Haklısınız ama yine benim dediğime geliyor. Çocuk ortamından rahatsızsa böyle çocuklar varsa büyükler devreye girmeli. Ya o çocuk yada madur çocuk okuldan uzaklaştırılmalı. Hatalı çocuk mutlaka cezalandırılmalı. Elbet çocuğu izole edelim demiyorum ama çocuğu iyi ortamı olan bir okulda okutmak ve çevresiyle ilgili olmak çok önemli. Çocuğu bir süre sonra ailesi değil, çevresi yetiştiriyor çünkü. Çocuğu ne olursa olsun dürüst olarak aileye anlatabilecek şekilde yetiştirmeli aileler.

Evet buna katılıyorum. Yine de bu çocuklar şiddetin doğurduğu çocuklar işte.

bu k9nuda hem fikiriz ben karismam dov parcala demek istemedim tabiki ama susmak herzaman bir cevap olmuyor biz yigenimin haraca baglandigini bir sinif arkadasindan ogrendik cocugu tehdit ediyorlarmis ben tehsite susacak cocuk yetistirmeye karsiyim kisacasi ayni seyden bahsediyoruz evet aslinda yapacak biseyde yok soyle bakinca herkes cocugunu duzgun yetistirse kimsede bu dert olmayacak cocugu okula birakiyosun aksama kadar aklin onda kaliyo kalmamaliydi sistem kotu

Son düzenleme:
Bence oglunuza ilk vuranin hicbir zaman o olmanasi gerektigini ogrenin. Nefsi mudafadan haberi olsun cocugu. Yoksa 2 gun sonra olduresiye dayak yedigini gorursunuz.

Evet buna katılıyorum. Yine de bu çocuklar şiddetin doğurduğu çocuklar işte.
maalesef iyke hal boyle olunca soz konusu cocuk olunca goz gormeyince gonul katlaniyor olmuyo bi sekilde dur demen gerekiyo ben ankarada yasiyorum cocugum daha dogmadi 7 sene sonra okula baslayacak diye hergun dusunuyorum inanin tek derdim bu okulda ne olacak

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim gece rahatsızlandı oglum doktora getirdim tek tek alıntı yapamadım kusura bakmayın ama mesajlar alındı ve okundu sağ olun

Babamın bi sözü geldi aklıma kavga etmeyin ama ola ki bişey oldu sakın dayak yedim diye gelmeyin derdi bence çokta doğru evet şiddet iyi bişey değil kesinlikle ama kendini korumalı eğer şiddet görüyorsa karşılığını vermek gerekiyor yoksa kendine olan güveni de kalmaz çok koruyucu olmamak gerekir bu konuda çocuk bunlar kavga da eder iki dk sonra döner oyun oynar

işte bu dedikleriniz bizim ülkemizde fantezi olarak kalıyor..
okula giden çocuğunuz olduğu zaman ne demek istendiğini anlayacağınızı umuyorum..

Benim oğlum da anaokuluna başlıycak bu yıl. Çok uyumlu ılımlı bi çocuk. Kavga vurmak kırmak bilmez. Biri vursun vurma bana der durur öyle. Çok büyük hata etmişim diyorum..

Annecim kimse sana vuramaz bağıramaz.. izin verme. Vuran olursa ittir diyorum, ama anne ya canı yanarsa ya yaralanırsa diyo.. Allahım ne güzel bi evladım var diyorum ama yerler benim oğlumu bu gidişle. Koru kendini annecim kimseyi üzme kimseye de üzdürme kendini. Sen çok kıymetlisin diyorum tamam annecim diyo ama inşallah sorunsuz geçer okul hayatımız..

sokak kültüründe ilk vuran kazanır

Bu yıl normal şartlarda olsa hayatımız kreşe göndermeyi düşünüyordum ama kredi işine girince mecbur bu yıl da evde kalacak maddi yönden sıkıntıdayız.
Anlıyorum hayat şartları maalesef işte. Beraber sık sık parka pikniğe falan gidin enerjisini boşaltsın. Evde dikkatini çekecek oyunlar alın. Puzzle yapabilir mesela bitirince onu ödüllendireceğinizi falan söyleyin bitirmek için daha çok zaman ayırır. Kışa kadar idare edin.

Vurmayı-dövmeyi bir çözüm olarak değil ancak kendini savunma olarak yapması gereken bir şey olarak öğretin; taekwondo kursu fikri gelmiş ki bence bunu değerlendirin, savunma sporlarını öğrensin, felsefesini alsın, kendisini "Dokunulmaz" bilsin.

Okula başlarken annemin tembihiydi, unutmam "Kimseye vurma ama birisi sana vurursa onu uyar, yine vurursa sen de onun vurduğu gibi ona vur" ... Sağ olsun hiç dayak yemeden büyüdüm, kavgaları asla başlatan olmadım ama vurana da vurdum, yumruk geleceğini gördüğümde o kolu büküp çocuğu yere de yatırdım. Kız çocuk, erkek çocuk fark etmez; gerektiği yerde şiddetten kendisini korumak için şiddet göstermesi gerekiyor. Maalesef böyle.

Benzer bir konuda benim var müsait olduğunda bakabilirsin ,dün doktoruyla konuştum çünkü seninkine benzer şeyler yaşadık ,nasıl davranayim diye fikir almak istedim yanlış bir şey yapmayayim diye dedigi tek şey çocuğa kendini korumasını öğretmen bunu halledebilirsen gerisi kendiliğinden gelir dedi ve benim oğlumda naif bazen arkadaşından şiddet görüyor sana vurana sende vur diyordum ama oda yanlismis meğer ,şimdi kendini koruması için telkinde bulunmaya çalışıyorum,arkadaşı yanlış davranışta bulunursa onu uyar diyorum ki bende genelde yanlarinda oluyorum

Teşekkür ederim okuyacağım

malesef şimdiki çocuklar en lüks okula da gitseler en elit semtte de oynasalar ağızlarından küfür, şiddetli konuşmalar eksik olmuyor bizzat şahitim. hatta onlar gibi davranmayan çocukları da dışlıyorlar. soyutlamak bir işe yaramaz ne zamana kadar soyutlayacaksınız? en dogrusu bunu temelden ona yanlış oldugunu ogretmeye çalışmak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…