sonunda bende boşanıyorum

dertsiz

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2010
2.457
309
198
bu siteyi birkaç gün önce gördüm. buradaki bütün konuları okudum nerdeyse.

3,5 yıllık evliyim. 5 yıl flörtten sonra evlendik. ben de istenmeyen gelinim. kayınvalidem beni bir türlü kabullenemedi. sürekli tartışacak bişey buluyor. 2 ay önce bizdeydiler. farklı şehirde oturuyoruz. gitmeden tartıştık. o gün bugündür de aramadım hiç. tartışmalarımızı eşime hiç anlatmazdım. son tartışmayı anlattım. haklıda olsam her zaman haksızım ben. eşim haklı olduğumda haklı demez. karışmayın demez. 3 gün önce tartışmamızı anlattım 2 aydan beri hiç aramadığımı söyledim. onlarda beni aramadılar halk eğitimde öğretmenliğe başladım hayırlı olsun bile demediler. 2 yıl önce yine aramama konusu yüzünden bizi boşandırma noktasına kadar gtirmişlerdi. 3 gündür eşim benimle konuşmuyor. yarın izine ayrılıyor. memleketine gidecek. bu akşam böyle davranmaya devam edersen seninle gelmeyeceğim dedim. kayınvalidemler zaten surat asıyor her gittiğimizde, eşimde konuşmazsa halimi düşünün artık. seninle gelmeyeceğim dediğimde gelmezsen gelme seni isteyen yok zaten dedi. beni istemeyeni bende istemem dedim. bayramdan sonra da boşanma dilekçemi vereceğim dedim. git ver dedi. daha öncede çok tartışmamız oldu ama ilk defa ayrı yatıyorum eşimden. kararımdan dönmeyi düşünmüyorum.

çok üzüldüm canım ya
bu sinirle verilen ani bir karar olmuş sanki.
oturup ciddi ciddi konuşsanız,
bida düşünseniiz.

Canım sinirle söylemiştir belkide bi anda hepimizin ağzından çıkıyor kelimeler.yuva dağıtmak kolaydır her zaman.eşinle aranda sorunun yoksa bu hatasını affet.ama alda karşına konuş.ya değişelim yada bitirelim de.ama her zaman seni eziyorsa ozaman hemen bırak allahtan işinide bulmuşsun açıkta kalmıycan.çok iyi düşün eşini azcık kullanmayı dene avcunun içine al becerebilirsen o kaynanaya istemedim boşattım demeyi nasip etme.güçlü dur kafanı kurcalamak istemem ama bişiy daha söylücem sana.eğer eşinle ilk zamanlarda bişey yokta sonradan olduysa allah korusun büyü falan yaptırmış olmasınlar.aklına getirmek istemezdim ama yapıldıysa ve bu yüzden biticekse üzülürüm.

canım bunun gibi defalarca tartışma yaşadık.
dediğim gibi bardağı taşıran son damlaydı.
eşimi ilk günkü kadar çok seviyorum.
3,5 yıldır direndim her söylediklerini yuttum kayınvalidemlerin
eşim 1 yıldır aileme gitmiyor 35 gün izin yaptık ama benim aileme götürmedi beni.
ben tek başıma gittim.6 aydır da görmüyorum ailemi. bu izinde yine gitmicek.
bazı şeylere dayanamıyorum artık.

yok canım ilk zamanlardada böyleydi. kayınvalidem devlet memuru değilmişim diye istemedi. başka hiçbir sorun yok. eşim 5 yıl boyunca ailesinden sakladı beni. ailesi de,eşimde,ben de farklı şehirde oturuyordum. şimdi yine farklı yerlerdeyiz. ama uzaktan bile yetiyorlar işte.

kızma ama eşinde kabahat.
eğer eşin annenlere o benim karım herzaman arkasındayım diyip
iki trip çekse bak nasıl susarlar.
o annesine yüz verdikçe ses çıkarmadıkça
onlarda binmiş tepene.
yazık hiç mi Allah korkusu yok o kadının.
yuva yıkmanın günahından hiç mi haberi yok.
çocuğunuz var mı peki?

Allah bildiği gibi yapsın.memur değilsin diye istememek ne demek.Kpss puanına göre mi gelin alıyorlar? boşanmak değil ama kocanla çok iyi geçinsen ailesi hakkında hiç konuşmasan yinede ailecimi kocan onu merak ettim.hata kocanın ailesinde tabi.

kızmıyorum canım suç eşimde bende öyle diyorum zaten. çocuğumuz yok canım. bir sürü soruna rağmen evlendik. eşimde bende istiyoruz dedik. bizim çabamızla oldu. benim ailem karşı değildi ama kayınvalidemin çirkeflikleri yüzünden babam olmaz bu iş dedi. ikna ettim babamı gözyaşıma kıyamaz hiç. her tartışmamızda yeter artık seni üzdükleri seni sahisiz mi sanıyorlar diyor benim ailem. hep susturuyorum ailemide. ben halletmeye çalışırım diyorum. gel al beni desem bu saatte bile yola çıkar babam.

canım ben konuşmuyorum zaten. zorla konuşturuyorlar. şimdi bulunduğumuz ile ramazanda taşındık. kayınvalidemler yardıma geldi. ev çok pisbir taraftan temizlik yapıyorum, oruç tutuyorum, bi de yemek bulaşık çok yoruluyordum. gündüz 11 de kalkmışım, yataklarını yapmamışım, toplamamışım.altı üstü bir çarşaf serecek. çok yaşlı değil kayınvalidem 49 yaşında eli ayağı tutuyor. sahura kadar uyumadığım geceler oldu gündüzde uyudum bende.

Tabir nasıl olur bilemiyorum ama gevura kızıp oruç bozulmaz... Eşinizle başka hiçbir probleminiz yoksa, sırf bu sebepten boşanmayı düşünüyorsanız o yuvaya ve onca emeğe yazık olur diye düşünüyorum. Bazı erkekler malesef aileleri konusunda eşlerine taviz vermiyolar. Doğru bir şey mi yanlış bir şey mi konunun içeriğine göre değişir. Ben eşinizin o sözleri kasıtlı olarak söylediğini düşünmüyorum. Hayatımızda gelişen olayları ve bu olaylara sebep olan kişileri değiştirmeye çalıştığımızda asıl mutsuz olan biz oluyoruz. Size tavsiyem herkesi olduğu gibi kabul edin. Nabza göre şerbet verin, gerekirse rol yapın ama boşanmak en son çareniz olsun. Çünkü olay gerçekten boşanma sebebi değil..

Canım ozaman en iyisi sanırım bitirmek.kusura bakma ama bu adam senin sevgine layık değil sende sevgini kalbine göm haketmiyor çünkü.ya adamın ne sana ne ailene saygısı var tek sana yapsa ailene iyi davransa dicem hadi ama adam ne seni takıyor ne aileni.ozaman niye evlenmiş anasına söyleseymiş o bulsaymış.işallah çocuk yoktur.bu arada en önemli şey şu senin ailen gerek maddi gerek manevi olarak yanındamı öyleyse dk durma derim.hatta o sana git dediyse o anasına gidince kafanı toparla bi kaç gün sonra ailene aç konuyu.eşinlede konuş evini bırakıp gitme o gitsin anasının yanına.küsüp gitme ailene diren savaş istediğini al.ama asla onun seni bırakmasına izin vermeden sen bırak onu.zorluk çekersin ilk başta boşanmak hayata yeniden başlamak çok zor ama bir işin var arkadaşların yoksa bile edinirsin.kalkarsın bunun altından.kocan anladığım kadarıyla anasının ağzına bakıyor adam olmaz ondan.hiç yorma kendini düzelcek diye.4 yıldır düzelmeyen insan hiç düzelmez.ailenle görüştürmemesine vallaha çok kızdım onunkiler anne babada seninkiler ne oluyor???

ne var 11de kalkmışsan ne olmuş,bir insan birine kulp takmaya kalkışırsa gözünün üstünde kaşın var der yine takar.yaşlı da değil yaşlanmış bunak desek,benim annem 55 yaşında kadın karınca gibi her işini kendi yapar.bayramda git sen o zaman böyle özür dile falan çok iyi davran.kadın yine kulp takarsa eşin senin nasıl davrandığını görüp senin tarafında olur belki.aklıma bu geldi ya tutarsa misali...

nurten canım 3,5yıldır bu fırsatı onlara vermemek için istedikleri gibi davrandım. ama artık aileme laf söylediğinde kayınvalidem susamıyorum. eşimin dayısı anneannesi teyzeleri tek tek izinde gezilirken ben ailemi 9 ay hiç görmemişken 1100 km uzağa gittim. masraf olurmuş diye göndermediler memleketime. maddi yönden hiç sorunumuz yok. dışarıdan bakıldığında imrenerek bakılan insanlarız. parmakla gösterirler. eşimin annesi hariç bütün akrabaları sever beni. temizliğime titizliğime kimse laf söylemez. kayınvalidem de dahil.

ailem her konuda arkamda canım. boşanma durumunda burda kalamam farklı şehirde oturuyoruz ev kira eşim burda çalışıyor. olmaz yani...

ailen arkanda diye boşanılmaz bunu biliyorsun zaten o zaman kayınvalidenin istediği olur.kayınvalidenin ailen hakkında konuşması çok kötü ya,sorunun eşinde olduğu belli.seni ezmese ezik göstermese ailesi de seni ezmeye kalkışmaz.ne yapsanki ya?sunulacak çözümümüzde yokki.

Nasıl insanlar ya devlet memuru değil diye istememek ne demek.
Kayınvaliden kendisi devlet memuru mu?
Öncelikle eşinde hata var canım seni ezdirmemesi gerekiyor, seni savunsa bir laf diyemezler.
Benim eşim de öyle hep onun ailesi haklı ben hep suçluyum.
Ayrıca memurlukla falan alakalı değil bu istememe durumu o insanların terbiyesizliği.
Memur olsaydın da başka birşey bulurlardı.
Bence de bu mesele için başanmak olmaz, gitmek istemiyorsan gitme ama boşanmak için biraz düşün derim.
Kilit nokta eşin, onun tavırları önemli. Erkeklerin eşiyle ailesi arasında dengeyi tutturması gerekir, ne eşini ezdircek ne aileyi.
iki tarafında gönlünü hoş tutmasını bilecek.
Bunu yapabilen de çok az malesef.
Üzülme eşine ağlamadan, kızmadan, suçlamadan hissettiklerini yaşadıklarını anlat.
Umarım düzelir.

çocuk yok biz istemedik canım. kayınvalidemler koycakmış ismini koydurmam dedim. eşimde çocuk konusunu kapattı.

bari kayınvaliden doğuraymış çok meraklıysa.Çok sinir oluyorum böyle insanlara.Oğlunu doğurdun yetiştirdin e düş yakasından artık evlendikten sonra bırak bari. iyi gününde sevin kötü gününde üzül ama sokma burnunu herbirşeyine artık,bırak da şu yaşta insanların kendine ait hayatı olsun değilmi?

eşya konusunda istediklerini yaptırdılar. erkek tarafı biz olduk resmen. biz konu yüzünden annem isyan etti almıcam diye. buraya taşınıncada bulaşık mak. yoktu. yerim yok diye almamıştık. taşınınca alıp gönderdi annemler. kayınvalidem ağlayıp sızlayıp param yok diyen kadına masraf yaptırma dedi. niye hala eski şeyleri söylüyorsun dedim. annemde onlara kızarak almıcam dedi. ben şimdide söylerim 10 sene sonra da söylerim diyor. bu konuları açmasına sinir oluyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…