sonunda bende boşanıyorum

adamın aklını nasıl başına getirmeli peki?denediğin bi yöntem varmı?yakında bende evleniyorum da inşallah.tavsiye olursa iyi olur.

kayınvalidem devlet memuru ama okumuşun cahili. eşime durumu düzeltecek olan sensin diyorum. annem konuşur sen susarsın,ağzınla kuş tutsan bile anneme yaranamazsın diyor.

Özür dilerim detayları daha yeni okudum yorum yaparken kaçmış arada. Ailene gitme konusunda asla ve asla taviz vermemeni öneririm ağaç kavuğundan çıkmadın nihayetinde. Belirli aralıklarla ailene gitmen veya onların sana gelmesi en doğal hakkınız. Burda biz ne yazarsak yazalım kendin için en doğru kararı sen vericeksin. Ama yineliyorum çünkü üzülüyorum bu kadar kısa sürede biten evliliklere lütfen üçüncü şahıslar için yuvanı asla yıkma sonuna kadar mücadele et bak çalışıyosunda kendine güven ve herkese karşı dik, güçlü bir tavır sergile. Klasik olacak ama bir şeyleri inşa etmek çok uzun zaman alıyo, yıkmak ise çok basit. Sen kolayı seçme zoru başar. Rabbim yardımcın olsun..

10 sene sonraya kim öle kim kala deseymişsin.benim kayınvalidem olacak kişide huy yönünden buna benzeyecek gibi duruyor.ne yapacağımı bilmiyorum bende daha şimdiden.

ailem her konuda arkamda canım. boşanma durumunda burda kalamam farklı şehirde oturuyoruz ev kira eşim burda çalışıyor. olmaz yani...

Valla ozaman seçeneklerini araştıralım.işin var halk eğitimde çalışıyorsun ailenin bulunduğu yerde çalışabilirmisin kendini toparlayana kadar maddi manevi olmadı sonra tayin istersin tek başına gider bi hayat kurarsın kendine.prenses arkadaşım haklısın yuvanın yıkılmasını kimse istemez.dertsize yapsalar yaptıklarını anlarım.ama ailesinede dil uzatıyolar kızı ailesiyle görüştürmüyolar.kusura bakma belki fazla fevri ama beni ailemle görüştürmüycek adamın ne yatağımda nede kalbimde yeri yok.söz konusu bi hakret,bi tokat olsa derim bi anlık sinir unutulur .en ufak sorunda gidilmez.ama 4 yıldır temcit pilavı gibi ısıtıp ısıtıp önüne sürmüşler yazıktır günahtır.hem söylesene vicdanı,kalbi,insanlığı olan hangi anne başkasının yavrusundan alıkoyar.senin kızına yapılsa çözüm yolu ararmısın yaa direk çeker alırsın senin canından can verdiğin ömrünü adadığın kızına elin insanları bunları yapabilirmi???bunlar insan değil.vicdanları yok vicdanı olmayan bi insanda düzelmez.çünkü onlara göre bu hata değil aksine doğru.anne oğul arasında fazlalık konumunda.son olarak bir kez daha oturup mantıklı bir konuşma yap.ama tüm seçenekleri gözden geçir olmassa ne yapacağını bilirsin.ortada kalma kendini hazırla.ama istiyorsa artık dayanamıyorsan.yoksa ben hala çok seviyorum,yok annesi sadece memur değilim diye böyle yapıyor,temizliğime hamaratlığıma laf etmez ... gibilerinden düşünüyorsan ozaman düşün.çünkü boşanmaya hazır değilsin hala iyi yönleri koruyorsun bi çeşit savunma mekanizması.eşini sevmene bağlıyorum.ama aynı zamanda böyle bi adamı nasıl seviyorsun anlayamıyorum.

adamın aklını nasıl başına getirmeli peki?denediğin bi yöntem varmı?yakında bende evleniyorum da inşallah.tavsiye olursa iyi olur.
canım eşim yatılı okumuş. bir gün bana annesinin baskısından dolayı liseyi bile yatılı okuduğunu söylemişti. ben de daha ilk tartışmamızda niye evden kaçtığın belli oldu demiştim. bu tür şeyler asla yüze vurulmazmış onu öğrendim. eşim bişey dese kayınvalidem soluğu hastanede alıyor. midem ağrıyor üzüntüden diyor hastaneye gidiyor. bişey yapmıyorlar ki hastanede. ama biz hasta etmiş oluyoruz.

evlenmeden önce çalıştığım iş arkadaşlarıma da okul arkadaşlarıma da hep şey derdim. ben kayınvalidemle kötü olamam. çünkü eşimi o büyütmüş, o olmasaydı eşimde olmazdı. herşeyden önce benim büyüğüm eşimin annesi nasıl kötü olabilirim derdim. ama olunuyormuş işte.

Çok pardon da neden yangına körükle gidiyorsun arkadaşım? Bekara koca boşamak kolay. Biraz daha yapıcı olsan ne kaybedersin? Korkarım arkadaş yanında olsa elinden tutup mahkemeye götüreceksin boşansın diye. Olay ne olursa olsun mutlaka bir tarafında görülecek güzellikler vardır bu kadar boşanması yönünde yorum yapacağına birazda o güzellikleri görmesi için yol göstersen, çaba sarfetsen nasıl olur? Haddim değil ama dayanamadım kusura bakma...

canım açıkta kalmam iş konusunda falan. ailemin yanında da oturabilirim. çalışmasam bile yine bakabilirler bana. 5 yıl flört döneminde iyiydikte 3,5 yılda niye kötü olduk. 8,5 yılı atmak kolay mı?

düğünümüz olduktan sonra akraba gezmelerine götürdüler. her gittiğimiz evde mutfakta beni yalnız yakalayıp "kayınvaliden sorun çıkarmadı mı"diye sordular. kimseye bişey demedim. ama herkes kayınvalidemden böyle bişey bekliyormuş.

onlara bu zevki yaşatma....!eşinle başka sorun yoksa boşanma öfkeden söylemiştir sanmam isteyerek söylediğini yada sana göz dağı veriyordur boşanmaya kalk bek nasıl tutuşuyor kolaymı boşanmak ...sende sakinleş öyle karar ver......ah bu aileler bir huzur vermiyorlar off offf!

öyle anneler var benim anneannem de içten içten yapar yapacağını herkese mağduru oynar.yengemle dayımın evden gitmesi geciksin diye bavulları iyice sulamıştı. gözümün önünde yaptı.kim yaptı denince çocuklarmı yaptı sizmi yaptınız demişti bize. yengemi de herkese karalar. yengemde çok iyi sayılmaz ama anneannem de hain.
mesela işte onun gelini şikayet etsede haklı,oyun yapar sürekli arkalarından oğluna mağduru oynar hep.

kayınvalidem etraftan komşudan çekinen bir insan. eşim yalnız gidince paçaları tutuşur ne dicez şimdi diye. beni kötülese kimse inanmaz. bayramda anneannesine giderler teyzeleri falan gelmediğimi görünce şok olurlar. boşanmayı asla yakıştıramazlar. eşim yalnız gidecek ya hatalarını anlayacaklar gelip alıcaklar beni, ya da bitecek.

bende sözlüyüm ama bu sebepten sözlümden bile ayrılmazdım haklısın nurten.yuva kolay yıkılırmı?ama eşide kendini savunmuyormuşki.hiç savunmazsada insan aklından geçirir boşanmayı.

ay hatalarını anlasalarda böyle birtaraflarına baka baka gelseler ne güzel olur.sende böyle tripler falan atsan.kayınvaliden böyle süt dökmüş kedi gibi dursa.gelip alsalar seni keşke.

canım boşanma lafı ani verilmiş bir karar değildi. dünden beri hatta 2 aydır inceldiği yerden kopsun deyip duruyordum. şiddet, aldatma olsaydı bir dk durmazdım zaten. bugüne kadar sabrettiysem eşimi sevdiğim için sabrettim. 2 yıl eşimi sabahlara kadar bekledim ben. görevde olduğu günlerde uyku uyumadım.gecem gündüzüm birbirine karıştı.iyi haberini alana kadar ne çektiğimi bir ben biliyorum. şimdi rahata kavuştuk eşim hep yanımda derken bu sorunlar çıktı tekrar.

ay hatalarını anlasalarda böyle birtaraflarına baka baka gelseler ne güzel olur.sende böyle tripler falan atsan.kayınvaliden böyle süt dökmüş kedi gibi dursa.gelip alsalar seni keşke.
bunu istiyorum aslında canım. daha öncede bütün kıyafetlerimi toplayıp valizleri kapının önüne koydum. eşimin ynına gidip son kez konuşalım tamam ben gidiyorum ama suçum neyse konuşalım dedim. valizleri beraber boşalttık.

Valla zamanla oluyor birden sihirli değnek değmiyor malesef eşlerimize.
Öncelikle hiçbir zaman eşlerimize ailelerini kötüleyici, hakaret vs içeren sözler söylememeliyiz, çünkü bu durumda direk ailelerini savunmaya geçiyorlar ve konunun özü unutuluyor.
Haklıyken haksız duruma düşüyoruz.
Kavgaya tartışmaya girmeden aileleri hakkında arada laf sokmak gerek.
Örnek verirsek bizimkiler sürekle birşey isterler, eşim herşeylerine koşar, yok bizi buraya götür, dönüşte al sanki hiç taksi, dolmuş vs yok şehirde.
İkide bir para isterler, evleneli 7-8 ay oluyor hala düğün borçlarını ödüyoruz.
Ben de arada bir laf söylüyorum eşime, ya hiç düşünmüyorlar ne kadar rahatlar, bizim bir aile olduğumuzu daha idrak edemediler, ikide bir çocuk gibi sana iş buyuruyorlar gibi söyleniyorum.
Son zamanlarda eşim de bu cümleleri kurarak şikayet etmeye başladı.
Malesef eşim bundan önce yüzde yüz haklı olduğum iki durumda da benim tarafımda olmadı hep beni suçladı.
O yüzden konu sahibi arkadaşı o kadar iyi anlıyorum ki.
Hatta ahtım var üçüncüsünde ayrılcam diyorum.
Ve olaylar aklıma geldikçe inanın eşimden nefret ediyorum.
Ki ben ağlayarak neler hissettiğimi neler yaşadığımı anlattım eşime, beni anlamadı, ayrılalım dedim bırakmadı.
Bir yöntemi falan yok galiba bilmiyorum ama zamanla onlar da farkına varıyorlar sanırım.
En azından benim eşimin kafasına dank etti.
Bu arada eşinin ailesinin her hatasını değerlendireceksin, eşine karşı onlardan daha iyi olacaksın, sen olmadığında yokluğunu farkedecek.
Mesela ben eşimi kahvaltısız yollamam işe, kendim de çalıştığım halde erken kalkar hazırlarım.
Eşimin annesi ve iki kız kardeşi var ki çalışmıyorlar evdeler, asla sabah kalkıp kahvaltı hazırlamazlar.
İki haftadır ailemin yanındayım eşim annesinde kalıyor ve kahvaltı edemiyor.
Dolayısıyla eksikliğimi hissediyor.
Ben de övünerek anlatıyorum çok rahatım annem sabah kahvaltımı hazırlıyor, akşam yemeğim hazır oluyor falan diye.
Aradaki farkı bilsin.

bende sözlüyüm ama bu sebepten sözlümden bile ayrılmazdım haklısın nurten.yuva kolay yıkılırmı?ama eşide kendini savunmuyormuşki.hiç savunmazsada insan aklından geçirir boşanmayı.

Güzelim insan elbette boşanmayı aklından geçirir. Bak sende sözlüymüşsün acabaların mutlaka olmuştur yaşadığımız sürece bütün ilişkilerimizde de zaman zaman bu acabaları yaşayacağız. Hayat kolay değil ki, hele insan ilişkileri çok karışık. Ama biz her zoru gördüğümüzde dönüp arkamızı gideceksek hiç yaşamayalım direk öbür tarafa gidelim değil mi?

tüm yorumlarımı baştan sona okursan ilkinde gayet ılımlı davrandım.sonrada gayet mantıklı konuştum.bekarlıkla hiç alakası yok.benim çevremde okadar çok kadın varki hatta arkadaşlarım bile hepsi 25 yaş üstü hepsi evli ve neler yaşadıklarını çok iyi biliyorum içindeyim.onlarada boşa derim herzaman ama eşlerini sevdiklerini söyledikleri içinde ozaman aklını başına topla derim.yorumumu doğru okuyamadın heralde sonunda ona yazdıklarımı okursan yangına körükle gitmediğimi anlarsın.ayrıca olayıda küçütmeyin kendinizi onun yerine koyun öyle yorum yapın aman yuva yıkılmasın diye diye kadınlar çekmiyormu bunları hep.eğer düzelmiyorsa yıkılsın yuva zaten ona yuvada denmez.dertsiz bu yorumumu üzerine alınma lütfen genel konuştum.son olarakta herkesin kendi aklı var ben dertsize boşan dedim diye gidip boşanıcaksa sende boşanma dedin diye boşanmıcakmı???son olarak evlilikte gurur olmaz eşim bana hakarette edebilir belki vurabilir hatta ileri bile gidebilir bak hepsine katlanırım arkadaşım tamamı herbişeyine.ama aileme dil uzatıcak adamı tanımıyom ben kaldıki beni ailemle görüştürmücek işte benim kızdığım tek noktada bu.ben olsam dk düşünmezdim zaten belkide aileme çok düşkün olduğumdandır herkestende aynı şeyi beklemiyorum ama.kocanız evlatlık görevini fazlasıyla yerine getiriyorda sizin evlatlık görevinizi engelliyorsa ozamanda sizin durup kendinizi sorgulamanız gerek.boşanılcak nedenler var boşanılmıycak nedenler var.dikkat edersen sadece ailesiyle görüşmemesi hususuna takıldım işte bu devam ederse boşanılcak bi durum.he sizler için ailenin önemi yoksa illede yuva derseniz buyrun kurtarın ne diyimki saygım sonsuz herkese.

bende çok rahat ettireyimde yokluğumu anlasın evlenince.bende vazgeçilmez olmak istiyorum onun için.çok teşekkürler tavsiyelerin için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…