Nasıl insanlar ya devlet memuru değil diye istememek ne demek.
Kayınvaliden kendisi devlet memuru mu?
Öncelikle eşinde hata var canım seni ezdirmemesi gerekiyor, seni savunsa bir laf diyemezler.
Benim eşim de öyle hep onun ailesi haklı ben hep suçluyum.
Ayrıca memurlukla falan alakalı değil bu istememe durumu o insanların terbiyesizliği.
Memur olsaydın da başka birşey bulurlardı.
Bence de bu mesele için başanmak olmaz, gitmek istemiyorsan gitme ama boşanmak için biraz düşün derim.
Kilit nokta eşin, onun tavırları önemli. Erkeklerin eşiyle ailesi arasında dengeyi tutturması gerekir, ne eşini ezdircek ne aileyi.
iki tarafında gönlünü hoş tutmasını bilecek.
Bunu yapabilen de çok az malesef.
Üzülme eşine ağlamadan, kızmadan, suçlamadan hissettiklerini yaşadıklarını anlat.
Umarım düzelir.
kayınvalidem devlet memuru ama okumuşun cahili. eşime durumu düzeltecek olan sensin diyorum. annem konuşur sen susarsın,ağzınla kuş tutsan bile anneme yaranamazsın diyor.Nasıl insanlar ya devlet memuru değil diye istememek ne demek.
Kayınvaliden kendisi devlet memuru mu?
Öncelikle eşinde hata var canım seni ezdirmemesi gerekiyor, seni savunsa bir laf diyemezler.
Benim eşim de öyle hep onun ailesi haklı ben hep suçluyum.
Ayrıca memurlukla falan alakalı değil bu istememe durumu o insanların terbiyesizliği.
Memur olsaydın da başka birşey bulurlardı.
Bence de bu mesele için başanmak olmaz, gitmek istemiyorsan gitme ama boşanmak için biraz düşün derim.
Kilit nokta eşin, onun tavırları önemli. Erkeklerin eşiyle ailesi arasında dengeyi tutturması gerekir, ne eşini ezdircek ne aileyi.
iki tarafında gönlünü hoş tutmasını bilecek.
Bunu yapabilen de çok az malesef.
Üzülme eşine ağlamadan, kızmadan, suçlamadan hissettiklerini yaşadıklarını anlat.
Umarım düzelir.
nurten canım 3,5yıldır bu fırsatı onlara vermemek için istedikleri gibi davrandım. ama artık aileme laf söylediğinde kayınvalidem susamıyorum. eşimin dayısı anneannesi teyzeleri tek tek izinde gezilirken ben ailemi 9 ay hiç görmemişken 1100 km uzağa gittim. masraf olurmuş diye göndermediler memleketime. maddi yönden hiç sorunumuz yok. dışarıdan bakıldığında imrenerek bakılan insanlarız. parmakla gösterirler. eşimin annesi hariç bütün akrabaları sever beni. temizliğime titizliğime kimse laf söylemez. kayınvalidem de dahil.
eşya konusunda istediklerini yaptırdılar. erkek tarafı biz olduk resmen. biz konu yüzünden annem isyan etti almıcam diye. buraya taşınıncada bulaşık mak. yoktu. yerim yok diye almamıştık. taşınınca alıp gönderdi annemler. kayınvalidem ağlayıp sızlayıp param yok diyen kadına masraf yaptırma dedi. niye hala eski şeyleri söylüyorsun dedim. annemde onlara kızarak almıcam dedi. ben şimdide söylerim 10 sene sonra da söylerim diyor. bu konuları açmasına sinir oluyorum.
ailem her konuda arkamda canım. boşanma durumunda burda kalamam farklı şehirde oturuyoruz ev kira eşim burda çalışıyor. olmaz yani...
canım eşim yatılı okumuş. bir gün bana annesinin baskısından dolayı liseyi bile yatılı okuduğunu söylemişti. ben de daha ilk tartışmamızda niye evden kaçtığın belli oldu demiştim. bu tür şeyler asla yüze vurulmazmış onu öğrendim. eşim bişey dese kayınvalidem soluğu hastanede alıyor. midem ağrıyor üzüntüden diyor hastaneye gidiyor. bişey yapmıyorlar ki hastanede. ama biz hasta etmiş oluyoruz.adamın aklını nasıl başına getirmeli peki?denediğin bi yöntem varmı?yakında bende evleniyorum da inşallah.tavsiye olursa iyi olur.
Valla ozaman seçeneklerini araştıralım.işin var halk eğitimde çalışıyorsun ailenin bulunduğu yerde çalışabilirmisin kendini toparlayana kadar maddi manevi olmadı sonra tayin istersin tek başına gider bi hayat kurarsın kendine.prenses arkadaşım haklısın yuvanın yıkılmasını kimse istemez.dertsize yapsalar yaptıklarını anlarım.ama ailesinede dil uzatıyolar kızı ailesiyle görüştürmüyolar.kusura bakma belki fazla fevri ama beni ailemle görüştürmüycek adamın ne yatağımda nede kalbimde yeri yok.söz konusu bi hakret,bi tokat olsa derim bi anlık sinir unutulur .en ufak sorunda gidilmez.ama 4 yıldır temcit pilavı gibi ısıtıp ısıtıp önüne sürmüşler yazıktır günahtır.hem söylesene vicdanı,kalbi,insanlığı olan hangi anne başkasının yavrusundan alıkoyar.senin kızına yapılsa çözüm yolu ararmısın yaa direk çeker alırsın senin canından can verdiğin ömrünü adadığın kızına elin insanları bunları yapabilirmi???bunlar insan değil.vicdanları yok vicdanı olmayan bi insanda düzelmez.çünkü onlara göre bu hata değil aksine doğru.anne oğul arasında fazlalık konumunda.son olarak bir kez daha oturup mantıklı bir konuşma yap.ama tüm seçenekleri gözden geçir olmassa ne yapacağını bilirsin.ortada kalma kendini hazırla.ama istiyorsa artık dayanamıyorsan.yoksa ben hala çok seviyorum,yok annesi sadece memur değilim diye böyle yapıyor,temizliğime hamaratlığıma laf etmez ... gibilerinden düşünüyorsan ozaman düşün.çünkü boşanmaya hazır değilsin hala iyi yönleri koruyorsun bi çeşit savunma mekanizması.eşini sevmene bağlıyorum.ama aynı zamanda böyle bi adamı nasıl seviyorsun anlayamıyorum.
canım açıkta kalmam iş konusunda falan. ailemin yanında da oturabilirim. çalışmasam bile yine bakabilirler bana. 5 yıl flört döneminde iyiydikte 3,5 yılda niye kötü olduk. 8,5 yılı atmak kolay mı?Valla ozaman seçeneklerini araştıralım.işin var halk eğitimde çalışıyorsun ailenin bulunduğu yerde çalışabilirmisin kendini toparlayana kadar maddi manevi olmadı sonra tayin istersin tek başına gider bi hayat kurarsın kendine.prenses arkadaşım haklısın yuvanın yıkılmasını kimse istemez.dertsize yapsalar yaptıklarını anlarım.ama ailesinede dil uzatıyolar kızı ailesiyle görüştürmüyolar.kusura bakma belki fazla fevri ama beni ailemle görüştürmüycek adamın ne yatağımda nede kalbimde yeri yok.söz konusu bi hakret,bi tokat olsa derim bi anlık sinir unutulur .en ufak sorunda gidilmez.ama 4 yıldır temcit pilavı gibi ısıtıp ısıtıp önüne sürmüşler yazıktır günahtır.hem söylesene vicdanı,kalbi,insanlığı olan hangi anne başkasının yavrusundan alıkoyar.senin kızına yapılsa çözüm yolu ararmısın yaa direk çeker alırsın senin canından can verdiğin ömrünü adadığın kızına elin insanları bunları yapabilirmi???bunlar insan değil.vicdanları yok vicdanı olmayan bi insanda düzelmez.çünkü onlara göre bu hata değil aksine doğru.anne oğul arasında fazlalık konumunda.son olarak bir kez daha oturup mantıklı bir konuşma yap.ama tüm seçenekleri gözden geçir olmassa ne yapacağını bilirsin.ortada kalma kendini hazırla.ama istiyorsa artık dayanamıyorsan.yoksa ben hala çok seviyorum,yok annesi sadece memur değilim diye böyle yapıyor,temizliğime hamaratlığıma laf etmez ... gibilerinden düşünüyorsan ozaman düşün.çünkü boşanmaya hazır değilsin hala iyi yönleri koruyorsun bi çeşit savunma mekanizması.eşini sevmene bağlıyorum.ama aynı zamanda böyle bi adamı nasıl seviyorsun anlayamıyorum.
canım eşim yatılı okumuş. bir gün bana annesinin baskısından dolayı liseyi bile yatılı okuduğunu söylemişti. ben de daha ilk tartışmamızda niye evden kaçtığın belli oldu demiştim. bu tür şeyler asla yüze vurulmazmış onu öğrendim. eşim bişey dese kayınvalidem soluğu hastanede alıyor. midem ağrıyor üzüntüden diyor hastaneye gidiyor. bişey yapmıyorlar ki hastanede. ama biz hasta etmiş oluyoruz.
evlenmeden önce çalıştığım iş arkadaşlarıma da okul arkadaşlarıma da hep şey derdim. ben kayınvalidemle kötü olamam. çünkü eşimi o büyütmüş, o olmasaydı eşimde olmazdı. herşeyden önce benim büyüğüm eşimin annesi nasıl kötü olabilirim derdim. ama olunuyormuş işte.
Çok pardon da neden yangına körükle gidiyorsun arkadaşım? Bekara koca boşamak kolay. Biraz daha yapıcı olsan ne kaybedersin? Korkarım arkadaş yanında olsa elinden tutup mahkemeye götüreceksin boşansın diye. Olay ne olursa olsun mutlaka bir tarafında görülecek güzellikler vardır bu kadar boşanması yönünde yorum yapacağına birazda o güzellikleri görmesi için yol göstersen, çaba sarfetsen nasıl olur? Haddim değil ama dayanamadım kusura bakma...
kayınvalidem etraftan komşudan çekinen bir insan. eşim yalnız gidince paçaları tutuşur ne dicez şimdi diye. beni kötülese kimse inanmaz. bayramda anneannesine giderler teyzeleri falan gelmediğimi görünce şok olurlar. boşanmayı asla yakıştıramazlar. eşim yalnız gidecek ya hatalarını anlayacaklar gelip alıcaklar beni, ya da bitecek.
bunu istiyorum aslında canım. daha öncede bütün kıyafetlerimi toplayıp valizleri kapının önüne koydum. eşimin ynına gidip son kez konuşalım tamam ben gidiyorum ama suçum neyse konuşalım dedim. valizleri beraber boşalttık.ay hatalarını anlasalarda böyle birtaraflarına baka baka gelseler ne güzel olur.sende böyle tripler falan atsan.kayınvaliden böyle süt dökmüş kedi gibi dursa.gelip alsalar seni keşke.
adamın aklını nasıl başına getirmeli peki?denediğin bi yöntem varmı?yakında bende evleniyorum da inşallah.tavsiye olursa iyi olur.
bende sözlüyüm ama bu sebepten sözlümden bile ayrılmazdım haklısın nurten.yuva kolay yıkılırmı?ama eşide kendini savunmuyormuşki.hiç savunmazsada insan aklından geçirir boşanmayı.
Çok pardon da neden yangına körükle gidiyorsun arkadaşım? Bekara koca boşamak kolay. Biraz daha yapıcı olsan ne kaybedersin? Korkarım arkadaş yanında olsa elinden tutup mahkemeye götüreceksin boşansın diye. Olay ne olursa olsun mutlaka bir tarafında görülecek güzellikler vardır bu kadar boşanması yönünde yorum yapacağına birazda o güzellikleri görmesi için yol göstersen, çaba sarfetsen nasıl olur? Haddim değil ama dayanamadım kusura bakma...
Valla zamanla oluyor birden sihirli değnek değmiyor malesef eşlerimize.
Öncelikle hiçbir zaman eşlerimize ailelerini kötüleyici, hakaret vs içeren sözler söylememeliyiz, çünkü bu durumda direk ailelerini savunmaya geçiyorlar ve konunun özü unutuluyor.
Haklıyken haksız duruma düşüyoruz.
Kavgaya tartışmaya girmeden aileleri hakkında arada laf sokmak gerek.
Örnek verirsek bizimkiler sürekle birşey isterler, eşim herşeylerine koşar, yok bizi buraya götür, dönüşte al sanki hiç taksi, dolmuş vs yok şehirde.
İkide bir para isterler, evleneli 7-8 ay oluyor hala düğün borçlarını ödüyoruz.
Ben de arada bir laf söylüyorum eşime, ya hiç düşünmüyorlar ne kadar rahatlar, bizim bir aile olduğumuzu daha idrak edemediler, ikide bir çocuk gibi sana iş buyuruyorlar gibi söyleniyorum.
Son zamanlarda eşim de bu cümleleri kurarak şikayet etmeye başladı.
Malesef eşim bundan önce yüzde yüz haklı olduğum iki durumda da benim tarafımda olmadı hep beni suçladı.
O yüzden konu sahibi arkadaşı o kadar iyi anlıyorum ki.
Hatta ahtım var üçüncüsünde ayrılcam diyorum.
Ve olaylar aklıma geldikçe inanın eşimden nefret ediyorum.
Ki ben ağlayarak neler hissettiğimi neler yaşadığımı anlattım eşime, beni anlamadı, ayrılalım dedim bırakmadı.
Bir yöntemi falan yok galiba bilmiyorum ama zamanla onlar da farkına varıyorlar sanırım.
En azından benim eşimin kafasına dank etti.
Bu arada eşinin ailesinin her hatasını değerlendireceksin, eşine karşı onlardan daha iyi olacaksın, sen olmadığında yokluğunu farkedecek.
Mesela ben eşimi kahvaltısız yollamam işe, kendim de çalıştığım halde erken kalkar hazırlarım.
Eşimin annesi ve iki kız kardeşi var ki çalışmıyorlar evdeler, asla sabah kalkıp kahvaltı hazırlamazlar.
İki haftadır ailemin yanındayım eşim annesinde kalıyor ve kahvaltı edemiyor.
Dolayısıyla eksikliğimi hissediyor.
Ben de övünerek anlatıyorum çok rahatım annem sabah kahvaltımı hazırlıyor, akşam yemeğim hazır oluyor falan diye.
Aradaki farkı bilsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?