haklısın.acabalarım oluyor tabi.daha şimdiden ailem hakkında konuşuyor ben kendisinin ailesi hakkında konuşmuyorum.benim ailemde gerçekten iyiler.haklarında konuşulacak birşey yok,ben surat asıyorum,özür diliyor pişman oluyor.ama bakalım evlenince surat asmamı takacakmı?ne yapsamki bilmiyorum.Güzelim insan elbette boşanmayı aklından geçirir. Bak sende sözlüymüşsün acabaların mutlaka olmuştur yaşadığımız sürece bütün ilişkilerimizde de zaman zaman bu acabaları yaşayacağız. Hayat kolay değil ki, hele insan ilişkileri çok karışık. Ama biz her zoru gördüğümüzde dönüp arkamızı gideceksek hiç yaşamayalım direk öbür tarafa gidelim değil mi?
canım ben de eksik yazdım sanırım. eşim beraber geldiğimizde aileme gitmez ama ben gidicem dediğimde gönderir 1 aydan az durmam. yani hiç göndermemezlik yapmaz. göndermeyen kayınvalidem. annemler onun çocuğunu sahiplenirse kadıncağız çocuksuz kalır.tüm yorumlarımı baştan sona okursan ilkinde gayet ılımlı davrandım.sonrada gayet mantıklı konuştum.bekarlıkla hiç alakası yok.benim çevremde okadar çok kadın varki hatta arkadaşlarım bile hepsi 25 yaş üstü hepsi evli ve neler yaşadıklarını çok iyi biliyorum içindeyim.onlarada boşa derim herzaman ama eşlerini sevdiklerini söyledikleri içinde ozaman aklını başına topla derim.yorumumu doğru okuyamadın heralde sonunda ona yazdıklarımı okursan yangına körükle gitmediğimi anlarsın.ayrıca olayıda küçütmeyin kendinizi onun yerine koyun öyle yorum yapın aman yuva yıkılmasın diye diye kadınlar çekmiyormu bunları hep.eğer düzelmiyorsa yıkılsın yuva zaten ona yuvada denmez.dertsiz bu yorumumu üzerine alınma lütfen genel konuştum.son olarakta herkesin kendi aklı var ben dertsize boşan dedim diye gidip boşanıcaksa sende boşanma dedin diye boşanmıcakmı???son olarak evlilikte gurur olmaz eşim bana hakarette edebilir belki vurabilir hatta ileri bile gidebilir bak hepsine katlanırım arkadaşım tamamı herbişeyine.ama aileme dil uzatıcak adamı tanımıyom ben kaldıki beni ailemle görüştürmücek işte benim kızdığım tek noktada bu.ben olsam dk düşünmezdim zaten belkide aileme çok düşkün olduğumdandır herkestende aynı şeyi beklemiyorum ama.kocanız evlatlık görevini fazlasıyla yerine getiriyorda sizin evlatlık görevinizi engelliyorsa ozamanda sizin durup kendinizi sorgulamanız gerek.boşanılcak nedenler var boşanılmıycak nedenler var.dikkat edersen sadece ailesiyle görüşmemesi hususuna takıldım işte bu devam ederse boşanılcak bi durum.he sizler için ailenin önemi yoksa illede yuva derseniz buyrun kurtarın ne diyimki saygım sonsuz herkese.
bunu istiyorum aslında canım. daha öncede bütün kıyafetlerimi toplayıp valizleri kapının önüne koydum. eşimin ynına gidip son kez konuşalım tamam ben gidiyorum ama suçum neyse konuşalım dedim. valizleri beraber boşalttık.
tüm yorumlarımı baştan sona okursan ilkinde gayet ılımlı davrandım.sonrada gayet mantıklı konuştum.bekarlıkla hiç alakası yok.benim çevremde okadar çok kadın varki hatta arkadaşlarım bile hepsi 25 yaş üstü hepsi evli ve neler yaşadıklarını çok iyi biliyorum içindeyim.onlarada boşa derim herzaman ama eşlerini sevdiklerini söyledikleri içinde ozaman aklını başına topla derim.yorumumu doğru okuyamadın heralde sonunda ona yazdıklarımı okursan yangına körükle gitmediğimi anlarsın.ayrıca olayıda küçütmeyin kendinizi onun yerine koyun öyle yorum yapın aman yuva yıkılmasın diye diye kadınlar çekmiyormu bunları hep.eğer düzelmiyorsa yıkılsın yuva zaten ona yuvada denmez.dertsiz bu yorumumu üzerine alınma lütfen genel konuştum.son olarakta herkesin kendi aklı var ben dertsize boşan dedim diye gidip boşanıcaksa sende boşanma dedin diye boşanmıcakmı???son olarak evlilikte gurur olmaz eşim bana hakarette edebilir belki vurabilir hatta ileri bile gidebilir bak hepsine katlanırım arkadaşım tamamı herbişeyine.ama aileme dil uzatıcak adamı tanımıyom ben kaldıki beni ailemle görüştürmücek işte benim kızdığım tek noktada bu.ben olsam dk düşünmezdim zaten belkide aileme çok düşkün olduğumdandır herkestende aynı şeyi beklemiyorum ama.kocanız evlatlık görevini fazlasıyla yerine getiriyorda sizin evlatlık görevinizi engelliyorsa ozamanda sizin durup kendinizi sorgulamanız gerek.boşanılcak nedenler var boşanılmıycak nedenler var.dikkat edersen sadece ailesiyle görüşmemesi hususuna takıldım işte bu devam ederse boşanılcak bi durum.he sizler için ailenin önemi yoksa illede yuva derseniz buyrun kurtarın ne diyimki saygım sonsuz herkese.
canım ben de eksik yazdım sanırım. eşim beraber geldiğimizde aileme gitmez ama ben gidicem dediğimde gönderir 1 aydan az durmam. yani hiç göndermemezlik yapmaz. göndermeyen kayınvalidem. annemler onun çocuğunu sahiplenirse kadıncağız çocuksuz kalır.
haklısın.acabalarım oluyor tabi.daha şimdiden ailem hakkında konuşuyor ben kendisinin ailesi hakkında konuşmuyorum.benim ailemde gerçekten iyiler.haklarında konuşulacak birşey yok,ben surat asıyorum,özür diliyor pişman oluyor.ama bakalım evlenince surat asmamı takacakmı?ne yapsamki bilmiyorum.
bende çok rahat ettireyimde yokluğumu anlasın evlenince.bende vazgeçilmez olmak istiyorum onun için.çok teşekkürler tavsiyelerin için.
Öncelikle objektif olman gerekiyo. Ailenin hangi yönlerini eleştiriyo, gerçekten haklı mı, haksız mı bunu teyit etmelisin. Haklıysa aileni de rencide etmeden sözlüne haklı olduğunu hissettir. Ama haksızsa asla taviz verme... Tabi bunu kavga, gürültüyle değil tatlı dille yap kazanan sen olursun...
Canım çok da abartma sakın, yani bütün sorumluluğu üzerine alma. Evde iş yaparken yardımcı olmasını iste. Yoksa bütün iş hep sana kalır sonra pişman olursun.
Ama Türkiye'de yaşıyoruz ne olursa olsun çalışsak ta bazı işler sadece kadının görevi olarak görülüyor.
Yap ama kendini fazla yorma, çok ta fedakarlık yapma.
Bu arada eşinin ailesi nasıl insanlar bilemeyiz ama önceleri çok verici, fedakar olma.
Herşeyi dozunda yap, gereksiz yere çok iyilik yapma.
Saçma geliyor söylediklerim ama inan çok doğru.
Karşı tarafın davranışlarına göre hareket et.
Bu arada mutluluklar dilerim, hayırlı olsun.
Aile elbette önemli ama evlenene kadar anne-baba-kardeş, evlendikten sonra karı koca ilişkisi esastır. Yani bu şu demek oluyor önce karın, önce kocan, önce senin çocukların gelir. Bu dinen de böyledir. Gerekirse yuvana zarar veren anne ve babayla da görüşmeyebilirsin. Şimdi eşi ailesiyle görüşüyo ama aynı hakkı karısına vermiyosa burda arkadaşımızın tavrı ve tutumu çok önemli. Taviz vermemesini önerdim zaten. Dayak, kumar, içki, hakaret evlilikte asıl katlanılamayacak şeyler büyük konuşma derim... Yüzyıllardır yaşanıyor bu gelin-kayana sorunu büyüklerimiz neler neler yaşamışlar ama dimdik ayakta tutmuşlar yuvalarını. Bugünlerde boşanmalar tavan yapıyosa senin gibi düşünen insanlar yüzünden oluyo tüm bunlar. Evlilikte tahammül ve fedakarlık varsa o evlilik evliliktir. Götürebildiğin yere kadar götürürsün artık gerçekten tıkandığında kaldıramayacak boyuta geldiğinde ise noktalarsın ki evlenmek kadar boşanmakta hak. Ama böylesi mevzular için tekrarlıyorum YAZIK...
merhaba, adiniza cok uzuldum. yalniz cok sasirdigimi belirtmeliyim, devlet memuru degilsiniz diye kabullenmemeleri de ne demek? calisiyorsunuz hem de ogretmensiniz daha ne istiyorlar Allah askina?
Ailenize saygi gostermesini kesin bir dille soyleyin esinize bence. Iplemezse bosanin, ailenizi kimseye ezdirmeyin derim ben... nacizane fikirlerim
haklısın canım ama içimden gelmiyor. o farketmiyor ama arkasından bakıyorum yine yolda zorla yürüyor sanki. biraz önce kıyafetlerini ütüledim eşimin, valizi de hazırladım. kayınvalidem ütülemez öyle giydirir. ütüledim ama kırışmaz inşallah. giyeceği kıyafete göre çoraplarını da kıyafetini katlayıp içine koydum. gri ya da siyah karıştırmasın diye. dikkat etmez o kadar eşim. parfümünü, roll onu hepsini topladım. koklayarak topladım eşyalarını. bana da zor geliyor ama artık bir yol bulması lazım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?