sonunda bende boşanıyorum

haklısın.acabalarım oluyor tabi.daha şimdiden ailem hakkında konuşuyor ben kendisinin ailesi hakkında konuşmuyorum.benim ailemde gerçekten iyiler.haklarında konuşulacak birşey yok,ben surat asıyorum,özür diliyor pişman oluyor.ama bakalım evlenince surat asmamı takacakmı?ne yapsamki bilmiyorum.

canım ben de eksik yazdım sanırım. eşim beraber geldiğimizde aileme gitmez ama ben gidicem dediğimde gönderir 1 aydan az durmam. yani hiç göndermemezlik yapmaz. göndermeyen kayınvalidem. annemler onun çocuğunu sahiplenirse kadıncağız çocuksuz kalır.

ay canım ya.insan gibi anlaşmak varken buna zorluyolar ya senin ne desin insan.sen çok ılımlı gibi duruyosun yazdıklarına bakılırsa.inşallah hayırlısı olur.

canım gerçekten eşimi çok seviyorum. hergün kıyafetimle makyajımla karşılıyorum eşimi. kapıyı açıp hastada olsam güleryüzlü oluyorum. evde bir sürü koltuk var ama ikili koltuğa sıkışırız ikimizde. evlendim diye bırakmadım kendimi. gece börek ister kalkar yaparım hiç gocunmam yapmam demem. 4 gün önce yemeğe gidipte 3 gündür konuşmamak beni çok üzüyor. hemen değişebiliyor.

Aile elbette önemli ama evlenene kadar anne-baba-kardeş, evlendikten sonra karı koca ilişkisi esastır. Yani bu şu demek oluyor önce karın, önce kocan, önce senin çocukların gelir. Bu dinen de böyledir. Gerekirse yuvana zarar veren anne ve babayla da görüşmeyebilirsin. Şimdi eşi ailesiyle görüşüyo ama aynı hakkı karısına vermiyosa burda arkadaşımızın tavrı ve tutumu çok önemli. Taviz vermemesini önerdim zaten. Dayak, kumar, içki, hakaret evlilikte asıl katlanılamayacak şeyler büyük konuşma derim... Yüzyıllardır yaşanıyor bu gelin-kayana sorunu büyüklerimiz neler neler yaşamışlar ama dimdik ayakta tutmuşlar yuvalarını. Bugünlerde boşanmalar tavan yapıyosa senin gibi düşünen insanlar yüzünden oluyo tüm bunlar. Evlilikte tahammül ve fedakarlık varsa o evlilik evliliktir. Götürebildiğin yere kadar götürürsün artık gerçekten tıkandığında kaldıramayacak boyuta geldiğinde ise noktalarsın ki evlenmek kadar boşanmakta hak. Ama böylesi mevzular için tekrarlıyorum YAZIK...

Önemli değil canım.ben farkındayım zaten herşeyin bazı arkadaşlara göre yangına körükle gittiğim düşünülsede.eşini sevdiğini söylediğin anda anladım boşanamıycağını ama ailen konusunda net bilgi vermedin.seni göndermiyolar eşinde hiç senle ailene gelmiyor diye okudum.sende taktir edersinki ailelerimiz önemlidir.onlarsız olmaz bi koca bulunur bi anne bulunmaz.işte eşininin yaptığıda aynen bu bunu büyük ihtimalle kaynanan işlemiş kafasına.savaşma şeviş diye muhabete göre hareket edicen başka şansın yok.çünkü kaynanana dişini gösterirsen sonun olucak.ama sende kocanın gözünde melek olucaksın.aynı dizideki gelinler gibi hoş onlarda gelinler kötü oluyor da bu sefer tersi.eşinle konuş.ama sakın sırf onu sevdiğinden ona muhtaç kaldığını onu bırakamadığını düşünmesinede izin verme.annesine hediyeler al kocan gelince annesini ara kocanla dışarı çıktığında hadi annelere bişeyler alalım diye kandır demekki can evi annesi.adamı sevmesen değmez derim ama seviyorsun.o zaman bu yolu deniycen eşinde yanındayken ara annecim özledim buyur gel falan filan de iş bi sefer kötü davranır 2 sefer 3. seferde eşine yansıtt ben annemi çok seviyorum ama o niye beni sevmiyor ben çok üzülüyorum falan filan de.ama annesini asla suçlama çünkü onun gözünde hep haklı annesi.bi süre sonra insansa eğer bu sevdiğinin kıymetini bilir.ama yok değilse ya kocanı böyle kabul edicen yada ne haliniz varsa görün dicen.son tavsiyemde bu süre zarfında sakın çocuk falan yapayım deme.

Öncelikle objektif olman gerekiyo. Ailenin hangi yönlerini eleştiriyo, gerçekten haklı mı, haksız mı bunu teyit etmelisin. Haklıysa aileni de rencide etmeden sözlüne haklı olduğunu hissettir. Ama haksızsa asla taviz verme... Tabi bunu kavga, gürültüyle değil tatlı dille yap kazanan sen olursun...

canım bunu zaman göstericek eğer eşim yalnız giderse ve dönmezse bende sözümden dönmem. hediyede aldım canım. oğluşumun parasını harcamışsın ne gerek var dedi.hemde kargoyla gönderdim.

bende çok rahat ettireyimde yokluğumu anlasın evlenince.bende vazgeçilmez olmak istiyorum onun için.çok teşekkürler tavsiyelerin için.

Canım çok da abartma sakın, yani bütün sorumluluğu üzerine alma. Evde iş yaparken yardımcı olmasını iste. Yoksa bütün iş hep sana kalır sonra pişman olursun.
Ama Türkiye'de yaşıyoruz ne olursa olsun çalışsak ta bazı işler sadece kadının görevi olarak görülüyor.
Yap ama kendini fazla yorma, çok ta fedakarlık yapma.
Bu arada eşinin ailesi nasıl insanlar bilemeyiz ama önceleri çok verici, fedakar olma.
Herşeyi dozunda yap, gereksiz yere çok iyilik yapma.
Saçma geliyor söylediklerim ama inan çok doğru.
Karşı tarafın davranışlarına göre hareket et.
Bu arada mutluluklar dilerim, hayırlı olsun.

zaten kavga etmem ben.hele sözlendiğimden beri hiç etmiyorum.sadece surat asıyorum. sessiz duruyorum o özür diliyo.ben evlendiğim zaman çok rahat etmek huzurlu olmak istiyorum.inşallah öyle olur.dertsiz sana da allah kolaylık versin.nurten ablacım sağol tavsiyeler için.iyi geceler size.

iyi geceler canım. bende çıkıcam gözlerim yanıyor. 22 saattir uykusuzum. ağladım bi de gözlerim kapandı iyice.yarın eşim evde olmazsa yazarım.

yardımcı olur bence öyle görünüyor ama belli de olmaz.ben çok susuyorum ona karşı inşallah bu sorun olmaz.ailesiylede daha şimdiden mesafe var zaten aramızda benim koymama gerek kalmadan onlar koydu.çok teşekkürler.

Ya zaten eğer evli olanlar bi aile olduğunun diğerlerinin 2. planda kaldığını kabul etseler bu kavgalar çıkmaz.ama adam illede annem haklı sen haksızsın onun sözü emir seninki laf diyorsa karısına.ne denir bu adama bi kere aile kurduğunun farkında değilki.dayak,kumar,içki elbette katlanılmaz.benim kastım sinirle söylenmiş sözler,kısa süren ayrılıklar,bi kaç tokat gibi büyütmem yani sen bence diğer topikleri bi oku ozaman sinir krizine gircen kesin.tokat yediği için ayrılanan var.eğer eşim iyi biriyse ben aşık olmasada bi dediğini iki etmem.bak arkadaşım sana tek bişey söylücem.senle ben birmiyiz hayır?ya diğerleri?onlarda hayır herkesin kendi doğruları var.bi arkadaşım kocası tokat attı diye boşanma davası açar sonra barışır.bi ablam kocasından sürekli dayak yediği hemde ne dayak saçından tutarak sokaklarda sürünerek hamileyken tekmeler sayesinde 7 aylık ikizleri kaybederek,kaynanasının bi sözü üzerine kocasından vahşice dayak yiyen,üstelik kendi ailesini silipte o adama kaçtığı için desteği olmayan hergün kavga eden.yemek beğenilmeyince kafasından aşağıya dökülen.daha sayarım dudakların uçuklar yani.ama bu kadın 6 yıl tüm bunlara rağmen kocasını severek katlanmış.13 yıldırda evliler sevgi yok ama devam ediyor.çocukları için dayanıyor.bu adam kamu görevlisi 2500 lirası geçiyor maaşı kadın sabahlara kadar danteldir,yelektir örüp para kazanıp çocuklarına harçlık kendine üst baş sigara parası yapıyor.şimdi bu kadını dertsizle bi kıyaslasana.dertsiz çok saçma nedenlerden boşanıyor gibi geliyor gözüne(dertsiz üstüne alınma canım tamamen bi örnek)ama herkesin doğruların farklıdır.dediğim gibi kimi hiç dayanmaz.kimi birazını çeker kimi hepsini.sen o insanları hiçbi şekilde yargılayamassın fikrini söylersin.boşan boşanma öle yap böyle yap.kalkıp boşanmıcam dediğindede tebrik eder yanında olursun boşancam dediğindede kimsenin fikrini yargılayamayız.arkadaşlıkta budur her seçeneği sunarsın önüne nitekim bende öyle yaptım.kendi doğrusunu kendi seçer.karar verir.ben ne boşan dicem ne boşanmaa.ama dertli arkadaşım senin hakkında allah hayırlısı neyse onu versin!!!

günaydın. eşim biraz önce işe gitti. yarım saat daha erken gitti. uyuyamadı demekki. kahvaltı hazırlamadım, uğurlamadım da.bugün yarım gün çalışıyor. öğlen gelir izin ksinleşirse öğleden sonra da gider.

cnm eşinele tartışmak yerine onu cilvelerinle kendi tarafına çeksen..ona kahvaltı hazırlamayara ugurlamayarak dahada sinirlendirirsin ve o yine ailesini haklı bulur. bi kadının en büyük silahı budur bence..ama bazı istisnalar hariç.inşallah hayırlısı olsun..

Son düzenleme:
haklısın canım ama içimden gelmiyor. o farketmiyor ama arkasından bakıyorum yine yolda zorla yürüyor sanki. biraz önce kıyafetlerini ütüledim eşimin, valizi de hazırladım. kayınvalidem ütülemez öyle giydirir. ütüledim ama kırışmaz inşallah. giyeceği kıyafete göre çoraplarını da kıyafetini katlayıp içine koydum. gri ya da siyah karıştırmasın diye. dikkat etmez o kadar eşim. parfümünü, roll onu hepsini topladım. koklayarak topladım eşyalarını. bana da zor geliyor ama artık bir yol bulması lazım.

merhaba, adiniza cok uzuldum. yalniz cok sasirdigimi belirtmeliyim, devlet memuru degilsiniz diye kabullenmemeleri de ne demek? calisiyorsunuz hem de ogretmensiniz daha ne istiyorlar Allah askina?

Ailenize saygi gostermesini kesin bir dille soyleyin esinize bence. Iplemezse bosanin, ailenizi kimseye ezdirmeyin derim ben... nacizane fikirlerim

canım evlenirken özel sektörde çalışıyordum. 3 yıldır çalışmadım. daha öncede öğretmenlik başvurum kabul edildi ama o zaman eşim göndermedi. çünkü maaşım ortak hesaba yatacaktı. bende vermem dedim. senin adına hesap açtır orda biriksin dedim. ortak hesapta kayınvalidem, kayınpederim ve eşimin hesabı. ikiside emekli 1 tane daha çocukları var ünv. okuyor o da. niye ben paramı onlara vereyim ki. tamam yetmez yardım ederiz ama ben çalışıyorsam hesabımıda bilirim. karşı çıkınca eşim çalıştırmadı beni. şimdide çalışıyorum ama maaşıma dokunmuyor hesabımda birikiyor. çalışmaya yeni başladım canım. bakalım bundan sonra ne bahane bulacaklar. tabi bulmaya fırsat kalırsa...

o yolu bulmasına yardımcı ol cnm..yuva kolay yapılmıyor.
ve sende evde huzursuz davranarak onu ailesine yöneltiyosun.
evliliğin daha basındasınız ikinizde bu şekilde evlilkten sogursunuz..
biraz bayan olmanın avantajlarını yasa derim dene bak bunu oyun farzet
ve zevk almaya bak..onu kendine çekmeyi dene..
ne kadar çözüm bilmiyorum ama denemekten bişey olmaz die düşünüyorum.
allah kolaylık versin tatlım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…