Sonunda patladım

Öncelikle allah bebeğini sağlıkla ve sorunsuz bi şekilde kucağına almayı nasip etsin.
benim annem evleneceğim gün inanın düşman yapmaz ( çok samimi olduğum arkadaşım bir gün öncesinden geldi, yaşadıklarımı gördü. vallahi gözlerimle görmesem annenin bunları yaptıklarına inanmızdım dedi. ). kuaföre gelmedi, bigün önceden yüzünü astı. uyuyacaz arkadaşıma dedim gel yat annem şimdi sana saatlerce konuşacak beni ve eşimi kötülecek dedim. arkadaşım onu saatlerce dinledi kız iki saat anca uyudu. beni eşimi kötüleye kötüleye bi hal oldu. eşimin ailesi varda olmasa daha iyi. eşim evimizde yattı sabah gel oğlum senin damatlığını giydirir hazırlarım dedi. sabah geldi inanın yüzümüze bakmadı. kuaföre gittik ne demek bi annenin kızının yanında olmaması gelinliği giyince öyle ağladım ki kimse yok yanımda sadece arkadaşım var kızcağızda sacını yaptırıyor. öyle tek başıma kaldım. eşim eve gitti annem yok gitmiş kafasına göre bi kuaföre. eşim kalmış tek başına giyinmiş geldi papyonu elinde ağlaya ağlaya papyonunu taktim abine dedim git arabayı al abim diyor ki ben nasıl alcam arabayı ne dicem çicekciye yemin ederim ölmek istedim. fotoğraf çekilcez eşimin tarafı arıyor yoldayız geliyoruz die. yani bi zahmet gelin nikaha. eşimle ya sabır çektik. neyse eve gittim o annem gitmiş melek gelmiş arkadaşımla şok bakıştık neyse olay olmasın die ses etmedim. erkek tarafı geldi nikah kıyıldı. takı felan...
çıktık yemeğe gittik. yemeğe gittiğimiz yerde ucuz bi yer değil pahalı bir yer. annem tutturmuş oda gelsin bu da gelsin. patladım tamam söyledim gelsinler kişi başı şu kadar anne söyleyebilirsin yada paralarını vermek istiyorsan ver dedim. annem sustu neyse biz arkadaşlarımız felan gittik.
balayına gittik. arabamıza atladık ege akdeniz dolaştık. annemde ben antalyaya gidiyorum en son antalyaya gelin dedi. (teyzesine gitti.) tamam dedik biz sadece dönüşte uğrayacağız dedik. kadının saatı saatine tutmuyor çünkü. anneme telefon açtık annem gelmeyin dedi. inanın size yaşadıklarımı anlatamam. eşimin kimsesi yok boynu büküldü. ben tek kalakaldım. bakın anne hakkı ödenmez ama annem bitti benim için.
evlenmeden üç ay öncede benimle konuşmamaya başladı zehir etti bana süreci. abime gidiyorum abi bak diyorum abimde haklısın ama aramı annemle bozamam diyor. abim ne etliye karıştı ne sütlüye. annemle aram çok iyiydi ne zaman evlilik söz konusu oldu annem inanın beni düşman belirledi.
balayı bitti eve döndük. annem önce istanbuldaki teyzesine indi orda bi iki gün kaldı. sonra bana geldi. inanın ben sarılamadım içimden gelmedi. daha sonra iste bi iki geldik gittik. ama soğudum. beni suçlu buldu bana küstü ben soğukmuşum artık ona nasıl olmayayım.
barıştık geliyor bana düşman gibi bakmalar ay hastayım deyim yatmalar sürekli abimleri eleştirmekler. ama ben artık o kadar soğudum ki hiç yorum yapmadan dinliyordum.
ameliyat oldum ağlayarak hastaneye geldi haber bile vermedim. hastaneye geldi burdamı ameliyat olcan hiç beğenmedim yanımda çok para diyor ama hiç de kılını kıpırdatmıyor.
ertesi gün ameliyat oldum.
ameliyatta beklenmedik bir durum hayatı risk ve farklı problem giderilmiş.
neyse baktı bana.
ama ben annemin huyunu biliyorum git dedim eşime şurda iyi bi dönerci var anneme döner al her gün pasta eksik etme.
tabiki yiyecek yemek kültürümüz var annemde ister. ama bizim durumumuz inanın çok sıkışıktı aldırdım hepsini.
evdede baktı asla beş kuruş harcatmadım evi temizletmedim kendi yapmak istediğinde yaptı sadece yemeklerimizi yaptı.
iyileştim neyse doktora gidiyorum tekrar ameliyatımda yapılması gereken yapılmamış hayatı riske yönelmişler.
ya duydum yerlere kapana kapana ağladım. ama annemde ağlayamadım söyle bi savunması var benim ağlamamı asla istemiyormuş. neyse annemde kalıyordum söyledim. akşamına bir yüzünü astı bana eşime bir laflar neyse uyuduk sabah eşimi kıstırmış ne laflar ne laflar sofra hazırladı yedik annem gitti uyumaya ( annem çok ısrar etmişti bi iki günlüğüne gitmiştir) eşime dedim kalk evimize gidiyoruz. asla ve asla annem artık benim için bitti. artık ne ararım ne sorarım.
inanın burda yaptıklarını yazsam inanamazsınız.
he bi kaç ay öncede düşük yaptım. düşük yapmak çok zor annem abimleride almış gelmiş ya ben canımla uğraşıyorum şekilden şekle giriyorum abimler gitsin dicem ayıp olmasın die de diyemiyorum. ay ay bide laf sokmalar felan. beni salak manyak aptal yerine sokmalar. kendi kendine filmler olmalar eşimle bişey olsa şakadan atışsak araya girip beni yerin dibine sokmalar. bir kere o kadar patladım ki anne lütfen susarmısın haddini aşan konulara giriyorsun dedim. ama laftan da anlamıyor ben salak gibi olayım bayılıyor.
o yüzden seni iyi anlıyorum. inan anneni gönder evine. eşin hazırlasın her şeyi yanına koysun yersin. akşamda geliyor zaten idare edersin. gördükçe dahada sinir olursun.

sende kendi hayatını anlatmışsın keşke ayrı bir konu açsaydın

sende kendi hayatını anlatmışsın keşke ayrı bir konu açsaydın
@suzi0713 yoruma yazmak istedim. o kadar dolmuşum ki... bu yazdıklarım inanın hiç bişey... çok yanlız kalıyor insan neden böyle oluyor anlamadım. eşimin tarafıda çok tuhaf onlara önce çok dört elle sarıldım iletişim iyi olsun istedim ama onlarda hiç yoktan olaylar çıkardı. eşimde bu sefer onlara kızdı.
çok düşündüm annem bana böyle yapıyorsa diğer insanların yaptıkların gayette olabilir dedim.

Bu kadar abartacak bir durum oldugunu dusunmuyorum sanki nazlaniyor ve ilgi bekliyorsunuz gibi geldi tamam riskli diyorsunuz ama madem esinizde yardimci kimseye ihtiyaciniz yok. Hamileligimde 4 ay yattim kanamam sebebiyle ve esim vardi sadece disardan yemek istemezsen peynir ekmek yersiniz yada be yapilabiliyorsa. Anneler sanki her ise kosmak zorundaymis surekli sizi memnun etmesi gerekirmis muamelesi goruyor ya uzuluyorum bu kadar abartipta kendinde dahil herkesi germene gerek bir durum yok.

Son düzenleme:
Benim annem de öyle, anne ol anlarsın deniliyor ya hani , anne oldum annemi daha da anlamaz oldum nasıl böyle olur diye.
Her riskli gebeliğin risk dereceside aynı değil, sadece yatarak geçirmek zorunda olanlar var lütfen tenkit etmeyin.
Annenizi gönderin, eşiniz akşamdan ertesi gün yemeğini yapıyorsa annenizin ne işi var daha sizde. Dışardan ev yemeği de söyleyebilirsiniz.

kadının kadına yaptığını kimse yapmıyor gerçekten

riskli gebelik yaşayan kadına neden prenses tribindesin diye çemkirmenin amacı ne olabilir anlamadım.

ya hamileliğine kıskançlık ya da kendi hamileliğinde prenseslik (!) yapamadı diye kıskançlık.

çok ilginç bu hemcinslerim çoook. bu yüzden hemcinslerime karşı hep temkinliyim.

düşündüm de sanırım yemek yapan eş kıskanılan :)

mutluluğun daim olsun hemcinsim hep böyle gözünün içine baksın yemekler yapsın donatsın sana eşin :)

Sizin hamileliğiniz riskli değil diye riskli olan bir hamileliğe kolayca ahkam kesiyorsunuz. Ben yaşadım ilk hamileliğim de son hafta cam bile sildim, ikinci gebeliğim düşükle sonuçlandı, üçüncü de temizlik yaparken kanamam oldu apar topar gittim, bebek rahim ağzına inmiş 13.haftada, sonuç ilk bir hafta wc dışında kalkmam yasaktı , sonrası iğneler haplarla, sadece yemek yapabildim başka ev işi yapamadım, başkalarına muhtaç oldum, bu ne kadar ağır bir durum bilirmisiniz, birine muhtaç olmak. Hep dua ettim Allahım bu son muhtaçlığım olsun diye , annem yardıma gelmedi kv yaptı her şeyi sonra hepsini yüzüme vurdu.

Üç tane sağlıklı gebeliginizin olması sizin marifetiniz değil Allahın lütfu , yaşamadığınız bir konu hakkında nasıl bu kadar rahat ahkam kesiyorsunuz
Peki o zaman anneniz düşük yapsaydı vicdanı rahat edermiydi, bu korkuyu bilirmisiniz her an düşebilir korkusunu , her an kanama açılacak korkusunu

Can gidecekse gider ama tedbir ile hareket etmelisin. Tedbir insandan yani.

Gercekten yazilanlarin bir kismini sok icinde okudum. Herkes perinatolog mubarek. Yatak istirahati verilen hastanin oturmasi bile yasaktir cunku kanamasi olur ve bebek dusebilir. Benim ilk hamileligimin bir kismi oyle gecti ve arkadasin ne demek istedigimi anliyorum. Kiyafet giydirme meselesi bence sert hareketler yapmamasi icin, kolumu oynatinca parca parca kanamam oluyordu benim de. Kimse kimseyi kinamasin lutfen, hic kimse hamileligini eve, yataga hapsolup gecirmek istemez sonucta.

Anne konusunda da daha once de yazdim. Siz kendi normal annelerinizle kiyasliyorsunuz bizim anneleri. Benim annem ilk dogumuma geldiginde 37 kusur haftalardaydim ve hadi ne zaman dogacak diye diye cildirtti beni. Sebebi de torunu merak etmesi falan degil, bir an evvel donmek istiyormus, dusunebiliyor musunuz? O her sordugunda ben anne ne kadar gec dogarsa o kadar iyi bebek icin dedim ama o sormaya devam etti, beni aglatana kadar. Bunun gibi bir suru olay yasadik, konu sahibinin annesi de benzer anladigim kadariyla. O yuzden olmasi gereken anneler gibi dusunup cok yuklenmeyin

Allah bebeğini sağlıkla dünyaya getirmek nasip etsin öncelikle
Anne ol, ol ki o çemkirdiğin annenin neler hissettiğini anlayabilesin
Hamilelik zordur muhakkak ama karşında çocuğunu büyütüp misyonunu tamamlamış yorgun bir kadın var, kendi evinde kendi düzeninde değil, senin kadar sıkılmaya hakkı var, bak görüyorsun ne zor doğurmak, bunun bir de büyütmesi var, bir de yumurtanın çıktığı kabuğu beğenmemesi var.
Belli bir yaşın üzerindeki insanların düzen değiştirmesi zordur, kızının evi bile olsa sıkılabilir. Mutfağı, düzeni aynı değildir üstelik evde eşinde var. Sen koskoca kadını azarla, kendinden özür dilet bir de sonra trip at yüzüne bakma, ayıptır ayıp. Çağır kayınvalideni de azarla bakim yapabiliyor musun. Annesi ölmüş biri olarak şunu net söyleyebilirim, çok ararsın çoookk...

Agzina saglik ya ben insanlari anlamiyorum ben iki yavrumu kaybettim riskli gebelikten eger hamile kalirsam rahimim dikilcek ve kimildamadan yaticam kendilerinin hamielelgi risksiz gectigi icin bizim durumumuzu anlamazlar normal hamielelik hastalik olmayabilir ama biz hasta gibi oluyoruz tuvalte bile destekle gidilmesi gerekiyor cok sinirlerim bozuldu ağzınıza saglik tekrardan

Son düzenleme:
Sen perdeleri asmissin deemekki normal gebeydin bize hersey yasak anlioymusun hergun bebegim duscek kaybetcem korkusu adamin cigerini yakiyor ne kadar kolay naz demek pes sinirlerim zipladi ya naz değil bunu aklina koy

Insanlar nekadar acımasız ya herkes sizin kadar sansli değil yok perde astim yok yemeğimi yaptim sen yapmissin ama yapamayanlar var bunu düşünün sen kucagina kolayca almissin ama alamayanlar naz deyip atip tutmayın iki yavrumu kaybettim oyle hersey gulluk gülistanlık degil. Ay naz yapiyomus yok esi ustunu giydiriyomus bunlara elestiri gelmiş napsin kadin muhtac evet bizim hamileleigmiz birilerine muhtaclikla geciyor bende sizin gibi sansli olmak isterdim bebegimin alisverisini bile yapamiyoruz yurumek yasak anlıyormusunuz ben tedbirimi aldim ama yine kaybettim ama yine tedbir alip taktiri ALLAHA birakicaz iNŞALLAH nasip olur. Atip tutmayin riskli gebelik nazlik değil keske oyle olsaydi da naz yapsaydım.

Son düzenleme:
ya ona bakarsanız ben bir uzman gördüm hastanede kendisi dermatologdu :)

kadın 9 aylık karnı burnunda hastalarına bakıp koşuştururken ayağında 12 cmlik stilettolar vardı ve kolu bacağı selültsiz taş gibi yüz pırıl pırıl makyajlı saçları pırıl pırıl yapılı yüzü de güleçti :))

hani burdaki konu sahibine ben perde astım diye hava atmaya kalkmışlar ya :) böylesini yapın da görelim 12 cmlik topukla ayakta koşuşturun hasta peşinde hadi hodri meydan :) kıskandınız mı? güzel devam :)

Hamieleligini unutup anlamadan guzel gecmesi ne kadar guzel. Bizim gibilerinden aklindan bi an cikmiyor ışte oyuzden bizi anlamanizi beklemiyorum.

Ok sen ne diyorsun Allah aşkına kel alaka! Neyi kıskancam pardon da! Eğitimli bır insanım. Ayyy cok kıskandım doktor hanım ayağında topuklularla kosturuyormus saçmalama eleştirceksen de adam akıllı eleştir! Ben fikrimi yazdım Hanımefendi. Buraya yazıyorsanız konu acıyorsanız acık olmalısınız her fıkıre bu kadaaaaar! Perde astı dıye hava atmışta neymiş. Ne havası yahuuuuuu! Şükredin Allaha dedım veren de Allah alan da... Dua edin.... Annesinden helallik istesin bence kol kırılır yen içinde kalır.. Tasvip etmiyorum bu kadar.

Ayrıca bir tek ben mi tenkit ettim bir cok hanımefendi yazmıştı değişik fikirler! Saygılı olunuz.

konuyu ben açmadım :)

riskli gebeliği olduğundan iş yapmayan birine ben perde asıyordum demek gerçekten çok ilginç.

felç geçirmiş kolunu kaldıramayan birine "ben tenis oynuyorum sen neden yapamıyorsun?" demek gibi bir şey.

biraz empati vicdan lazım insana. malum bir gün size de lazım olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…