bugün biraz daha iyiyim soyacım boğaz ağrım biraz hafifledi gibi ama burnum çok akıyo şimdi de üşütmüşüm sesim kısık çıkıyor tat alamıyorum yemeklerden ıhlamur nane limon geçirmeye çalışıyorum ben hiç hastalanmazdım ama hamilelikten sanırım bağışıklığım düştü geçer birkaç güne inşallah ateş yapmaz geçmezse gideceğim doktora ilaç kullanmak istemiyorum çünkü.
bugün biraz daha iyiyim soyacım boğaz ağrım biraz hafifledi gibi ama burnum çok akıyo şimdi de üşütmüşüm sesim kısık çıkıyor tat alamıyorum yemeklerden ıhlamur nane limon geçirmeye çalışıyorum ben hiç hastalanmazdım ama hamilelikten sanırım bağışıklığım düştü geçer birkaç güne inşallah ateş yapmaz geçmezse gideceğim doktora ilaç kullanmak istemiyorum çünkü.
selam kizlaaarrr, bugun cok erken kalktim doktora gidip kan tahlillerimi yaptirdim aksam sonuclari alip doktora mail aticam, bakalim ne cikicak ))
ve gelelim tarti rakamimaaaa, iki gun once bildirim yapmistim size 61,5 olarak ve bu sabah itibari ile 61 kiloyum )) bu beni sevindirdi cunku yazlikta yeme duzenimin bozulmus olmasi, bayramda ufak kacamaklar metabolizmami dengesizlestirdi mi endisesi tasiyordum ama gorunen o ki metabolizma ayni hizda devam ediyor ))
yasemincim, bende ayni surecten gectim tatlim yasadigim sey gayet normal korkma )) insanlar senin zayifladigini soyledikce yeme isteginin olusmasi gayet dogal, bu zayiflamanin ikinci zor evresi olacak.. Bu evre aslen en zoru ve bunu basariyla atlatabilirsen emin ol hic bir sey seni tutamaz )) bende 65 kilo oldugumda herkes cok zayifladigimi soyledi ve surekli olarak aklimda ufak tefek birseyler yeme istegi olustu... Son bes kiloyu nede olsa veririm diye dusundum ama sonra girip burdaki bir kac topigi okudum.. Son bir kac kilo kaldiginda yemeye baslayip aylardir hala istedigi kiloya ulasamayan kisileri okuyunca yeme istedime ket vurmam gerektigine karar verdim... Cunku eger simdi yersem ve kendime engel olmazsam kilo verme surecimi uzatacagim... Ki su yondende bak yasemincim, benim hedefim 60 kiloydu ve ben hedefime ulastim.. Su saatten sonra tartida bir iki kilo yukari yada asagi oynamalar olacaktir bu gayet normal.. Ama ben hedefimi 55 e cektim cunku bir daha 60 kiloyu yada ustunu gormek istemiyorum.. En fazla olacagim kilo 59 olmali )) daha ustu degil ! Sana tavsiyem, yeme istegine ket vuracak hikayeler okuman, bende cok ise yaradi... Ve emin ol burda cok fazla bulacaksin.. Burdaki cogu kisi nede olsa zayifladim diyerek diyetini ve sporunu birakmis ve simdi de hem kalan kilolarini hemde fazladan aldiklarini vermeye calisiyor...
Aysss, diyete baslamana sevindim, sana bir faydamiz oluyorsa ne mutlu bize )) umarim kisa zamanda istedigin kiloya kavusursun... Istdigin zaman sorularina acigiz, aklina takilanlari sorabilirsin ))
inci, nasil oldun tatlim? Dun soramadim kusura bakma...
ay canım benım geçmiiş olsun dikkat et kendine
tebrik ederim seni çok güzel bi süreç bekliyor seni...bnm sürecim bitti ve karşımda meleğim duruyor..
bende ilk zamanlar bir kere senin gibi olmuştum ve bidaha da olmadım geçen kış bi o kadar soğuk geçmesine rağmen...rabbim koruyor bizi ve meleklerimizi...
ama yaz nezlesi de çok zor geçer ne yapacağını bilemezsin..en iyisi senin yaptığın gibi ıhlamur içmek...
Canım,
Benim hedef kilom 60... (aslında kendimi en mutlu hissettiğim kilo neden bilmem 74... o kiloda olduğum zamanlar hayatımın en mutlu zamanları oluyor hep )))
Ama bunun için belli bir süre koymuyorum, yani 3 ay yada 5 ay diye bir süre koymuyorum zayıflamak için...
Çünkü ne zaman bir hedef koysam mutlaka sıkılıyorum ve vazgeçiyorum...
O yüzden ben hedeflerimi haftalık olarak koymaya karar verdim... Ufak ama yapılabilir hedefler...
Yani sorun büyükse, ufak parçalara ayırarak sorunu çözme yöntemi !
Nasıl ki, zayıflamak için tabağımızı küçültüyor, porsiyonlarımızı küçültüyorsak, kilo hedeflerimizi de küçültmeliyiz...
Sen şimdi 10 kilo vermek istiyorsun ya, eminim gözünde büyüyordur bu kilo öyle değil mi?
Halbuki, hedef kilonu düşünmeden haftalık 1 kiloya sadece odaklansan emin ol daha çabuk kilo vereceksin...
Bunu bir düşün derim ben...
Ben şu anda yaptığım diyetten bir kaç örnek vereyim...
Bu şekilde 1 hafta içinde yaklaşık olarak 1,700 kilo kaybım oldu...
Yazdiklariniz rahat yapilir gibi görünüyor :))))
Sabah
Elma sirkesi + Bal + ılık su (açken)
2 yemek kaşığı lor peynirinin içine 4-5 dal dereotu ve 4+5 dal maynadonu doğruyorum
1 haşlanmış yumurta
1 bardak yeşilçay (şekersiz, istersen değişik çaylar ekleyebilirsin, bazen ekliyorum)
1 dilim tam buğday ekmeği yada çavdar ekmeği
Ara
Meyve veya yoğurt veya light bisküi (1 paket) veya salatalık
Öğlen
Sebze yemeği + yoğurt + salata veya
ızgara + yoğurt + salata veya
haşlanmış makarna (yağ ve tuz yok) + yoğurt / salata veya
simit + ayran veya
2 yumurta ve sebzeler ile yapılan yağsız omlet + ayran
vb...
Ara
Meyve veya yoğurt veya light bisküi (1 paket) veya salatalık
Akşam
En geç saat 7 de yemek kaydı ile öğlen menüsünden birini tercih ediyorum ama öğlen simit ayran yediysem akşam mutlaka sebze yemeği yiyorum...
Eğer acıkırsam yeşilçay ile 1 adet yeşil elma yiyorum... Yeşil çay ve yeşil elmanın ödem sökücü özelliği var, mutlaka her gün 1 tane öneririm...
Akşam yatmadan önce elma sirkesi + bal ve ılık su içiyorum tekrar
Bu hafta gayet güzel kilo kaybım oldu... Üstelik spor yapmadım bile..
Pazartesi itibari ile yürümeye başlayacağım (Annemle yürüyeceğim için onu bekliyorum)
Önümüzdeki hafta itibari ile daha güzel gelişmeler yazacağımı billiyorum ))
Azimliyim, başaracağım...
Dediğim gibi şu andaki hedefim 79 kiloyu görmek ve pazartesi olmadan bunu göreceğimi biliyorum...
Daha sonra ise 77 olacak hedefim ))
Bekle beni 60 kilo, GELİYORUM ))
günaydın sessiz takipçiniz olarak ben geldim..dün değil ondan öncesi gün başladım diyetime 65.5'im hedefim 55...burası beni acayip gaza getiriyor..yediklerime çok dikkat ediyorum..özellikle soya senin dediğin gibi spor çok önemli sporumu hiç aksatmıyorum..yürüyüş ve plates yapıyorum..
Bunları böyle yazıyorum çünkü bu şekilde yaparak temmuzda iki haftada iki kilo vermiştim...hedefime ulaşmak için önce kendime sonra size söz veriyorum....:))
aminnnnnnnnnnnnnnnnSoya nasil kiskaniyom bu ilk ve son halini anlatamam:))))
Darısı tüm arkadasklarim ve benim basıma:))))
ben o duyguyuu daha tatmadığımm içinn bu sorunuu yanıtsızz bırakıyorummmSelam kizlar, bugun kayinvalidemi suslemeye ayirdim gunumu )) onu kuafore goturdum once tuy islemleri sonra sac boyama islemleri ohhh fistik gibi oldu )) sonrada birlikte gittik tavuk izgara yedik bir yerde... Yoklugumda kilo almis onu verecek simdi... Haftaya persembe memleketine gidecek alisveris yapacagiz yarin... Simdi barbunya pisiriyorum aksam icin ama bu aksam sadece meyve ve yogurt yemeyi dusunuyorum cunku saat tahmini 18:30 civari kese ve kopuk masaji icin spa merkezine gidecegiz kardesimle )) orda bayaa vakit geciririz diye dusunuyorum jakuzi, buhar odasi falan derken kacta cikariz bilmiyorum))
Hala kendimi zayiflamis gibi hissetmiyorum garip degil mi? Sanki kilo vermemisimde aslinda hep zayifmisim gibi... Kendimi kiyafet alacagim zamanlar haric hic bir zaman sisman hissetmemistim belki de bundan.. Ancak birileri bana zayifladigimi soylediginde zayifladigimi farkediyorum, hayatimda ilk defa onaylanma ihtiyaci hissediyorum.. Buyuk bir is basarmisimda bunu herkes duysun herkes onaylasin istiyorum, oysaki boyle bir yapim yok.. Ne yaparsam yapayim kimsenin onayina ihtiyac duymam simdi neden bu ihtiyac anlamadim.. Bu sorunu cozmem lazim, bu halimi sevmedim.. Sizde boyle hissediyormusunuz yoksa sadece benmi hissediyorum merak ettim? Eger hissediyorsaniz bununla nasil basediyorsunuz/ettiniz... Hadi bakalim cevaplari bekliyorum ))
regl yakınmı canımm benim yakınn bende çokk şişş hissediyorumm hamileyimm sankiiiGünaydın kızlar
soya yetiş bana kendimi alamıyorum canım süreklı yemek yemek istiyor ben tekrar başa dönmek istemiyrom en önemlısı 60 kg olmak istiyorum
yeme sebepim ise her gören çok zayıflamışsın diyor bende hoşuma gidip nasıl olsa zayıfladım mantığı ile yesem birşey olmaz diyorum ramazanda bile dıkkat eden ben şu iki gündür canım herşey istiyor birde o kadar halsiz ve yorgun hissediyorum kı kendimi anlatamam sankı birşeyler yiyince halsizlik kalmayacak gibi geliyor kısacası saçmaladım benı kendime getirin
ebnde canımm 600lü sayfalara geldimm okuyarakk ve çok şey öğrendimm burdagünaydın sessiz takipçiniz olarak ben geldim..dün değil ondan öncesi gün başladım diyetime 65.5'im hedefim 55...burası beni acayip gaza getiriyor..yediklerime çok dikkat ediyorum..özellikle soya senin dediğin gibi spor çok önemli sporumu hiç aksatmıyorum..yürüyüş ve plates yapıyorum..
bunları böyle yazıyorum çünkü bu şekilde yaparak temmuzda iki haftada iki kilo vermiştim...hedefime ulaşmak için önce kendime sonra size söz veriyorum....:))
soya teşekkurler ilgin için tafsiyelerine dikkat edeceğim inşallah bunlada başa çıkarım yaaaaaaaaaa
az önce bankaya gittim geldi (normalde hiç gitmem bankaya görümcem rica etti kredi karı var yatırıver dedi bankda bitişik yanım) oradakı kızlar ay sana ne olmuş dedi hiç iyi görünmüyorsun hastamısın falan dediler çok zayıflamışsın dediler bende
evet zayıfladım hasta değilim fakat çok halsızım (neden bende bilmiyorum )dedim
kızda da zayıflama dedi biz senı böle görmeye alışık değiliz dedi kendisi çocuk doğurdu ne göbek ne g... Var zapzayıf bende vermem gerek 5kg var dedim verme verme diyor :))))
canım aramıza hoşgeldin
ikimizde aynı kılodayız ben bayram 64 kg inmiştim ama geri 65,5 kg çıktım geri çıkacam diye çok kokrkuyorum biliyom hepsi kendi elımde ama işte hadi bakalım hangimiz ilk hedefine ulaşacak ama sen ulaşırsın çünkü ben öle bişeyimki çok geç kılo veriyorum burdakıler bilir benı
ama eninde sonuda er yada geç 60kg olucam
ha birşey daha boyun kaç
boyum 1.65...bu kilolara yabancı değilim aslımda üniversite hayatım boyunca en zayıf olduğum kilom 65'ti..ama sonra 57 ye düşmüştüm 4 yıl boyunca 57 lerde olunca alıştım..şimdi doğum sonrası böyle olunca kendimi iyi hissetmiyorum..zayıflamak için kesin kararlıyım...
Kendime bi kumaş bide keten pantolon aldım..bide kapri..yazım keten ve kapri pantolonumla geçti..başka da bişey almadım..almayacağım da..eski pantolonlarım beni bekliyor..en az 10-15 tane var...ziyan olmasın değil mi...
burası insanı çok gaza getiriyor...ben daha başlamazdım ama burayı okuduktan sonra başladım...
bide bnm bi dayı kızı var kuzenim o doğum yaptı sonra kilolu kaldı ben o zamanlar zayıftım..ben de hamile kalınca "kapılardan geçemiyorsundur artık" dedi bana...çok üzülmüştüm o zaman..bir ay önce görüştük onunla ben tabi doğum yaptım da gittim memlekete...beni gördü ağız burun kıvırıyor..kendi çocuğu 4 yaşında hala kilo verememiş benim bebeğim daha bikaç aylık...ben ondan daha zayıftım 6-7 kilo kadar bu seferde "ben doğum kontrol hapı kullanıyorum o beni zayıflatmıyor" diye bahane uyduruyor..
daha da zayıflarsam eski kiloma dönersem vay değmeyin bnm keyfime.....
kızlar zayıflama yeter artık diyenlere inat istediğimiz kilolarda oluruz inşallah...
hadı bakalım kazan mubarek olsun
Ben ömrü hayatımda 5 lı rakamları görmedım ama soya ve sizler sayesınde görücem inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?