Soya_Sosu :Karar verdim, Zayıflayacağım )) Hedef yeniden 60 !

günaydın

dünkü menumu yazayım kızlar

sabah güne herzamana sade nescafe ile başlıyorum(tuvalet sorunu olanlar deneyebilir)

kahvaltı
1 yumurta
1 parça peynır
1 dilim ekmek
domates/biber
1 fincan yeşil çay

ara
1 elma 1 fincan yeşil çay

öğle
5 yk tavuk sote
cacık
salata

ara
1 armut

akşam
2 yk bulgur pilavı
3 yk taze fasulye

akşam ara yapmadım

1 saat yürüş

dün kılom 65,20kg bugunde aynı değişiklik yok

soyam senın dediğin gibi zorlayacak bu 65 kg takılırsın demiştin takıldım kaldım
sağlık olsun

Son düzenleme:

evet canım buraya gelen ilk önce iradesine sahip olmasını öğreniyor
SOYA NIN ÖĞRETTİĞİ BİZE HOŞUMA GİDEN İSE BAHANE DEĞİL ÇÖZÜM ÜRETMEMİZİ Soya sayEsinde bizler neler neler öğrendik sizde öğreneceksiniz
bu alkışlarda bende

Son düzenleme:
merhaba kızlar

soyacım hayırlı olsun yeni işin inşaAllah

dun moral bozuklugundan kahvaltı edemedım.
öğlen : haslanmıs 1tabak sebze+yogurt
aksam:misafirlikteydık, 2 servıs kasıgı taze fasulye+yogurt

bu sabah da sinirden kahvaltı edemıyorum. mideme taş oturmus gıbı.
hem kızımın huysuzluguna hemde eşime cok sinirlendim. delirtti beni.
bıtkı cayı ıctım sadece.

bugun tek mutlu oldugum sey kuzey guneyın baslıcak olması :)

Günaydın arkadaşlar,
Bu sabah 1 saat 20 dakika yürüyüş yaptım.şimdi kahvaltını yapacağım.Sonra cam sileceğim,ütü yapacağım.Kendimi mümkün olduğunca yoracağım.
Belli bir tartı günümüz var mı?Çünkü arkadaşlar pazartesi günü kilolarını yazmış.

selam kzialr bugunku tartim 71.0 dun 71.8 dim..1 gunde 800 gram gitmis olamaz ama aksam 9 karisim cayimi icmiistim odem atmis olabilirim epeydir icmuyordum kalmamisti dun alip yine basladim...
ay sonuna 68li rakamalri gormeyi istiyorum daha once basardim simdide basarcam...
arar ara basimin donmesi devam ediyor...o yuzden yuruyus yapmuyorum..
pazartesi bende ise baslamayi dusunuyorum...soyacim hayirli olsun yeni isin...
bakalim ise baslayinca duzenimiz nasil olacak...
sandalye basi otur dur:))
yuruyecek yerde yok..
is donusu yuruyus yapabilirsem yapacam yada oglusu uyuttuktan snra aksam:)))
hangi arkadadti bilmiyorum ama kahvalti yapmazsan olmaz arkadasim...
metaboluzman durur.buda senin icin iyi olmaz...hicbirsey sebep olmamali...biz burda neler gorduk soya cenaze surasinda bile ogun atlamadi az da olsa bisetler yedi...benimde canin sikkindi dun salatami yedim...amac vucuda birseyler vermek bir salatakik yada 1 bardaj sut icebilrsin sanirim...kurallar acik burda ogun atlamiyoruz....bahane kabul etmuyiryz.
balik ekmek yiyen arkadasim soyanin iyi tarafina geldin. ..
yoksa bugun burda asla olamzdin..balik ekmekmi yemek istedin alsaydin balik ekmegi. .icindeki baligi yeseydin..ekmegi kuslara yada kedilere verseydin ama kocani bahane etmek daha kolay geldi...
kacamak sifir arkadaslar inan bole motivasyonumda bozuluyor benim...
kocamin dogmgunuydu pazar gunu..onu yemege goturdum..ama pastasindan 1 lokma bile yiyemedim..kocam banada israr etmuyomu sanuyorsunuz..ama ben size verdigim soz icin yemuyorum...ama bakuyorum siz kocanizi kirmiyirsunuz..ben niye kiriyorumki diye dusunuyorum....

Zaten yedikten sonra bin pişman oldum.Ama maalesef geri dönüşü yok.Önüme bakmam lazım.Hatayı telafi etmem gerekiyor.O yüzden cezalıyım.Dünkü menüm iyiydi.Bugünde daha çok dikkatli davranıyorum.Daha doğrusu bu hafta cezam sürecek.Kalori harcamak için camları silmeye başladım.Sonra ütüler ve evi silip süpürme.Bu arada öğün atlamayacağım.Canım bazen tatlı istiyordu tabii yemiyorum.Bu isteğim gitsin diye suyu şişeye doldurup içine kabuk tarçın koydum.İşe yarıyor.Soya sütlede içebilirsiniz demişti.Gerçekten işe yarıyor.

haklısın qwertycim, size yazdıktan sonra kocacıgım gonlumu aldı zaten :) yaptık kahvaltımızı.
ben gene az yedım o ayrı :)

kahvaltım: 1 kayısı yumurta, 1-2 lokma lor peynırı, 10 fındık
öğle: haslanmıs karısık sebze (bamya, kabak, k.biber, brokoli)+yogurt üstüne de pul bıber
akşam yemeğimiz belli : 1 dilim antrikot+salata

Bende öyle canım
daha önce verdiğimde hep kaçamklarım olmuştu 1 seneden fazla zamanda vermiştimmm
şimdi kesinlikle yapmıyorumm
su içtimde yaradı diyenler yalan söylüyor çünküü gerçektenn az beslenince bak bakalım o grlar nasıl eriyorrrr
yok canımm istersen hergün yazabilirsinnn sadece soya şugünn yazın dediğinde herkez yazıyorrrr
ben hergün yazmıyorummm ki sonra daha güzel oluyorrr
işin hayırlı olsun canımmm

5 gündür bu topiği okuyorum hatta her sayfasında işime yarayacak bilgileri yeni bir klasör açıp dosya halinde yazdım dayanamadım 1 aydır ugrayamadıgım bloguma sonunda ugradım ve pazartesi günü sessizce başta soya olmak üzere hepinize söz vererek yemin ederek diyetime başladım hem de kaçamak yapmamaya söz vererek... burada çok sık yazmasam da hergün blogumda yazıyorum hatta mektuplar şeklinde soya-sosuna yazıyorum diyebilirim... hepinize öyle ısındım ki çocugumun çikolatalı ekmegimden ısır anne demesine bile hayır annecim bana yasak o dedim hatta bana hadi anne gel markete gidelim bana ozmo alalım sende kendine eti canga al demesine ragmen ben hayır sözüm var annecim diyerek kendime lıght süt ve tahta bisküvilerden alarak çıktım o marketten eskiden daha dogrusu pazar gününe kadar ellerim titerrdi çikolata yiyecegim diye ama bu sefer yapmadım kızlar yapmadım ve pazartesi günü günlük tutarak tartılarak başladım ogün tartılgımda 65.7 geldim ama hiç üzülmedim biliyor musunuz normalde kendimi paralardım allah snei kahretsin yuh sana diye hakaretler bile ediyordum hatta aglayarak galiba ben hiçbir zaman zayıf olamayacagım diyordum... ama pazartesi sabahı bana ne oldu bilmiyorum yalnız sanırım soya ve sizleirn yazdıkları ve başarılarınız beni etkiledi hem de çok ve kendime OLACAK, YAPACAKSIN dedim.... ilk kez istediğim kiloya inebilecegime inandım ve hiç kaçamaksız en son yemegimi saat 19 gibi yiyerek bitiriyorum günümü...sonra bir de yeşil çayımı içiyorum bugün dedim tartıl bakalım ne olacak gör bakalım gidişatını derken tartıya inanamadım ve tartıda kendimi 64.0 gördüm sonra deidm uykudan kalktın gözlerin kör olmuş senin derken tekrar çıktım ve evet kör değilmişim 64 tüm çünkü nasıl mutlu oldum nasıl sevindim ...dediğim gibi aslında yazmayacaktım ama yazdım çünkü bu mutlulugumu siz de bilin istedim... benim boyum 1.51 yaşım 29 kilom 64 istediğim kilo 55 aslında ben daha fazlasını istiyorum ama acelem yok öncelikle allahın izniyle 55 olayım sonrasındaki hedefim inşaalalh rabbimizin izniyle 51 olacak artık bunu daha fazla istiyorum bu sabah buna daha çok inandım çünkü bana yapamazsın olamazsın diyenlere verilecek bir cevabım var :)) neyse fazla yazdım ...ay bu arada hani programa katılan bir arkadaşımız vardı ya o programı seyrettim gercekten çok güzel bir bayansın ve o zamanki halinde çok kilolu durmuyordu şimdi eminim daha iyi duruyorsundur..bu arada ben de de insülün direnci var polikistik over var ve aynı zamanda tiroid hipotiroid hemde onun için de ilaç kullanıyorum aynı zamanda seker ilacı da kullanıyorum insülün direncim için neyse şimdilik bu kadar belki daha sonra gene yazarım ...... soya saol iyiki varsın bana da öyle bir ilaç oldun ki şimdiki hedefim bayrama kadar 60 olmak inşaalalhhh aminn rabbim hepimizin yardımcısı olsunn... bu arada gidenin büyük çoğunluğu su biliyorum ama şimdi sporuma daha çok agırlık verecegim :)

Son düzenleme:
Herkese merhaba ;

1 aya yakındır topiğinizi takip ediyorum.Soya nın liderliğinde istikrarınız , başarılarınız ve disiplinizi tebrik ederim.
Ben de tam 1 aydır diyet yapıyorum ve çok kararlı ilerliyorum.Ben misafir olarak yazdıklarınızı okuyorum bana motivasyonda cok yardımcı oluyorsunuz bunun için tesekkür ederim.Geçmişi okumaya faydalı bilgiler edinmeye calısıyorum ama cok uzun süre geçmiş hepsini okumaya fırsatım olmuyor.1,60 boyunda ve 72 kilo ile basladım hedefim 55 kg. 1 ay sonunda sabah itibariyle 67,700 kg mım.
Benide aranıza almanızı cok isterim, en hızlı sekilde uyum sağlamaya calısırım.Kurallara uyarım.

Hepinize okuduğunuz için tesekkürler ,
sevgiler..

hemen bugünkü menümü yazıyorum..,
sabah:1 dilim ç e
1 domates
1 haşlanmış yumurta
2 yk lor
1 bardak çay

ara: 3 tane grissini

öğle:yemeğim yoktu yarım domatesi lorla karıştırıp bir dilim çavdar ekmeği ile yedim

ara:1 dilim karpuz

akşam:
4 ızgara köfte
1 küçük soğan sumaklı
1 bardak ayran
1 dilim ç e

ohh mis gibi doydum...
gündüz platesimi yaptım kızımı uyutur uyutmaz da yürüyüşümü yapacağım...
yürüyüşüme 3 km ile başladım sonra 3,5 oldu şimdi de hergün 4 km hızlı tempoda yürüyorum...

Selam Objektif,
Senin adina gercekten sevindim.. Bir kac gundur bizi okudugunu farketmistim hatta begenilerinide goruyordum.. Ama diyetimizi yapacagini dusunmemistim )) kararliligin ve azmin icin tebrikler ! Kizinla olan savasin icin simdiden basarilar cunku en zoru o olacak anladigim kadariyla ))))
Bu diyete basladiysan unutmaman gereken en onemli sey kacamagin ufagi buyugu olmaz ve bir kere kacamak yaparsan devami gelir... Hic yapma lutfen... Cok fazla kilon yok, cabuk kurtulabilirsin kilolarindan.. Ama kararli ve istikrarli bir sekilde devam et... Over kistini kafaya takma cunku diyet sonrasinda kistin kalmayacak, benim kistim kayboldu.. İnsulin sorunun kalmayacak, benim insulin degerlerim normalin 2,5 katiydi simdi tum degerlerim normale dondu.. Yazdiklarimi okuduysan bilirsin saglik sebebiyle surekli kan tahlilleri yaptiriyorum ama kilo verdikce tum kan degerlerim normale dondu ))
Bu arada kullandigin insulin ilacini, kac mg oladugunu ve gunde kac kere aldigini ozel mesajla gonderebilir misin? Belki bir tavsiyem olabilir sana
Sevgiler

Eveeet camlarımı sildim, tül ve perdelerimi yıkadım,evi sildim.Ama ütülerimi yapamadım.Oda yarına.Bugünkü menüm;
Sabah:1 yumurtanın içine 2 çk lor, dereotu ve maydonoz koydum,1 domates,1 salatalık, tarçınlı su
Ara:Yeşil çay,1 armut
Öğle:1 bardak kadar haşlanmış yoğurt(üzerine sarımsaklı yoğurt-yağ yok)
Ara:1 nektari
Akşam:Bulama balık (ekmek yok ),salata
Gece:Yeşil çay

Selam Peri,
Seni de tebrik ederim, bir ay icinde gayet guzel kilo vermissin... Umarim istedigin kiloya saglikli bir sekilde ulasirsin )) topigimize su anda kimseyi almiyoruz, nedenine gelince; herkesle tek tek ilgilenmeyi seven bir yapim var ama cok fazla kisi olunca ilgilenemiyorum ve verimli olamiyorum.. Eger cok kisi olursak kimseye faydam olmaz..
Ama bu demek degil ki buze yazamazsin, istedigin zaman yazabilirsin bizden fikir edinebilirsin..
Sadece menulerine hergun yorum yapamam, soru sordugun zaman onceligi topikteki arkadaslarima kullanmam gerekir.. Ama diger arkadaslarim da yardimci olabilir sana, bu topigin tek sahibi ben gorunuyor olabilirim ama benimle yola cikan arkadaslarimin benim kadar soz hakki var bu topikte...
Kisaca, topige istedigin zaman yaz ))

Soya gerçekten sana birkez daha hayran kaldım ve sana teşekkür etmek istiyorum.Herkesi çok iyi motive ediyorsun.Moral veriyorsun.Ve gerektiğinde fırçanı atıp kendine gelmesini sağlıyorsun.Gerçekten kilo vermek isteyenler bence mutlaka bu topiği takip etmeli.Benim hedefim 74 kg dı.Bu sabah 75,8 kg çıktım.Pazartesi sabahı 74 olacağım.Buna inanıyorum ve yapacağım.Daha sonraki hedefim 72 ve 70.

Ve selam kizlar, bugun topik beni cok mutlu etti ))
Siz birbirinize kizmissiniz, kendinize ceza vermissiniz, kacamaklar konusunda cok guzel ornekler vermissiniz, daha ne isterim ki? Valla almis yurumus topik )) aferin kizlar size ! Hepinize kocaman opucuk gonderiyorun, birbirinize yanlislarinizda kizacak kadar elestirel yaklasip, bunu gayet olgun karsilayabilecek kadar ozelestiri ruhuna sahip oldugunuz icin bu tebrik ve opucuk...
Herkes sizin gibi olamiyor biliyorsunuz, en ufak fircada kusup gidiyor ))
Doktoruna kusup giden hasta hic gormedim simdiye kadar gerci ana neyse

Yarin ilk is gunum, simdiden kendime basarilar diliyorum )))) benim elimden ucanda kacanda kurtulmaz ama gene de basari diliyeyim, sizlere de tesekkurler guzel dilekleriniz icin...

Gittin kendime 38 beden iki tane pantolon aldim bugun.. İki tanede M beden mini hirka.. Bunu anlatmadan gecemiycem, hirka alirkan bi tane kadin da ayni hirkadan giymisti ustune dondu bana dedi ki; sizce bu hirka bana nasil olmus? Kucuk mu duruyor?
Bende; yooo gayet guzel ama bir bedeb kucugunu alin cunku bir kac yikamadan sonra bollasma oluyor bu hirkada, ben gecen sene almistim keske kucugunu alsaydim diye cok pisman oldum sonra dedim..
Kadinda; Gecen sene hangi beden almistiniz dedi..
Tabi bana kal geldi orda)))))
Cunku gecen sene ayni hirkanin 3XL bedenini almistim ustelik kucuk olmustu ))))))))
Sessiz bir sekilde 3XL dedim, kadinin gozleri acildi efendimmm dedi ))))))
Bende, seyyy ben gecen sene sismandim da, 30 kilo verdim dedim..
Daha sonra kadin pesime takildi magazada nereye gitsem pesimde, kabine bile benle gircekti nerdeyse...
"nasil kilo verdin, kac ayda verdin, cok iyi vermissin, bn 70 kiloyum" deyip durdu ))))))
Daha bir seyler bakacaktim ama bir an once denediklerimi aldim ve kactim ordan )))))))

Komediydi yani ))

FAce'te resmimi gorenlerde habire mesaj atiyor, hangi doktora gittin ismini versene? Ne ilac kullandin? Nasil yaptin? Bize de soylee diye... Liste gonderdigimdeyse kimse uygulamiyor cunku kolay yoldan zayiflamak istiuorlar..

Haaa aklimdayken daha da komigini soyliim, psikiyatr bir arkadasim var ne dedi biliyor musunuz?
Bende insulin ilaci kullancam, zayiflatiyor dedi yaaa... İnanabiliyir musunuz??? Eger insulin ilaci zayflatiyor olsaydi 2 senedir ben zayiflamis olurdum cunku 2 senedir gunde 2000 mg kullaniyordum ))))) bende ona prozac olmasini soyledim, en azindan hem psikolojisini duzeltir hemde zayiflatir, ama koptum ya valla komik ))))))))

İşinde başarılar diliyorum.Umarım karşılıklı birbirinizden memnun kalırsınız.Eşim beni sinir etti.Onun üzerine bu anlattığın çok iyi geldi.Vallahi güldürdün beni.

Soya karşılaman için çok tesekkür ederim , seni kısa zamanda yazdıklarından tanıdığım kadarıyla böyle sıcak bir cevap bekliyordum :)

Tamam o halde ben yazıcam sen müsait olursan yorum yazarsın ve kesinlikle kendini yormanı istemem.
Hepinize şimdiden tek tek tesekkürler
Bu arada gerçek ismim Yasemin.

Sabah kalkınca 2 bardak su.
Kahvaltı saat 10:00
1 dilim kepek ekmeği
1 tane çok az yağda yumurta
1 çay kaşığı peynir
2 adet yeşil zeytin.
2 tane şekersiz açık siyah çay.

Ara : 1 adet türk kahvesi.

Öğle :
1 dilim kepek ekmeği
1 tabak yeşil salata ( az zeytinyağı ve nar ekşisi )
80 gr. ton balığı
1 bardak ayran.

Ara : 2 adet sade galete

Akşam : Saat : 19:00

1 kase mercimek çorbası ( pul biber ekledim )
1 dilim kepek ekmeği
1 bardak ayran.

Bu saatten sonra hiçbir ara yapmıyorum.
Sadece su
2 bardak şekersiz çay
1 kupa kayısılı form çay.
Tüm gece bu şekilde.

Kendime belirleğim hedef süre toplam 5 ay dı. ( yani 150 gün olarak hedef koydum )
Şimdi : 120 gün kaldı.
Ve 55 kilo olarak hedefledim kendimi.
Umarım basarırım.
Sonrasındada muhakkak koruyacağım kilomu insallah.
Ben 30 yasındayım bu arada ve evliyim 2 senedir.
Eğer hedeflediğim kiloya ulasırsam belki bebekte düşünebiliriz insallah.

Sormak istediğim sorular :
Ben günde 2-3 adet tatlandırıcı kullanıyorum.( splenda ) Bunu yapmamam mı gerekiyor?
1 aydır hiç spor yapmadım ( calısıyorum ) spor olarak ne önerirsiniz.
Tamamen yağsız salata yiyemiyorum az da olsa zeytinyağı koyuyorum. Sakıncalı mı?

Şimdilik bu kadar ,

Herkese sevgiler...

herkese iyi akşamlar kızlar
bugün düne nazaran daha iyiyim
ama dün ara ne öğle yemeği ne ara yapabildim
akşama yaptığım domates çorbasından içtim sadece
bugünkü menüm
1 yumurta
2 dilim uno light
domates

ara öğün
1 elma

öğlen
yoğurtlu makarna
salata

ara
1 bardak süt

akşam
3 köfte
salata

az kaldı pazartesi kadar 70im inşallah
yalnız hiç spor yapamıyorum
3 gün boyunca seminerimiz var yazamazsam merak etmeyin
kaçta gelicem belli değil

hmm ilk eleştirini ben yapayım bu topikte kesinlikle zeytin yenmiyor ne olursa olsun kaçamak gözüyle bakılıyor...
türk kahvesi umarım şekersizdir...
birde soya pek form çaylarını önermiyor sağlığa zararlı olduğu için...
tatlandırıcı da kesinlikle yasak...

spor yaparsan daha iyi olur vücudumuz kilo verdikçe sarkıyor ve bunu da en iyi spor toparlıyor...

zeytinyağı bende çok az koyardım ama artık vazgeçtim bol limonlu yiyorum salataları ve daha lezzetli oluyor...

yardımcı olabildiysem ne mutlu bana...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…