Soya_Sosu :Karar verdim, Zayıflayacağım )) Hedef yeniden 60 !

Böyle yazılar beni çoook mutlu ediyor )))
Emin ol yediğin herşeyde şeker ve tuz ihtiyacın karşılanıyor, yani şeker ve tuz almıyorum sağlıksız besleniyorum diye sakın düşünme !
Çok sağlıklı bir şekilde zayıflıyorsun ))
Abur cubur bizim baş düşmanımız, hiç yemeyecekmiyiz?
Tabi yiyeceğiz ama istediğimiz kiloya ulaşınca, ve o kiloya ulaşınca da ölçülü bir şekilde...
Sevgilerimle ))

Soyacım şimdi bile şaşırıyorum kendime markete falan girdiğimde çikolataları görüyorum mesela o çikolata bana kocaman bi yağ kütlesi 1 paket margarin gibi görünüyo gözüne nasıl yiyordum diyorum cipste aynı şekilde geçende eşim almış bir kaç gün önce büyük bir paket hadi ye sende dedi yok ben yemem istemiyorum dedim ozaman bende yemiyeceğim senin gözünün önünde yiyemem dedi bıraktı 2 akşam sonra yine teklif etti aynı cipsi istemedim o afiyetle yedi

20dk pilates yaptım bu arada ara ögün olarak meyve salatası yaptım 1 muz 1 kivi ve mandalin çok olmuşsa ceza vercem kendime içinde herhangi bişi yok

bide ben salatalara yağ hiç koymuom sadece eşimle beraber yicemiz akşam yemeğine 1 yemek kaşıgı yağ ile pişiriyorum günlük almam gereken için yeterli mi sizce yoksa oda fazla mı

Sevgili arkadaşlar,

Bazen yazdıklarınızı okuduğumda (ara ara gerie dönüp okuyorum) bazı öğünleri geçiştirdiğinizi görüyorum...
Kiminiz iş oğunluğundan, kiminiz çocuk yada ev işlerinden kiminiz ise canı bir şey yemek istemediğinden...

Bende sizlerle bir bilgi paylaşayım istedim..

Kahvaltı bizim en önemli öğünümüzdür !
Hiç bir şekilde atlamamamız lazım...
Kahvaltımız doyurucu olmalı...
Ne olursa olsun 1 dilim ekmeğimiz olmalı
Peynir yemeliyiz
Yeşillik yemeliyiz (tercih ettiğiniz herhangi bir veya bir kaç çeşit)
Mümkünse meyve yemeliyiz (Şekere ihtiyaç duyanlar özellikle yesin)
Haftada 2 kere yumurta yemeliyiz
Arada sırada 2 ceviz yada 2 badem yemeliyiz

Ara öğünlerimizde mutlaka 1 meyve olmalı
Gün içinde yoğurt veya süt içmeliyiz (yarım yağlı, eğer yarım yağlı bulamıyorsunuz içine biraz su katın)
Eğer kendinizi aç hissediyorsanız süt için içine bir tatlı kaşığı neskafe koyun, sizi tok tutacaktır (şekersiz)
Grissini yada form bisküviler toplamda gün içinde 2 adeti geçmemeli
Havuç, turp gibi kilo vermeye yardımcı besinler ara öğünlerde yemeliyiz

Öğlen yemeklerimizde

Kepekli sandviç ekmeğine yaptığımız yeşillik, lor peyniri ve domatesli bir sandviç ve ayran olabilir
sebze yemeği, yoğurt, salata olabilir
Salata, yoğurt, 1 dilim ekmek
ızgara köfte-et-balık, salata olabilir vb

Akşam yemeğimiz günün en hafif menüsü olmalı,
sandviç hariç öğlen menüsü gibi olabilir..

Gün içinde mutlaka 2 fincan yeşil çay içmeliyiz... 2 fincan neskafe içmeliyiz... Çaylarımızın hiçbirinde şeker yada tatlandırıcı kullanmıyoruz (tatlandırıcılar uzun vadede böbrek hastalıklarına yol açar, şekerden kalori olarak çok farkı yoktur)
Mümkün olduğunca ve seviyorsak yemeklerimize pul biber veya karabiber koyuyoruz (metabolizma hızlandırır)

Hiç bir şekilde, yağlı, kızartma, sakatat,pasta-börek, dışarda yapılmış yiyecekler, mümkünse light olduğu yazan yiyecekler, şok diyetler, kaçamaklar ve aklıma gelmeyen daha bir çok şeyi yapmıyoruz...

gün içinde en az 2 litre su içiyoruz... Mümkün olduğunca spor yapıyoruz...
Vücudumuz belli bir düzene alışınca bize karşılık verecek unutmayın,
Eğer biz o düzeni bozarsak yediğimiz şey gün boyunca sadece elma yada sadece patates olsa bile (bu tip diyet yapanlar varda )) ordan bile şekeri alıp yağa dönüştürür... İlk başta kilo verdiğini zannedersin (ki giden sudur) daha sonra bir bakarsın 2-3 kilo yağ birikmiş vücudunda... Ve o 2-3 kiloyu atabilmek için 2-3 ay uğraşırsın !

Bilmem anlatabildim mi?

Çok güzel bir ölçü canım ))
Kendi kontrol sistemin oluşmuş bile, süpersin ))

Azmin şaşırtıyor beni ))
Çok güzel, tebrik ediyorum ))
Bu şekilde devam ettiğimiz sürece o kiloların hiç şansı yok biliyorsun değil mi ))

peki meyve salatam çok mu ara için

Hayır canım, gayet güzel...
Hergün yiyebilirsin ))
12-13 saatleri arasında mide asidi en üst seviyelere ulaşır ve yediğimiz bir çok şeyi yakar...
Ve meyve genellikle en sağlıklı besindir (abartılmadığı sürece)
Zaten birazdan öğle yemeği yiyeceksin, yemek öncesi seni yeterince tok tutacaktır))

Azmin şaşırtıyor beni ))
Çok güzel, tebrik ediyorum ))
Bu şekilde devam ettiğimiz sürece o kiloların hiç şansı yok biliyorsun değil mi ))

biliyorum kiloların kararlı olduğumuz sürece şansı olmadığını yeterki azimli olalım aslında ben bu yıl ağustos ayı gibi anne olmayı planlıyorum bu yüzden önce fazla olan kilo atmayı çok istiyorum ve çok özeniyorum böyle sadece karnı şişen hamile bayanlara o yüzden vazgeçmeyeceğim söz veriyorum sizlere

canım haklısın ama ben eçok meyvve olarak elmayı seviyorum

normalde kahvaltımı evde n çıkmadan yapmaya çalışıyordum ama 2 gündür uyuya kalıyorum

zaten akşamları onun yanına genelde yarım armut koyoyorum

bazen unutuyorum yazmayı ama akşamları portakal suyu ile greyfut(karıştırıp) suyu içiyorum (biliyorsunuz burası narenciye şehri)

elimden geldikçe dışardan yememeye çalışıyom

iyi ki varsın soya sosu

inşallah canım hayelllerin gerçek olurrrrrrrr

Azimli arkadaşım ))
Elmayı sevmen güzel )) Elma diğer meyveler içinde daha masumdur aslında (yeşil-ekşi) ama eğer üstüste 2 elma yersen direkt şekere çevirir, ve şekerden sonra yağ depolamaya başlar vücudun... Yani sadece elma tüketmemek lazım anlamında yazmıştım o yazıyı )) Yanına armut koyduğunu, greyfurt suyu içtiğini (bu süper mesela) yazmışsın, bunlar çok iyi ))

Ama mümkün olduğunca yiyeceklerini önceden hazırla ki, uyuyakalma riskine karşıda önlemini almış olasın...
Mesela ekmeğini, peynirini bir kaba koy, sabah erken kalkarsan evde yersin eğer uyuya kalırsan işyerine götürürsün ))

Herşeyden önce sağlığın !
Bugün sanki biraz enerjin düşük geldi bana ))

merhaba hanımlar :))

sabah kahvaltısının geç vakte kalmaması gerekiyor galiba değil mi? ben saat 10 u geciyordu yapabildim malesef..

1 yumurta
2kk kadar peynir
1d ekmek
1 zeytin
domates salatalık dere otu
yeşil çay
birazcık fındık ezmesi :S

yazılanları okuyorum ama malesef hepsine yazamıycam 15 mayıs a tez yetiştirmeye calısıyorum. ama hep buradayım sizlerleyim ve kilo verme konusunda da inatcıyım :)

herkese güzel bir gün diliyorum....

Sabah kahvaltımı yazayım kızlar 2 kasık lor peyniri maydonoZ 1 salatalık yarım domates...1 litre suyumu ictim yeşil çayımı ictim sabah yarıya cikiyim dedim84.0 dim buraya başladığımda 4 günde sadece 83.7 yani 300 gram nasıl bir bunyeymis benimkisi.. Çok Zor gidiyo moralman cokuntudeyim ama birakmiycam kızlar...

Merhaba canım,

Eğer bizlerle devam etmek istiyorsan öncelikle zeytin ve fındık ezmesini çıkar hayatından ))
Kahvaltını saat 10 da yapman sorun değil, asıl sorun sana kilo aldıran şeyi bildiğin halde yemen ?
İnatçılığını göremedim, sen görebiliyor musun?
Fındık ezmesinin içine düşmüş olmasın ))
Şaka şaka ))
Fındık ezmesini hemen atıyorsun !
Zeytini de...
Eğer zayıflamak istiyorsan kurallara uygun, kaçamaksız bir beslenme planın olmalı...
Aksi durumda ne sen sonuç alabilirsin nede biz...
Sevgilerimle ))

canı tatlı isteyenler tarçınlı süt içmeliymiş yada tarçını direk koklamalıymış.yeşil elmenın kokusuda iştah kesiciymiş.ben bide canım olmadık zaman da bişi yemek isterse dişimi fırçalıyorum.kesiliyor iştahım.ama çok sıkı diyet yapamıyorum emzirmeye devam ettiğim için. Yazılarınızı okudum inanılmaz motive edicisiniz hepiniz hanımlar.bu arada sporumu da yaptım bebeğim uyudu onada kocaman bir teşekkür ve aferin :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…