Selam çıtır kızlarr ))
Gelip şööyle bir göz attım yazdıklarınıza ))
Börek ve kurabiye yemeyen arkadaşım TEBRİKLER !!! Kocaman öpüyorum seni ))
o kadar iyi hissettim ki kendimi börek ve kurabiyeye hayır diyince
paha biçilemez yani
çookk teşekkürler
İşin özü bu işte !
Hayır diyebilmek !
Bizi istediğimiz kiloya bu ulaştıracak...
Şimdiye kadar herşeye biz evet dedik, bedenimiz sessiz kaldı...
Şimdi biz hayır dedikçe bedenimizde hayır demeye başlayacak ))
Ve o istemediğimiz kilolar biz hayır dedikçe bizden uzaklaşacak ))
Sabah sabah çoookkk mutlu ettin beni ))
Sabah tartıldığımda 76 yı gördüm bu haftaki hedefimi 75 kg ya çekiyorum ben pazartesileri tartılma günü yapmıştım kendime inşallah pazartesi 75kg da görürüm. Demekki ne oluyomuş insan abur cubur cips çikolata dondurma yemeden durabiliyormuş tuzsuz yemekler yiyebiliyomuş sabah eşimede aynı şeyi söyledim oda bana sen zaten çok yemekten kilo almıyosun ki abur cubur sana kilo yapıyo dedi.yanımda olduğunuz için hepinize çok teşekkürler arkadaşlar süperiz biz.
İşin özü bu işte !
Hayır diyebilmek !
Bizi istediğimiz kiloya bu ulaştıracak...
Şimdiye kadar herşeye biz evet dedik, bedenimiz sessiz kaldı...
Şimdi biz hayır dedikçe bedenimizde hayır demeye başlayacak ))
Ve o istemediğimiz kilolar biz hayır dedikçe bizden uzaklaşacak ))
Sabah sabah çoookkk mutlu ettin beni ))
mesela akşam yemeklerinde biraz fazla çorba içsem midemi davul gibi hissediyorum
bunu ona yapmamalıyım ne suçu var ki
yiyip yiyip duba gibi yaptım zaten
şimdi küçülme zamanı
hem ruhen
hemde bedenen
pazartesi 85
geliyoruummmm
20dk pilates yaptım bu arada ara ögün olarak meyve salatası yaptım 1 muz 1 kivi ve mandalin çok olmuşsa ceza vercem kendime içinde herhangi bişi yok
bide ben salatalara yağ hiç koymuom sadece eşimle beraber yicemiz akşam yemeğine 1 yemek kaşıgı yağ ile pişiriyorum günlük almam gereken için yeterli mi sizce yoksa oda fazla mı
Soyacım şimdi bile şaşırıyorum kendime markete falan girdiğimde çikolataları görüyorum mesela o çikolata bana kocaman bi yağ kütlesi 1 paket margarin gibi görünüyo gözüne nasıl yiyordum diyorum cipste aynı şekilde geçende eşim almış bir kaç gün önce büyük bir paket hadi ye sende dedi yok ben yemem istemiyorum dedim ozaman bende yemiyeceğim senin gözünün önünde yiyemem dedi bıraktı 2 akşam sonra yine teklif etti aynı cipsi istemedim o afiyetle yedi
peki meyve salatam çok mu ara için
Azmin şaşırtıyor beni ))
Çok güzel, tebrik ediyorum ))
Bu şekilde devam ettiğimiz sürece o kiloların hiç şansı yok biliyorsun değil mi ))
sevgili arkadaşlar,
bazen yazdıklarınızı okuduğumda (ara ara gerie dönüp okuyorum) bazı öğünleri geçiştirdiğinizi görüyorum...
Kiminiz iş oğunluğundan, kiminiz çocuk yada ev işlerinden kiminiz ise canı bir şey yemek istemediğinden...
Bende sizlerle bir bilgi paylaşayım istedim..
Kahvaltı bizim en önemli öğünümüzdür !
Hiç bir şekilde atlamamamız lazım...
Kahvaltımız doyurucu olmalı...
Ne olursa olsun 1 dilim ekmeğimiz olmalı
peynir yemeliyiz
yeşillik yemeliyiz (tercih ettiğiniz herhangi bir veya bir kaç çeşit)
mümkünse meyve yemeliyiz (şekere ihtiyaç duyanlar özellikle yesin)
haftada 2 kere yumurta yemeliyiz
arada sırada 2 ceviz yada 2 badem yemeliyiz
ara öğünlerimizde mutlaka 1 meyve olmalı
gün içinde yoğurt veya süt içmeliyiz (yarım yağlı, eğer yarım yağlı bulamıyorsunuz içine biraz su katın)
eğer kendinizi aç hissediyorsanız süt için içine bir tatlı kaşığı neskafe koyun, sizi tok tutacaktır (şekersiz)
grissini yada form bisküviler toplamda gün içinde 2 adeti geçmemeli
havuç, turp gibi kilo vermeye yardımcı besinler ara öğünlerde yemeliyiz
öğlen yemeklerimizde
kepekli sandviç ekmeğine yaptığımız yeşillik, lor peyniri ve domatesli bir sandviç ve ayran olabilir
sebze yemeği, yoğurt, salata olabilir
salata, yoğurt, 1 dilim ekmek
ızgara köfte-et-balık, salata olabilir vb
akşam yemeğimiz günün en hafif menüsü olmalı,
sandviç hariç öğlen menüsü gibi olabilir..
Gün içinde mutlaka 2 fincan yeşil çay içmeliyiz... 2 fincan neskafe içmeliyiz... çaylarımızın hiçbirinde şeker yada tatlandırıcı kullanmıyoruz (tatlandırıcılar uzun vadede böbrek hastalıklarına yol açar, şekerden kalori olarak çok farkı yoktur)
mümkün olduğunca ve seviyorsak yemeklerimize pul biber veya karabiber koyuyoruz (metabolizma hızlandırır)
hiç bir şekilde, yağlı, kızartma, sakatat,pasta-börek, dışarda yapılmış yiyecekler, mümkünse light olduğu yazan yiyecekler, şok diyetler, kaçamaklar ve aklıma gelmeyen daha bir çok şeyi yapmıyoruz...
Gün içinde en az 2 litre su içiyoruz... Mümkün olduğunca spor yapıyoruz...
Vücudumuz belli bir düzene alışınca bize karşılık verecek unutmayın,
eğer biz o düzeni bozarsak yediğimiz şey gün boyunca sadece elma yada sadece patates olsa bile (bu tip diyet yapanlar varda )) ordan bile şekeri alıp yağa dönüştürür... Ilk başta kilo verdiğini zannedersin (ki giden sudur) daha sonra bir bakarsın 2-3 kilo yağ birikmiş vücudunda... Ve o 2-3 kiloyu atabilmek için 2-3 ay uğraşırsın !
Bilmem anlatabildim mi?
biliyorum kiloların kararlı olduğumuz sürece şansı olmadığını yeterki azimli olalım aslında ben bu yıl ağustos ayı gibi anne olmayı planlıyorum bu yüzden önce fazla olan kilo atmayı çok istiyorum ve çok özeniyorum böyle sadece karnı şişen hamile bayanlara o yüzden vazgeçmeyeceğim söz veriyorum sizlere
canım haklısın ama ben eçok meyvve olarak elmayı seviyorum
normalde kahvaltımı evde n çıkmadan yapmaya çalışıyordum ama 2 gündür uyuya kalıyorum
zaten akşamları onun yanına genelde yarım armut koyoyorum
bazen unutuyorum yazmayı ama akşamları portakal suyu ile greyfut(karıştırıp) suyu içiyorum (biliyorsunuz burası narenciye şehri)
elimden geldikçe dışardan yememeye çalışıyom
iyi ki varsın soya sosu
merhaba hanımlar :))
sabah kahvaltısının geç vakte kalmaması gerekiyor galiba değil mi? ben saat 10 u geciyordu yapabildim malesef..
1 yumurta
2kk kadar peynir
1d ekmek
1 zeytin
domates salatalık dere otu
yeşil çay
birazcık fındık ezmesi :S
yazılanları okuyorum ama malesef hepsine yazamıycam 15 mayıs a tez yetiştirmeye calısıyorum. ama hep buradayım sizlerleyim ve kilo verme konusunda da inatcıyım :)
herkese güzel bir gün diliyorum....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?