- 20 Mayıs 2013
- 30.143
- 19.954
- 248
Kayınvalide ve kayınpeder dolduruşa getiren tiplerden olsa demek eşin nasıl olurduKızlar yorumlara teşekkürler, kimi sabret demiş, kimi nasıl dayandın demiş. Toplu cevap vereyim.
Onların eve gelmesi, bulunmaları falan rahatsız etmiyor aslen, bayağı da alıştım gibi zaten arada bir geliyorlar. Geldiği zaman da kayınvalidem hiç boş durmaz, ben işten gelene kadar dip köşe temizler, yemek yapar, alışveriş yapar. Kendi evi gibi takılır, rahat insanlar da, hoş sohbetler, beni de sevdiklerini biliyorum. Bu ayrı mesele ama durumu anlamanız için size evin fotoğraflarını çekip atmam lazım, gerçekten bakıyorum şu odada ben nasıl 1.5 senedir yaşıyorum diyorum. Büyük evden geldikleri için eşyalar fazla gelmiş ve sığmamış, tıkış tıkış. Eşimin tek kişilik yatağının üzerine bir sunta ve altına takozlarla uyduruk bir çift kişilik yatak yapılmış. Görünce şok olmuştum ve hala yatak diye onda yatıyorum komik. Misafir geldiğinde çocukları nereye koyacağımı bile bilmiyorum. Artık kendi düzenim olsun istiyorum haliyle.
Bilmeyenler için ben öğretmenim,şu an çıksalar şu an kredi çeker o eşyaları alırım. Oturuyorum hesap kitap yapıyorum, kredi kartını kapatsak aylık 1000 liralık bir takside rahat rahat girebiliriz. Aylık 1000 lira taksit ödeyebilecekken bana hala eşim muhtaç muamelesi yapıyor ve sanki ne kadar geç çıksalar o kadar iyiymiş gibi geliyor ona.
Bir süre önce eşime yatak odası için artık siparişi verelim dedim. Bana "acelen ne babamlar çıksın bir bakalım ona göre veririz" dedi. Onlar çıkınca şöyle bir evin boş haline bakacakmışız ve bunu gerçekten mantıklı bulup benimle tartıştı. Ben de ne halin varsa gör dedim. Bir kaç gün geçmeden babasının tanıdığı varmış, ona sipariş vereceksek verelim dedi ve bizimkini aldı bir telaş. Bir anda tasarlamaya, ölçmeye, çizmeye başladı. Emir büyük yerden tabi. Genel tavrı bu yani, bu da benim sinirime dokunuyor.
Aslen kayınvalidem oldukça toparlayıcı, kayınpederi elinden geldiğince yönlendiriyor, eşimin beni dinlemediğini de biliyor ki kayınpederime dolapları sipariş versinler söyle diyen oymuş. Kayınpederimin de kötü düşündüğünü hiç zannetmiyorum, biz rahat görününce o da kendince planlıyor bazı şeyleri. Ama eşim hakkında aynı şeyleri düşünemiyorum, olayları yönetmesi gereken, fikirlerimi bilen o ve ona göre konuşması gerekirken yapmıyor-yapamıyor sinirimi bozan nokta bu.
Yatak odası kısmına üzüldüm
Ev belli ki belli bile olmasa kirada oturan yatak odasını alan insanlar var, eşin ne diye erteliyor
Atla deve değil ve kendin de çalışıyorsun ödenir yani
Şanslısın ki kayınvaliden yaşının olgunluğunda ve kocasına da sözü geçiyor
Ama ben o şansı eşinde yakalamanı tercih ederdim, kayınvalide kayınpederden çok sizin sorunlarınıza eşin kulak kabartıp kendi fikriyle bişeyler yapsaydı keşke. Sende bu kadar üzülmezdin ha kocam benim fikirlerimi önemsiyo derdin.
Kayınpeder nasıl karısının fikirlerini önemsiyorsa..