Söz haftası ayrılık

devlet memuru oldugunuza emin misiniz, ne cahilce konusmalar bunlar. benim de esimin de maddi durumu iyiydi ama kimse kimseden bi sey istemedi, elimizden ne gelirse en basidinden yaptik, sonra herseyi aldik cok sukur.
Cahil sözünü size iade ediyorum

Adamda para var diye size 100 gr altın almak zorunda mı ? İşi yokuşa sürmek değil ki bu siz resmen kendinizi garantiye alıyorsunuz bu adamı sevdiğinize emin misiniz

Mehir olarak kız tarafına yapılır ya.ben sanırım başka ülkeden yazıyorum
Sevgilinizin parası yok, aldığı maaş ortada kim niye size 100 gram altın yapsın? Mehir niyetiyle istiyorsanız bile bunun muhatabi kayınpeder değil eştir. Eşin gelirinin çok üstünde mehir istemek de açgözlülükten başka birşey değildir.

Mehiri kayınbaba mı veriyor Eşinizden istemeniz lazım onu.

Hem onun sözü verilir ancak evlilik içinde herhangi bir zaman yerine getirilebilir diye biliyorum. Yanlış biliyor da olabilirim, dini bilgim zayıf. Ancak hep böyle gördüm, dini nikah sırasında sözü verilir.

Bakın bunları konuştuk sevgilimle babası da onay verdi sonra verdiği sözden geri döndü

sanirim konu sahibinin anlatmaya calistigi, esyalarin hepsini ben aldim, su kadar para harcadim, ama erkek arkadasim destek olmadi, babasi da para vermiyor... o zaman bir miktar hakli sayilabilir. ama yine de bu babanin problemi degil, erkek arkadasin problemi.

Eşyalar zaten 60 milyar tutuyor en basit gelinlik 10-15 bin kuaförü fotoğraf ıvır zıvır 100 bin bitti bile hiç altın yapılmaması gerekiyor
Fotoğraf çekilmedik biz. Çekilmeyin sizde. 60 bin mobilya, 10 bin gelinlik, 5 bin kuaför desek, 25 binlik altın yapsınlar. Yani gözünüz doymuyor gerçekten şaşkınlıkla izliyorum. Sevgiden çok maddiyat ağır basıyor sizde. Ben eşimle evlenmek için altın bile istemedim ya. Önemli olan aşık olduğum adamla evlenmekti. Sizin kafanızda olsaydım ayrılırdım evlenmeden çünkü altın takmadı bana ailesi.

bizim sulalede, kuzenlerde vs hic kimsede bu altin isteme isi olmadi.

Hem onun sözü verilir ancak evlilik içinde herhangi bir zaman yerine getirilebilir diye biliyorum.
Evet doğru. Dini nikah sırasında hoca bizim cücük Kadar mehiri beğenmeyince 40 reşat altınında anlaştık. Ama yok tabi öyle bir altın ortada. İsteyen de yok gerek var mı? Gerek de yok

Siz eşya almışsınız zaten şuana kadar birikim de yapmışsınız kendi denginiz biriyle evlenin bence bunun paragözlülükle ilgili yok. Ailesi karşılaşa bu oranda da lafiniza karışmak isteyecekler gerek yok. Yapacaksa bir şeyleri evleneceğiniz kişi yapsin

Bakın bunları konuştuk sevgilimle babası da onay verdi sonra verdiği sözden geri döndü
Adam düğün yaparım demiş. Düğünün ederi bellidir. Siz düğün istemem ama 100bin TL + eşyalar (sizin hesabınıza göre 100 de o tutuyor) 200 bin TL istemişsiniz adamdan. Adamın ağzından ben size 200bin vereceğim gibi bi şey çıktı mı?

Altın istemekte ben sorun görmüyorum ama koca bir insanla evleneceksiniz onun ailesiyle değil alacaksa o alsın altını. Ailesi içinden geliyorsa takar hediye olarak

Benim mehirim var mı bilmiyorum ne istediğimizi de bilmiyorum
Bizde lafı geçmedi. Saatler sonra ulan biz mehir konuşmamışız dediler tekrar toplandık cümbür cemaat

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…