- 25 Şubat 2016
- 958
- 1.321
- 113
- 43
- Konu Sahibi TRENDY1234
-
Cahil sözünü size iade ediyorumdevlet memuru oldugunuza emin misiniz, ne cahilce konusmalar bunlar. benim de esimin de maddi durumu iyiydi ama kimse kimseden bi sey istemedi, elimizden ne gelirse en basidinden yaptik, sonra herseyi aldik cok sukur.
Adamda para var diye size 100 gr altın almak zorunda mı ? İşi yokuşa sürmek değil ki bu siz resmen kendinizi garantiye alıyorsunuz bu adamı sevdiğinize emin misinizMerhabalar iki yıllık sevgilimle evlilik kararı aldık.Bir sene önce bu kararı almamıza rağmen babasının maddi imkanları yüzünden bekliyorduk.köyde bir arsası vardı onu satıp düğününüzü yapacağım dedi.2 ay önce arsa satıldı.bu arada sevgilim asgarı ücretin bir miktar üzerinde maaş alıyor kirada oturuyor ve birikmiş parası yok o yüzden babasından destek beklemek zorunda kaldık.Benim kendi evim var devlet memuruyum ve eşyaların yarıdan çoğunu aldım.yapacakları altın ve ev eşyasının yarıdan az kısmı düğünde istemedim sadece nikah olacaktı.
Ailemle görüştüm tanışma için gün belirledik.babası ne istiyorlar demiş oda 100 gr altın ve bu eşyalar demiş babası sadece 100 milyar para veririm gerisine karışmam demiş annem duyunca küplere bindi doğal olarak gelmeden tanışmadan bu ne pazarlığı diye doğal olarak vazgeçtiğimi söyledim aldığı yüzüğü geri verdim.ben senden asla vazgeçmeyeceğim dedi bende sorunlarını hallet öyle gel dedim iki senedir görüşüyoruz artık ya evlilik olsun yada bitsin diyorum.
Bu arada ben daha önce evlenip ayrıldım.sevgilim aileme söylemedim diyor ama biz şüphe duyuyoruz hani bu konudan dolayı mı babası yokuşa sürüyor diye.Sevgililim babasının elinde yüklü miktar para var bu arada.
Görüştüğümüz iki sene boyunca sevgilim gel aileme gidelim dedi fakat ailesinden böyle bir talep gelmedi yani onlar davet etmeden kendim gidecektim bunu istemedim ve gitmedim.bundan bir ay önce bir akrabalarının düğünü vardı sevgilimin babası kız arkadaşını da al beraber gelin dedi.evine bile değil akrabanın düğününe çağırması doğru gelmedi bana ve gitmedim.şimdi bu olaydan dolayı bana kızıyormuş.
Sevgilinizin parası yok, aldığı maaş ortada kim niye size 100 gram altın yapsın? Mehir niyetiyle istiyorsanız bile bunun muhatabi kayınpeder değil eştir. Eşin gelirinin çok üstünde mehir istemek de açgözlülükten başka birşey değildir.Mehir olarak kız tarafına yapılır ya.ben sanırım başka ülkeden yazıyorum
100 gram altın 100 bin lira zaten. Eşyalara para kalmıyor
Mehiri kayınbaba mı veriyorMehir olarak kız tarafına yapılır ya.ben sanırım başka ülkeden yazıyorum
Bakın bunları konuştuk sevgilimle babası da onay verdi sonra verdiği sözden geri döndüSevgilinizin parası yok, aldığı maaş ortada kim niye size 100 gram altın yapsın? Mehir niyetiyle istiyorsanız bile bunun muhatabi kayınpeder değil eştir. Eşin gelirinin çok üstünde mehir istemek de açgözlülükten başka birşey değildir.
Mehirmiş o, ama kayınbaba verecek100 bini eşyalara harcasa da kenara atacak altın kalmasa, olmuyor muymuş öyle?
Çoğu eşyayı aldım diyor zaten. Kalanı 100 bin bile tutmaz büyük ihtimalle.
sanirim konu sahibinin anlatmaya calistigi, esyalarin hepsini ben aldim, su kadar para harcadim, ama erkek arkadasim destek olmadi, babasi da para vermiyor... o zaman bir miktar hakli sayilabilir. ama yine de bu babanin problemi degil, erkek arkadasin problemi.Bir mantığı yok çünkü beklediği şeyin.
-Ben oğlunuzla evlenmeye karar verdim.
-Eee?
-Hadi bana 100 gram altın verin.
-Tamam.
Böyle bir şeyin ne gibi bir mantıklı açıklaması olabilir ki karşıdakini keriz sanmaktan başka?
Fotoğraf çekilmedik biz. Çekilmeyin sizde. 60 bin mobilya, 10 bin gelinlik, 5 bin kuaför desek, 25 binlik altın yapsınlar. Yani gözünüz doymuyor gerçekten şaşkınlıkla izliyorum. Sevgiden çok maddiyat ağır basıyor sizde. Ben eşimle evlenmek için altın bile istemedim ya. Önemli olan aşık olduğum adamla evlenmekti. Sizin kafanızda olsaydım ayrılırdım evlenmeden çünkü altın takmadı bana ailesi.Eşyalar zaten 60 milyar tutuyor en basit gelinlik 10-15 bin kuaförü fotoğraf ıvır zıvır 100 bin bitti bile hiç altın yapılmaması gerekiyor
Mehir dini nikah kıyılırken hoca sorar sizde miktar belirtirsiniz boşanırken size verilmek üzere evliyken verilmez böyle absürt rakamlar da olmazMehir olarak kız tarafına yapılır ya.ben sanırım başka ülkeden yazıyorum
bizim sulalede, kuzenlerde vs hic kimsede bu altin isteme isi olmadi.Fotoğraf çekilmedik biz. Çekilmeyin sizde. 60 bin mobilya, 10 bin gelinlik, 5 bin kuaför desek, 25 binlik altın yapsınlar. Yani gözünüz doymuyor gerçekten şaşkınlıkla izliyorum. Sevgiden çok maddiyat ağır basıyor sizde. Ben eşimle evlenmek için altın bile istemedim ya. Önemli olan aşık olduğum adamla evlenmekti. Sizin kafanızda olsaydım ayrılırdım evlenmeden çünkü altın takmadı bana ailesi.
Evet doğru. Dini nikah sırasında hoca bizim cücük Kadar mehiri beğenmeyince 40 reşat altınında anlaştık. Ama yok tabi öyle bir altın ortada. İsteyen de yokHem onun sözü verilir ancak evlilik içinde herhangi bir zaman yerine getirilebilir diye biliyorum.
Adam düğün yaparım demiş. Düğünün ederi bellidir. Siz düğün istemem ama 100bin TL + eşyalar (sizin hesabınıza göre 100 de o tutuyor) 200 bin TL istemişsiniz adamdan. Adamın ağzından ben size 200bin vereceğim gibi bi şey çıktı mı?Bakın bunları konuştuk sevgilimle babası da onay verdi sonra verdiği sözden geri döndü
Benim mehirim var mı bilmiyorum ne istediğimizi de bilmiyorumEvet doğru. Dini nikah sırasında hoca bizim cücük Kadar mehiri beğenmeyince 40 reşat altınında anlaştık. Ama yok tabi öyle bir altın ortada. İsteyen de yokgerek var mı? Gerek de yok
O da iyiymiş. Biz sözleşme imzaladık ne diyorsun sen. Kağıda yazdı hocaBenim mehirim var mı bilmiyorum ne istediğimizi de bilmiyorum
Altın istemekte ben sorun görmüyorum ama koca bir insanla evleneceksiniz onun ailesiyle değil alacaksa o alsın altını. Ailesi içinden geliyorsa takar hediye olarakMehir olarak kız tarafına yapılır ya.ben sanırım başka ülkeden yazıyorum
Bizde lafı geçmedi. Saatler sonra ulan biz mehir konuşmamışız dediler tekrar toplandık cümbür cemaatBenim mehirim var mı bilmiyorum ne istediğimizi de bilmiyorum
Şimdi söyleyecem ama linç yerim diye korkuyorum, azcık kafamız iyiydi nikah sırasındaO da iyiymiş. Biz sözleşme imzaladık ne diyorsun sen. Kağıda yazdı hoca
Mehirmiş o, ama kayınbaba verecek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?