Ah çok teşekkür ederim beni anlayıp cevapladiginiz için. .benım annem benım hıc basımda durmazdı odevlerımı kendım yapar sınavlara kendım hazırlanırdım
ozel anadolu lısesı okudum yanı kazandım ama sınırdaydım
kuzenımle teyzem bırebır ılgılenırdı ozel hoca gıbı bırebır calıstırırdı sınav zamanı evde maraton olurdu resmen telefonların fısı bıle cekılırdı kapı zılı sokulurdu o derece dıkkat dagılmasın dıye
kuzenım okudugum aynı ozel anadolu lısesını yuzde yuz burslu kazandı okulu 1. olarak bıtırdı . burslu sekılde yedıtepe unv kazandı ve basarı belgesıyle bıtırdı .
sanırım teyzem dogru olanı yapmıs
malesef sıstem yarıs atı yetıstırme sıstemı ... hıc saglıklı ve dogru sıstem yok kım ne derse desın ezbercı mantıksız dumduz bır egıtım anlayısı hakım ulkede
bu sıstemede boyle basında senı durten bekleyen bırı lazım cunku oldukca sıkıcı bır egıtım anlayısı var
evet kesınlıkle arkadaslar haklı normalde 13 yasında cocuk kendı kendıne calısıp hazırlanıp gırmelı ama malesef artık oyle zor . benım zamanımda hem ılk okul hem ortaokulda 2 kere anadolu lısesı ıcın sınava gırdıgımı hatırlıyorum ben
ozamandan bu zamana acayıp bır degısım var her sene hersey degısıyor oyuzden nazi kampı gıbı olması gerektıgını dusunuyorum okuyan cocuk olan evın. benım aılem rahattı bende kasmadıgım ıcın ulkeye cok faydalı bırseyler katabılecegım bır alanda okumadım ıktısat okudum
ama sıkı calısan ısı cok cıddıye alan akrabalarım ogretmen muhendıs doktor oldu cıktılar
ınsallah emeklerınız bosa cıkmaz ogretmenlerınde ogrencılerınde okuyan herkes bı yere gelmek ıcın ıyı gayeler ıcın maddı manevı emek harcıyorlar okumak bıraz da sans ısı oldu sansı bahtı acık olsun demeye geldım
esınız konusunda da haklısınız bunu oturup konusup halletmenız gerekıyor cıdden
yıne cok konustum
Aslında zaman zaman öyle yapıyorum ama bazen bugünkü gibi kendimi çaresiz hissediyorum.haftada bir gun toplu yemek yap ben oyle yapiyordum calisirken. sonra yanina pilav corba veya baska bir cesit.
Sorumluluk sahibi bir çocuk zaten..Her şeyini kendi hallediyor sadece ben dikkat eksikliği olduğu için takip ediyorum.Herkes aynı şeye takılmış haklı olarak. Çocuğumuzyn sınavı kazanması çok önemli ama ondan daha önenli olan sorumluluk bilincini alması. Kendi kendini yönetmeyi öğrenmesi .Bunu bu yaşlarda öğrenmiş olması lazım. Yoksa ileride en ufak bir boşlukta hemwn bütün sorumluluklarından kurtulmayı seçwcektir. Tabiki bu saldım çayıra mevlam kayıra şeklinde de olmaz ama sizin yaptıgınız da doğru değil.
Kitap okumasını tavsiye ederim.Sevdiği, akıcı kitaplar.. o yaşlarda Saftirik serisi vb olabilir.4.sınıf buyuk oglan
Kucugu 1 yasında. Sınav donem lerı bebegı ya anneme ya kayınvalıdeme gonderdım.. Muhtemelen buyugu 8.sınıfken kucugu 1e gıdecek.
Nasıl yapıyorsunuz, hemen cozdugu soruyu mu kontrol edıyorsunuz merak ettım veya soruyu o okuyor o anlatıyor sonrada o cpzuyor sız bu sekılde anlayıp anlamadıgını mı kontrol edıyorsunuz? Malum okudugunu anlamamak sorun, bu bızdede sorun karmasık bısey varsa bende bana anlatmasını ıstıyorum once.
Mutfak konusuna gelince evdekı tek alanım valla, yıldım bıktım ascı gıbı sureklı yemek yapıyorum bugun varsa az vakıt varsa yarınıda yapayım dıyorum. 2 gundur esım ve oglum tatilde. Ben ufaklıkla evdeyım hersey bıttı buzluga yemek yaptım bu defa ıcıme ıcıme ıslemıs kurtulamıyorum
Benimkide aynıya mutfakta 2 saat belki daha fazla uğraşırım karım naptı öldümü kaldımı demezya kendi kendime düşündükçe birde mutfakta adama sinir krizi geciriyorumPof ben de çok sıkıldım netten maç izleme işinden, mutfakta saatlerce dursam da adam kalkıp gelmiyor çok ilginç. Hayır bir gün ciddi ciddi ölsem bayılsam herhalde gece 12 gibi fark eder. Uyuz.
siz ondan daha stereslisiniz bence onu sartlandirmayin zaten cok guzel sorumluluk sahibiyse allahin izniyle bose olmaz ergenlik doneminde cocuklar en cok arkadastan erkilenir arkadssa ozenir umarim bole olmazEvet arkadaşlar mutfaktan yazıyorum. Çalışan bir kadınım ve Sınava hazırlanan çocuğum var her gün soru çözmemiz gerekiyor.
Ve her gün yemek yapıyorum. Çok şükür çevremde yemek yapacağım bir ailem var ama ben her gun bunu düşünmekten yoruldum.
Çocuğu mu takip edeyim, yemek mi yapayım evi mi temiz tutayım. .
Eşimle az önce mutfakta tartıştık.Tarif edim gel sen yemek yap dedim.Soğanı soydu söylenmeye başladı. .Sana yemekte yapayım diye diye soydu .
Ben de gel çocuğun yanında dur ben yaparım dedim ama biraz eleştirdim yani..hicbir şey yapmıyorsun diye. .O da suratı asık soymaya devam etti ..bırak lütfen ben yaparım dedim.Çocuğu da yanıma çağırdım gel burda soru çöz diye..Ćok mutsuzum ve yorgunum gerçekten. Tek dinlendiğim yer kk sizleri okurken bir yandan soru çözüyoruz.
Ya bu adamlar hep böyle anlayışsız mi olur:'(
Kendisi şu an netten maç izliyor..
İnşallah oğlum ve ben bu çabanın karşılığını alırız. Sınavı iyi gecer (sınav lgs)
Dip not :Arkadaşlar oğlum kendi sorumluluğunu yerine getiren bir çocuk derslerinde ve okulunda başarılı..Bu sınav için özel bir ilgi lazım.Malum tam ergenlik başı çocukluk sonu. .Sınav son iki senedir zor o yüzden hocaları dahil böyle bir yol izliyoruz.
Ben eşimin kafa yapısından dolayı üzüldüm ve sizinle paylaştım.
Beni anlamış o yönde cevap vermişsiniz teşekkür ediyorum.Bir öğretmen olarak diyorum ki çocuğunuzun basında durmanız en doğrusu. Hiç bir çocuk ders çalışmayı sevmez. Siz içerde tv izleyip keyif yaparken çocuklar içerde des çalışmak istemezler. Yanında durmanız gayet doğru bir davranış. Arada bir yalniz bırakabilirsiniz o günkü çalışma esnasında tabii. Eskiden bizle şimdiki çocuklar, şimdiki nesil aynı değil ve kıyaslamak da doğru değil. Umarım yüzdelik dilimde güzel bi yere sahip olur. Nasil bir düzeniniz var bilmiyorum ama sunu da soylemem gerekir ki sürekli ders de olmasın. Mutlaka farklı etkinlikler, çocuğun kendine ayıracağı zamanları da olsun.
Eşinize gelecek olursak her erkek aynı değil.( Benim esim mesela, ben uyu yapiyorsam o yemek yapiyor. ben mi alistirdim , hayir. Soylememe gerek yok kendi kalkip yapiyor. )Baştan alıştırmamaniz gerekirdi sanırım. Ne kadar kolay olurdu bilemem tabii ama. Söylenerek de yapsa bırakın yapsın. Siz de çalışıyorsunuz o da. Tüm yük sizin omuzlarınızda olmamalı, olamaz.
Cevabınız için teşekkür ederim. Evet inanın ki çok stresliyim aslında rahat bir yapım var ama çevre ,üst üste denemeler, kıyaslamalar..tam bir cendere..Attan düşenin halini attan düşen anlar.siz ondan daha stereslisiniz bence onu sartlandirmayin zaten cok guzel sorumluluk sahibiyse allahin izniyle bose olmaz ergenlik doneminde cocuklar en cok arkadastan erkilenir arkadssa ozenir umarim bole olmaz
Valla biz bu sene tek çeşitten gidiyoruz.Yanına çorba ,salata,pilav değişiyor.Eskisi gibi masa donatmiyorum.Bir adama o yaştan sonra yemek ögretmek ve yapmasini beklemek..çok ütopik.Bir erkegin icinde varsa kendisi yapar zaten. İçinden gelmeyen erkege de ölse yemek yaptiramazsiniz.Sürekli cocugun başinda durmak banada cok garip geldi. Ve yemek işini bu kadar neden büyütüyosunuz ki? bizim evde herkes 1 ana yemekle doyar kalkar.1 ana yemek yapmakta insani yormaz.Türkiyede kaç erkek yemek yapiyor ki sizin eşiniz yapicak?
Her şey bebekken güzelmiş:)Bebeğiniz olunca tadını çıkarın .Maddi manevi ne istiyorsanız yapın,Büyüyünce sorumluluklar da büyüyor. (Allah uzun ömür versin onlara,mutlu olsunlar hep) .O bebekken her uyku saatini değerlendirir temizliğimi de yapardış, yemeğimi de..Bende kücük bebeginiz var sandım kocaman cocukmus..
:))aynen hep açlar..Bugün kahvaltıdan sonra eşim ne yemek yapacaksın diye soruyor ,oğlum da yemek seçiyor onu yap bunu yapma diye diye bugün bunalttilar beni.Sonra tartıştık işte..Off ki ne offf
Benim yil sonu sinavim var gunluk 7.8 saaf ders calismam lazim
Iki oglum var ve gunun yarisi kavga ediyotlar evi dokuyorlar surekli aclar:)esim surekli biseyler istiyor
3 de ben olmadan hic birsey yapamiyor
Yatamıyorlar bile
Diyorum terk edicem evi babam evine yerlesicem:)))
Bugun okadar ders is yemek cocuk koca derken sac koklerim ağrıyor
Tani herkeste bir sorun
Hic degil su ogullarim bir sussaydı sakin olsaydi
Derslerini bile bana getiriyorlar
Hep bende nereye kadar ben ya bende bittim
Hiç sorma bu ara maç maç.. bunaldımoh ne ala memleket. kadınlar olmasa bu erkekler ne bi yuvaya bakabilir ne kendi donlarını toplayabilirler. anaları şımartmış şımartmış bi yemek yapmak bile külfet geliyor of puf. oldu yaaa.
zaten maç izleyen erkeklere uyuz oluyorum. dünyanın en boş beleş işi. madem sporla ilgilisin spor yap. yok yapmazlar hepsi göbekli götlü ama sabah akşam spor izlerler fit fit adamları bu da böyle bir ironi. hiç mi kıskanmıyorlar taş gibi futbolcuları izlerken ben anlamıyorum bazen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?