Şu an mutfaktan yazıyorum.

Ah çok teşekkür ederim beni anlayıp cevapladiginiz için. .
Aynen sistem iç açıcı değil. .Eskiyle yeniyi karşılaştıranlar var.
Ben de Öğretmenim ve kimsenin desteği olmadan sadece 1 kere dersaneye giderek çok iyi bir Üniversiteyi kazandım.
O zaman oğlum kadar soru çözmüyordum.ama her gün düzenli bir şekilde ćözüyordum.
Şimdi ile o zamanı karşılaştiracak olursam şimdi daha zor.

haftada bir gun toplu yemek yap ben oyle yapiyordum calisirken. sonra yanina pilav corba veya baska bir cesit.
Aslında zaman zaman öyle yapıyorum ama bazen bugünkü gibi kendimi çaresiz hissediyorum.
Eşimden destek istedim ama olmadı..

Sorumluluk sahibi bir çocuk zaten..Her şeyini kendi hallediyor sadece ben dikkat eksikliği olduğu için takip ediyorum.
Soruları kontrol ediyoruz o cevaplıyor eksiğini görüyor sonra hocalarıyla paylaşıyor.

Eşin in degısecegini zannetmem ..cunku o da alışmıstır..ama en azından oğlun için yanlış yoldasın demek istedim...sınavın zor olduğunu biliyoruz ama senin onun başında durmaman gerekir

Kitap okumasını tavsiye ederim.Sevdiği, akıcı kitaplar.. o yaşlarda Saftirik serisi vb olabilir.
Daha Sınavlarına hazırlanırken konuları size de anlatmasını isteyebilirsiniz..
Ben o dönem çalışmalarına pek karışmazdım o hallediyordu ama şöyle bir şey var 4.sınıftayken 5 veli sınıf öğretmeninden rica etmiştik (ayrıca benim arkadasimdı) grup şeklinde Matematik,Fen,Türkce derslerini anlatiyordu.
Sizde 2. Dönem birkaç veli böyle bir şey düşünebilirsiniz.

Pof ben de çok sıkıldım netten maç izleme işinden, mutfakta saatlerce dursam da adam kalkıp gelmiyor çok ilginç. Hayır bir gün ciddi ciddi ölsem bayılsam herhalde gece 12 gibi fark eder. Uyuz.
Benimkide aynıya mutfakta 2 saat belki daha fazla uğraşırım karım naptı öldümü kaldımı demezya kendi kendime düşündükçe birde mutfakta adama sinir krizi geciriyorum

Ay bu koca milleti beni aşırı derecede darliyor.
Yok madem hayat müşterek diye ben maddi olarak elimi taşın altına koyuyorum.

Sen niye koymuyosun. Demek hayat müşterek değil.

Ben bakamam seni. Mamanı suyunu önüne koymak zorunda değilim .madem ev ile ilgilenmek istemiyosun. Tutarsın birini. Verirsin parasını . O verir mamanı.

Çok sinirlendim. Madem öyle ben niye hem evde hem işte yorulayım. Işe gitmiyorum yarın. Sen de bu evin her ihtiyacını eksiksiz karsilayacaksin...

Derim ben olsam...

Ben çalışmıyor olmama rağmen eşim her işi yapar evde.

siz ondan daha stereslisiniz bence onu sartlandirmayin zaten cok guzel sorumluluk sahibiyse allahin izniyle bose olmaz ergenlik doneminde cocuklar en cok arkadastan erkilenir arkadssa ozenir umarim bole olmaz

Beni anlamış o yönde cevap vermişsiniz teşekkür ediyorum.
Eskiyi, kendilerini anlatanlar var..Bende o dönemler kendi çabamla okudum.
Ama şimdi farklı..
Ben Üniversiteye hazırlanırken oğlum kadar soru çözmedim,uyaranlar azdı,yaşımız büyüktü daha farkındaydık..

Aynen içerde tv izleyeceğime oğlumun odasindayim tabi her an değil ara ara işlerime bakıyorum. Ama kontrolü elimden bırakmamaya çalışıyorum bu bir hocamızın önerisi. .Bazı arkadaşlar inanmamış ama daha detaya girmek istemediğim için anlatmasın. Bu tavsiyeyi veren de bir eğitim koçu. .
Tabi sürekli de ders çalışmıyoruz bu mümkün değil zaten.
Ara ara bize öğrendiği bir enstrümanı çalar, babasiyla masa tenisine gider,birlikte hamur yogururuz çok güzel kurabiye ,ıslak kek yapar bazen süreli olarak arkadaşiyla netten oyun oynar vs. .
Esim eskiden böyle değildi hamileyken evde yapmadığı iş yoktu sonra böyle anlayışsız oldu.Ben ondan bu yıl bana destek olmasını istiyorum ..Yoksa ben yine yaparım

Bir adama o yaştan sonra yemek ögretmek ve yapmasini beklemek..çok ütopik.Bir erkegin icinde varsa kendisi yapar zaten. İçinden gelmeyen erkege de ölse yemek yaptiramazsiniz.Sürekli cocugun başinda durmak banada cok garip geldi. Ve yemek işini bu kadar neden büyütüyosunuz ki? bizim evde herkes 1 ana yemekle doyar kalkar.1 ana yemek yapmakta insani yormaz.Türkiyede kaç erkek yemek yapiyor ki sizin eşiniz yapicak?

siz ondan daha stereslisiniz bence onu sartlandirmayin zaten cok guzel sorumluluk sahibiyse allahin izniyle bose olmaz ergenlik doneminde cocuklar en cok arkadastan erkilenir arkadssa ozenir umarim bole olmaz
Cevabınız için teşekkür ederim. Evet inanın ki çok stresliyim aslında rahat bir yapım var ama çevre ,üst üste denemeler, kıyaslamalar..tam bir cendere..Attan düşenin halini attan düşen anlar.

Valla biz bu sene tek çeşitten gidiyoruz.Yanına çorba ,salata,pilav değişiyor.Eskisi gibi masa donatmiyorum.

Ev içi ev dışı bütün sorumluluklar benim üzerimde Eşim işi dolayısıyla ev dışı hiçbir şeye destek olamıyor. Haftanın 3 günü saat 9 da 10 da eve giriyorum.Haliyle çok yoruluyorum bugün ondan çok kolay bir yemek istedim o kadar.

Off ki ne offf
Benim yil sonu sinavim var gunluk 7.8 saaf ders calismam lazim
Iki oglum var ve gunun yarisi kavga ediyotlar evi dokuyorlar surekli aclar:)esim surekli biseyler istiyor
3 de ben olmadan hic birsey yapamiyor
Yatamıyorlar bile
Diyorum terk edicem evi babam evine yerlesicem:)))
Bugun okadar ders is yemek cocuk koca derken sac koklerim ağrıyor
Tani herkeste bir sorun
Hic degil su ogullarim bir sussaydı sakin olsaydi
Derslerini bile bana getiriyorlar
Hep bende nereye kadar ben ya bende bittim

oh ne ala memleket. kadınlar olmasa bu erkekler ne bi yuvaya bakabilir ne kendi donlarını toplayabilirler. anaları şımartmış şımartmış bi yemek yapmak bile külfet geliyor of puf. oldu yaaa.

zaten maç izleyen erkeklere uyuz oluyorum. dünyanın en boş beleş işi. madem sporla ilgilisin spor yap. yok yapmazlar hepsi göbekli götlü ama sabah akşam spor izlerler fit fit adamları bu da böyle bir ironi. hiç mi kıskanmıyorlar taş gibi futbolcuları izlerken ben anlamıyorum bazen

Bende kücük bebeginiz var sandım kocaman cocukmus..
Her şey bebekken güzelmiş:)Bebeğiniz olunca tadını çıkarın .Maddi manevi ne istiyorsanız yapın,Büyüyünce sorumluluklar da büyüyor. (Allah uzun ömür versin onlara,mutlu olsunlar hep) .O bebekken her uyku saatini değerlendirir temizliğimi de yapardış, yemeğimi de..

:))aynen hep açlar..Bugün kahvaltıdan sonra eşim ne yemek yapacaksın diye soruyor ,oğlum da yemek seçiyor onu yap bunu yapma diye diye bugün bunalttilar beni.Sonra tartıştık işte..
Size de Allah kolaylık versin 3 erkek zor..Sınavınız da başarılar diliyorum.

Hiç sorma bu ara maç maç.. bunaldım
Bir de eskiden yemek yapardım rahmetli kayinvalidem oğlum onu yemez derdi tabi ben dinlemez her çeşit yemek,salata yapardım eşim tadını bilmediği çoğu yemeği sevmeye başlamıştı.
Bu bir kaç senedir severek yediği ıspanağı, pirasayı yemez oldu..Oğlumda onun yüzünden seçmeye başladı brokoli yiyen çocuk artık sebzeyi ağzına sürmüyor

Şu an benim için önemli olan çocuğunuz.. kocanızla ilgili durumunuz hakkında yorum yapamıyorum cünkü erkekler böyledir.. çocuğunuza gelince Ben sizin yerinizde olsam cocuğumun tek basına ders calışmasını sağlarım bu bir özgüven kazandırmaktır ona.. eğer siz böyle basında beklerseniz her önemli sınava hazırlandığında ya da önemli kararlar almak zorunda kaldığında sizi yanıbaşında görmeek isteyecektir bu da her zaman mümkün olmayabilir. Bence illa gözetiminde olsun istiyorsan eğer testlerini çözdükten sonra kontroll etmelisin

Cogu erkeğin taktigidir bu ; ya söylenerek yaparlar , ya da kasti olarak çok soru sorup yapamıyor izlenimi verirler :)

Duymamazlıktan gelirseniz kazanan siz olursunuz.

Ben hiç mi hiç duymuyorum .

Sizde duymayın.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…