Surekli alisveris yapma istegi

Ben gidiyorum bu topikten milleti gazliyorum
Tam su anda bu mesaji yazaraken yan tarafta Guess in yeni sezon tanitimi var yeni cantalari cok sekermis Allahsizlarin
Bende bi yandan Zara’ya bakıyordum aman zaten kendimi hiç iyi hissetmiyorum, al şu beğendiğin 3 ceketi diyor biri ama şeytan mı başka birimi onu çözemedim. Şeytanın bu kadar zevkli olduğunu sanmam ya ben alim bence

Ben güvenmiyorum n11 yada hepsiburada gibi sitelere
Psikolojik belki bi kere mac almıstım dolandırıldım herkesi aynı sanıyorum
Ya dutyfree ya sevil boynerden alınca sanki orjinal bi oralar satıyor gibi hissediyorum

Kesinlikle karti kapatmak lazim...nakite donmek gerek...bi cesaret edebilsem
nakit de değil ya onu da bir bozdurunca nereye gitti para anlamıyor insan. 200 tlyken büyük de 50 50 bozdurunca bozuk paradan çabuk harcanıyor takip edemiyorsun bir süre sonra. mobil banka kullanıyorum ben bir de her şey orada olduğu için nereye gitti bütün param diye kafa patlatmıyorum. Bir de fark ettim de 4 kredi kartı kullanırken olmayan param bana battığı için fazla fazla alıyordum şimdi daha az gereksiz alışveriş yapıyorum onu da fark ettim artık.

Nasıl aşırı cimrilik bir rahatsızlıksa buda böyle
Paranızı altin hesabi bireysel emeklilik gibi seylere yatirin
Bu ekonomik bunalimda zamlar bu haldeyken alışverişe tum parayi ayırmak mantıklı değil
Gardirobunuzu açın neye ihtiyacınız var neye yok gibi gerçekçi bir liste oluşturun
Benim en çok alışveriş isteğimin söndüğü zaman ütü yapip dolap yerleştirdigim zaman
Ondan önce hiç bir şeyin yok gibi geliyor ama yerleştirirken bakiyorsun ne kadar cok şeyim var diyorsun

Kesinlikle kredi kartlari kapitalistlerin bir numaralı silahlari

Bende kafamda soru isareti uyandiran ama aslinda almama gerek olmayan seyleri magazada giyer gezerim bi 5 dk.
Almis kadar olur cikarim elim bos ama gozum tok

Kesinlikle kredi kartlari kapitalistlerin bir numaralı silahlari
katılıyorum ya. birden sıcak suya atmıyorlar da sen suyun içindeyken yavaş yavaş ısıtıyorlar gibi böyle. 10 liradan nolcak 40 liradan nolacak diye diye dünyanın en gereksiz nesnelerini alabiliyorsun. Kapitalizmin kara kitabı diye bir kitap var denk gelirseniz okuyun derim. bakkaldan ekmek alırken bile sorguluyor insan kendini.

Alırken bir tomar parayı göz göre gore vermediğin icin sanki hiç para ödememiş gibi hissediyorsun

Ayni seyi kocaman evler arabalar için bile yapıyorlar
Ev kredisi almak ne kadar kolaylaştı düşünme payi bile bulamiyorsun
Okuyacağım merak ettim

Bende de vardi ooo alisveris aski ..
Coco Chanel parfumler en guzel marka kiyafetler ..
Valizi alip Londra ya tatile gitmeler
Birde orda alisverisler ..
Taki evlenip hamile kalana kadar ..
Suan verdigim herseyin hesabini yapiyorum maddi imkanim var olmasina ragmen az ama kaliteli aliyorum gereksiz almiyorum kumbara yap evde ..
Ben ev almak icin her ay maasimdan bankada birikim yapiyorum ise yariyor ..
Esim yanlislikla ayakkabiyla girdigi zaman kumbarayla yanina kosup 1 € ver diyorum ..
Param birikmis oluyor böylelikle
Ama gercekten cok istedigim biseyse kesinlikle aliyorum birakmiyorum ..

ben ikinci el aliyorum cok pahali marka urunleri.
Tr de yasamiyorum, yasadigim yerde replika yapamazlar oyuzden guveniyorum da urunlere.
Zaten faturali geliyor cogu urun.
Gecen bi rayban aldim, faturali garantili geldi.
Piyasa fiyati 850 tlye denk geliyor buranin parasiyla,ben 150 tl civarina aldim.
Satan kiz Misir tatili oncesinde almis aceleyle, orda kullanmis ve sogumus gozlukten.
Tek derdi elden cikarmakti.
Ugg aldim mesela yine orjinal,tertemiz.
Piyasa fiyati tl ye vurunca 700 tl bana gelisi 170 tl.
Guess vs bunlari aliyorum ama ikinci el, iki cocugum var rizklarindan o kadar cok kesmeyim diye :)

Donem donem olurdu eskiden

Su aralar hicbirsey almiyorum almak da istemiyorum

Sizinki de gecicidir belki

Baska seylere yogunlasin biraz

Bosluktan da olur

aynen öyle. 40 m2 kira evinde yaşayıp 6 kıtayı gezmiş danimarkalı bir arkadaşım var çocuk bir sırt çantasıyla geziyor birkaç ay önce bir aylığına japonyaya gitti bir çantayla yine. 2 katlı kocaman ederi kadar da bankaya faiz ödeyerek krediyle satın aldıkları bir odası tamamen kıyafet ayakkabı dolu olan evde oturup bulunduğu şehre komşu olan şehirlerin bile tamamını görmemiş tanıdığım bir çift de var. hiç bir zaman 2.si olmak istemedim ama yine de alışverişin rahatlattığı ev almanın dolaplar dolusu kıyafetin mutluluktan havaya uçurduğunu gösteren reklamlar içimize işlemiş herhalde bir şekilde aldırıyor bize. mümkün olduğunca minimalizme dönmeye çalışıyorum ama daha alacak çok yolum var gibi.

Aldigim markanin cantasi olmus 800tlcik
Nerdeyse 6 aydir dogru duzgun birsry almadım.
Bir yanim evlilik icin öteki yanim arabayi degistirmek icin diğer diger yanimda ofis acmak icin para biriktirmeye devam et diyor.
Ama diyorum aman biriktir biriktir nereye kadr evlilik islerini babama yikayim arabayida evlenince degsitirteyim ofisi de boşverip bunu hep kendime harciyim falan....

seni o kadar iyi anlıyorum ki... ben de aynıyım ve parfüm ve pijama takıntım var, param oldukça alıyorum babam sağ olsun. hele bir çalışayım tüm maaşımı parfüme ve pijama takımlarına yatıracağım.

O bendim. Artık kargocu beni tanıyordu, akıl falan veriyordu bana:) Mağazalarda tanınıyordum. Evde bir sürü etiketi kesilmemiş kıyafet vardı. Dekoratif eşyaları koyacak yerim bile yoktu. Alırken çok mutlu oluyordum ama sonra gidiyordu o mutluluk. Sadeleşmeyle ilgili Kitaplar okuya okuya değiştim. Artık alırken düşünüyorum gerçekten ihtiyacım var mı diye. İndirim zamanı dışında neredeyse hiç bir şey almıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…