- 27 Mayıs 2012
- 2.785
- 3.607
- 208
- Konu Sahibi Crazypinkpink
-
Bende bi yandan Zara’ya bakıyordumBen gidiyorum bu topikten milleti gazliyorum
Tam su anda bu mesaji yazaraken yan tarafta Guess in yeni sezon tanitimi var yeni cantalari cok sekermis Allahsizlarin
Ben güvenmiyorum n11 yada hepsiburada gibi sitelereEsasında ben de tasarruf gurusu sayılmam kozmetiklerim de pek ucuz değil ama boyner yerine n11 ya da başka yerlerden hiç olmazsa %30 daha ucuz alırım ve altı ay falan gider. İhtiyaçsa alınmalı elbet ki gerekirse mutfaktan kısıp bakım ürünlerinden kısmayan biri olarak yine de mukayyet olmamız gerektiğini düşünüyorum yoksa paramızın bereketi kalmıyor.
nakit de değil ya onu da bir bozdurunca nereye gitti para anlamıyor insan. 200 tlyken büyük de 50 50 bozdurunca bozuk paradan çabuk harcanıyor takip edemiyorsun bir süre sonra. mobil banka kullanıyorum ben bir de her şey orada olduğu için nereye gitti bütün param diye kafa patlatmıyorum. Bir de fark ettim de 4 kredi kartı kullanırken olmayan param bana battığı için fazla fazla alıyordum şimdi daha az gereksiz alışveriş yapıyorum onu da fark ettim artık.Kesinlikle karti kapatmak lazim...nakite donmek gerek...bi cesaret edebilsem
Nasıl aşırı cimrilik bir rahatsızlıksa buda böyleHanimlar merhaba,
Benim derdim de surekli alisveris yapms istegimin olmasi. Surekli aklim alisveriste. Dolabim eskidi, biseyim yok vs diye diye evi doldurdum. Her aksam alisveris sitelerinde saatlerimo geciriyorum. Devamli alisveris yapiyorum ve butcemi de epey asiyorum. Kart borcum abarti degil ama yine de rahatsiz oluyorum. Siz de ayni misiniz? Aklimdan alisverisi nasil atarim. Fikir verin bana
Kesinlikle kredi kartlari kapitalistlerin bir numaralı silahlarikız o bende de vardı. kilo aldım giyecek kıyafetim yok kilo verdim giyecek kıyafetim yok diye diye saatlerimi harcardım. kredi kartıyla alınca bir de taksitli falan sanki bedavaya veriyorlar. kredi kartını zor oldu kapattım sadece banka kartım var mayış para transferleri vs için. ona da 3 5 10 taksit yapılmıyor alışveriş yaptıktan sonra haşırt diye tek seferde ödiycen bunu sesi çınlıyor kulaklarımda o zaman olayın ciddiyetini anladım. 1500 liralık bir şey bile olsa ayda 30 liradan 50 ay ödeme seçeneği görünce ferahlık geliyor insana da tek seferde almaya başladığımdan beri düzeldim. size de bunu kesinlikle tavsiye ederim.
Bu şey değilmi ya? BENkelin merhemi olsa başına çalar, psikoloğa gitmeyi düşündüm bi ara ama ona vereceğim paraya neler alırım deyip tedaviye başlamadan bıraktım Kargoyu getiren arkadaş bile isyan etmişti bi ara, senin başka işin gücün yokmu sürekli sipariş veriyorsun diye ama ceket, parfüm ve çantaya DAYANAMIYORUM, ağır hastayım kabul ediyorum ama tedaviyi kabul etmiyor vücudum
İnternetten istediğin herşeyi sepete at birkaç gün alma sadece gerçekten ihtiyacın olmayanları ele kalanlarıda 3 gün sonra hala istiyorsan al. Ben baktıkça kullanmışda sıkılmış gibi oluyorum almaktan vazgeçiyorum :)
katılıyorum ya. birden sıcak suya atmıyorlar da sen suyun içindeyken yavaş yavaş ısıtıyorlar gibi böyle. 10 liradan nolcak 40 liradan nolacak diye diye dünyanın en gereksiz nesnelerini alabiliyorsun. Kapitalizmin kara kitabı diye bir kitap var denk gelirseniz okuyun derim. bakkaldan ekmek alırken bile sorguluyor insan kendini.Kesinlikle kredi kartlari kapitalistlerin bir numaralı silahlari
Alırken bir tomar parayı göz göre gore vermediğin icin sanki hiç para ödememiş gibi hissediyorsunkatılıyorum ya. birden sıcak suya atmıyorlar da sen suyun içindeyken yavaş yavaş ısıtıyorlar gibi böyle. 10 liradan nolcak 40 liradan nolacak diye diye dünyanın en gereksiz nesnelerini alabiliyorsun. Kapitalizmin kara kitabı diye bir kitap var denk gelirseniz okuyun derim. bakkaldan ekmek alırken bile sorguluyor insan kendini.
bunu almazsam ölür müyüm diye sor kendine?
ölecek gibiysen al. yok ben bunsuz da yaşarımsa cevabın alma :))
Alırken bir tomar parayı göz göre gore vermediğin icin sanki hiç para ödememiş gibi hissediyorsun
Ayni seyi kocaman evler arabalar için bile yapıyorlar
Ev kredisi almak ne kadar kolaylaştı düşünme payi bile bulamiyorsun
Okuyacağım merak ettim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?