Surekli alisveris yapma istegi

Bende de son zamanlarda artan bir durum bu; oldukça rahatsızım. Benim düşüncem gözlemlerim sonucu, çevremizdeki etmenler. Sosyal medyadaki gereksiz rekabet hali, her ne kadar etkilenmemeye çalışsak da bir yerden vuruyor. Zamanla iyice artan tüketim çılgınlığı bizi iyice doyumsuz hale getirdi. Şahsi düşüncem boş vakitlerimizi daha faydalı meşgalelere zaman ayırarak geçirmek olacaktır. Özellikle şu dönemde sadece ihtiyacımız olan şeyleri alsak çok çok daha huzurlu oluruz bence her bakımdan.

Ben de minimalist yaşamı araştırmaya başlayacagim
Evde o kadar fazla esya olmasi sadece temizliğin zorlasmasina yariyor
O kadar fazla kiyafetinin olması da çamaşır yikamayi ve yerleştirmeyi zorlastirmadan baska ise yaramiyor
Insanlar bu defa bu ev bize küçük dolap bana yetmiyor gibi şeylerle geliyor
Bu defa yeni masraflar yine ortaya cikiyor

+1 :) bende yurtdisindayim ve aynen sizin gibi yapiyorum. Ikinci el temiz, az kullanilmis seyleri tercih ediyorum ihtiyac dahilinde. Zaten cokta ucuza satiyorlar. Bu zaman tasarruf zamani valla.

Bu kış için astronomik bir rakam harcadım
40 kilo verince tüm gardilobumu yeniledim eşimde aynı şekilde... 3 yaşında çocuğum da var son 1 aydır hergun birşeyler aldım ilk defa bukadar harcadım

Cherry ben de senin gibiyim ama mücevheratı şöyle yaptım, mesela renkli taşlarla yüzükler var, safir vs falan 250 tl civarlarında, mor olan taşın adını unuttum ondan da bir ton yüzük aldım, gümüş ya da düşük ayar altın kaplama ile bir çok markada uygun fiyata bulursun. Bir kaç tane örnek ekliyorum;

https://www.trendyol.com/melin-pari...z-yuzuk-mln117730-p-3086168?boutiqueId=188019

https://www.trendyol.com/divas-love/kadin-pirlanta-ametist-kalp-yuzuk-p-2417400?boutiqueId=188019
https://www.trendyol.com/divas-love/kadin-safir-yuzuk-dvs331513-p-2417390?boutiqueId=188019

Aynen bendede vardı bu durum alıp alıp duruyordum etiketleri üstünde duruyordu eşim sende alışveris hastalıgı var diyip duruyordu.bunlara para harcayacagına sadece lazım olan seyleri al bak nasıl para biriktiyorsun diyordu.yaza kadar 15 bin tl biriktir bende biriktireyim cok güzel tatile gidelim dedi beni gaza getirdi.hedef belirledim simdiden 1500 tlsini attım kenara.sizde bir hedef belirleyin ozaman harcamanız durur bence.

Internetten alışveriş yapmak kolay ama riskli.
Bir kere insanin kendini durdurmamasi gibi bir risk var. Bu nedenle alisveris yapacaksam gidip bizzat aliyorum. Bu hem fren sistemi oluyor hem de oldu/olmadi riskini yok ediyor.

Bence minimal yaşam felsefesini araştırın.
Ne kadar cok esya o kadar karmasik hayat
Ne kadar az esya o kadar gamsiz hayat

Marie Kondo'yu ben de uyguluyorum. Onu uygulayıp eşyalarından kurtulanlar ikinci asama olarak 'kapsul gardolap'a geçiyorlar. Bunu da tavsiye edebilirim, araştırın bence^^
bu sitede biri tavsiye etmişti bana, şuan okuyorum.
marie kondo
"Hayatı Sadeleştirmek İçin Derle, Topla, Rahatla"
Bir tavsiye de benden, S Spizella paylaşmıştı sağolsun.
Para hanim
Dişten tirnaktan arttırılip nasıl zengin olunur, tasarruf yöntemleri, alışverişin saçma yanlarıni anlatan ilham verici bir blog.

Aynı sorun bende de var ben de kozmetiğe çok fazla para harcıyorum iyi bir durum değil fakat elimizde olan birşey de değil ama kadınsal olarak kendimizi daha iyi hissediyoruz bütçeni aşmadığın sürece sorun olmaz bence

Panpa bunlar cok supermis kiz bayildimmmmmmmmmOneri icin cok tesekkur ederim hemmen alicam

Bu hastalık bende de var ihtiyaç olsun olmasın herhangi birşey aldığımda psikolojik olarak acayip bir rahatlama hissi
Dolap kıyafetlerle doldu taştı

Geçenlerde eşim bi senin dolaba bak bı benim dolaba bak arada seninkilerden mi giysem napsam dedi

Panpa bunlar cok supermis kiz bayildimmmmmmmmmOneri icin cok tesekkur ederim hemmen alicam
İstanbuldaysanız yarı değerli taşlar için eminönüne de bakabilirsiniz. Takı olarak kullanmıyorum ben. bu nedenle takılara hiç bakmadım koleksiyon yapıyorum. Eminönünde büyük ihtimalle korkunç tasarımlar vardır Ama bi şansınızı deneyin derim.

Ben de sevıorum netten alışverişi
Ama öyle her ay şükür ki milyarlarca diil
Allahtan zor beğenme huyum var
Saatlerce bile baksam
Ya bir çeşit alırım ya hiç
Ama bunu haftada birkaç kez yaptığını düşün
Damlaya damlaya göl olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…