Tahammülsüzlük

parfüm zaten sıkıyor, terli teninin üstüne.....
gruptaki diğer kızlarla birkaç yıllık arkadaş zaten yani aslında arkadaşlıkla ilgili sıkıntı çektiğini gösteren bir ibareye rastlamadım henüz ama bilmiyorum bu kız 22 yaşında, önümüzdeki yıl prestijli bir meslekte çalışmaya başlayacak, yıllardır ailesinden ayrı kendi ayakları üzerinde yaşıyor ama tavırları sadece çok tuhaf

Zeka farkli psikolojik rahatsizlik farkli. Anlattiklariniz bir saglik sorunu varmis gibi geldi bana. Bu gozle bakmaya calisin. Bilerek yapmiyor bence. Kaldiramiyorsaniz mesafeli olun,evine gitmeyin. Ilac kullaniyor mu? Dikkatinizi cekti mi?

bence siz de kendinizi bu takıntıdan kurtulmalısınız. ben de kendim titizim ama insanlara müdahale etmem hatta bazen kendi kendime alıştırma yapmaya çalışıyorum bence bu arkadaşınızla aranızı bozmayın bu sebepten. belki o arkadaşınız da size bu yönden iyi gelecek?

bir de şöyle düşünün. benim arkadaşlarım bana hep derdi "öyle yapınca ölünmüyor" cidden bak düşün arkadaşının elleri pis diğer arkadaşların tatlısını yedi mesela? sonuç? ne oldu? hiçbişey. (tabi ki temiz beslenmek önemli ama anladın umarım mentaliteyi)

bir gün eğer çekebilirsem size kızın elini çekip atacağım, inanın benim takıntımdan kaynaklanmıyor bu. tatlısını ısrar etseydi eğer ben de yerdim hani öyle asla ama asla dedirtecek bir takıntım yok ama mümkün mertebe yememeyi tercih ederim.. bir de mesela siz patatesi elinizle yedikten sonra muhtemelen yıkarsınız veya en kötü ihtimalle ıslak mendille silersiniz ya, o bunu yapmıyor. o gün bana dokunacak diye aklım çıkıyor valla

Zeka farkli psikolojik rahatsizlik farkli. Anlattiklariniz bir saglik sorunu varmis gibi geldi bana. Bu gozle bakmaya calisin. Bilerek yapmiyor bence. Kaldiramiyorsaniz mesafeli olun,evine gitmeyin. Ilac kullaniyor mu? Dikkatinizi cekti mi?
ilaç sanıyorum kullanmıyor. ben bu konuda tabi pek bilgili değilim ama otizmin veya ona benzer bir sendromun fark edilmemiş hali olabileceğini düşünüyorum. tabi bu sadece benim tahminim. mesafeli olmak istiyorum ama kız da beni seviyor açıkçası biraz. yani okula gitmediğimde mesaj atıyor noldu niye gelmedin diye veya muhtemelen ben biraz daha soğuk davrandığımdandır belki masada bir şey anlatırken sürekli dönüp benden onay bekliyor 'öyle değil mi sence de, doğru değil mi' gibi. biraz vicdan azabı duymuyor değilim

peki dokunsa ne olur :)

bulaş obsesyonun var galiba. ama mesela patates yağında bir mikrop yok aslında. içeriğindeki yağ ne ise o bulaşır diyelim tenine, ben mesela hindistan cevizi yağını kullanmayı çok severim cildimde ikisinin bakarsan pek de farkı yok aslında :)

ben titizim ama mesela hastanede aşırı titizimdir (çünkü etraf antibiyotik dirençli mikrop kaynıyor) yere düşen şeylerde titizimdir, bir de çok kullanılan mekanların kapı kolları lavabo musluklarında vs titizimdir çünkü hepatit vs gibi değişik şeyler olabilir gibime geliyor.

ama benimki bile fazla sanırım bilemiyorum. mesela spor salonuna gittiğimde herkesi gördüm telefonlarını yere koyuyordu ufak bir şok geçirdim :) mesela kursa gittiğimde gözlük kaplarını yere koyan kitaplarını yere koyan insanlar gördüm bi ufak şok da buna geçiriyorum :) mesela o kitabı alıp ben yatağımda okuyamam bir daha.

ama bir gün mesela kahve içerken yere devrildi ve dehşet uykusuzdum pipeti sanırım yere değdi ve o kahveye ihtiyacım vardı o anda çok fazla ve kendimi zorlayıp o kahveyi içtim. pipetinden. ne oldu? ölmedim :)

benim ne yazık ki atopik bir cildim var sanırım ondan kaynaklı dikkatsiz olursam sivilce basıyor titiz olduğum sürece de hiçbir sorunum yok ama son seneler haricinde gayet de yerlerde yuvarlanan yere kalemi düşünce alıp kullanan biriydim ne oldu hiçbir şey!

benim en garibime giden şey psikiyatri sözlüm sırasında hocamın masasındaki kitapları yerlere atarak gruplama yapmasıydı herhalde atacak onları dedim yooo sonra aldı hopss masaya geri koydu yerden ben şok :)) hastane yaa yerler falan resmen bin çeşit mikrop kaynıyor :)) valla bilemiyorum hangimiz normaliz

benim bir ara otobüste şahit olduğum bir olaydan sonra obsesyonum vücuduma sirayet etmeye başlamıştı. otobüste miydi metroda mıydı bir adam hapşırırken eliyle ağzını kapadı sonra da o eliyle demiri tuttu. sonrasında toplu taşıma araçlarına biner binmez vücudumu ateş basmaya midem bulanmaya başladı. kendi kendimi tedavi ettim ama tıpkı sizin gibi demiri tuttum bak tutunca bir şey olmuyor ölmedin dedim kendimi zorladım. şimdi o kız da bana dokunursa ölmeyeceğimi biliyorum ama tercihen dokunmasın lütfen
spor salonuna ilk gittiğimde o ağırlıkları tutarken ben şimdi bunu tutuyorum ama allah bilir kimler terli avuçlarıyla tutuyodur diye bi düşünmedim değil ama yine ölmezsin ölmezsin tut hadi diyerek tuttum, ölmedim de :) ama şöyle o ağırlığı peçeteye sarıp tutsam kafam daha rahat biceps çalışırım

Kiza bunu anlatilmasi gerek uygun bi usluplu yanlislarini belirtseniz daha dogru sizin yaptiginizda iki yuzluluge oluyor bi nevi ya arkadassinizdir ya da degilsindir bunun ortasi olmaz

Bence sorun aynı ortamda olmanız değil. Çünkü aynı ortamda olduğum ama anlaşamadığım insanlarla konuşmamayı tercihi ediyorum şahsen. Sizinkisi bence acıma duygusu. Çünkü siz bu kızin olumsuz yanlarını görüyorsanız etrafındaki diğer insanalrdan görüyor ve çevresinde çok popüler biri olduğunu düşünmüyorum. Sizde yalnızliga mahkum etmemek için bence acıyor ve birakamiyorsunuz

kızın ruhu saf temiz ama gelgelelim ruhlar aleminde yasamıyoruz yani bence abartmıyorsunuz, yemek yerken falan karşımda bu hijyen seviyesinde birini istemem. hele elinden bir şey üzgünüm ama dünyanın en iyisi de olsa yemek istemem.
sanırım ben olsam inceden uzak dururdum hijyen meselesinden ötürü. sanırım psikolojik problemleri de var.

ahah bak mesela benim hiç aklıma gelmemişti ağırlıklar falan. demek ki hepimizin dikkatini çeken şey farklı ve biliyor musun ben de salondayken başkaları gibi kendimi zorladım biraz o dönem hayatımın en en en mükemmel cildine sahiptim sanırsın süper starım bebek gibiydi cildim.

yani sağlıklı olduğumuz sürece rutin temizlik alışkanlıklarını yaptığın sürece, yemekten önce güzelce ellerini yıkadığın sürece sıkıntı yok.

mide asidimiz de baya güçlü merak etme ufak mikropları yok edebiliyor, sadece hazırlanan şeyler temiz olmalı parazit vs olmamalı iyi pişmiş olmalı iyi yıkanmalı bunlar önemli onun dışında gerçekten çok kasmaya gerek yok bence

İlginç. Ya kıza acıyorlar ya da başka bir çıkarları var yani bilemedim. Sen hukuk okuyorsun diye biliyorum; senin gibi hukuk okuyan bir kızın zihinsel engelliliği olamaz. Psikolojik problemleri var desek, öncesine bakmak lazım yani hep mi böyleymiş? Senin söylemenle değişebileceğini zannetmiyorum; ha şöyle olabilir, durumun farkında değildir. Yani ona kokuyor gibi gelmiyordur, ya da pis olduğunu düşünmüyordur. O zaman uyarmak işe yarayabilir ama kendisiyle ilgilenmeyecek seviyede özbakımı düşükse profesyonel yardım alması gerekir. Senin başa çıkabileceğin bir şey değil yani, o yüzden ortamda o varken mesafe koymanı öneririm.

IQ su cok mu yuksek acaba? Fazla zeka tuhaf seyler yaptiriyo bazilarina bizzat sahit oldum.

Ama pislik olayi cok kotu gercekten tolere etmek istemezdim sanirim. El yikamayan cocuklarima bile tahammul edesim olmuyor zorluyorum onlari

Kızcağızın zekasında değil ama geçmişinde ve bilinçaltında büyük travmalar olduğu aşikar.Kızı uyarmak iç dünyasında travmaya neden olabilir.Bunun için bir mizansen oluşturup mesaj verebilirsiniz.Bir erkek var hoşlandığınız ve bu çocuk çok pis olsun mesela..Yada akrabalarınızdan bir kahraman yaratıp onun üzerinden pislikten rahatsızlığınızı dile getirin.Direk değilde onun kafasında kalacak şekilde hikayeler uydurun.Bunları yaparken o da kendisinde olanı sorgulayacaktır..

Senin son senen değil mi kuzucum? Yani ben öyle biliyorum yanılıyor olabilirim. Sabret kaç ay kaldı şurda kalp kırmaya falan değmez

Görüşmem veya direk söylerim meşhurdur benim direk söylemelerim kimsenin pisliğini çekemem bu yaştan sonra ay o tırnaklar aklıma geldide dısardan gelir gelmez telefonumu kendimi kırklayan bir insan olarak asla arkadaşlık edemem banane safmış neymiş

Saf, her şeyi birkaç kez açıklamak zorunda kalıyoruz demişsiniz o yüzden burada tavsiye edilen imaları pek anlayacağını düşünmüyorum. Açık açık uyarın. Alınırsa da alınsın. İleride çok daha kötü bir şekilde uyarılabilir.
Arkadaşım böyle olsa uyarırdım ben ama çevreden biriyse de iletişimi keserdim.

Dünya hala dönüyorsa böyle insanların hürmetine dönüyor. Allah sayılarını arttırsın.
Hijyeni tırnağı vs de hep kendisini ilgilendirir.
Ve bide şu yönden bakın, bu arkadaş gurubunuzun içinde bir gün hepsiyle düşman bile olsanız kendisinden zarar göreceğiniz son kişi muhtemelen bu kız olurdu. Çünkü o düşmanlık nedir bilmez çok iyi niyetlidir derdiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…