Tartıştık kim haklı

Bir bakıcı bebeğe sabahtan akşama kadar bakmak için mesai ücreti alırken annelere yapılan bu muamele nedir anlayamıyorum?
Gece bak gündüz bak. Adam çalışıyor bırak uyusun.
Bir de lafa geldi mi kadınlar narindir dayanıksızdır.

Evet bebek bakmak tam zamanlı bir iş. O uyurken fırsat verirse dağıttığı yerleri toplar, yiyeceği yemeğini yapar, sonra zaman kalırsa kendime kahve yaparım. Ama o kahve bitmeden uyanır diye düşünüp bazen yemeğini koyarken kahvemi yudumlarım. Kahve keyfi mi yani bu şimdi?
Üstelik arada bunun hastalığı, halsizliği kafanı koyup dinlenme isteği ama izin vermeyen bir bebek var..

Kaldı ki ben bunu haftanın 2 günü yapıyorum. Sürekli evde olan kadınlar bu rutini hep yapıyor.

Ben sizi çok iyi anlıyorum . Aynı şeyleri yaşadım. Oğlum 2 yaşındayken odasını ayırdım. Bu dönemde kocaların biraz daha anlayışlı olması gerekiyor. Çocuk doğurmak ona bakmak adapte olmak her anne İçin aynı olmuyor. Bence kocanız haftaiçleri salonda yatsın , haftasonları sizinle . Onunda uykuya ihtiyacı var işe gidiyor. En azından uykusunu alırsa daha zor sinirlenir daha anlayışlı olur. Biz öyle yaptık o dönemde

bebeğin sorumluluğu yalnızca annede mi ? Eşinizin biraz anlayışlı olması lazım . Sizden kahvaltı ve güleryüz bekliyorsa siz kahvaltı hazırlarken o da bebeğe bakmalı. Eşler gerçekten çocuk bakmanın ne demek olduğunu bilmiyorlar.

Eşiniz haklı. Çocuğun odasını ayırın 1bucuk yaş ideal yaş sonra ayırmakta zorlanırsınız.

kimin haklı kimin haksız olduğu önemli değil sonuçta anne ve babasınız bebek olduğunda bi sürü uykusuzluk bebek bakmaktan huysuz olursunuz ama sizin eşinizle bu sorunu çözmeniz gerek burda haklı haksızı bulmak çözüm değil çözüm sorunu çözmeniz gerek sakin dille eşinizle konuşun bu benim fikrim tabi

sen de haklısın eşin de haklı.
sen daha haklısın ama.
ben böyle konularda çocuk bi tek benim olmadığına göre ceremesini sende çekeceksin deyip baştan susturuyorum.

Aslında mantiken bu konuda tamamen eşiniz haklı ama,bende bir anne olarak uykusuz kaldığım günlerden yola çıkıp size de hak veriyorum..zaten genel bir yorgunluk,uykusuzluk,halsizlik her zaman mevcutken fazladan uyunacak on dakika bile kârdan sayılıyor anne için..
Ya siz artık bu durumda esinize ses cikarmayacaksiniz, ya da eşinizin dediği gibi eşiniz yaza kadar salonda yatsın..hem o rahat etsin istediği kadar ertelesin alarmını,hem de siz v bebeğiniz biraz fazladan uyumuş olun.

Hem bebegin odasini ayirmiyorsunuz, hem ayri yatmak istemiyorsunuz nasil cozeceksiniz?
Adam hakli.

Eşiniz haklı. Adam kalkıp işe gidecek sabaha karşı uyumuş bir de uyanıp size tatlı tatlı açıklama mı yapacak özür mü dileyecek?
Hem yatak odasında uyu hem sessiz ol hem 7 buçukta uyan işe git, oldu yani.
Kendinizi düşünüyorsunuz sadece.

Bence adam haklı degil anlayış lazim ayni seyleri esimee bende yapiyorum ve o azarlamiyor

Kahvalti konusunda da siz haksizsiniz bende 2 de yatarim 7 de kalkarim öğlen de uyumam ve 4uz bebeklerim var eşimi de güler yüzle karsilar kahvaltisini hazirlarim ağrılarımdan uykusuzluk yorgunluktan hic bahsetmiyorum bile biraz yapi meselesi ama yapacak bir sey yok esinizim anlayışlı sizin özverili olmanız gerek

Eşiniz bir noktada haklı.
Çocuk odaklı yaşıyoruz ilk çocuklarımız dünyaya geldiğinde malesef böyle oluyoruz.
Ancak unutmayın ki siz çocuğa değil, çocuk size adapte olmalı.
Ancak bu şekilde düzen kurabilirsiniz.
Ama ilklerde bu çok fark edilmiyor, tecrübe ile sabit.

Tavsiyem çocuğunuzu gürültülü ortamlarda da uyuyabileceği şekilde eğitmeniz.
Ben ilkinde çok çektim, bir parke gıcırtısına (ki yeni restore edilmiş bir evde oturuyordum siz düşünün parke ne kadar gıcırdar) uyanıyordu.
Benim eşimde horlar, ama asla oda değiştirmedik, zamanla alıştı oğlum.
2 sene burnumdan geldi, uyku uyuyamadık doğru düzgün, geceler kabustu.
Ancak zamanla oturdu birşeyler.
Siz de öyle yapın.

Eşiniz haklı olarak sizden ilgi alaka bekliyor, direktif alınca da canı sıkılıyordur.
Daha tatlı dille yaklaşın, daha durumu açıklayıcı şekilde davranın derim.
Sizin gösterdiğiniz annelik hassasiyetini eşinizden beklemeyin, sizin baktığınız nokta ve bakış ile eşiniz bakamaz durumlara.

Sabah kahvaltı konusunda haksız eşiniz bir tek. Çok mu zor sabah kalkıp zeytin peynir çıkartmak da bu konuda size söyleniyor.
Onun dışında da siz haksızsınız. Evet eşler ayrı yatmamalı ama bu üçünüz bir arada yatarak huzursuz olun manasında değil. Bu uyku düzeninin kime ne faydası var, çocuk uyumuyor, siz uyumuyorsunuz, kocanız rahatsız. Bebeğiniz de artık büyümüş diğer annelerin dediği gibi çözümler üretebilirsiniz bence.

4üz mü
Allah yardımcınız olsun, Evlatlarınıza da bol sağlık sıhhat versin.
Ben 2 tane ile zor baş ediyorum ki yaş aralıkları var.
4 tane ile nasıl başa çıkıyorsunuz... Gerçekten takdir ediyorum böyle anneleri.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…