- 23 Mayıs 2017
- 13.303
- 28.203
- 598
- 41
- Konu Sahibi minikmavikus
-
8,5 aylık bir bebeğim var çalışan bir anneyim ama şunu gayet açık bir dille ifade edeyim hafta sonları benim için çok çok daha yorucu. bütün gün bebekle ilgilenmek o kadar zor ki. kendine 5 dk bile zaman ayıramadan. evet benim kızım 1 saat uyuyor ama peki ben o bir saatte dinlenebiliyor muyum tabii ki hayır. yemek bulaşık çamaşır ütü...... daha totomu koltuğa değdiremeden kızım uyanmış oluyor. bütün gece zaten uyumuyor mu bu kocalar? sabah da bir zahmet midesine sıcak bir şey girmesini istiyorsa kalksın hazırlasın hatta madem beni uyandırıyor bana da hazırlasın da ben de güne azıcık da olsa pozitif başlayabileyim.
benim eşimde 30 kere alarm kurar 30. da benim hadi artık diye söylenmemle kalkar. ama ben o zamana kadar kendimi bebeğin eşyalarını hazırlamış evi kabaca düzenlemiş olurum. haaa unutmadan gece de zirilyon kere kalkmış ve bebeği pışpışlamış şişmiş gözkapaklarımla yaparım bunu. aaa kocacım nerde uyuyor adamcağız...
ev hanımı olunca her şey kendi kendine hallolmuyor maalesef. evet biri çalışıyor biri bebek bakıp ev işlerini hallediyor belki adil bir paylaşım diye düşünülebilir ama bebek olmasaydı öyle olurdu. çünkü bebek tam zamanlı mesai demek. bunun yanında bekleyen işleri saymıyorum bile.
konu sahibi bende yatak ayırma konusunda sizinle aynı düşüncedeyim. bence azıcık dikkatli davranmak bu kadar zor değil. yani banyodan önce kıyafetleri hazırlayıp biraz sessiz davranmak sabah daha dikkatli sessiz hazırlanmak. anne dünya kadar fedakarlık yapsın baba yok kahvaltı hazırlamadın yok darladın ben napayım acaba. kimse kusura bakmasın henüz evrilmemişse bu canlılar suratı da her şeyi de hak ediyorlar.....
Ben fikrimi söyledim abarttığım yok herkesin kendi fikri bu kadar basitNe abartiyorsunuz bu konuyu biz cocuktan dolayi ayri yatiyoruz gayet de kopmadik zaman da ayiriyoruz birbirimize onemliolan kus olmamak.
kimin haklı kimin haksız olduğu önemli değil sonuçta anne ve babasınız bebek olduğunda bi sürü uykusuzluk bebek bakmaktan huysuz olursunuz ama sizin eşinizle bu sorunu çözmeniz gerek burda haklı haksızı bulmak çözüm değil çözüm sorunu çözmeniz gerek sakin dille eşinizle konuşun bu benim fikrim tabisabah sabah sinirlerim tepemde
Eşimin en geç 7.30 gibi kalkması gerekiyor ama uykusu ağır üç dört kere çalar saat kürüyor uyanabilmek için
1.5 yaşında bebeğim var emdiği için sürekli uyanıyor o yüzddn yatağı bizim odada
Ve sese karşı çok hassas bir bebek
Bu gece öksürüyordu hiç uyutmadı sabaha karşı tam uyuduk eşimin saati çaldı erteleyip durdu en sonunda bebek de uyandı tepem attı söylendim
O da bağırmaya başladı ben bu evde esir miyim tabi ki saat kurucam yok banyo yapma ses olur yok üstünü dışarıda giy vs
Oturma odasında yatmak istiyor onu da ben istemiyorum
Hem yanımda yat diyormuşum hem yönlendiriyormuşum
Ben saat kurmasın demiyorum ama anlayışlı olup kusura bakmayın diyeceğine bir de bağırdı son ses
Bebeğin odasını ayır demeyin yazın yapmayı düşünüyorum diğer konuda yardımcı olursanız sevinirim
ayrıca bi de diyor ki hem her gün sşmit yiyorum senden kahvaltı beklemiyorum bi de uyandırdın diye kızıyorsun. Uykusuz halimle bi de kahvaltı mı koyacaktım o saatte
Ek : Bu aralar sürekli huysuz bebeğim benim de suratım asık doğal olarak hem uykusuz olup hem saatlerce bebek uyutup eşini Güler yüzle karşılayabilecek var mı merak ediyorum ben
Bundan çok şikayetçi
sabah sabah sinirlerim tepemde
Eşimin en geç 7.30 gibi kalkması gerekiyor ama uykusu ağır üç dört kere çalar saat kürüyor uyanabilmek için Burada kimin haklı kimin haksız olduğunu bulmak çözüm değil ve siz sakin dille eşinizle konuşmanız gerek eşinizin uykusu ağırsa siz uyanıksanız tatlı dille uyandırın yada çalar saatini duyuyorsanız sakince onu uyarın ve en doğru çözüm sakin bi dille durumu çözmeni gerek
1.5 yaşında bebeğim var emdiği için sürekli uyanıyor o yüzddn yatağı bizim odada
Ve sese karşı çok hassas bir bebek
Bu gece öksürüyordu hiç uyutmadı sabaha karşı tam uyuduk eşimin saati çaldı erteleyip durdu en sonunda bebek de uyandı tepem attı söylendim
O da bağırmaya başladı ben bu evde esir miyim tabi ki saat kurucam yok banyo yapma ses olur yok üstünü dışarıda giy vs
Oturma odasında yatmak istiyor onu da ben istemiyorum
Hem yanımda yat diyormuşum hem yönlendiriyormuşum
Ben saat kurmasın demiyorum ama anlayışlı olup kusura bakmayın diyeceğine bir de bağırdı son ses
Bebeğin odasını ayır demeyin yazın yapmayı düşünüyorum diğer konuda yardımcı olursanız sevinirim
ayrıca bi de diyor ki hem her gün sşmit yiyorum senden kahvaltı beklemiyorum bi de uyandırdın diye kızıyorsun. Uykusuz halimle bi de kahvaltı mı koyacaktım o saatte
Ek : Bu aralar sürekli huysuz bebeğim benim de suratım asık doğal olarak hem uykusuz olup hem saatlerce bebek uyutup eşini Güler yüzle karşılayabilecek var mı merak ediyorum ben
Bundan çok şikayetçi
Bence adam haklı degil anlayış lazim ayni seyleri esimee bende yapiyorum ve o azarlamiyor
Kahvalti konusunda da siz haksizsiniz bende 2 de yatarim 7 de kalkarim öğlen de uyumam ve 4uz bebeklerim var eşimi de güler yüzle karsilar kahvaltisini hazirlarim ağrılarımdan uykusuzluk yorgunluktan hic bahsetmiyorum bile biraz yapi meselesi ama yapacak bir sey yok esinizim anlayışlı sizin özverili olmanız gerek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?