Tehdit

o kadına helal olsun ama demek ki siz de iyi bir gelindiniz.

Hala onlara anne baba diye hitap ederim. Biz hiç sorun yaşamadık mı? Tabi ki 18 yıllık evlilikte herşey yaşanır acı tatlı. Ama şuan hala manevi olarak en büyük destekçimdir. 5 yıl oldu evliliğimi bitireli. Severim en önemlisi de sayarım. Yaşanmışlıklar var. Tek torunları benim çocuklarım. 19 yaşında üniversite de oğlum da var. Babalarının 1 kuruş katkısı olmazken oğlumun masraflarına yardımcılar. Çok şükür iyi ki varlar.

Kv cok hakli bu ne boyle gel yok git kadin sehir disindan gelmis.butun suc esinizde niye israrla annesini cagirmis ki

bakmak zorunda değil diyenler

yaaa kocaları çok zengin hamıle kaldıkları anda bakıcı tuttular ,

yaaa ev hanımı hepsi kimseye muhtaç değilller , dogurduklarına kendileri bakıyor ,

ben anlamıyorum hem çalış eve para getir hem her türlü hizmetini yerine getir kv ve sülalesi için

eee sonraa onlar senın çocuguna bakmak zorunda değil

kim bakacak pardon komşumu

hiç tanımadıgın sokaktan geçen mi bakacak

lutuf muş lutuf falan değil bas bayada mecburlar bakmaya

en kötü ihtimalle kreş yaşına kadar mecburlar ,

heee halaa mecbur değiller diyorsanız hiç bir kv neden çocuk yapmıyorsunuz diye soramasın .

ne de biliyormusun konu sahibi arkadasım

allah benı sizi muhtaç etti inşallah sizi bana muhtaç etmez de ,

Eşiniz annenize hırslanmış kendi annesini getirtmiş ki kv haklı kadın yakın yerden gelmiyor sonuçta.
Ama şuanki ruh halinizi anlıyorum tüm gemileri yakmak istiyorsunuz ama olmuyor tam anlamıyla onlara muhtaç durumdayız.herşeye amenna.diyorum.
siz de kv nizin gönlünü alacaksınız mecburen.

Kreş düşünüyorum ama kredinin bitmesine 8 ay var seneye veririm diye düşünüyordum ama dayanamayacağım galiba
imkanın varsa ver kreşe.
ama o kv de seni unutsun.

Eşim de normalde annesine bir şey diyemez neden böyle bir çıkış yapmış anlamadim
annenize sinirlenmiş çünkü
Lutuf kismina takildim. Cocugu doguran sizsiniz ve cocuk sizin bu durumda kimse ama kimse sizin cocugunuza bakmaya mecbur degil. Lutfedip bakiyorlar tesekkur edebilirsiniz.
Babaanneler bu zihniyetle torunlarına baktıkları için sürekli burunlarından kıl aldırmaz pozisyonda geziyorlar.

Cocugunuz cok kucuk degilse surekli muhtac olacaginiza guvenilir bi bakıcıya verin bide cocugk kime alisacak kime gore yetisecek annene mi babannemi eminim cocukta karmasa yasiyodur buyuk sehirdeyseniz kucuk yasta bile kresler aliyor

Kocam zengin değil,bakıcı da tutmadık.
Mesleğime 3 yıl ara verip çocuğuma kendim baktım.
Annem ben doğum yapmadan önce işten ayrılmıştı, 3 günlük lohusayken başka bir işe girdi.
Herkesin kendi hayatı ve öncelikleri var.
Benim önceliğim evlat sahibi olmaktı,annemin önceliği emekliliği.

Annem beni büyüyüp yetiştirmiş benim çoçuğuma da bakmaya niye mecbur olsun?
Bu kararı eşimle ben verdiğime göre çocuğumuza kimin,nasıl bakacağı da bizim problemimiz.
Üstelik çalışan kadınlar çocuğuna bakan anneleri maaşa mı bağlıyor?
Herkes kendine çalışıyor,ben çalışacağım,rahat yaşayacağım diye annem veya kayınvaldem niye benim çoçuğuma bakmaya mecbur olsun?
Üstelik konu çocuk bakımıysa mecburiyetle bu iş olmaz,büyükler gönüllü olursa ne ala,olmazsa da darılıp gönül koymak anlamsız geliyor bana.
Herkes doğurduğuna baksın ya da parasını verip bakıcı tutsun,büyükleri ipotek altına almak da nedir?
Kolay mı o yaşta küçük bir çocuğa bakmak, peşinde koşmak?

Oğlumun doğumundan 2 yıl sonra çektiğimiz krediyi 5 yıl ödedik,ben işe ara verdiğim için de zorlandık,nerdeyse 4 yıl boyunca üzerime iğne almadım,yani hem pastam dursun hem karnım doysun demedim.
Evladımı elbette çok seviyorum ama mecbur olmadıkça çocuğu olursa bakmayı da düşünmüyorum.
Ben çocuğumu büyütüp yetiştirdim,sıra onda.

Öncelikle kayınvalidenizin çocuğunuza bakması evet bir **lütuftur**.
Ufak bir tavsiye olarak söylüyorum, önce bunu bir idrak edin ve biraz değer kıymet bilin.
Öyle bir konuşuyorsuzki kadın sanki emir eriniz ve çocuğunuza bakmayada mecbur!
Bunuda genele söylüyorum, lütfen düşün şu yaşlıların yakasından. Kendiniz bakmayacaksanız çocuk yapmayın. O insanlar dünyaya çocuk bakmaya gelmedi.

Konu şu an bu değil lütuf mu değil mi onu tartışmayacağım benim zoruma giden olayla alakam olmadığı halde çocuğuma tehdit edilmem
Kendi pencerenizden baktiginiz zaman evet haklisiniz,fakat hic kimse kimsenin cocuguna bakmak zorunda degil.lutufmus gibi bakiyorlar dusuncenizden dolayi ,tehdit ediliyorum gibi algiliyorsunuz.halbuki lutuf ediyorlar..

merhaba hanımlar...her eyden önce bir çocuğa en az üç sene annesi bakmalı diye düşünüyorum...bu bir çocuğun en doğal hakkıdır...hiç kimse bir anne gibi bakamaz bir çocuğa...çalışmak isteyen veya çalışmak zorunda kalan anneler de çocuklarını kendi annelerine veya kayınvalidelerine bırakmak zorundaymış gibi hissetmesin lütfen...belli bir yaştan sonra bir çocuğun sorumluluğunu almak hiçte kolay değil...insan ununu eleyip eleğini asmak üzereyken haydi bi çocuk daha al bunu büyüt...üstelik günümüz çocuklarına bakmak da ayrı bir mesele...lütfen belli bir yaşa gelmiş hayatta yorulmuş belki hiç gün bile görmemeiş kadınlara ekstra yük yüklemeyin...gönüllü bakarsa ne ala...ama bakmak zorundaymış gibi davranılması son derece yanlış...

Neden bakıcı ayarlamıyorsunuz kv ve anneniz çocuğunuza bakmak zorunda değiller.

Baştan sona kadar yanlış madem o kadar muhtactin cocuk rizkiyla gelir demeyip bekleyecektin. Gerekirse para biriktirecektin. Senin ve eşinin sorumluluğunda o cocuk baska kimsenin degil bakarlarsa ne ala ama bakmazlarsa kimsenin de birsey soylemeye hakkı yok. Herkes sever torununu ama bakmak farklı ben bakmayacagım dersem kimse de agzini acip birsey diyemez ayrica krese de bakiciya da ilk gönderen sizler olmayacaksiniz. Ayrica calisiyorsan kendi evin icin calisiyorsun. Kv kp icin degil degil mi ? Benim kaynanam bakmayacagini soyledi napim mecbursun mu diyeyim. Valla bazen cok sasiriyorum. Zorundaymis yok ya dogurmasaydin bakamayacak ise ozaman

Ama öz torunu ya hani
ama senin çocuğun ya o hani?kimse kimsenin çocuğuna bakmak zorunda değil herkesin kendi hayatı var.bu olayda da kadın kızmakta çok haklı.gel gel git git o ne öyle.bence kadın bıkmış artık bir şeylerden o yüzden bakmayı bırakmak istiyor

Aynı kafadayız,oğlumu büyüttüm, yetiştirdim.
O da eşiyle bakıp büyütebilecekse çocuk sahibi olsunlar.
Acil bir durum olur o ayrı, ama hayatımdan iki sene daha ipotek edemem.
2 ergen ve 1 ergen adayıyla cebelleşiyorum.artı gelecekleri için çabalıyorum.
"Annesin,yapacaksın elbette " diyenleri duyar gibiyim,anneyim evet ve anneliğimi yapıyorum.Herkeste sırası gelince yapsın,ben bir gün genç kadın ve adam olmuş çocuklarımla kahve içeceğim,etkinlikler paylaşabileceğim,eşimle gezi ve tatil planlarımı gerçekleştireceğim günlerin hayalini kuruyorum:))

Aynen olay benim ustume kalacak gelin baktirmadi olacak sonra adı kendini temize çıkarmaya calisiyor

Herhalde en güzel yorum buydu.Yeri geldiğinde benim parami çatır çatır yedi ben çalışmasaydım.nreden gelecekti o para?Olayın bir de maddi kısmı var tek taraflı değil yani

O zaman yeri geldiğinde benden para istemeyecek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…