Tehdit

Allah annemden razı olsun; benim de yavruma o bakıyor. Ve asla zorunda olmadığı halde emekli oldu sırf yavrum için. Ama annemin kendine ait bir hayatı olduğundan durumunu önceden bize bildirir, kayınvalidem de durumunu ayarlar gelir ilgilenir. Daha hiç sorun yaşamadık. Çünkü herkesin birbirinin şahsi hayatına saygısı var. Bakıcı tutmamıza kendileri müsaade etmediler, bu kadar isteklilerken kıramadık.

Ama asla zorunda değiller. Bugün bakamayız deseler ona göre programlarız her şeyi.

Ben ikisini de zorlamadım kendileri bakmak istediler ama şu an kendi annem de dahil her baktıklarında bir sıkıntı cikiyor
Bir yerden sonra yoruyor olabilir.yoksa severek bakılır torun bence.çok da zorlanırsanız işten çıkın ya da esiniz yardimci olsun

Evet konu bitti lütuf kelimesine takti herkes

Iyi de durumu lütufmus gibi gösteriyor diyerek yaptığı iyiliği küçümseyen sensin konu sahibi. Sanki mecburmuş gibi görüyorsun. Senin çocuğuna bakiyorlar az bir şey mi bu? Annenin de kayinvalidenin de yaptığı büyük fedakarlık. Bir de k.valideni zerre sevmiyorsun. Sevmedigi birine insan nasıl evladını emanet eder o da ayrı bir konu.

:)bakmak zorundalar demiyorum ama severek bakılır diyorum.tabi ki benim de çocuğum olsa herseyi ile ben ilgilenmek isterim.belki çocukları çok sevdigimizden.bekarken dayimların çocukları elimizde büyüdü.şimdi her anneme gittiğimde hepsi uçarak gelir yanıma:) belki bu yüzden düşüncem.sağlık,durumlar yerinde olduktan sonra böyle biseyin lafı olmaz sadece

Anladım sizi ben.evet katılıyorum tüm sorumluluk onlara yüklenmemeli.ben genel yorumlarda gördüğüm için merak ediyordum neden öyle bir düşünce tarzı.bu yaklaşım çok doğru.

Tamamen eşinizin hatası olduğunu düşünüyorum. Kayinvalidenize gel şaban git şaban gibi olmuş biraz haliyle kizmakta haklı.. yerinizde olsam kimsenin kahrını çekmeden çocuğumu bakıcıya yada kreşe verirdim..

bence de Allah iyilerle karşılaştırsın diyorum bunun yerine

bnce eşin kendi annenin annesine gitmesine bozulmuş lüzüm görmemiş içten kızmış gibi geldi bunun yerine annesini çağırıp annene ve sana meydan okumuş bence işin özü bu.o sendeni sen ondan habersiz hareket ettğiniz için de olay patlamış

o kadına helal olsun ama demek ki siz de iyi bir gelindiniz.

Evet konu bitti lütuf kelimesine takti herkes

ya tamam lütuf şu bu sagolsunlar bakıyorlar da bu insanlar hiç mi ileriyi düşünmüyo Allh korusun ilerde annen veya kv bi şey oldu bakıma muhtaç kardeşlerle dönüşümlü bakıyorsunuz size bi şey dediler bakmam ha bırakırım ha diye tehdit ediyorsunuz şimdi bu hoş mu ?
görevi değil bu konuda hemfikirim. ama aileyiz ya normal bir aileysek kimden yardım isteğinde bulunucam tabiki yakınımdan.sokaktakini çevirecek değilim.burdakilerin bir çoğuna katılmamakla birlikte bir çoğuna da katılıyorum.
konu sahibi üzülme kreş yaşına bi şey kalmamış sık dişini bazı şeyleri duymazdan gelmeye calış.
eyyorlamam bu kadar.

Eşinizde yani maşallah bı çocuğu olduğu kv mağdur olunca aklına geldi herhalde. Bakıcı ayarlamayi deneseniz .

Ama öz torunu ya hani
Bunalmışsınız anlıyorum ama torun, sevmek içindir zaten.Ben de çok seveceğim,ama acil durumlar dışında bakmayacağım torunlarıma,çocuklarımı büyütürken öyle şeylerden uzak kaldım ve öyle planlarım var ki kalan ömrüm yeterse şanslıyım.

Dun yine bir bakici, bir masuma, nefessiz kalana kadar agzini kapatip siddet uygulamis.Kvnize haberi izletin...Ayrica zorunluluk olarak gormeyin,evet onlar bunu gönüllü yapiyorlar!Calisan kadini destekleyelim derken,yasını basını almis artik cok da fazla takati olmayan insanlarada anlayisli olalim kaldiki kv tepkide yerden göge haklı...

ne kadar güzel bakın siz net bir şekilde söylüyorsunuz.
bazen büyüklerimiz mecbur bırakılmadıkları halde bunu söylemekten çekiniyor.ya da söylerlerse aman adım kötüye çıkmasın benden bilinmesin vs yerine konu sahibinin kvsinde olduğu gibi tehdit tarzı söylemlerle karşı tarafı yıldırabiliyor. sanırım bu bi çok kadınımızın doğasında var olaydan kendin çıkmak yerine bizi biri tutup çıkartsın istiyoruz.

Sevmekle bakmak eşdeğer görülüyor"seviyorsa bakacak"oysa bakım bir hizmettir.Çocuklarıma Allah çok versin,çalışsın kazansınlar,gönüllerince yaşasınlar,ama onun bedeli benim kalan ömrüm olmasın.
Evet dürüstçe söylensin ,"yumuşak tükürük sakala bulaşır"der büyükler,net olmak lazım...

Aynı kafadayız,oğlumu büyüttüm, yetiştirdim.
O da eşiyle bakıp büyütebilecekse çocuk sahibi olsunlar.
Acil bir durum olur o ayrı, ama hayatımdan iki sene daha ipotek edemem.

Kv sizin için şehir dışından geldiyse ne olursa olsun o bakmalıydı o gün, boşuna gelmiş gibi olmuş.

Bu yaşanan olayda kv haklı eşiniz hatalı ve haksız.
Tabi ki kimse torununa bakmak zorunda değil. Aynı zaman da kimse annesine babasına bakmak zorunda da değil bence.Kimse annesi babası için çocuk yapamıyor.Kimse kimse için yaşamıyor bu dünyada.

Benim sevmem gerekmiyor o benim çocuğumu seviyor bu yeterli

Herkes neden bu lütuf kelimesine takti anlamıyorum.Ben ikisini de hicbir zaman çocuğuma bakın demedim hem kendileri bakmak istediler hem bir sürü laf işitiyorum.Evet kv haklı bu durumda bunu kimse tartışamaz ama her konuda beni çocuğuma tehdit etmesinden sıkıldım aslında ona nasıl cevap vereceğimi sormak için konu açmıştım bana gelip bağırıp çağıracak bakma o zaman mi diyeyim ne deyim bu kadına annem tek bakamaz çok zorlanır muhtemel çözüm kreş gibi duruyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…