temmuz-ağustos 2017 anneleri beraber bekleyelim meleklerimizi :)

Günaydın kızlar.. Bu mide bulantıları halsizlik uyku hali beni öldürecek.. Çalışıyorum bide çok zorluyor. Şu 1 ayı atlatsam hayırlısıyla.. Rapor mu ayarlasam diye düşünüyorum ara ara.. Ama kim midem bulanıyor halsizim diye rapor verir ki :) Gerçi kurum doktorumuz var ama ne bileyim. Fenalardayım anlayacağınız.. Allah yardımcımız olsun

Leke ya da kanama yoksa bence endişelenme canım eski kadınlar neler taşıyordu dikkat et yat dinlen dr um yukarıya uzanmak ağır kaldırmaktan daha tehlikeli demişti yine de için rahat etsin Bi görün istersen
Hicbi leke yok Allaha sukur canim. Bel agrim dun uyutmadi ama bu sabah kaltigimda gecmisti ve iyiyim. Cuma gunu doktoruma gidicem. Korkudan ruyamda kanamam oldugunu fln gördüm cok kötüydü

bugün kontrolüm vardı kızlar kalp atışlarını duydum sat a göre 7+4 gün,ultrasonda 8+3 görünüyor çok anlayamadım bır de sıvı var dedi, kanama galiba.düşük tehlikesi ilk gebelikte olurmuş 12. haftaya kadar progestan kullanmam gerekiyormuş.

Kızlar 2'li ve diğer testleri yaptırmayı nasıl göze alıyorsunuz ben şaşırıyorum gerçekten. Burda ve çevremde onlarca kadın duydum test sonucunu kötü alıp (ki bu testler %100 değil) gebeliğini stres üzüntü ve çaresizlikle bekleyerek geçiren. Ama sonunda sağlıklı bebekler dünyaya getiren. Sadece gereksiz bi test yüzünden onca haftasını kendine zehir eden. Çooook kadın duydum. Eminim hepiniz duymuşsunuzdur. Hatta binbir zorlukla gebe kalıp bu mucizenin tadını çıkarması gerekenlerin kendilerini bile isteye bu duruma sokmalarına inanılmaz şaşırıyorum ...
Tabiki test sonucunda gebeliğini sonlandırmayı planlayan, bu sorumluluğu taşımak istemiyorum diye minicik bir cana kıymayı
"sadece kendi insiyatifinde"
olduğuna inanarak hareket eden insanlar bu konunun dışındadır. Herkesin kendi tercihidir, yorum yapılamaz sadece saygı duyulur.
Ama ne olursa olsun rabbimin emaneti benim canımdır diye inanarak yaşayan arkadaşlarıma nacizane tavsiyemdir. Yapmayın. Ufacıkta olsa kötü bir sonuç aldığınızda doğuma kadarki günlerinizi hem kendinize hem ailenize hele hele ki yavrunuza zehir etmeyin. Ben gerçekten kahroluyorum ense kalınlığı şu çıktı bu çıktı diye yazıp burda içini rahatlatmaya çalışan arkadaşları gördükçe. Yazıktır. Kendinizi üzecek şeylere mahal vermeyin...

Kızlar ben zaten folio folik asit kullanıyorum doktor yine içinde folik asit olan bi ilaç vermiş regenesis ismi folio yu bitirmeden onu kullanmalı mıyım anlamadım

canım çok haklı konuşmuşsun gerçekten ama ben ilk haileliğim ve inan yaptırmama şansımızın olduğunu bile senden öğreniyorum, bu testler rutin ve doktor tarafından bize sorulmadan yapılan testler sanıyordum, eğer seçme şansımız varsa ki dediğin gibiyse var tabiki de yaptırmam, varsa bi engeli yavrumun allahın emaneti der yoluma devam ederim, gerçekten bu yazın çok faydalı oldu benim açımdan

Kötü sonuç çıksa da kimsenin aldırma gibi niyeti yok merak etme. Sen yaptirmazsin ben yaptırırım elimde böyle bir imkan varken neden yaptirmayayim.o zaman cinsiyette ogrenmeyelim önceden doktor yüzü görmeden evde doguruyorlarmis. Ne cinsiyet öğrenme ne bişey teknoloji gelişti tip gelişti tabi ki ogrenecegim. Ki baktirmayan rahat mı olacak sürekli soru işaretiyle yaşayacak

Kızlar tabi herkes istediği gibi yapmakta özgür ama bence yaptırmanın bir zararı yok. Evet bu testler kesin değil ama bu testlerde çıkan risk oranına göre gerek görülürse yapılan kan testleri var ve %95 oranında doğruluk payı. Kimsenin allah korusun çocuğum engelliyse aldırayım gibi bir düşüncesi olduğunu sanmıyorum. Ama bu da hayatın bir gerçeği. Eğer kaderimde böyle birşey varsa ben bunu şimdiden öğrenmek isterim. Ki o gelene kadar olan süreçte özel çocuğuma bakmak için kendimi ve ortamı daha fazla hazırlayabileyim. Onlar özel çocuklar ve özel bakıma ve ilgiye ihtiyaçları olacak. Bunun için öncelikle bunu kendim kabullenip kendimi bu konuda geliştirmek isterim ki doğduğunda bir anda kendimi çaresizlik içinde bulmayım. Allah hepimize sağlıklı sıhhatli evlatlar nasip etsin kızlar. Ama bence doktorla konuşun detaylı bilgi alın sonra karar verin yaptırıp yaptırmamaya.

Cok guzel yazmışsın canım ellerine sağlık .

canım @ferishhh arkadasımız bu engel durumunu erken öğrenmenin hamileliği olumsuz etkileyebileceğinden yola çıkarak bu yazıyı yazmış, zaten hamilelik süreci zor bir süreç duygusal ve fiziksel olarak böyle engel durumu kesinleşmiş olan bir yavru bile olsa bu durumda anne karnında onuda strese sokmuş oluyoruz , yoksa tabikide erken öğrenerek psklojik olarak hazırlanmış olup süpriz olmaması açısından iyi bişey bu testler, ama dikkati şunada çekmiş arkadaşımız, bu şekildeki testlerden sonra engelli beklenip yıpratılan hamilelik süreci sonunda çocuğun sağlam doğması durumunun da büyük kayıp olduğunu vurgulamış, yani aslında yanlış anlamaya gerek yok bence, tatlı bi uyarı bize

Son düzenleme:
Yok canım ben yanlış anlamadım ki uyarısını anlıyorum sadece işin böyle de bir boyutu var. Ben de bu boyutuna dikkat çekmek istedim. Yoksa o konuda ben de aynı fikirdeyim ferishhh ile. %5 de olsa yanılma payı var sonuçta. Demek istediğim bu bir tercih meselesi. Kimi bu riski öğrenip kendini hazırlamak ister kimi de öğrenmek istemez. Sonuçta hiçbir şey %100 değil. Allahın mucizeleri sonsuzdur. Allah hepimize hakkımızda hayırlısını versin canım. Sağlıklı sıhhatli hayırlı evlatlar nasip etsin

Kızlar merhaba bursa medicabile giden var mı aranızda acaba ? Ikılı test yapılacak sanırım bana haftaya fiyatlar nasıl bilmiyorum cok ucuksa devlette yaptırmayı düşünüyorum ben.varmı bi bilginiz ne kadardır bu ıklı testler

Canım benm de haftaya yapılacak. Jimer 66 tl fiyat verdi bana. Ama haftaya süpriz birşeyler çıkar mı bilmiyorum:)

Canım benm de haftaya yapılacak. Jimer 66 tl fiyat verdi bana. Ama haftaya süpriz birşeyler çıkar mı bilmiyorum:)
Aa 66 ysa iyimiş 350ler falan okudumda ondan sorayım dedim :) benim birde guatrma baklıyor onun dısındada ek bişey cıkacak mı gorucez :) ıkılı test dedıklerı kana mı bakılıyor yoksa ultrason mu ? cinsiyetle ilgili bişeyler dıyorlar mı :)

Canım dediğim gibi özel hastanelerin işi pek belli olmuyor 66 dedik ama onun içinde bu yoktu diyip birşeyler ekleyebilirler ödemeye gelince :) doktorumun anlattığı detaylı ultrason ve kan tahlili. Cinsiyeti de ben sordum pozisyonu uygun olursa görebiliriz belki dedi çok heyecanlıyım çok merak ediyorum

Dogrudur ozeller maalesef fırsat kolluyor. Neyse gittiğimizde konusucaz artık.bende cok merak edıyorum cınsıyetı ya dun gıttıgımde yuzustu uyuyodu yuzünü bile goremedik haftaya kontrole gelin hem ıkılıyı yaparız hem daha iyi gorürüz dedi içinden ne geçiyor cinsiyeti :) ben kese konumuna falan bakmıstım kız cıkmıstı takvımlerde de oyle. Ama içten içe erkek hıssedıyorum :) saglıklı olsunda kısmet artık

İlk çocuğumuz kız olsun çok istiyoruz canım ama hayırlısı :) ben birşeyi çok isteyince genelde olmaz o yüzden erkek olacakmış gibi hissediyorum içten içe :) aynen dedğin gibi ikisi de can erkek olursa da hiç üzülmem sağlıklı olsun yanımda olsun hepsi evlat :)

Canım benim rabbim cümlemize sağlıkla sıhhatle evlatlarımıza kavuşmayı nasip etsin. İnşallahki onları bize bizleri onlara hayırlı eylesin. Aslında anlatmak istediğim gebelik süresince kendimizi yıpratmaktan kaçınmak olduğuydu ve sende bunu anladığın için ayrıca teşekkür ederim. Yoksa benim burda kimseyi yargılamak ya da sorgulamak gibi bi niyetim yok. Kaldı ki ne haddime.
Kız kardeşim şuan 19.haftasında ve dr u prof. Bu testleri yaptırmak istemediğinde dr u takdir ve tebrik etti. Yine aynı şekilde dr u bu testler yüzünden ne çok bayanın kendini üzüp harab ettiğini anlatmış. Yani çok gerekli ve mecburi bişiy değil. Banada örnek oldu bende yaptırmıycam. Kimseye zorla yaptırmazlar. Hee yaptır diye tavsiye eden dr larda var. O yüzden dr unun ne diyeceğini bilemem. Ama bi dr yaptır dersede sonuç sıkıntılı olursada o stresi yaşayacak kişi de dr un kendisi değil bizleriz. Aklına kalbine yatan neyse onu yap canım. Hepimizin hakkında hayrlısı olsun inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…