temmuz-ağustos 2017 anneleri beraber bekleyelim meleklerimizi :)

Merhaba. Ben de coraspin kullaniyorum ignenin yaninda. Neye gore belli olacak igne vurulup vurulmaman? Simdiye kadar drun buna karar vermis olmasi gerekirdi.. ben hamileligimj ogrenince hemen basladim ve doguma kadar devam edicem Allah izin verirse
Merhaba..bugun doktor bebek canlanmis dedi igne ve progestan hap verdi..igneyi nerden yapiyorsunuz

Doktorum bana sormadı bile 2 li test yaptırmak istiyor musun diye. Benim bildiğim 3 ve 4 lu de soruyorlar. Ki sorsaydi bile 2 li testi yine yaptirirdim ayrıntılı ultrasona da girmeyi düşünüyorum. Eğer bir sorun varsa tabiki de aldırmak gibi bu düşüncem yok ayrıca aldırmak isteyen de olabilir buna da saygım var çünkü çok zor bir karar. Ama ben doğurmak isterdim Allah imin mucizesini bu benim tercihim. Bi sorun varsa da önceden bilmek isterim ki önce buna kendimi alistirayim sonrasında da eşimle bebegimize uygun bi ortam hazırlayalım. Sonrasında nelerle karşılaşacağımızı önceden bilip ona göre bilinclenmek isterim.

Ben medicabil e gidiyorum canım. Pztesi günü yaptırdım. Ultrasonla ense kalinligina bakılıyor zaten bide kan veriyorsun. Muayene ücreti dışında 35 tl gibi biseydi sanırım kan için verdim.

Son düzenleme:
Canım yaklaşık dört kilo verdim ben. bulantılardan kokudan hiçbirşey yiyemiyorum uzun zamandır. Bulantılar 14. Haftaya kadar sürebilir dedi doktorum. Sende durumlar nasıl canım?

Bir kaç gündür iyiydim bugün yine sabah bulantiyla uyandım.
Arkadaş gayet nazik bi şekilde kendi fikrini beyan etmiş.herkes burda fikrini beyan etmekte özgür neden tersliyorsun anlamadım.hepimiz hamileyim ve hassasız kiricı konuşmaya gerek yok.

Ben tartışma yaratmak için bunları yazmadım yanlış bir yönlendirme var o yazıda bunu duzeltmek istedim. Neden test yaptiriyorsunuz diye gizli bir onyargi var yazdığı yazıo. Yani çok gerekli bir yazı değildi bence yazdığı sonuçta yine herkes kendi doktoru ne istiyorsa onu yapicak. Yazıyı çok iyi okumuş olsaydın arkadaşım bana bu şekilde yazmazdin. BurdaKi olayım kimseyle kesinlikle tartışmak değil aksine onyargiyı kaldırmak.

O zaman organlarına da baktirmayalim ultrasonda kalbine de baktirmayalım. Allaha emanet diyelim. Tıp o kadar gelişti ki anne karninda bebegi ameliyat ediyorlar. Erken teşhis hayat kurtarır öyle değil mi arkadaşım. Çok güzel yazmışsın

Öyle tabiki de canım. O yüzden ayrıntılı ultrasonu da yaptırmayı düşünüyorum diye yazdım. Bir arkadaşımın bebeğinin ayrıntılı ultrasonda organlarının birinde sorun olduğunu görmüşler ve 1 yasina bastiginda ameliyat edilecek. Ayrıntılı ultrasona girmeseydi kimbilir ne zaman farkedilirdi. Belki de herşey için cok geç olurdu Allah korusun. Bizimkisi sadece önlem. Allah kimseye öyle bisey yaşatmasın ama verirse de vardır Allah in bi bildiği diyip mucizemiz için güzel ortamlar yaratmamiz gerek.

O zaman herkes o yazıdan almak istediğini alıyor sanırım ben öyle bişey seznedim.ve diğer arkadaşlarda eğer öyle bişey görmüş olsalardi sizin gibi tepki verirdı.

Femivit hiç kullanmadım, Zofran,Zofer,Metpamid hepsini denedim ama hiçbiri kesmedi hatta azalttı bile denilmez o yüzden artık almıyorum başa gelen çekilir diyorum :)
canım benim kullandığım folik asit zaten sadece zencefil içeriyor.
doktora sor bi hayata döndüm resmen
zofranı duydum ağır bi ilaçmış

Ben medicabil e gidiyorum canım. Pztesi günü yaptırdım. Ultrasonla ense kalinligina bakılıyor zaten bide kan veriyorsun. Muayene ücreti dışında 35 tl gibi biseydi sanırım kan için verdim.
AA bursadan mısın sende :) fiyat cok iyimiş hangi doktora gidiyosun cnm ben aksamları randevu veriyor dıye mutlu beye gidiyorum cokta memnunum tek tek anlatıyor :)

Benim ikinci gebeligim kizimda 690 da 1 risk çıkmıştı ve o zaman ki doktorum hiçbirşey demeden amniosentez yaptır deyip konuyu kesip atmıştı.

Bu şu demekti benimle aynı kan degerine sahip 690 kadindan birinin bebeği down lu. Tedavisi olmayan sadece belli başlı birkac genetik hastalık için olasılık sonucu verwn bir test için ayrıntılı ultrasona kadar ağladım.

Bu gebeligimde yaptırmıycam. Yine ayrıntılı ultrason yaptirip organ anomalisine kalbine böbreğine baksinlar.

Down gibi genetik ve tedavisi mümkün olmayan rahatsızlıkları için se zaten ayrintilida belli oluyor. Ayrica devletin yapmadığı ama kesin sonuç veren kan testleri var bence onlar daha mantıklı...

Benim amacım kesinlikle tartışma yaratmak vs değil. Kadınız biz doğamızda var duygusallık. Annelik ise şu dünyadaki en anlamlı ve tarifi edilemez en yoğun duygu. Kötü bi sonuçla karşılaşan bir gebenin kolay kolay soğukkanlı doğumunu bekleyeceğine %1 den daha az bir ihtimalle inanıyorum. Burda hepimiz akıntım değişti, kasığım battı, usg de haftası uyumlu değil, ağır taşıdım, çiğ et yedim vs diye sayıp uzatabileceğim bir sürü örnekle günlerdir inanılmaz strese giriyoruz. Burda hepimiz nelerini okuduk. Hatta yeri geliyo uykularımız kaçıyo. Huzurumuzu hiç hesaba katmıyorum bile ... Allahım hepimizi esirgesin, kimseye böyle kötü bir durum yaşatmasın innnnşallahhhh ama olduki dr lardan kötü bir açıklama duyduk diyelim. Süpriz olmasın kendimizide psikolojimizide bu duruma hazırlarız diyerek sadece şuanlık bi aldatmaca yaşatırsınız kendinize. Ben yaşamadım rabbimde göstermesin inşallah ama benim ne demek istediğimi en iyi bu konuda büyük pişmanlıklar yaşamış hatta sonraki gebeliklerinde asla bu testleri istemeyenlerden dinlerseniz daha iyi anlayabilirsiniz. Bu msjımı sırf yanlış anlaşıldığım için tekrardan açıklamak için yazdım. Herkesin kendi hür iradesidir. Kimseye karışmak haddim değildir. Benimki sadece nacizane üzülmemeniz adına bi tavsiyeydi. Hakkınızı helal edin.

Kızlar ense ve burun kemiği kontrolünü doktor zaten rutin kontrolde ultrasonda bu haftalarda yapıyor risk görürse bunu söyler kan testi de isteyebilir yaptırmak tercih meselesi benim de 12 sinde randevum bakalım hayırlısı hakkımızda çok özledim bebisimi :)))

Kardeşim biz senin niyetini anladık. anlamayanı salla gitsin.burda kırk bin çeşit insan var herkese derdini anlatmaya kalksan oooooo boşver gitsin.herkes almak istediğini alır.

Ayy canım hadi hayırlısı benim de aynı gün randevum :) daha pzt gördük ama şimdiden çok özledim. Ultrason videosunu izleyip duruyorum sürekli :) şimdiden böyleyiz biz doğunca nasıl doyacağız bu sıpalara acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…