- Konu Sahibi baldan_madam
-
- #5.081
Ya ben kv ve kb den hiç bişey görmedim bir çöp dahil. Ne düğünümde ne de bu güne kadar. Neden koyayım ismini? Sakın yanlış anlamayın beni elbette çocuğumun ismini satmıyorum ama manevi olarak da anlamı pek de hoş olmayan bir ismi var o yüzden inatlaşmadan Nasıl koydurtmamaya çalışacağımın yolarını düşünüyorum. Kv nin iki ismi var biri kendi annemle aynı o yüzden onu koyabilirim sıkıntı yok ondaAnne isminde çok ısrarlı olmuyorlar baba isminde ısrarlılar ilerde kendi isimleri konuldun diye sanırım :)
Bu bulantı ne zaman bitecek ya umutsuzum hiç bitmeyecek gibi hamileliğin ilk 3 ayı yılmis resmen 3 yıl 3 ay değilKızlar bugün kalktığım gibi istifra etmeye başladım. Ve sabahtan beri su dahil ağzıma hiçbirşey koyamadım. Bişeyler yemeyi denedim ama çiğnerken bile öğürme geliyor. Hiç bu kadar kötü olmamıştım. Başımda çok ağrımaya başladı artık. Çok kötüyüm. Öneriniz var mı ne yapabilirim?
Sen böyle düşünüyorsun ama eşin öyle düşünmez işte :) bana saçma geliyor ya her türlü isim kıtlığı var gibi aynı isimler hep ne gerek varYa ben kv ve kb den hiç bişey görmedim bir çöp dahil. Ne düğünümde ne de bu güne kadar. Neden koyayım ismini? Sakın yanlış anlamayın beni elbette çocuğumun ismini satmıyorum ama manevi olarak da anlamı pek de hoş olmayan bir ismi var o yüzden inatlaşmadan Nasıl koydurtmamaya çalışacağımın yolarını düşünüyorum. Kv nin iki ismi var biri kendi annemle aynı o yüzden onu koyabilirim sıkıntı yok onda
Yat tabi bebeğim kalkma yerinden ben seni arar bulurum işte böyle (serab ben ) ❤❤❤Çok teşekkür ederim saolun kalkmiyorum zaten öyle yatıyorum
Tansiyonuna Bi baktır istersenKızlar bugün kalktığım gibi istifra etmeye başladım. Ve sabahtan beri su dahil ağzıma hiçbirşey koyamadım. Bişeyler yemeyi denedim ama çiğnerken bile öğürme geliyor. Hiç bu kadar kötü olmamıştım. Başımda çok ağrımaya başladı artık. Çok kötüyüm. Öneriniz var mı ne yapabilirim?
Hay ağzın bal yesin ne güzel demişsin isim kıtlığı mı var bir de eşim elyesa koyalım diyor ben de tamam o zaman Baba'nın adından vazgeç diyorum hem kendi sülalesinde bir sürü erkek torun olmasına rağmen dedesinin ismini taşıyan yok sanki bana kasıtları varSen böyle düşünüyorsun ama eşin öyle düşünmez işte :) bana saçma geliyor ya her türlü isim kıtlığı var gibi aynı isimler hep ne gerek var
İnşallah herşey gönlümüzce olur canım bu kadar sıkıntıyı çekiyoruz bir de üstüne bakıcı ana baba kv kb sıkıntısı yaşamayalımÖyle canım bakmak istiyosa bakabilir tabi de sürekli dillendirilmesi rahatsız ediyo beni annemi de istiyorum yanımda bakalım gelsin o günler de
Ay ben de 12.haftayı iple çekiyorum gelsin de geçsin şu bulantı diye yoksa geçmeyecek mi buBu bulantı ne zaman bitecek ya umutsuzum hiç bitmeyecek gibi hamileliğin ilk 3 ayı yılmis resmen 3 yıl 3 ay değil
Biz kız da olsa erkek de olsa bi ismini eşim bi ismini ben koycam diye anlaşmıştık o anne babasının isimlerini tercih etti tamam dedim çünkü benim seçtiğim isimler belliydi zaten ama şimdi ona da atarlanıyor hep ben koyacağım diye. Dediğin gibi ilk çocuk olduğundan şımarıyorlar galiba tatlım. Üstüne gitmeyeceğim hatta kapatacağım bu konuyu nasılsa daha çok var deyip karnımı severken de kendi istediğim isimle seveceğimcanım bir zaman sonra mecbur kalıyorlar.. bizim babamız vazgeçti.. şimdi de şu isim olsun falan demiyor.. tamam elbette babanın da hakkı baba sonuçta ama kırmadan dökmeden ortak nokta bulması gerek.. tek başına yapılmıyor çocuk ama eziyet anne üzerindeilk çocuk olunca böyle bir atarlı oluyorlar ama geçiyor emin ol hele anne baba adı dışında başka isim düşünsün 2 isim koyun ..o da olabilir mesela..
Oğlunuzun ismine bayıldım adıyla uzun sağlıklı musmusmutlu yaşasın inşallahcanım valla ben koymadım babasının adını.. tamam babasıdır okey o da ister ismi olsun ama anne baba ismi bana itici geliyor.. yani eşşek sıpası dediğimde alınır ve ben bunun sinirkatsayısı ile uğraşamam.. yaa o kadar isim varken ali oğlu ali olmasına gerek yok şahsen.. babasının ismi eniştemin de adıydı aynı zamanda.ve telaffuzu zor bir isim. zekayi.. enişteme sezai dediler zekeriye dediler.. dediler de dediler.. o sebepten istemedim.. oğlumun adı Anıl Doruk :) ilk ismi benden ikinci babadan... bu kez de oğlumla karar veriyoruz şimdiden sevmesi gerek kardeşini diye..kız olursa derin kumsal damla.. kumsal kesin de diğerlerini bilemiyorum değişebilir. mide bulantına gelince valla canın şuan ne istiyorsa ye diyebilirim sana.. ben o süreçte cips yedim ve isteyerek.. enerji olsun diye yedim yarar zarar hak getire.. napim aç olunca insan mide de kötü olunca berbat oluyorsun. bana kola iyi geldi o istifra sürecinde. şimdi içmiyorum ama soda artık iyi geliyor. süt ürünleri içme.. şimdilik..tuzlu ayran ya da pirinçli yayla çorbası içebilirsin.. mideye iyi geliyor..çok geçmiş olsun canım.. inşallah en kısa zamanda iyi gelir.
Tansiyonum genelde 8/5 civarında canımTansiyonuna Bi baktır istersen
düşükmüş ayaklarını yukarıda tutuyorsun değil mi? bulantı için ilaç alıyor muydun?Tansiyonum genelde 8/5 civarında canım
Ah canım çok zor şeyler yaşamışsın ama çok şükür ki aslanını sağlıkla almışsın kucağına inşallah bu kez rahat geçer gebeliğin. Bunun cinsiyeti belli mi?İlkinde 7 aylıkken başladı sancılar 3 gün hastane de 2 ay evde yattım sonra 18 saatlik bir doğum maratonu sonrası sezeeyana aldılar. Doğum sonrası da herşey çok güzel değildi. Göğüslerim çok kötü yara olmuştu ağlayarak emziriyordum. Oğlum kolik olmuştu ve ağlama nöbetleri geçiriyordu. İkinci de büyük oğlum 3-3,5 yaşlarındaydı hamile kaldığım da spirali çıkaran doktor altı ay sonra hamile kalırsın bir sorun yoksa Dedi ama ben aynı ayda hamile kalmıştım. 10-11 haftalıkken büyük oğlum üçlü operasyon geçirdi ( Geniz eti, bademcik, sünnet) o ameliyattayken şiddetli sancılar başladı kasıklarım da yerimde durmakta güçlük çekiyordum. Bir yandan gözüm ameliyathane kapısında oğlum çıksa alt kata inip muayene olacağım. Tam kapı açıldı oğlum sedyede inleyerek geliyordu ki şiddetli kanama başladı bir anda eğilip yere baktım yerler kıpkırmızıydı. Hemen beni alıp muayeneye götürdüler sadece ağlıyordum sancılarım kesilmişti ama durmak bilmeyen kanamam vardı. Ultrasonla bakınca doktor hala kalp atışları var Dedi. Yatış yapalım serumla kanamayı durduralım takdir Allah'ındır Dedi. Ama ben oradan evime yakın olan ve sürekli gittiğim hastane de yatmak istedim oradan ameliyattan çıkan oğlumu göremeden dedesine ve halasına emanet edip çıktım. Arabada gelirken yine çok kanamam vardı kıyafetlerim kan içindeydi. Hastaneye geldik burada ki doktor Süleymaniye hastanesinin eski başhekimlerinden olan uzman doktor önce ultrason ile sonra da vajinal bakıp bu gebelikten hayır gelmez kürtaja hazırlayın Dedi asistanına. Ben direk hayır dedim. Ben kalp atışları olan bebeği aldırmam düşerse kendi düşsün. Siz kanamayı durdurmak için bişeyler yapın dedim. Doktor bana uyuz oldu ama dediğimi yapmak zorunda kaldı. Doğumhane de kürtaj için onu bekleyen iki kadın vardı. Biri asker de oğlu olduğunu ve duyunca çok kızdığı için kürtaj olacağını diğeri ise 3 kızı olduğunu ve bunun da kız olduğunu öğrendiği için orada olduğunu söyledi. Bunları nst ye bağlamak için beni doğumhaneye götürdüklerinde öğrendim. Neyse 3 gün yattıktan sonra herşey yolunda eve döndüm. Oğlum abisine ilgi göstermemi kıskanmış olmalı ki bana böyle bir ekşın yaşattı. Laf aramızda hala öyledir kendisi. Eve geldim oğlum da bayağı iyileşmişti. Bir ay istirahat etmeye dikkat ettim. Bir ay sonra da plesentanın aşağıda olduğunu öğrendim. Bir Zaman hep yukarı çıksın diye dua ettim ama çıkmadı tabi. Ara ara hep sancılarım oldu. 36 haftalık doğum yaptım. Oğlum 3 kilo olmuştu ama ciğerlerinde sorun vardı. İki hafta yoğun bakımda kaldı. Taburcu olupta eve bebeğim olmadan dönmek çok kötüydü. Eşim doğum olunca beşiği falan kurup hazırlamıştı ama iki gün sonra ben tek başıma taburcu olunca beni almaya gelmeden hepsini tekrar toplamıştı görüp üzülmeyim diye. O iki hafta boyunca ne ameliyat sonrası sorunları ne konuşalım hiçbirini yaşamadım yada ben farketmedim. Hergün hastaneye gidiyor süt veriyordum. Bebeğimi orada gördükten sonra da ağlayıp duruyordum.
İçini kararttığımı farkettim şimdi ya :)
O yüzden canım benim şimdi de tek korkum bu tür şeyler yaşamak. 3. Sezeryan olacağı için ve erken doğum ve plesanta previa sonraki doğumlarda tekrarlayabilen sorunlar olduğu için sürekli dua ediyorum.
:) sen bayağı arada kalmışsın canım biraz naz yap çok zor hamilelik geçiriyor gibi davran son zamanlar o kadar taşıdım doğurdum benim dediğim olsun tribi yap bence :)Hay ağzın bal yesin ne güzel demişsin isim kıtlığı mı var bir de eşim elyesa koyalım diyor ben de tamam o zaman Baba'nın adından vazgeç diyorum hem kendi sülalesinde bir sürü erkek torun olmasına rağmen dedesinin ismini taşıyan yok sanki bana kasıtları var
Aramızda 9 haftalıkken öğrenen de oldu ancak bence de en uygunu ikili test zamanıen azindan bi 12 leri gor derim ben
Ya işte benim asıl sorunum doğuştan naz ve cilve noksanlığı:) sen bayağı arada kalmışsın canım biraz naz yap çok zor hamilelik geçiriyor gibi davran son zamanlar o kadar taşıdım doğurdum benim dediğim olsun tribi yap bence :)
Ben de cumartesi kontroldeyim hem ikili test hem de cinsiyet öğrenme zamanımız geldi meraktan öleceğim hem büyüdüğünü hem de hareketlerini görmek istiyorumKızlar ben de kardan dolayı cumartesi günü gidemedim doktoruma artık bu cumartesi gideceğim yani tam 11 haftayı bitirmiş 12. Haftaya başlamışken. En son ben de 7+0 ken görmüştüm bebeğimi büyümüştür yaaa :) çok merak ediyorum
Güzel haberler bekliyoruzYarın için bişey söylenmez ama belki ozeldeki bi tahmin yürütür çok heyecanlıyım yeni halini çok merak ediyorum en son 2 cmdi ama bayağı belirgindi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?