temmuz-ağustos 2017 anneleri beraber bekleyelim meleklerimizi :)

Sorma canım keyiflerini bekliycez sıpaların :) ben artık doktora tahmin de mi yok die bile aordum yok dedi hiç göstermedi 28 de de ben gidicem inşallah gösterirler bu hafta

çok şükür sağlıklı ya önemli olan o :)

Aaaaaaaaa ne Zaman gideceksin tekrar ?

Neden Kuran da geçsin diye diretiyorsunuz? Ben ilk hamileliğimde isim konusunda çok zaman harcadım, ne olmalı, nasıl olmalı, en iyisi nedir diye çok araştırdım. Birçok yerde peygamber efendimizin hadisiyle karşılaştım, orada diyordu ki, "çocuklarınıza koyduğunuz isimlerin anlamları güzel olsun", Kuran'da geçsin, Arapça olsun demiyordu. Bu yüzden birsüre sonra sadece anlamlara bakmaya başladım, ve anlamı güzel olan bir isim koydum. Naçizane fikrimdir, paylaşmak istedim. Allah hepimize sağlıklı, aklı başında hayırlı evlatlar nasip eder inşallah

sanırım bu hormonların etkisi ama merak etmeyin, üç aydan sonra bulantılar bitiyor. bulantılar beta hcg hormonuna vücudunuzun verdiği bir tepkidir. hcg de ilk üç aydan sonra azalıyor.

arkadaşlar ben kilo ile ilgili sanırım sorun yaşıyorum. boyum 174 başlangıç kilom 62 idi. Hamile kalmadan evvel haftanın 3 günü pilatese giden iyi derecede sağlıklı beslenen biriydim. şuan tam 3 ayı geride bıraktım. ve toplamda 5 kilo almışım bile:/ bu arada ilk üç ay pilatesi bıraktım ne olur ne olmaz diye, aşırı yorgunluk ve uyku haklinden dolayı (iş yeri şartları da eklenince resmen pert oluyordum) ne yürüyüş yapabildim ne başka birşey. Ve işin ilginç tarafı hiçbirşekilde aşırı yemedim, yiyemedim zaten ama buna rağmen 5 kilo almışım:/ sadece çok fazla miktarda meyve tükettim aklıma birtek bu geliyor. hala normalde giydiğim kıyafetlerimi giyebiliyorum. sanırım boyumdan dolayı bakan hiçkimse kilo aldığımı düşünmüyor benim tek dikkatimi çeken şey karnımın şişmesi. Bir de bulantı ve tiksintiden dolayı su içemedim hiç. Şimdi yeni yeni başladım. Pilatese tekrar başlayacağım. Su tüketimini artırmaya başladım. Umarım bundan sonra bu kadar almam :/ sizler anladığım kadarıyla vermişsiniz bile. ay inşallah benim başıma sorun açmaz bu durum:/

Canım benimde hafif oldu bu haftasonu ultrasonda bakılması gerek ve eğer progestan varsa alttan kullan istersen

Canım bende aynı durumda spor yapıyordum yürüyüş egzersiz vs. Evet kilom vardı ben kilo vermeye çalışıyordum 93 ile hamile kaldım.. Hala aynıyım arada 500 gr oynuyor henüz almadım da vermedim de. Ama sporu bırakınca ister istemez böyle bir sorunla karşı karşıya kalabiliyorsun. Ben hala diyetimdeki gibi besleniyorum. Meyvede şeker var sen ne kadar çok yersen o bile kilo aldırır. Ben ekmek yemiyorum normalde ama hamilelikte yemek durumunda kaldım midem başka türlü sakin kalmıyordu. Ama 10 gün ekmek peynir tüketebildim sadece. Daha yeni normale döndüm. 5 kilo ilk aylar için evet çok ama geç kalmış değilsin. Yeniden sağlıklı beslenme düzeniyle kilo almadan devam edebilirsin. Su içmeyi ihmal etme.. Normal içemesen de ılık limonlu falan su iç. Ben yeniden ekmeği bırakabiliyorum artık. Gastritim var maya zarar veriyor ve yemiyorum o sebepten. Doktorum zaten yememi istemiyor. Elindem geldiğince yürüyüş yap. Egzersiz için bana izin verdi ağrın olursa anında bırak dedi. Doktoruna bu konuda danış hamile pilatesi var sonuçta.. Tuzu da azalt turşu vs gibi şeyler yeme o da şişkinlik yapar. İnan kabızlık bile yapıyor kilo artışı. Ama aldım kilo diye de takma canım.. Karnın çıkacak bebiş büyüyecek.. Sen sadece bebeğe gerekli olan ceviz fındık vs gibi kuruyemişlerden ye çok değil tabii. Onun dışında normal yemeğini yiyebilirsin.. İlk hamileliğimde ben 25 kilo aldım.. Bu kez almak istemiyorum. Sonuçta bebek için vitamin vs. Alıyoruz

Hadi hayırlı olsun canım.. Maşallah minnoşa.. Ne güzel öğrenmişsin cinsiyeti artık maviş ciciler de alabilirsin rahat rahat.. Darısı başımıza

günaydın hamişler, hadi bir konu açalım, bugünki konumuz; kaç kilo ile hamile kaldık, kaçıncı haftadayız, kaç kilo aldık.
Ben başlıyorum. 51 kilo ile hamile kaldım. boyum 159 cm. şuan 15.hafta içindeyim. son 15 günde neredeyse 2 kilo aldım. 12 haftam bitene kadar hiç kilo almadım. ama sanırım artık alacağım. zaten son 1 haftadır deli gibi iştahım açık. hatta sabah uyandığımda açım diye ağlıyorum böyle giderse ayda 3 kilo alırım heralde :)

Benim de 10-15 gün hiç olmayan bulantı bir anda geri geldi. Sabah kalkınca kusmaya başladım tekrar, gün içinde de ara ara bulantı yaşıyorum ama henüz kusmadım. Şaşkınım, geçti diye sevinmiştim ne güzel

Sizin görüşünüzdür tabiki saygı duyarım, ama ben de diretiyorum illa ki bu olacak bu olacak demedim farkındaysanız Kuran da geçsin istiyorum dedim diretiyor olsa idim eşimin seçtiği ismi de katiyetle kabul etmezdim, benim tercihim bu yönde.Amin inşallah rabbim herkesin gönlüne göre versin.

Bir de mide yanmasına limon yemek doğru değilmiş. Az evvel tv de Ahmet Maranki söyledi 2 yudum süt için dedi. Tekrar yanmaya başlarsa yine 2 yudum süt için 1 bardak değil dedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…