- 27 Şubat 2016
- 6.410
- 6.030
- 198
- 36
- Konu Sahibi baldan_madam
-
- #9.281
kızlar 16+5 haftalık hamileyim bugun farklı bir duygu yasadım
karnımın içinde balık var sanki kayıyıro ve vuruyor gibi özellikle bu sabah vişne suyu içerken hissettim gün içinde de sık sık hissettim birdn vuruyor gibi oluyor sıçrıyorum içim bi hoş oluyor yılna var sanki içimde hissi oluyor :)
bugun bariz şekilde hissediyorum bu duyguları byle olan var mı bebeimi hissediyorsam eger birden pat diye inanılmaz hissetmeye başladım ben daha yavaş yavaş hissedicem diye düşüyorumdum şimdi at diye hisseymeye başlayınca korktum açıkcası normal mi bunlar sizce
yemek yerken daha fazla hissediyorum bunları
fikirlerinizi bekliyorum tecrübeli annelerden ve anne adayarından
biraz erken gbi geldi bana ne bileyim burda 16 hafta da hisseden çok gormedim daha cok 20 den snrayı bekleyin diyorlar 17 18 de ise ikinci üçüncü çocuga hamile olanlar hissedebiliyor diyorlardı hep burdabenim oğlum öyleydi balık gibiydi kayıp dururdu.. bebiş o annesi ne güzel hissetmeye başlamışsın :)
biraz erken gbi geldi bana ne bileyim burda 16 hafta da hisseden çok gormedim daha cok 20 den snrayı bekleyin diyorlar 17 18 de ise ikinci üçüncü çocuga hamile olanlar hissedebiliyor diyorlardı hep burda
Amin canım Allah birdaha gostermesinBahsetmistim bi ara canim pihtilasma var ben de sebep olarak o olabilir dendi. Allah bilir tabii ki ama tadbirimizu aldik iste hayirlisi ile kavusuruz ins
Kizlar merhaba bende 16+5 günlük hamileyim...14 haftaya kadar full bulanti kusma yasadim rabbim sinamasin faciaydi...simdide mide sorunlarim bitemedi az az sürekli yesemde hep açim hep midem kaziniyo yediklerimi hazmedemiyorum ne yapacagim uyku tutmuyor artik ve oyle aman aman herseyide canin cekmiyor meyveler modemi ekşitiyor yogurt ayran ayni ben napicam
cok sağol canım tşkleroğlumu da erken hissettim ben.. o her bünye ve bebeğe göre fark eden bir durum.. yani hissetmişsin bebiş o :) herkesin hissi de farklı
ben de 16 haftama kadar aynı şeyleri yaşadım. 16. haftadan sonra da midemde seninki gibi garip bir geçiş dönemine girdim bulantının ardından gelen sarsıntılı bir mide kazınması dönemi 18. haftamda hepsi bitti. normale döndüm. ne kazınma ne bulantı ne ekşime. inşallah senin de öyle olur. o mide kazınması döneminde tam hatıllı ekmek ve yoğurt tükettim hep hem tok tuttu hem de midemi rahatlattı öneririm.Kizlar merhaba bende 16+5 günlük hamileyim...14 haftaya kadar full bulanti kusma yasadim rabbim sinamasin faciaydi...simdide mide sorunlarim bitemedi az az sürekli yesemde hep açim hep midem kaziniyo yediklerimi hazmedemiyorum ne yapacagim uyku tutmuyor artik ve oyle aman aman herseyide canin cekmiyor meyveler modemi ekşitiyor yogurt ayran ayni ben napicam
Canim inanır misin ben de ayni seyi yazmak icin girmistim. Bu zamana kadar cok hafif hissediyordum ama bugun baya siddetli hissettim. Ayni tarif ettigin gibi oluyor. Bir sagda bir solda hissediyorum, icimde bisey karnımi ittiriyomus gibi. Insallah bebek hareketidir ben de kasilma mi acaba diye tedirgin oldum.kızlar 16+5 haftalık hamileyim bugun farklı bir duygu yasadım
karnımın içinde balık var sanki kayıyıro ve vuruyor gibi özellikle bu sabah vişne suyu içerken hissettim gün içinde de sık sık hissettim birdn vuruyor gibi oluyor sıçrıyorum içim bi hoş oluyor yılna var sanki içimde hissi oluyor :)
bugun bariz şekilde hissediyorum bu duyguları byle olan var mı bebeimi hissediyorsam eger birden pat diye inanılmaz hissetmeye başladım ben daha yavaş yavaş hissedicem diye düşüyorumdum şimdi at diye hisseymeye başlayınca korktum açıkcası normal mi bunlar sizce
yemek yerken daha fazla hissediyorum bunları
fikirlerinizi bekliyorum tecrübeli annelerden ve anne adayarından
canım suan senin hissetme haftan benim 21 de bunlar olsa kesin bebiştir derdim ama 16 da olunca sasırdım ilk hamilelik için 21 sonrası 22 kesin diyorlardı hissetmek içinCanim inanır misin ben de ayni seyi yazmak icin girmistim. Bu zamana kadar cok hafif hissediyordum ama bugun baya siddetli hissettim. Ayni tarif ettigin gibi oluyor. Bir sagda bir solda hissediyorum, icimde bisey karnımi ittiriyomus gibi. Insallah bebek hareketidir ben de kasilma mi acaba diye tedirgin oldum.
Kasilma nasil oluyor acaba tecrubeli annelerden yardim istiyorum. Allah korusun erken dogum isareti olursa onlemini alabilelim.
Canim inanır misin ben de ayni seyi yazmak icin girmistim. Bu zamana kadar cok hafif hissediyordum ama bugun baya siddetli hissettim. Ayni tarif ettigin gibi oluyor. Bir sagda bir solda hissediyorum, icimde bisey karnımi ittiriyomus gibi. Insallah bebek hareketidir ben de kasilma mi acaba diye tedirgin oldum.
Kasilma nasil oluyor acaba tecrubeli annelerden yardim istiyorum. Allah korusun erken dogum isareti olursa onlemini alabilelim.
Dinlerken bile içime garip şeyler oldu Allah yardımcımız olsun kolay doğumlar yaşayalım inşallahYaptım canım iki yıl evvel, ikinciye hamileyim, onun da normal doğmasını çok istiyorum. Sancı çekiliyor evet ama katlanılır birşey, vakti geldiğinde makat bolgende büyük tuvaletine sikismissin gibi bir baskı hissediyorsun, o andan itibaren de ikinma vakti geliyor. Popondan bir şey çıkarmak istercesine ikiniyorsun, benim sanırım ikinci ikinmada başı çıkmıştı oğlumun, omzunu çıkışını da rahat hatiiyorum, sonra bebek tamamen çıkmış oluyor , yani dogum anı 10-15 dakika en fazla. Arkasından plasentanı ikinarak çıkarıyorsun, o daha da kolay, kaygan bişey çünkü ve kemik yok malum. Ardından da bacakta iynevuruyoar ve varsa dikişlerin atılıyor. Bak mesela doğumu hiç sancılı hatirlamiyorum, dogum sonrasında herşey normale dönüyor ya hemen. Bu aşamada yapay kısım başlıyor dikiş atılması. Herşeyin dogali güzel bence, dikis bile insan doğasına ters aslında. Ben dikişin yapıldığı anı daha acılı hatırlıyorum doğumdan, hiç bitmedi gibi gelmişti dikiş atılması ...
Acikcasi bende 17de bariz şekilde başlamıştım hissetmeye. 16da dediginiz gibi ufak ufak şeyler hissediyordum bebek mi gaz mi diye düşünüyordum ama 17de anladim bebek olduğunu:) ve ilk hamileligim :)biraz erken gbi geldi bana ne bileyim burda 16 hafta da hisseden çok gormedim daha cok 20 den snrayı bekleyin diyorlar 17 18 de ise ikinci üçüncü çocuga hamile olanlar hissedebiliyor diyorlardı hep burda
Bu dönemde daha duygusal oluyoruz canim bence esine bunu anlatmalisin. Sana karsi daha anlayisli olmasini isteyebilirsin. Sen de kafana takmamaya çalış, bu donemler gecici diye telkin et kendine.
desteğiniz için çok teşekkür ederim kızlar çok şükür aramız düzeldi kendisi hatasının farkına vardı bende affettim:)Kuzuuum üzme kendini normal yasantimizda da boyle seyler olabilir. Esimizle,annemizle, en yakin arkadasimizla.. Erkeklerin empati yeteneği pek fazla yok maalesef o yuzden bu durumda bile sorun yasayabilirsiniz.. Ben esime cok asigim cok kiymetlidir benim icin ama ilk uc ay esimi gormek kokusunu duymak bile istemedim hatta uzuldum vicdan azabi cektimama belli zamanlarda boyle seyler oluyo. Bizim yasadigimiz gibi eslerimizde farkli hislere kapiliyo olabilirler ne bileyim kilo aliyoruz yada hamilelikte yaklasmaya korkuyorlar vs.. Sevmediklerinden değil farkli psikolojiye giriliyo hayatiniza yeni bi nefes katilacak ins farkli hisler yaşıyorsunuz. Sen kendini sakin uzme bebegini dusun mutlaka herseyi hissediyo cunku. Dua et bol bol tartismaya girme kendin ve bebegin icin canim
Nasıl oluyo sancı. Bugun bende de bi gariplik var ama bugün bir durumda dolayi çok üzüldüm ben acaba o etkilemiş olabilir mi diye düşündüm. Ara ara durtuyo sanki bişeyler ben böyle hissediyorum ama bilemedimKizlar yaaa sancim var benim normal midir acaba? Belimden vuruyo sanci. Bazen de kasıklarımdan vuruyo. Ağrım olmustu daha önce de sanci normal mi bilemedim
regl zamanındır ondan olabilir canım .Kizlar yaaa sancim var benim normal midir acaba? Belimden vuruyo sanci. Bazen de kasıklarımdan vuruyo. Ağrım olmustu daha önce de sanci normal mi bilemedim
Ya kızlar sizde de ara ara bebeğim sağlıklı olmazsa endişesi oluyor mu?Aklıma milyonlarca ihtimal geliyor.Özellikle şu son zamanlarda gündemde olan sma hastası çocukların çaresizliğine kahroluyorum.Elimden dua etmekten başka bir şey gelmiyor.Siz nasıl uzak duruyorsunuz bu tür olumsuz düşüncelerden,evhamlardan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?