- 20 Kasım 2016
- 1.051
- 897
- 123
- Konu Sahibi baldan_madam
-
- #9.721
Canim icinde 56 tane var gunde baslarda 8-10 bez kullanan anneler var islak mendili sen hesap etyaa tecrübeli anneler daha iyi bilir ama ben uygun gordukce aldim nede olsa kullanilir birgun elimde kalacagini pek düşünmüyorum ahh ahh hep bu cevre beni boyle yapti
Canım ben de göbek deliğinin baya altında sağ kadıkta hissediyorum. Ve doktor bana iki farklı nedenden dolayı erken doğum riskin var dedi. Ben de çok kolay ve çok ağlayan biriyim. Ama bu konuda ağlamamaya düşünmemeye çalışıyorum ben bile. Olmayan birşeyi düşünüp hergün ağlarsan çağırırsın. Yapma öyle. Bir riskin olsaydı doktorun zaten söylerdi. Bebeğini boş yere üzüp kendini de şartlama. Ben hergün oğlumla konuşuyorum. Vaktinde gel oğlum diyorum biz seni bekleriz sağlıkla gel diyorum seviyorum. Sen de ağlama bence.Kizlar aklima takildi.
Oncelikle sizin bebekleriniz karninizin neresinde hissediyorsunuz.
Ben hep aşagida tam rahimde hissediyorum hep orda ben gebeligimin basindan beri hep agliyorum hergün nerdeyse kendimede engel olamiyorum hormonlardan bu bende erken dogum yaparmi diyede dusunmuyor deyilim hani sizde durumlar ne cok kiziyorum kendime ama elimde deyil.
Canım ilk aç gidiyorsun kan veriyorsun. Sonra şeker içiriyorlar bir saat bekleyip tekrar kan veriyorsun. O kadar. Sonuçlarına göre tekrar isteyebiliyor doktorun. Sonuç iyiyse bir defa yetiyor. Yoksa daha yüksek şekerle tekrarlıyor.Canim şeker yüklemesi aç karna mi oluyor ?
Ben bu testi yaptiricam kızlar. Yani ne kadar yanlış algılar olsa da kulaktam dolma bilgiler yerine çocuğun durumunu düşünsek bence yaptırmaya karar verirz hepberaber. Tabi önyargıda doktorlarin da çok rolü var. Çok şükür benim doktorum uzunca anlattı bu testi. Hamilelik %100 iyi geçiyor olsa bile çocuk üzerindeki şekeri görmenin başka imkani yok bu test dışında. Yani Allah korusun çocuklarimiz doğar doğmaz şeker hastası olsun istemeyiz. Ki doktorum da ölü doğumlarin bile gözüktügunden bahsetti. Ayrıca yüklenilecek şeker miktarini hastaneden çıkar çıkmaz bir yere oturup yediğimiz tatlılardan da rahatça alabiliyorz:) bu yüzden ben bu testi yaptırmakta kararliyim. Allah çocuklarımıza sağlık versin inşallah
Canım benim riskli durumdan dolayı erken yaptırdı o yüzden tam haftasını bilmiyorum ama bu önümüzdeki iki üç hafta içinde yapılıyormuş genelde.baldan_madam
evet kızlar bende yaptırma taraftarıyım yaptırıcam bu aralar.son gıttıgımde doktorum da sordu yaptırcakmısınız dıye. benm aılem de herkes seker hastası ztn rısklı gruptayım.bı arkadasımda aclık tokluk sekerı cok ıyıyken seker yuklemesıyle hamılelık sekerı oldugunu ogrendı dıyete basladı.o aldıgımız sekerı zaten gunluk hayatta kat kat alıyoruz bende kotu bısey olacagını dusunmuyorum onemlı olan varsa sekerın onlemını almak. bu daha zararlı cunku.da ne zaman yaptırılıyor bı fıkrı olan var mı bn doktoruma yaptırıcam dedım ama ılerleyen haftalarda yapılıyor heralde
Ay onu da içersem bum diye patlarım bence
Canim bu hamilelik şekerine bakmak için yapılan mi. Benim de 2 hafta sonra yapılacak hastanede. Hem tahliller yapılacak hem de şekere bakicaz dedi. Siz nasıl gittiniz aç karnina mi tok mu :/
Böyle bir şeyin zararlı olduğunu söyleyen tek kişi Canan KaratayAyrıca riski sakıncası olan bir testi yapmak için doktorlar nasıl bu kadar rahat davranabilsin. Bir de böyle düşünmek gerek :)
Cogu yerde artik o gazoz gibilerden olmus canim ya.o dedigini biliyom kiyamam cok zorlanmissindir bide ac karnina icirilirmi insana o yaaa.O zaman güzel olabilir canım şanslısın :) benimki fakir işi su şeker baklava şerbeti resmen
Kızlar günaydın. Çarpıntım var diye sağlık ocağına gittim tansiyon ölçtürmeye. 13-7 çıktı. Normal tansiyonum 9-6 8-5 civarındadır hep. Biraz oturdum sonra da 7-4 çıktı. Bu kadar hareketli olması bebişime sıkıntı yapar mı sizce? Yatırdılar şimdi beni bekliyorum.
Canim bende ilk hafta cok bez kullandim. Surekli kaka yapip durmustu ama bir o kadarda hizli kilo aldi bebeklerim o yuzden 2 numaraya hemen gecis yapmistik.canım o ilk gün hastanede 8-10 bez değişenlerden biri de benimsıpa 2 saat içinde 3 kere kaka yapmıştı 3 kere de kıyafet değişti tabii ıslak mendil ayy ne bilim bir an gözüm korktu o kadar diyince normalde evde kullanıyorum zaten ıslak mendil oğluştan dolayı da stok olunca şaşırdım
canım bende çok çektim hala tıkalı burnum öksürüğüm azaldı dinlenmen gerek bol bol . vitamin al limon sık suyun içine iç ve sağlıklı beslen daha önce yazmıştım diğer tavsiyelerimi sana mı yazmıştım tam hatırlayamadımLanet grip gitmedi başımdan
Yok canım ya iki farkli hemşire ölçüyor. Hep aynı. Yatırdılar ayran verdiler ayağımın altında yastık bir saattir yatıyorum ama en yüksek 8-4 e çıktı. Baş dönmem de var düşük olduğunu hissedebiliyorumGünaydın canım. hamilelikte oluyor böyle dengesizlik maalesef.. dinlenince normale dönüyor ama birden o kadar düşmesi tuhaf olmuş sende.. yanlış mı ölçüldü acaba diye düşündüm ikinci ölçümü?
Yok canım ya iki farkli hemşire ölçüyor. Hep aynı. Yatırdılar ayran verdiler ayağımın altında yastık bir saattir yatıyorum ama en yüksek 8-4 e çıktı. Baş dönmem de var düşük olduğunu hissedebiliyorum
Canim bende ilk hafta cok bez kullandim. Surekli kaka yapip durmustu ama bir o kadarda hizli kilo aldi bebeklerim o yuzden 2 numaraya hemen gecis yapmistik.
Teşekkür ederim canım. İlaç da kullanamıyoruz mecbur dinlenerek atlatıcaz artık sağolanladım canım.. geçmiş olsun çok.. dinlen güzelce sen..
Doktorum iki hafta sonrasi için randevu verdi bana yani 24. Haftam oluyor sanırım o civarlarda oluyor sanırımbaldan_madam
evet kızlar bende yaptırma taraftarıyım yaptırıcam bu aralar.son gıttıgımde doktorum da sordu yaptırcakmısınız dıye. benm aılem de herkes seker hastası ztn rısklı gruptayım.bı arkadasımda aclık tokluk sekerı cok ıyıyken seker yuklemesıyle hamılelık sekerı oldugunu ogrendı dıyete basladı.o aldıgımız sekerı zaten gunluk hayatta kat kat alıyoruz bende kotu bısey olacagını dusunmuyorum onemlı olan varsa sekerın onlemını almak. bu daha zararlı cunku.da ne zaman yaptırılıyor bı fıkrı olan var mı bn doktoruma yaptırıcam dedım ama ılerleyen haftalarda yapılıyor heralde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?