temmuz-ağustos 2017 anneleri beraber bekleyelim meleklerimizi :)

Merhaba kızlar şekerden muzdarip biri olarak yazayım dedim ilk hamilelikte olduğu için 9haftadan beri diyetteyim 1 ay sonraki kontrolde şeker yüklemesi değil açlık tokluk ve 3 aylık şekere bakılacak benim gibi olanlar varmi

Günaydın canım,hiç canını sıkma çünkü benim ilk gebeliğimde sol uterin arterde aynı durum vardı.Banada doktor söyleyince çok canım sıkılmıştı ama irdelemiştim ve her gebede bu haftalarda olabilecek bir durum olduğunu,ilerleyen haftalarda bu durumun geçtiğini söylemişti.Her kontrolde takip edilir Zaten.Nadirende olsa bazı gebelerde düzelmediğini ama düzelmezse ona göre bir yol izlediklerini söylemişti.Yani ben hep pozitif düşündüm sende öyle yap.İçin rahat etmiyorsa başka tecrübeli bir doktora danış istersen.Tansiyon takibini yaptırırsın zaten.İçini ferah tut.Sağlıkla kucağına alırsın Allah'ın izniyle.

Çok teşekkür ederim detaylı için gittiğim doktor prof. ama çok fazla bilgi vermedi açıkçası. sadece tansiyon 14-9 değerinin üzerine çıkarsa doktoruna bilgi ver tedaviye başlansın dedi.bide haftalık tansiyon takibi işte.pozitif olmaya çalışıyorum ama içimi kemiren bişey var engel olamıyorum.sağlıklı çocuk dünyaya getirmek gerçekten büyük mucize ve lütuf bence.Bu arada senin ilk gebelikte sonraki haftalarda sorun düzeldi mi?

Doktorlar daha büyük vakalar gördüğü için önemsemiyorlar bence.Erken doğum onlar için sıradan bişey o nedenle önemsemedi bence.İyi dileklerin için sağol.Herkese sağlıklı hamilelik diliyorum bende

Yani haklısın doktor sana bilmediğin birşey söylüyor ve sende bebeğin için endişeleniyorsun bende endişelenmiştim üzülmüştüm.Doktorun çok açmamış ama ben çok araştırmıştım o zaman azıcık izah edeyim.Uter arter sağ ve sol olmak üzere bebeği besleyen iki damar.Eğer iki damardada çentik yada kalınlaşma olursa bebeğin zayıf oluyor ve erken Doğum riski olabiliyor.Ama sadece bir tanesinde böyle bir durum varsa çok büyük sorun değil Ancak bu çentik ya da kalınlaşmanın 24.-26. Haftalarda kaybolması bekleniyor.Kaybolmazsada dert etme biraz daha az kilo alacaktır.Hayati tehlike yaratacak bir durum yok.Benimki kayboldu.Kızım 3 kilonun üstünde,normal Doğumla,çok şükür sağlıklı bir şekilde doğdu.Bildiğim kadarıyla açıklamaya çalıştım fakat işin uzmanına danışırsan kafan daha rahat olur belki.

Canım benim de iki farklı nedenden dolayı erken doğum riskim var. Kafaya takmamak mümkün değil. Ama çok stres olduğum zamanlarda karnımı seviyorum oğlumla konuşuyorum. Erkenden gelme annecim biz seni bekliycez diyorum. İnan iyi geliyor. Kendini şartlama erken doğum olacak diye. Bu bir risk. Olacak diye birşey yok. Burdaki herkesin çok çok sağlıklı bir gebelik geçiriyor bile olsa böyle bir riski var. Evet bizde biraz daha fazla ama stres yapıp illa öyle olacakmış gibi davranırsak bu riski artırmaktan başka birşey yapmayız. İyi düşünelim iyi olsun

Canim pozitif olmaya calis. Ikinci hamileligimde sorun ustune sorun yasadim. 20.haftaya kadar asiri kanamam oldu. Doktor bile bunu kaybedicez muhtemelen dedi. Sonra tam toparladim. Bebek beslenmiyor mu dediler. Sonra kizim dogum kanalina erken girdi vs. Ama sonunda 38 e kadar dayandi. Cok sukur doktorun beklediginden de iyi geldi dunyaya. Bana herkes ayy sunu yapma ay bunu yapma deyip evham yaptirmaya calistilar. Bende rahat olmaya calistim belkide bunsayede kizim dayandi.

Stres iyi degil cidden

Ben de aynı düşünüyorum canım seninle. Hatta çevremde yakınlarımla çok paylaşmıyorum riskleri. Daha çok evham yaptırıyorlar dediğin gibi. Burda paylaşıyorum. Sizlerden deneyimlerinizden güç alıyorum. Onlarla paylaşınca dediğin gibi onu yap bunu yapma. Daha çok stres. İnşallah sağlıkla kavuşuruz hepimiz bebişlerimize:) allah iyi yazı yazsın.

Sağlıklı görünen bir gebelik sağlıksız sonuçlanabilir.Bu hayatta hiçbir şeyin garantisi Yok.Olumsuz düşünmeyip her halimize şükretmek lazım.İnsanlar zaten dahada telaşlandırıyor gerçektende çok paylaşmamak lazım.Stres yapmamaya çalışın gerisi kendiliğinden gelir Zaten.Sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah.

Kızlar bir sorum var. Karnım ,kasıklarım ve bacaklarım çok şiddetli sızlıyor ve bu durum beni endişelendiriyor. Dün çok yorulmuştum çalışıyorum mesaiye kaldım evede geç gidince geç yattım.Sabah uyandığımdan beri ağrılar sızılardan mahvoldum bir öneriniz var mı?

Tam da aklımdan geçenleri yazmışsın
30 lu haftalara az kaldı. Düşününce beni heyecan sarıyor sanki ilk Gebelik gibi
Hayırlısıyla kucağımıza alırız bebişleri inşallah yaa

Bahar geldi kızlar. Ben kendimi hemen dışarı attım yürüyüş yapıyorum parrkta. Kendimi çilekli limonatayla ödüllendirdim. En sevdiğim ay nisan. Doğduğum ay belki de ondan. Şu içimdeki bebek kıpırtılarıyla baharın verdiği kıpırtılar birbirine girdi. Hiç mutlu olmadığım kadar mutluyum evladımı hissediyorum nasıl mutlu olmam. 3 yıl bekledim sacaş verdim onun için tam vazgeçmişken müjde gibi kendiliğinden geldi. Onun için tüm yazı evde geçirmeye razıyım. Gerçi ekim ayına tatil satın aldık Ama erken rezervasyon iptal hakkımız var. Eğer kızımız izin verirse sağlıklı mesut olursak gideceğiz. Ay çok dağıldı konu. Hoşgeldin bahar.

Kızlar birkaç gündür problemler yaşıyorum ve hamileliginde duygusalligi ile heralde biraz fazla ağladım. Bugün sanki göbeğim küçüldü gibi hissediyorum. Sizce böyle bişey olabilir mi anlamadim sizinle paylasyim istedim.

Kızlar birkaç gündür problemler yaşıyorum ve hamileliginde duygusalligi ile heralde biraz fazla ağladım. Bugün sanki göbeğim küçüldü gibi hissediyorum. Sizce böyle bişey olabilir mi anlamadim sizinle paylasyim istedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…