- Konu Sahibi baldan_madam
-
- #10.201
Ilk 3 ay 3 kilo verdim sonraki iki ay da 4 kilo aldım. Ama son bir haftada da 1 kilo almışım. Yani toplamda 5 kilo almış oluyorumArkadaşlar kaç kilo aldınız bu zamana kadar acaba :) Ben 5 kilo aldım
Sincan lokman hekim doğum paketi almadım her gittiğimde sorayim diyip unutuyorumSincan mi etlik mi peki lokman hekim hastaneniz ? Bi de dogum paketi mi aldiniz
Bana 4 aydan sonra kol veya bacağa geç demişti. Koluma kendim vuramıyorum malesef eşimi alıştırdım zor da olsa o vuruyo artık. Bacak da böle ağrıyosa yandık valla. Sen doktoruna sor istersen göbekten vurmamın bir sakıncası var mı diye. Bana öle dediği için bir daha hiç sormadan geçtim kolaCanim ben hala göbekten vuruluyorum. Sana doktor mu kola geç dedi? Koluna kendin nasil vuruyorsun?
Ben son aylar bacagima vurmayi düşünüyorum
Canim benim de doktorum her seferinde detayli bi sekilde organlari inceliyor ama yine de detayliya yonlendirdi ki orda baya baya ayrintili bakti doktor. Kalbinin butun damarlarina bakti mesela, sadece kalbini 10 dk incelemistir toplamda yarim saat falan surdu. Bence onemli bisey detayli ultrason sonradan pisman olmak yerine gitmen iyi olur. Cunku detayli ultrasonu perinatologlar yapiyor ve bu konuda uzman oluyorlar. Benim fikrim tabi :)Kızlar hastaneden geliyorum. Cok sukur bebegimi gördük moral depoladim resmen ya21 haftalik olmusuz..
dr bayagi uzun baktı herseyini kontrol etti bi skinti yok dedi. Ve ayrıntılı ultrasona da yönlendirdi. Ben baktim bi skinti yok ama baska bi goz daha görsün gibisinden bisiler söyledi.. Cok ikilemde kaldım. Bu kadar cok ultrasona girmeye gerek var mi bilmiyorum. Ultrason ve dr gayet iyiydi herseye baktı bir de ayrintiliya gitmeyeyim diyorum yaa.. Siz ne diyorsunuz ?
Benim birazcik buyudu ve sarkiyolar sanki. Normal kullandigim sutyenler biraz sıkıyor o yuzden sporcu sutyeni kullaniyorum rahat rahat ama ondan midir nedir iyice gevsedilerKızlar ya göğüsleriniz ne durumda. Benim önceden de 75di şimdi de öyle aman aman bi büyüme olmadı. Evet fark var değişim belli ama ne biliyim çevremde çocuğunu emziren kadınlarınki gibi kocaman değilacaba süt ile ilgili bi sıkıntı çıkarıyor mudur bu durum. Ya da var mı aranızda böyle benim gibi olan
Bende şaşırdım öyle şey mi olur diyeYok lokman hekimde degil zekai tahirde refakatci almiyolarmis yanlis anlasilma olmus :)
Zekai tahirde kürtaj olduğumda elime bir poşet verdiler. Kiyafetlerimi içine koydum onu yanima verdiler. Geriye kalan tlf cuzdan gibi herşeyi eşinize veriyorsunuz ve işlem yada doğum sonuclanana kadar yakinlarinizi göremiyorsunuz.Bende şaşırdım öyle şey mi olur diye
Bana 4 aydan sonra kol veya bacağa geç demişti. Koluma kendim vuramıyorum malesef eşimi alıştırdım zor da olsa o vuruyo artık. Bacak da böle ağrıyosa yandık valla. Sen doktoruna sor istersen göbekten vurmamın bir sakıncası var mı diye. Bana öle dediği için bir daha hiç sormadan geçtim kola
Canim benim de doktorum her seferinde detayli bi sekilde organlari inceliyor ama yine de detayliya yonlendirdi ki orda baya baya ayrintili bakti doktor. Kalbinin butun damarlarina bakti mesela, sadece kalbini 10 dk incelemistir toplamda yarim saat falan surdu. Bence onemli bisey detayli ultrason sonradan pisman olmak yerine gitmen iyi olur. Cunku detayli ultrasonu perinatologlar yapiyor ve bu konuda uzman oluyorlar. Benim fikrim tabi :)
Sincan lokman hekimi önermem ben..Sincan lokman hekim doğum paketi almadım her gittiğimde sorayim diyip unutuyorum
Neden acaba?Sincan lokman hekimi önermem ben..
Adı özel fakat devlet hastanesi modunda çalışan biryer.. bakım konusunda da iyi değiller . Doğumu çok pahalı degil..bide mahalle esnafı gibi kime ne tuttururlarsa o fiyatı söylüyorlar.. Nafiz körez sincan devlet hastanesinde dr.Fatma durana git derim..Neden acaba?
İşim gereği izin almam sıkıntı hastane işlerimi mesai sonrası hallediyorum ki idarecilerim ile yüz göz olmayayım.Adı özel fakat devlet hastanesi modunda çalışan biryer.. bakım konusunda da iyi değiller . Doğumu çok pahalı degil..bide mahalle esnafı gibi kime ne tuttururlarsa o fiyatı söylüyorlar.. Nafiz körez sincan devlet hastanesinde dr.Fatma durana git derim..
İşim gereği izin almam sıkıntı hastane işlerimi mesai sonrası hallediyorum ki idarecilerim ile yüz göz olmayayım.
Kalabalık konusunda evet devlet hastanesi gibi ancak bu fiyata işimi görebildiğim tek yer diyebilirim.
A sınıfı bir hastane değil farkındayım ancak devlet hastanelerinde tanidigin yoksa işlerini halletmek çok zor.
Geçen haziran da bir pazar günü Ankara'da 5 hastane dolaşıp kızımı kabul edecek çocuk cerrahisi olan hastane bulamadik. en son gata ya torpille yatisini yaptirdik.
Diyorum ya umarim sıkıntısız bir süreç yaşarız. Eğer erken doğum gibi riskli bir durumum olursa o zaman zekai tahir i düşünebilirim.
Önerilerin için teşekkür ederim.
Allah hayırlı doğum nasip etsin inşallah.. mesai saatlerinde izin sıkıntın varsa devlet hastanesi olmaz tabiki.. Sincan koru da Hüseyin bey iyi diyorlar deneyebilirsin.. ben Prof.dr.Mehmet Erdemin muayenehanesine gidiyorum onu da öneririm.. lokman hekimi danıştıgını görünce cevap verme ihtiyacı hissettim.memnun olan görmedim lokmandan çünkü.[/QUOTE
Hüseyin beyle 2 kez görüştüm ama pek elektirigimiz uymadi ama belli olmaz doğuma kadar fikrim değişebilir o nedenle hiçbir yerden doğum paketi almadım.
Kızımı lokman hekimde aylin totan ile dogurmustum umarim bunda da bir sıkıntı olmaz
Aynen bende öyle. Hatta sağ göğsümun çevresinde çatlak gibi mor mor çizgiler çıkmaya başladı ama neden çıkıyor anlamadım bana büyümuyorlar gibi geliyorBenim birazcik buyudu ve sarkiyolar sanki. Normal kullandigim sutyenler biraz sıkıyor o yuzden sporcu sutyeni kullaniyorum rahat rahat ama ondan midir nedir iyice gevsedilerinsallah olur sutumuz ya mavi damarlari gordukce seviniyorum :)
cevabın için teşekkürler cnm, yaklaşık on kilo aldım su an 76kiloyum.. Doktora danıştm adlında beni cok aydınlattı diyemem sadece idrarda protein var mı diye baktı... Tuza fln da dikkat etmedim acıkcası cok fazla ama dediklerin aklımda bıluncak teşekkürlerCanım kaç kilo aldın ortalama..
Ödem sıkıntısı ilk gebeliğimde oldu gerçekten zor dikkat etmelisin tuzdan uzak durmalısın. Peynir zeytin vs ne yersen dikkat et tuz açısından. Hamur işleri de öyle uzak durmalısın.erkenden başlamış ödem sende son aylarda çok rahatsız oluyor insan inanki ..dikkat et canım
Ve mutlaka Dr a danış. Ben şu an ne kadar dikkat etsem de kollarım uyuşuyor bile uyurken ama ödem ı durdurdum çok şükür..
Nasıl müdahale edilecek olur mu hiç? Eğer bir sıkıntı varsa o ultrasonla kalınmiyor anne karnındaki çocukların tedavi edildiğini hiç duymadiniz mi cok şaşırdım açıkçası. Eğer ultrasona sık girmek çocuğa zarar verir diye düşünüyorsan ve vaktin varsa 1 ay sonra falan git. Ben öyle yaptım mesela doktorum çok erken zamanda bilgi vermişti bu konuda bende yaklaşık 1 buçuk ay sonrasında gittim ayrıntılıya.Cok haklisin canim ama herhangi bi sorun varsa ne gibi bi mudehale edilecek bilemiyorum. Sonucta kafa karistirmakta istemiyorum. O kadar uzun sukluda ultrasona girmek istemiyorum ama bakicam biraz daha dusuneyim hayirlisi olsun :)
Benim dirseklerimin içinde sinir sıkışması oldu cnm hamilelik zormuş ya aynen 57 ile başladım şimdi 64 oldum nerdeyse ben de çabuk sisiyorum[/QUOT
Aynen zormuş wallahi.... Bugun biraz mutfak işi yaptım elimde hem ağrı hem uyuşukluk var.. Şu plastik buz kalıpları var onu biraz tuttum iyi geldi.. Bemim dikkat etmem gerekiyor yediğime içtiğime her zaman böyleydi benim için zaten şimdi hamileyim diye resmen saldım :/ ama dikkat etnemiz gerekiyor daha dört ay var..bir arkadaş da yazmış hamur işi tuz olumsuz etkiliyor diye çok doğru.. Direk şişiyorum yiyince..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?