- Konu Sahibi baldan_madam
-
- #10.261
Çok sağol canımGecmis olsun canim oncelikle. Benim 11 12 haftalikken olmustu ama sadece usg de gorunuyordu disari kanamam yoktu. Igne ve progestan kullandim. Istirahat et bol bol yemek ve wc disinda kalkma bence. Ben 15 gun hep yattim sonra gecti. Bi de bol su ic demisti doktor. Insallah senin de sıkıntı olmaz. Kanama nedenin ne peki plasenta asagida mi? Benim ondandi mesela o yuzden hala hareketlerime dikkat ediyorum gunde en fazla yarim saat yuruyebilirsin dedi doktor. Ayakta da kalmamak gerekiyor. Sen de dikkat edersen duzelir bence sikma canini.
Canım bende de oluyor daha önce hiç kanamam olmadı kanamam oldu hastaneye gittim acile hiç bişi yok ikaçta vermedi sonra akıntılarım da koyukahverengi yarın yine gidicem ve şuan da sancım var inşallah bu sancılarda rahim genişlemesindendirÇok sağol canım
Benim usgde hiç kanama gözükmüyor ama çamaşırımda görüyorum. İdrar yolundan şüphelendi ama o dA temiz çıktı. Ben de şu an yatıyorum devamlı. İnşallah geçer kurtuluruz yavrumla bu stresten.
Yok canım ben ailekonakta doğum yapacağım için Numan Bey'e gidiyorum rutin de çağırdıkca, kendi çalıştığım yerde sağolsun çok sevdiğim bir doktor var o arada çağırır bebeğe bakalım der ayrıntılıma da o baktı sağolsun, Ailekonak adapazarından gelen bir doktora yönlendiriyor bildiğim kadarıyla fetal usg içinCanım numan bey mi baktı sana
Evet ben akademide baktırdım zaten canım senin numana gittiğini bildiğimden şaşırdım numan bey nasıl baktı diye.Yok canım ben ailekonakta doğum yapacağım için Numan Bey'e gidiyorum rutin de çağırdıkca, kendi çalıştığım yerde sağolsun çok sevdiğim bir doktor var o arada çağırır bebeğe bakalım der ayrıntılıma da o baktı sağolsun, Ailekonak adapazarından gelen bir doktora yönlendiriyor bildiğim kadarıyla fetal usg için
Siyah uzum yiyebilirsin birde sabahlari bir yemek kasigi pekmez ye canim ama asiriya kacmaHayırlı akşamlar kızlar ben 2 ay önce rutin tahlil baktırmıştım kanım 13,5 du bugün eşim kan vericekti kızılayda kan ölçümü yapıyolardı bende baktırdm 11 çıktı :/ ne yesem yükselir
Benim de kan ilaci ictigim halde dusuyor gittikce. Kan ilacindan sonra c vitamini alinca iyi geliyormus. Ozellikle portakal yiyebilirsin. Onun disinda pekmez dediler ama ben sevmedigimden yiyemiyorum maalesef.Hayırlı akşamlar kızlar ben 2 ay önce rutin tahlil baktırmıştım kanım 13,5 du bugün eşim kan vericekti kızılayda kan ölçümü yapıyolardı bende baktırdm 11 çıktı :/ ne yesem yükselir
Bende kan ilacı alıyorum ama bian çelişkiye düştüm acaba yanlış mı kullanıyorum diye. Pekmez bende sevmiyorum malesef ama ponçik için yicez mecburBenim de kan ilaci ictigim halde dusuyor gittikce. Kan ilacindan sonra c vitamini alinca iyi geliyormus. Ozellikle portakal yiyebilirsin. Onun disinda pekmez dediler ama ben sevmedigimden yiyemiyorum maalesef.
Üzüm şuan yok bilfiğim kadarıyla ama sanırım üzümden başka çare de yokSiyah uzum yiyebilirsin birde sabahlari bir yemek kasigi pekmez ye canim ama asiriya kacma
Küçük şişelerde üzüm suyu satılıyor yüzde 100 doğal kipada onlardan al . Siyah üzüm suyuÜzüm şuan yok bilfiğim kadarıyla ama sanırım üzümden başka çare de yok
Dediginiz şey kendi doktorunuz elinde ayrıntılı için gerekli olan cihazı varsa zaten normal olanı. Yani kendisi bakabilen doktorun da gidip özellikle şuraya baktirin demesi zaten saçma olur. Ama burada bahsedilen ve ayrıntı için başka doktora gidenler kendi doktorunun bu konuda uzman olmadığı kişiler. Yani bizde burada kendi doktorumuz bakabildigi halde ayrı olarak 50 doktor daha gezmiyoruz sonuç olarak. Zaten kendi doktoruna baktirabilenin tekrar başka doktora baktirmasi sakinan göze çöp batar cinsinden. Allah sağ salim kucagjmiza almayi nasip etsin evlatlarimizi.Bu ayrıntılı usg meselesi de biraz tercihe kalmış birşey, çokta abartmaya doktor doktor dolaşmaya gerek yok diye düşünüyorum, birtane doktora gidersiniz baktırırsınız ne var ne yok, yok radyolojiye gidip ordan perinatologa gidip ordan bilmem başka yere gitmek çok gereksiz, benim kendi takipli doktorum ben bakarım istersen ayrıntılına da başka doktora gitmek istersen gidebilirsin de dedi,ben de hocam siz bakıyosanız hiç başkasına gerek yok dedim,5 dakika normal usg sürüyosa 45 dk baktı tam tek tek herşeyi anlattı ölçtü benim gördüklerim bunlar istersen başkasına da muayene olabilirsin tabi dedi lüzum görmedim, sakınan göze çöp batarmış çok pinpiriklenmemek te lazım,(şu da var cihaz kalitesi çok önemli usg meselesinde,kalitesi yetmiyorsa mecbur gönderir o yüzden nereye yaptıracaksanız önce sorgulayın,sonra elli yere para vermeyin),biyerden sonrası nasip,rabbim hepimizin evladını sağ salim sağlıcakla kucağımıza versin inşallah,
Bende öyle. Mesela sularimiz çok kirecli diyr her banyodan sonra bile bol bol kremleniyorum ama gene de çok faydası olmadı göğüstebendede oluştu çatlaklar yağ da kullanıyorum oysakı
Çocuk yer ediyordur belki kendine. Korkmayın ve strese girmeyin kötü düşünerek :) Allah sıkı sıkı tutunmasını nasip etsin inşallah :)Hamişş anneler merhaba inşallah hepimiz sağlıkla evlatlarımızı kucağımıza alırızz.. sizlere birşey sormak istiyorum ben 6+5 haftalık hamileyim çok şükür.. ancak 5 gündür karnımın altında bir ağrı var doktorun göbekten ultrasonla keseye baktıgı yerin orda alt karın bölgemde yani.. yürüdükçe sağ bacağımı oynattıkca sanki alt karnımda bir ip varmış gerilip kopuyomus gibi oluyo ama yatınca hiçbir agrım yok sizce bu neden olabilir? Tüp bebek tedavisiyle hamile kaldım iki kere de kanamam oldu çok şükür şuan lekelenmem falan yok ama çok korkuyorum
geçmiş olsun cnm iyileştin mi bi sıkıntı yoktur inşallahkızlar bugün çok kötüyüm sabah işe geldim kendimi kötü hissettim masama zor oturdum . içimde ne varsa çıkardım tüm direncim gitti evim yakın gittim üç dört saat uyudum öyle tekrar işe geldim . normalde üç aydan sonra herşey düzene giriyor derlerdi ben üç buçuk ay birşey anlamadım normaldım hamileliğe özel hiçbirşey hissetmedim uyku halı hariç bir de kasık ağrısı falan bulantı falan yoktu . ama yaklaşık bir aydır haftada bir böyle yokluyor beni ve tüm direncim gidiyor. benim sıkıntılar sonradan mı başladı diyorum.
Ben hala göbekten vurulabileceğini bilmiyodum. Olmadı doktora gidince ona da sorup göbekten de vurayım bazen. Şimdiye kadar bir kez göbekten bir kez de koldan vururken kanadı anlamadım nedenini. Riskli bir durum mu acabaGobek yada kalçadan vuruyorum canım .şırıngayi çektiğinde kan gelmediği müddetçe istediğin yerden vurabilirsin sadece ona dikkat et canım.
Amiin ya. Ben de hep o şekilde dua ediyorum. Allahım sen bize yavrularımızı bağışla da bu günleri hatırlamayalım bile. Allah kimsenin emeğini boşa çıkarmasın. Sen sor istersen doktoruna da ben de gidince sorucam göbekten vurmanın bir sakıncası yoksa ordan devam edeyim diye. hala göbeğinden vuran başka arkadaşlar da varmış çünkü.Bugun gittim ama sormadım yaa tüh. Neyse baska zaman sorarim artik. Olmazsa arada bi bacagimdan vurayim. Bacak ve kolda damar daha cok oldugu icin agri daha cok oluyormus maalesef. Allah yardimcimiz olsun canim inşallah saglikla alirizda kucagimiza bu günlerde tuzu biberi olur:)
Hayırlı akşamlar kızlar ben 2 ay önce rutin tahlil baktırmıştım kanım 13,5 du bugün eşim kan vericekti kızılayda kan ölçümü yapıyolardı bende baktırdm 11 çıktı :/ ne yesem yükselir
Aminnn İnşallahh İnşallahhhÇocuk yer ediyordur belki kendine. Korkmayın ve strese girmeyin kötü düşünerek :) Allah sıkı sıkı tutunmasını nasip etsin inşallah :)
. Ne güzel şeyler yazmışsınız öyle :) teşekkür ederim ekran resmi aldım uygulucm inşallah :))canım kanı en güzel yükselten kırmızı et.. benim demirim düşük olduğundan haftada 3 kere yemeye çalışıyorum. yanında salata ile. bu tarz gıdaları tüketirken maalesef bizim kültürümüzün yoğurt vey ayran mantığı var.. olduğu gibi öldürüyor alacağımız demiri ne yazık ki. etli ürünler tüketirken yanında salata yemek en mantıklısı :) kola bile öldürüyor kafeinden dolayı düşün artık.. et yiyemem dersen okuduğuk kadarıyla pekmezi de sevmiyormuşsun kuru dut diyebilirsin. tahinle pekmez yiyebilirsen o da olur. 1 haşlanmış yumurtayı ara öğün yapıp üzerine de portakal suyu içebilirsin. pekmezi kek olarakta yapabilirsin bu arada şeker yerine ekleyip içine kuru meyveler koyarak kek yapabilirsin. alternatif olur sana. köfte ekmek yapıp yiyebilirsin. aklıma bunlar geldi :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?