- 19 Ocak 2017
- 6.383
- 13.547
- 198
- Konu Sahibi baldan_madam
-
- #10.561
Bu sonuçtan sonra iyi ki yaptırdım diyorum canım. Yoksa hiçbir şeyden habersiz doğuma kadar bu şekilde devam edecektim. O yüzden bence yaptırmalisin. Çocuğa zarar verebilecek bir durum yok çünkü zaten verilen şeker miktarı normalde bir oturusta yiyebildigimiz derecedeymis. Tek fark aç karnına içtiğin için mide bulantisi yapıyor o kadarBeslenmenden kaynaklıdır. Başka dikkatinden kaçan şeyler vardır.
Bendede cıkar diye endişeliyim ben ya
Birde şeker yüklemesi yaptırmayın zararlı diyolar. Bebegede anneye zarar verebiliyomuş.
benimde anne babamda şeker felan yok . dedemde varmıştı . olabiliyor bu hamilelik şekeri takma kafana geçicek . çok ağır bi diyetin olacağını sanmıyorum. hamur işi ,tatlı,şekerli şeyler yemicen . yani şeker hastaları nelere dikkat ediyorsa seninde ona dikkat etmen lazım . benim daha önce çıktığı için rahatım :) kendini üzme . Allah daha beter hastalıklardan korusun bunda bişey yok . bebişlerimiz sağlıklı olsun inşallah. bebeğin biraz kilolu doğabilir ama benim ilk oğlum 3600 gr doğmuştu. diyet yapman sana da faydalı olacak . bebişine de iyi gelecekBende onu sordum canım ikinci test yapılacak mı diye. Gerek yok ona diyete başlarsan yeterli olabilir dedi. Bakalim bu haftaiçi gidicem inşallah. Acaba neden oluyor bu anlayamadim. Genetik ise bir tek babaannem şeker vefat etmişti acaba onunla ilgisi olabilir mi. Yeme içme de mi çok etkiliyor acaba. Birsürü soru işaretim var. Diyetlerde neler kisitlaniyor acaba. Birsürü soruyla gideceğim sanırım doktoruma
Doktorum diyete uyarsan insüline gerek kalmaz dedi ama inşallah öyle olur canım. Sende çıkmaz inşallah hiçbenim ilk hamileliğimde şekerim çıkmıştı diyetle halletmiştik cnm . sıkma canını olabiliyor hamilelikten sonra geçiyor . Allah başka dert vermesin . bende yaptıracağım şeker testi yakında . bunda da çıkabilir muhtemelen . İnşallah insüline ihtiyacın olmaz
Icimi rahatlatiyorsun çok teşekkür ederim inşallah dediğin gibi olur canım. Doktorum kilo alimina dikkat et demişti zaten baştan beri en fazla 12-15 alman lazım demişti. Sanirim ben bu ara biraz fazla almışım onu söyledi hatta. Hamilelikten sonra geçiyor mu canım yoksa kalıcı mı bubenimde anne babamda şeker felan yok . dedemde varmıştı . olabiliyor bu hamilelik şekeri takma kafana geçicek . çok ağır bi diyetin olacağını sanmıyorum. hamur işi ,tatlı,şekerli şeyler yemicen . yani şeker hastaları nelere dikkat ediyorsa seninde ona dikkat etmen lazım . benim daha önce çıktığı için rahatım :) kendini üzme . Allah daha beter hastalıklardan korusun bunda bişey yok . bebişlerimiz sağlıklı olsun inşallah. bebeğin biraz kilolu doğabilir ama benim ilk oğlum 3600 gr doğmuştu. diyet yapman sana da faydalı olacak . bebişine de iyi gelecek
canım üzerinden 7 sene geçti şu an tam değerlerimi hatırlayamıyorum . hastanede yatmıştım iki gün sürekli şekerimi ölçtüler diyetle devam edebilirsin dediler . ümit hastanesine gidiyordum o zamanlar. yani diyet yaptım bida sürekli ölçüm yapılmadı . hamilelikten sonra geçiyor . ölçüm yaptırmıştım doğumdan sonra geçmiş dediler . sonrasında bi sıkıntı yaşamadım . ama hamileyken gözlerim kararıyordu aç kalınca felan sonra başıma ağrı giriyordu . aç kalmaman lazım sadece .Doktorum diyete uyarsan insüline gerek kalmaz dedi ama inşallah öyle olur canım. Sende çıkmaz inşallah hiçbide mesela bu diyeti uygularken ne kadar zamanda bir ölçülüyor şeker. Bide hep böyle yükleme falan mi oluyor yoksa normal ölçüm mü. Bide sizin kaç çıkmıştı tok ve aç
Bide şeker sinir yapar mı canım. Bana durduk yere geliyorlardi ara sıra acaba ondan mıydıbenimde anne babamda şeker felan yok . dedemde varmıştı . olabiliyor bu hamilelik şekeri takma kafana geçicek . çok ağır bi diyetin olacağını sanmıyorum. hamur işi ,tatlı,şekerli şeyler yemicen . yani şeker hastaları nelere dikkat ediyorsa seninde ona dikkat etmen lazım . benim daha önce çıktığı için rahatım :) kendini üzme . Allah daha beter hastalıklardan korusun bunda bişey yok . bebişlerimiz sağlıklı olsun inşallah. bebeğin biraz kilolu doğabilir ama benim ilk oğlum 3600 gr doğmuştu. diyet yapman sana da faydalı olacak . bebişine de iyi gelecek
:) bende normalde sinirli bir insanım hatta bikaç kişiyle tartışmam oldu hamilelik sürecinde. şeker hastalarının çok aşırı duygusallıklara girmemesi lazım cnm . yani çok sinirlenmemeye çalış üzülmemeye çalış . çünkü buda şeker dalgalanmalarına yol açıyor . şeker sinir yapar mı bilmiyorum ama duygusallıklar şekerini etkiler . spor da şekere çok faydalı . biraz yürüyüş ve spor yapabilirsin faydalı olur .Bide şeker sinir yapar mı canım. Bana durduk yere geliyorlardi ara sıra acaba ondan mıydı
Benim 22+5 te 28 cm 533 gr di canimArkadaşlar detaylı ultrasonda bebeğinizin kilosu ne kadar çıktı ,benimki 495 kg cıkmıştı 22. haftada .Arkadaslarıma sordum onların 400 gr civarı cıkmış .Şundan sordum fazla mı alıyor acaba muz ile kuruyemiş yiyorum nerdeyse hergün bebek kilo alıyor demişlerdi yersen. Azaltsam mı bilemedim.
Geçmiş olsun hiç korkma ben 9 haftadan beri diyet yapıyorum çok sağlıklı besleniyorsun diyetle benim ilk gebelikte olduğu için önem için doktorum erken başlattı diyete 3 ana 3 ara öğün var listemde listene uyarsan hiç korkmaKızlar şeker testini yaptırdım bu sabah. Daha yeni gelebildim eve. Açlık şekerim 97 çıktı 92 çıkması gerekirken. Sıkıntı olacak mı bilmiyorum. Kan testim ogleden sonra çıkacak ona göre tekrar konuşuruz dedi doktorum. Idrar tahlili de yapıldı o da temiz çıktı çok şükür sadece grip olduğum çıktı oradan da. Test nasıl yapıldı derseniz. Aç karnina kan alındı ardından bir şişe suyun yarısına verilen şekeri atıp karıştırdim ve ardından içtim hepsini. Sonra 1 saat bekleyip tekrar kan alındı. Sonuçların çıkması da 2 saat sürüyor falan. Midem çok aşırı bulanmadi ama midem çok yandigi ve şurubumu icemedigim için çok yandı aglayacaktim nerdeyse. Gece boyu da öyleydi zaten bir de grip olduğun için zorlandim biraz. İnşallah siz daha rahat atlatirsiniz. Dua edin şekerim çıkmasın. Bu 97 beni endişelendirdi açıkçası huzursuz oldum şimdi şekerli sonucu bekliyorum artik
cnm bende kararsızdım ama yaptıracağım . var mıydı yok muydu arada kalmak istemiyorum . doktorumda bilsin ona göre daha iyi hareket ederiz diye düşünüyorum . hem bilirsen diyete daha sıkı uyarsın . hamilelik şekerinde bebek iri olabiliyor . bebeğin suyu fazla olabiliyor . susuzluk hissi , sürekli canı tatlı şeyler çekme ,açlığa dayanıksızlık, yorgunluk, halsizlik ,sık idrara çıkma vs. olabiliyor . yani bilmek faydalı . doktor da mutlaka tavsiyelerde bulunacaktır. belki doğumda çok aç kalacaksın .şekerin varsa bu durumda çok etkilenebilirsin. bence bilmek faydalıBen ilk gebeligimde seker yuklemesi yaptim cikmadi cok şükür ama bunda yaptirsam mi yaptirmasam mi karar veremiyorum.. Bu yaptirmayin zararli demeleri kafami cok kurcaliyo.. Nasil yapsam ki.. En bastan ekmegi,makarnayi,tatliyi kessem dikkat etsem illa ki az da olsa ise yarar sanirim..
Peki kizlar hamilelik sekerinin ne gibi zararlari varmis?
cnm bende kararsızdım ama yaptıracağım . var mıydı yok muydu arada kalmak istemiyorum . doktorumda bilsin ona göre daha iyi hareket ederiz diye düşünüyorum . hem bilirsen diyete daha sıkı uyarsın . hamilelik şekerinde bebek iri olabiliyor . bebeğin suyu fazla olabiliyor . susuzluk hissi , sürekli canı tatlı şeyler çekme ,açlığa dayanıksızlık, yorgunluk, halsizlik ,sık idrara çıkma vs. olabiliyor . yani bilmek faydalı . doktor da mutlaka tavsiyelerde bulunacaktır. belki doğumda çok aç kalacaksın .şekerin varsa bu durumda çok etkilenebilirsin. bence bilmek faydalıBen ilk gebeligimde seker yuklemesi yaptim cikmadi cok şükür ama bunda yaptirsam mi yaptirmasam mi karar veremiyorum.. Bu yaptirmayin zararli demeleri kafami cok kurcaliyo.. Nasil yapsam ki.. En bastan ekmegi,makarnayi,tatliyi kessem dikkat etsem illa ki az da olsa ise yarar sanirim..
Oh maşallah büyümüş. Kaç haftalık olsun?Bu arada Bebeğimi de gördüm uzun uzun canım benim nasıl da özlemisim. Eli gene cenesinde düşünür pozisyondaydi sürekli sonra ağzını açıyor emiyor elini falan. Plesantayi yastık yapmis benimkikilosu 804 gr boyu 33.6 büyümüş yakışıklım
Aslında ben pozitif bir insanım ama bu durum korkutmadı değil. Hareketlerini hissettikten sonra çok zor olurdu kaybetmesi.Allah korudu yavrumu.Minicik haliyle kocaman bir güçle tutundu bana. Oğlumu kucağıma almak için sabirsizlaniyorum.Umarım sağlıklı bir şekilde doğarçok zor bir durum ama ben kaderci bir insanımdır..Rabbim çok büyük demek ki yavrunun dünyaya gelmesi gerekiyormuş güçlü bir bebek ayrıcapositif olmalısın ki olumlu enerjiler seninle olsun tekrar geçmiş olsun
anladim canım çok teşekkür ederim bilgilerjn için. Dediklerini aynen yaşadım. Bide ilk defa bugün tansiyonum 13 çıktı. Hamilelikten önce bile hiç 12yi gormezdim. Belki şekeri içince olmuştur bilemedim. Sık sık ölçültucem bakalimcanım üzerinden 7 sene geçti şu an tam değerlerimi hatırlayamıyorum . hastanede yatmıştım iki gün sürekli şekerimi ölçtüler diyetle devam edebilirsin dediler . ümit hastanesine gidiyordum o zamanlar. yani diyet yaptım bida sürekli ölçüm yapılmadı . hamilelikten sonra geçiyor . ölçüm yaptırmıştım doğumdan sonra geçmiş dediler . sonrasında bi sıkıntı yaşamadım . ama hamileyken gözlerim kararıyordu aç kalınca felan sonra başıma ağrı giriyordu . aç kalmaman lazım sadece .
Tamam canım teşekkür ederim çok:) bende normalde sinirli bir insanım hatta bikaç kişiyle tartışmam oldu hamilelik sürecinde. şeker hastalarının çok aşırı duygusallıklara girmemesi lazım cnm . yani çok sinirlenmemeye çalış üzülmemeye çalış . çünkü buda şeker dalgalanmalarına yol açıyor . şeker sinir yapar mı bilmiyorum ama duygusallıklar şekerini etkiler . spor da şekere çok faydalı . biraz yürüyüş ve spor yapabilirsin faydalı olur .
25 bitiyor bugün canım :) keşke takvimlerimiz geri gelsee :)Oh maşallah büyümüş. Kaç haftalık olsun?
Doğum anında ölü doğumlara kadar gidebiliyormus canım sonucu. Ben hiç kendimde şeker cikacagini dusunmezdim. Bugün yaşadım o şoku. Çok yüksek çıktı. Diyete baslayacagim inşallahBen ilk gebeligimde seker yuklemesi yaptim cikmadi cok şükür ama bunda yaptirsam mi yaptirmasam mi karar veremiyorum.. Bu yaptirmayin zararli demeleri kafami cok kurcaliyo.. Nasil yapsam ki.. En bastan ekmegi,makarnayi,tatliyi kessem dikkat etsem illa ki az da olsa ise yarar sanirim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?