temmuz-ağustos 2017 anneleri beraber bekleyelim meleklerimizi :)

Normalde ben tatlıyı severim zaten hep kendimi tutuyorum sorma gitsin ...
Bu ayın başında yine kan şekerime bakıldı 80 çıktı aslında...
Hayırlısı olsun bakalım başa gelen çekilir bebişler sağlıklı olsunlar da..

Bugun benimde kontrolum vardi. Detayli olarakta bakildi. Hersey yolunda ama suyun azalacak gibi dedi. Suan iyi ama. Kizim da 340 gr olmus. :) boyu vs de haftasiyla orantili.

Oy masallah .. Benim kız kıpır kıpırdi.
Suyu için ne yapmak gerekiyormuş söyledi mi doktor?

Amin canım öyle

Kızlar ayrıntılı ultrason için şu haftalarda gidilecek diye bir kural var mıydı?Nben haftaya gideceğm Dr... İnannin ki bu günlerde kafam çok dağınık çok dalgin...Burayı hep okuyorum ama yazdiysaniz da hatirlayamdim

bende öyleyim malesef.. suyu buyüzden azaltıyorum bile.. ne yersem yeyim acayip bi şişkinlik var midemde
Suyu azaltma yudum yudum icmeyi dene . Sütü laktozsuz aldım .yoğurt yemiyorum kuru baklagiller yok artık inanilmaz şişkinlik yapıyor zaten nefes darlığı var şu anda. Bide az yiyorum acıkınca az az atıstiriyorum artık böyle çocuk aşağıya inene kadar çekiceZ bu durumu.Rabbim dermansız dert vermesin

Bugun benimde kontrolum vardi. Detayli olarakta bakildi. Hersey yolunda ama suyun azalacak gibi dedi. Suan iyi ama. Kizim da 340 gr olmus. :) boyu vs de haftasiyla orantili.
Ayrıntılı ultrason 24.haftaya kadar yapılıyor sebebi ise bebekte bir sıkıntı varsa (sıkıntı derken zihinsel engel vs) devlet bebeğin alınmasına yasal izin veriyor.. böyle durumlarda olan ailelerde var malesef. Normalde kürtaj 10.haftaya kadar yapılabiliyor
Ayrıca bebeğin organları vs cok iyi geliştiği için bu hastalarda doktorlar farklı bir durumu hemen görebiliyor..devlet hastaneleri yoğunluktan ayrıntılıya çok önem vermiyor. Tavsiyem ayrıntılı için özel bir hastaneye gitmeniz.
Çok geç sayılmazsınız ayrıntılı için..ayrıca şeker testi de 24.haftaya kadar yapılıyor onu da yaptırın..

benim yoğurtla imtihamı ne anlamış değilim. bir türlü tam anlamıyla yoğurt mayalayamadım olan sütlere oluyo hazır yoğırt da tüketmek istemiyorum.

valla canım ben ev yoğurdu sevmem aslında ama el mahkum.. sıvı oluyor sevmiyorum. ya da tutmuyor dediğin gibi

Canım 24 ten önce gitmek gerekiyor diye biliyorum ben

Canım 24 ten önce gitmek gerekiyor diye biliyorum ben
valla canım ben ev yoğurdu sevmem aslında ama el mahkum.. sıvı oluyor sevmiyorum. ya da tutmuyor dediğin gibi

Bende ilk zamanlarda yoğurdu kendim yapıyordum veee tutturamadım hiç Hep sıvı oldu. Arkadaşlarda dışardan süt alınıp yapılırmı yok tüyü kaçar yok şuyu kaçar diye içime kuşku düşürdü. Anlayacağınız yapmayı bıraktım. Hazır yiyordum. Ama bu hafta yine süt alıp yapmaya başlayacağım.

Aşagıda olmasıda dert canım.benim oğlan hiç yukarı cikmadi hep asagida 2 haftadir yurumek atakta durmak iskence oldu agrı yapiyo cok.yürüyüs seklim bile degisti.her iki türlüde sıkıntı.dogurana kadar bi ordan bi burdan cekicez heralde.insallah saglikla gelsinler:)

temiz tülbentten geçirip öyle pişiriyorum kıl tüy görmedim hiç:) bugün alabilirsem eğer okulun oraya grlen sütçünün sütü güzel.. bakalım deneyelim

benim yoğurtla imtihamı ne anlamış değilim. bir türlü tam anlamıyla yoğurt mayalayamadım olan sütlere oluyo hazır yoğırt da tüketmek istemiyorum.

Kızlar günaydın. Ben de yoğurt konusunda aynı şeyden muzdariptim. İnternette tarifte gördüm 1 çay kaşığı şeker yarım çay kaşığı kadar da tuz atın mayalarken. Güzel mayalanıyor koyu tutuyor. Bir de dolaba koyarken üzerine havlu kağıt seriyorum o epey suyunu alıyor baya kıvamlı oluyor. Tavsiye ederim :) bana ev yoğurdu yasak toksoplazmadan dolayı o yüzden yapamıyorum ama her türlü hazır yoğurtlardan sağlıklı. Ben de pastörize günlük sütle yapayım diyorum evde ama iyi olur mu bilemedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…