- 20 Kasım 2016
- 4.977
- 6.676
- 158
- Konu Sahibi baldan_madam
-
- #10.821
Canım ben sıvı olunca da ayran yapıp tüketiyordum. Öyle de deneyebilirsin hem havalarda ısındı soğuk soğuk daha rahat tüketilir
Kizlar tamamen aldiginiz sutle alakali. Eger guzel, yagli bi sutse tas gibi oluyor yogurt. Ben de tarife gore yapıyordum seker ve tuz koyuyordum ama simdi daha doğal olsun diye hicbi sey koymuyorum. Seker ve tuzdan dolayi tas gibi oluyor saniyodum ama degilmis, sutun kalitesindenmis. Toplama sut olmamasi lazim.
Şu an annem ve kayinvalideminkilerden bile iyi oluyor yani ki onlar mutfakta cok iyidir :) hatta esim mayaliyor benim normalde hic yemek falan yapmaz ama yogurt konusunda hosuna gidiyor guzel sonuc alinca :)
Kizlar dun arkadaslarimla bulunmuştum 3 saat falan kafede oturduk arada 1 kere lavobaya gittim sadece. Sonra belim acayip tutulmus kalkarken dogrulamadim. Simdi de yuruyemiyorum. Dedeler egik durur ya ayni o haldeyim. Dünden beri hic gecmedi. Onerisi olan var mibengay ya da vicks sursem zarari olur mu acaba?
Cok tesekkur ederim canim, oyle yapayim o zaman.canım bengay ya da viks sakın sürme. yapabileceğin tek şey sola ya da sağa dönüp uzan.. sırt üstü uzanınca daha çok tutulur.. ılık bir duş alabilirsin. ama ilaç sürme.. parol içebilirsin ben bugün içtim çok kötüydüm. rahatladım biraz
Allah yardımcımız olsun valla bende normal dogum istiyorum yürü diyolar daha kolay olur dogum diye.ama bi markete gidip geliyom sonra 1 saat 2 saat dinleniyom anca geciyo agrim.bide kız anneye cekermis dogum konusunda,ben 7bucuk aylıgım kardesim 8 aylık,ondanda tirsiyorum benimkide pek durcakmıs gibi degil insallah erken davranmazlar,dikkatte ediyorum ama bakalım.shndrr tuctuc benim daha da asagidaydi simdi biraz yukari cikti diyor doktor ama hala yuruyemiyorum, 10 dklik yolu 45 dk da yuruyorum onda da 5 kere mola veriyorum :) insallah erken gelmezler ya napalim yatariz hep gerekirse. Ben cok kilo aliyorum diye yürümeye calisiyorum ama sonra agridan duramiyorum.
farklı şehirlerdeyiz canım ama uzak değil hafta sonları genelde geçiyorum:)Canim nefis yemek tariflerinde "tas gibi yogurt mayalama" diye bir tarif var onu dene istersen daha hic tutmadigi olmadi. Ama annenle ayni sehirdeyseniz, ne guzel o mayalar daha guzel olur :)
artık kuru kaysının da faydası olmuyoFazlasıyla çekiyorum canım ya özellikte demir ilacı , magnezyum - kalsiyum ilaçlarını kullanmaya başladıktan sonra. ben sabahları 1-2 tane kuru kayısı yemeye çalışıyorum azda olsa işe yarıyor ,sende dene istersen.
canım ben artık doymadığımı hissediyorum. bebek hareketlerine gelince de ben de aynı şekilde yim elimi karnama koyunca hissediyorum damar atar gibi. bazıları oturdukları yerden falan hissediyor bende öyle birşey olmadı daha ilerleyen zamanlarda belki hissederim.kızlar gunaydnn,
bir haftayı daha bıtırmek uzereyız cok sukür.su son bı kac gundur ınanılmaz şişkin hissediyorum kendımı. hele aksam yemeklerınden sonra patlayacak gıbıyım. sanırım farkında olmadan fazla yemeye basladım onun etkısı var :)
yalnız bişi sorucam ben hala tam olarak hıssedemıyorum bebegımı. içinizde boyle bı durumu olan var mı bılmıyorum. hareketlı olmadıgından dıye dusunuyorum ama zaman zman derınden gelen pıt pıtlar dısında hıc anlamıyorum kıpırdadıgınıelımı karnıma koydugumdada hıc anlasılmıyor zaten.tam 6 aylık olduk artık bariz hıssedılmesı gerekmez mı
Bana dr vicks kullsnabilirsin demişticanım bengay ya da viks sakın sürme. yapabileceğin tek şey sola ya da sağa dönüp uzan.. sırt üstü uzanınca daha çok tutulur.. ılık bir duş alabilirsin. ama ilaç sürme.. parol içebilirsin ben bugün içtim çok kötüydüm. rahatladım biraz
Allah yardımcımız olsun valla bende normal dogum istiyorum yürü diyolar daha kolay olur dogum diye.ama bi markete gidip geliyom sonra 1 saat 2 saat dinleniyom anca geciyo agrim.bide kız anneye cekermis dogum konusunda,ben 7bucuk aylıgım kardesim 8 aylık,ondanda tirsiyorum benimkide pek durcakmıs gibi degil insallah erken davranmazlar,dikkatte ediyorum ama bakalım.
Ha diya benimde sıkıntı bende kardesimde erken.annem geldi benle kontrole bi ara doktor dedi insallah size cekmemistir diye.birebir ayni seyi yasicaksin diye bise yok canim.gen iste biseyi cekerde ne konuda ceker gorucezayyy demeyin anneme çekersem yandım 8 aylık doğmuşum üstelik doğum başlamış ama dönmemişim sezeryana almışlar acil bir şekilde
Ben de bu konuda aydınlanmak istiyorum açıkcası :) 40 hafta hesaplayınca 10 ay yapıo 28 gün 30-31 gün farkından dolayı. Ben de 23 haftalığım beş beş buçuk ay diyorumKızlar birşey soracağım şimdi biz kaç aylık hamile oluyoruz ben bugün 24+0 dayım soranlara 5 buçuk aylık diyorum
Evet artik daha cok su icicem. Sagol canim tavsiyen icinBenim de suyum azdi canim bana da bol su ic dedi simdi 2.5 lt iciyorum her gun duzeldi şükür. Senin de dengelenir su ictikce.
Bana dr vicks kullsnabilirsin demişti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?