- 20 Kasım 2016
- 4.977
- 6.676
- 158
- Konu Sahibi baldan_madam
-
- #10.801
Benim mide sıkıntım yok bebek asagida oldugu icin ama o daha sıkıntı inan ki. Iki adim yol yuruyemiyorum kasiklarim agriyo sonra gelsin kilolar :)Suyu azaltma yudum yudum icmeyi dene . Sütü laktozsuz aldım .yoğurt yemiyorum kuru baklagiller yok artık inanilmaz şişkinlik yapıyor zaten nefes darlığı var şu anda. Bide az yiyorum acıkınca az az atıstiriyorum artık böyle çocuk aşağıya inene kadar çekiceZ bu durumu.Rabbim dermansız dert vermesin
bende hazır yoğurt yiyorum ama için hiç rahat değil.Bende ilk zamanlarda yoğurdu kendim yapıyordum veee tutturamadım hiç Hep sıvı oldu. Arkadaşlarda dışardan süt alınıp yapılırmı yok tüyü kaçar yok şuyu kaçar diye içime kuşku düşürdü. Anlayacağınız yapmayı bıraktım. Hazır yiyordum. Ama bu hafta yine süt alıp yapmaya başlayacağım.
Kızlar günaydın. Ben de yoğurt konusunda aynı şeyden muzdariptim. İnternette tarifte gördüm 1 çay kaşığı şeker yarım çay kaşığı kadar da tuz atın mayalarken. Güzel mayalanıyor koyu tutuyor. Bir de dolaba koyarken üzerine havlu kağıt seriyorum o epey suyunu alıyor baya kıvamlı oluyor. Tavsiye ederim :) bana ev yoğurdu yasak toksoplazmadan dolayı o yüzden yapamıyorum ama her türlü hazır yoğurtlardan sağlıklı. Ben de pastörize günlük sütle yapayım diyorum evde ama iyi olur mu bilemedim.
günaydın canım.Günaydın annişler
Canım ben sıvı olunca da ayran yapıp tüketiyordum. Öyle de deneyebilirsin hem havalarda ısındı soğuk soğuk daha rahat tüketilirbana özellikle kendin yap dedi canım.. bakalım deneyelim şeker tuz üstüne de tülbent koyarım sıkarım suyunu ara ara.. umsrım istediğim gibi olur yoksa ben hazırdan devam
benim yoğurtla imtihamı ne anlamış değilim. bir türlü tam anlamıyla yoğurt mayalayamadım olan sütlere oluyo hazır yoğırt da tüketmek istemiyorum.
Kizlar tamamen aldiginiz sutle alakali. Eger guzel, yagli bi sutse tas gibi oluyor yogurt. Ben de tarife gore yapıyordum seker ve tuz koyuyordum ama simdi daha doğal olsun diye hicbi sey koymuyorum. Seker ve tuzdan dolayi tas gibi oluyor saniyodum ama degilmis, sutun kalitesindenmis. Toplama sut olmamasi lazim.valla canım ben ev yoğurdu sevmem aslında ama el mahkum.. sıvı oluyor sevmiyorum. ya da tutmuyor dediğin gibi
bana annem süt alıyor aynı kişiden annemin yoğurtları taş gibi oluyo benimkiler cıvık cıvık süt tadında . memlekete gidince fazlaca alıyorum süt güvendiğim birinden olsun diye küçük cam kavanozlarda mayalıyorum bir ay falan bozulmuyor o şekilde ama malesef tutmuyo. artık anneme mayalattıracam.Kizlar tamamen aldiginiz sutle alakali. Eger guzel, yagli bi sutse tas gibi oluyor yogurt. Ben de tarife gore yapıyordum seker ve tuz koyuyordum ama simdi daha doğal olsun diye hicbi sey koymuyorum. Seker ve tuzdan dolayi tas gibi oluyor saniyodum ama degilmis, sutun kalitesindenmis. Toplama sut olmamasi lazim.
Şu an annem ve kayinvalideminkilerden bile iyi oluyor yani ki onlar mutfakta cok iyidir :) hatta esim mayaliyor benim normalde hic yemek falan yapmaz ama yogurt konusunda hosuna gidiyor guzel sonuc alinca :)
Fazlasıyla çekiyorum canım ya özellikte demir ilacı , magnezyum - kalsiyum ilaçlarını kullanmaya başladıktan sonra. ben sabahları 1-2 tane kuru kayısı yemeye çalışıyorum azda olsa işe yarıyor ,sende dene istersen.kızlar sindirim tembelliği çeken varmı . çeken varsa doğal yaptığınız birşey varmı ilaç kullanma taraftarı değilim.
Canım sütü biraz fazla kaynat , biraz eksilsin.Isı ayarı mayalanacak kadar olunca fırına koy.Kış ayındaysan fırını biraz ısıtıpta koy .Ben bir gece fırında bırakıyorum .Sabah dolaba koy ağzı açık bir şekilde beklesin ,Çok güzel oluyor :)bende hazır yoğurt yiyorum ama için hiç rahat değil.
Fazlasıyla çekiyorum canım ya özellikte demir ilacı , magnezyum - kalsiyum ilaçlarını kullanmaya başladıktan sonra. ben sabahları 1-2 tane kuru kayısı yemeye çalışıyorum azda olsa işe yarıyor ,sende dene istersen.
Her bebek aynı değil canım ben bunu farkettim benimki bazı günler o kadar hareketli ki karnıma bakınca nerde olduğunu anlıyoruz bazende hiç hareketli değil.kızlar gunaydnn,
bir haftayı daha bıtırmek uzereyız cok sukür.su son bı kac gundur ınanılmaz şişkin hissediyorum kendımı. hele aksam yemeklerınden sonra patlayacak gıbıyım. sanırım farkında olmadan fazla yemeye basladım onun etkısı var :)
yalnız bişi sorucam ben hala tam olarak hıssedemıyorum bebegımı. içinizde boyle bı durumu olan var mı bılmıyorum. hareketlı olmadıgından dıye dusunuyorum ama zaman zman derınden gelen pıt pıtlar dısında hıc anlamıyorum kıpırdadıgınıelımı karnıma koydugumdada hıc anlasılmıyor zaten.tam 6 aylık olduk artık bariz hıssedılmesı gerekmez mı
Ayy aynıyız biz benimde öyle ya iki dk yuriyim kasiklarim agriyor.benim oglanda hep asagida.Benim mide sıkıntım yok bebek asagida oldugu icin ama o daha sıkıntı inan ki. Iki adim yol yuruyemiyorum kasiklarim agriyo sonra gelsin kilolar :)
Benimde kızım hep aşağıda . Yürümeye ayakta durmaya gelmiyor. Hemen bel ağrısı kasık ağrısı başlıyor, bunlarda zararlıymış erken doğum tetikliyormuşAyy aynıyız biz benimde öyle ya iki dk yuriyim kasiklarim agriyor.benim oglanda hep asagida.
Hadi ya bende 1 aydir gitmiyorum doktora 8inde gitcem konusamadim oyuzden.benimde aynı insallah erken gelmezler.Benimde kızım hep aşağıda . Yürümeye ayakta durmaya gelmiyor. Hemen bel ağrısı kasık ağrısı başlıyor, bunlarda zararlıymış erken doğum tetikliyormuş
Amin canım inşallah gelmezler. Bazen çok fazla ağrım oluyor doktor hemen progestan kullan ,uzan bacaklarının altınada yastık koy diyor.Hadi ya bende 1 aydir gitmiyorum doktora 8inde gitcem konusamadim oyuzden.benimde aynı insallah erken gelmezler.
Canim nefis yemek tariflerinde "tas gibi yogurt mayalama" diye bir tarif var onu dene istersen daha hic tutmadigi olmadi. Ama annenle ayni sehirdeyseniz, ne guzel o mayalar daha guzel olur :)bana annem süt alıyor aynı kişiden annemin yoğurtları taş gibi oluyo benimkiler cıvık cıvık süt tadında . memlekete gidince fazlaca alıyorum süt güvendiğim birinden olsun diye küçük cam kavanozlarda mayalıyorum bir ay falan bozulmuyor o şekilde ama malesef tutmuyo. artık anneme mayalattıracam.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?