- Konu Sahibi Anya Mamedova
-
- #1.181
Benim bir arkadasım da aynısını yaptı. İkili teste göre sonuclar daha kesinmiş, cinsiyete kadar öğrendiler.Günaydın canım biz ikili test yaptırmıcaz genetik tarama testi yaptırıcaz abd ye kan gönderiliyomuş 10. Haftada alınan kanla bakalım hayırlısı
Evet canım 600 usd. Biraz maliyetli ama benim gibi pimpiriklilere göre bişey tamBenim bir arkadasım da aynısını yaptı. İkili teste göre sonuclar daha kesinmiş, cinsiyete kadar öğrendiler.
Biraz daha maliyetliydi yanlış hatırlamıyorsam ama son zamanlarda genelde bu genetik testi öneriyorlarmış.
Kuzum ikili test 11. Hafta ile 14. Hafta arasında yapılan bir test. İki asamadan oluşuyor. Önce ultrasonda bebeğin ense kalınlığı ölçülüyor ve burun kemiğinin oluşup oluşmadığına bakılıyor. Ardından kan alınıyor. Kanda iki değere bakılıyor. Serbest beta ve paap diye obur değere bakiliyor. Tüm bunlar Anne’nin yası ve hastalık geçmişi de göz önüne alınarak bir oran belirleniyor. Burada yaş faktörü çok önemli. 35 yaş üstü değerler güzel olsa da yüksek risk çıkabiliyor yaş nedeniyleİkili testi ne için gerektiğini tam olarak anlamadım(
Kuzum ikili test 11. Hafta ile 14. Hafta arasında yapılan bir test. İki asamadan oluşuyor. Önce ultrasonda bebeğin ense kalınlığı ölçülüyor ve burun kemiğinin oluşup oluşmadığına bakılıyor. Ardından kan alınıyor. Kanda iki değere bakılıyor. Serbest beta ve paap diye obur değere bakiliyor. Tüm bunlar Anne’nin yası ve hastalık geçmişi de göz önüne alınarak bir oran belirleniyor. Burada yaş faktörü çok önemli. 35 yaş üstü değerler güzel olsa da yüksek risk çıkabiliyor yaş nedeniyle
Benden de iki hafta sonra istediler ama ben yapip yaptirmamakta kararsizim negatif ciksa bile rabbimin bana verdigi bu cana kiyamam ki yani simdilik yaptirmamaya karar verdimKızlar günaydın, nasılsınız ikili tarama yaptıran var mı ben haftaya gidecem ikili tarama için
Kuzum ben önümüzdeki hafta yaptıracağım nasipse. Geçen hafta gittim ilaç raporu için haftaya gel ikili testi yapalım dediler. Ben de sadece ense kalınlığı mi baktırsam diye düşünmüyor değilim. Yaş 40 kesin yüksek risk diyeceklercanım sen yaptırdın mı ikili test, ikimiizn tarihler yakın ya bana doktor 24 eylülde gel bir sonraki kontrole dedi ama hiç ikili test yaparız o tarihte falan demedi.
ense kalınlığı ve burun kemiği normalse aslında ben de istemiyorum ikili test canım çünkü güvenmiyorum açıkçası sonuçlarına da... ayrıca evet yaş faktoru olunca sağlıklı olsa bile riskli yazabiliyorlarmıs. hem diyorum eskiden ikili test mi varmıs falan hem de icim de rahat etmio ne biliyim ya ben de kararsızım acıkcası... benim sat a göre 12+6 oluyor bir sonraki randevum. ama son ultrasona gittiğimde sata göre 10+0 dı, altında bir yerde de 10+6 yazıyordu. anlamadım ki iyice kafam karışıKuzum ben önümüzdeki hafta yaptıracağım nasipse. Geçen hafta gittim ilaç raporu için haftaya gel ikili testi yapalım dediler. Ben de sadece ense kalınlığı mi baktırsam diye düşünmüyor değilim. Yaş 40 kesin yüksek risk diyecekler
Benim de tüp bebek merkezinde hep 4 5 gün küçük ölçüyorlardı. Kadın doğumda günüyle uyumlu çıktı. Ben de anlamadım. Sata göre takip ediyorum o yüzden. Haftaya pazartesi gideceğim nasipse.ense kalınlığı ve burun kemiği normalse aslında ben de istemiyorum ikili test canım çünkü güvenmiyorum açıkçası sonuçlarına da... ayrıca evet yaş faktoru olunca sağlıklı olsa bile riskli yazabiliyorlarmıs. hem diyorum eskiden ikili test mi varmıs falan hem de icim de rahat etmio ne biliyim ya ben de kararsızım acıkcası... benim sat a göre 12+6 oluyor bir sonraki randevum. ama son ultrasona gittiğimde sata göre 10+0 dı, altında bir yerde de 10+6 yazıyordu. anlamadım ki iyice kafam karışı
inşallah güzel haberlerle gelirsin canım, bir de senin rahim ağzı ölçüsü ya da açıklık vs bu tarz bişeyle ilgili bilgilendirdi mi doktorun? bana bu güne kadar hiç bişey demedi benim de sormak aklıma gelmedi. geçen burda bir şeyler yazmışlar da 14. haftadan önce bakılmalı falan diye. meraklandım ben deBenim de tüp bebek merkezinde hep 4 5 gün küçük ölçüyorlardı. Kadın doğumda günüyle uyumlu çıktı. Ben de anlamadım. Sata göre takip ediyorum o yüzden. Haftaya pazartesi gideceğim nasipse.
Benim daha önce böyle bir sorunum olmadı. O yüzden de ben hiç sormadım. Kontrolde sorarsın sonuçta sık rastlanan bir durum değil buinşallah güzel haberlerle gelirsin canım, bir de senin rahim ağzı ölçüsü ya da açıklık vs bu tarz bişeyle ilgili bilgilendirdi mi doktorun? bana bu güne kadar hiç bişey demedi benim de sormak aklıma gelmedi. geçen burda bir şeyler yazmışlar da 14. haftadan önce bakılmalı falan diye. meraklandım ben de
benim ilk gebelik, öyle bir sorun varsa önlemini almak gerekir diye düşünüyorum, bir sonraki kontrolde sorucam mutlakaBenim daha önce böyle bir sorunum olmadı. O yüzden de ben hiç sormadım. Kontrolde sorarsın sonuçta sık rastlanan bir durum değil bu
Tedavi olduğum hastanede yaptırılıyomuş dışardan bi firma geliyor kan alıyormuş. Bir de özel hastaneyi aradım fiyat aldım aşağı yukarı aynı olunca kendi hastanemden yaptırmaya karar verdimNerde yaptırılıyor bu nifty test acaba
Anladım canım teşrkkür ederim bilgi için , sizden çok şeylrt öğrenecem ben dahaKuzum ikili test 11. Hafta ile 14. Hafta arasında yapılan bir test. İki asamadan oluşuyor. Önce ultrasonda bebeğin ense kalınlığı ölçülüyor ve burun kemiğinin oluşup oluşmadığına bakılıyor. Ardından kan alınıyor. Kanda iki değere bakılıyor. Serbest beta ve paap diye obur değere bakiliyor. Tüm bunlar Anne’nin yası ve hastalık geçmişi de göz önüne alınarak bir oran belirleniyor. Burada yaş faktörü çok önemli. 35 yaş üstü değerler güzel olsa da yüksek risk çıkabiliyor yaş nedeniyle
Hayırlı haberlerimiz olsun da en önemlisi o:)Anladım canım teşrkkür ederim bilgi için , sizden çok şeylrt öğrenecem ben daha
Amin canım benimHayırlı haberlerimiz olsun da en önemlisi o:)
Nasipse bu gün yaptırıyorum ben 2li testi sen ne durumdasınKızlar kimseden ses yok nasıl geçiyor hamilelikler ikili test yaptıran var mı aranızda kaçıncı haftalara kadar geldiniz az ses verin
Bende ayın 23 üne gün verdi o zaman yaptırıcam sen devlet hastanesinde mi yaptırıcaksın hayırlı haberler inşallah önce ultrason yapacak dimi doktorNasipse bu gün yaptırıyorum ben 2li testi sen ne durumdasın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?