• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Torun ayrımı mı yapılıyor ?

Kızlar merhaba ben eş ailesi ile görüşmüyorum büyük olaylar yaşandığı için. Bebeğim oldu eşim arar konuşur gösterir ona hiçbir zaman karışmadım. Ama kaynımın kızı da var 2,5 yaşında. O kıskanıyor çocuğumla konuşurken onlara tavır yapıyormuş neden onunla konuşuyorsunuz diye. Bunu yapan da 2,5 yaşındaki çocukmuş. Yani sizce bu yaştaki çocuk tavır yapabilir mi? Bundan dolayı onların yanına gittiklerinde asla arayıp sormazlar eşimde çok üzülüyor bu duruma sizce burada torun ayrımı mı yapılıyor? Bu arada kaynana olacak kadın güya çocuk kıskanıyor diye benim çocuğuma ögg o boklu diyen aşağılık biri. Tabi ağzının payını aldı orası ayrı fakat dediğim gibi bir ayrım söz konusu mu ?
uzakta yada yakında farketmez sevicek insan sever derdim hep. Ama illa ki yakınındaki başka oluyordur.a annesini sevmeyince tabi eşiniz de sizden yana olunca sogumuslarsa sizin aileden, evet ayrım yapılabiliyor. Telefondan telefona goruyorlar oğlumu ananesi dedesi. Aşkla bağlılar öyle bı sevmek yok onlarda hissetmedim ayrım ama abim kız kardeşimin çocuklarını bı hafta görmese diğer hafta gördüğünden e haliyle onlarla olan iletişimi onlara gösterdiği sevgi aldığı hediyeler falan bize yok hiç:) alenen ayrımı hissedebiliyorum:) beni seviyor mu abim sonucta bı sıkıntımız da yok ama işte belirgin farklar oluyor. Kayınvalide diğer torunu daha sık görünce belki bunun gibi bişi olmuştur.. ne bileyim. Anane babanneden farklı mı oluyor ki. Pek iyi örnek babaanne görmedim ben .. 2.5 yasa gelirsek evet kıskanır kendi kardesini de kıskanıp sevdirtmeyebiliyor.kucumeni gizli gizli sevip çocuğun alışmasını ikisini de sevdiğini anlamasını engelleyen bı dolu ebeveyn var ama kiskaniyorlar işte yasi kucumseme asıl o Aralık çok zor paylasiyor.alsmasini sağlamak yerine boklu mooklu da denmesi saçmalık cahillik ne bileyim.. küçücük bebek daha anlama nasılsa diyip önceliği onun psikolojisi olmuş belli ki:)

Klasik adamı ailesinden uzaklaştırma taktikleri ile uğraşan bir insansınız. İnsanların oğullarıyla aralarını nasıl açarım diye uğraşıyorsunuz resmen. Anlattığınız olaylarda yükselecek hiçbir şey yok.

Ancak bir taraftan da torun ayrımı olur mu konusunda endişe ediyorsunuz çünkü muhtemelen maddi yardım beklentiniz var. Gelmesinler, görmesinler, görüşmesinler ama diğer toruna yapılan benim çocuğuma da yapılsın istiyorsunuz.

Çok tehlikelisiniz. Eşinizin bunun farkına varması uzun sürmez. Evliliğinizin altına mayın döşemişsiniz, eninde sonunda birine basıp patlatacaksınız.

Kızlar merhaba ben eş ailesi ile görüşmüyorum büyük olaylar yaşandığı için. Bebeğim oldu eşim arar konuşur gösterir ona hiçbir zaman karışmadım. Ama kaynımın kızı da var 2,5 yaşında. O kıskanıyor çocuğumla konuşurken onlara tavır yapıyormuş neden onunla konuşuyorsunuz diye. Bunu yapan da 2,5 yaşındaki çocukmuş. Yani sizce bu yaştaki çocuk tavır yapabilir mi? Bundan dolayı onların yanına gittiklerinde asla arayıp sormazlar eşimde çok üzülüyor bu duruma sizce burada torun ayrımı mı yapılıyor? Bu arada kaynana olacak kadın güya çocuk kıskanıyor diye benim çocuğuma ögg o boklu diyen aşağılık biri. Tabi ağzının payını aldı orası ayrı fakat dediğim gibi bir ayrım söz konusu mu ?
Evet ayrım var
İki buçuk yaş çocuk uzaktaki kuzeni kiskanmayi bilmez. Ekranda hatta Bebek görse AA bebek falan der.

Benim babaannem de on bir torundan sadece üç tanesine sıcak davranır. O üç torunu da kendine yakın evlerde büyüdüğü için aralarında bağ oluşmuş.

Kv ile görüşüp görüşmemek sizin sorununuz, çocuğunuzu da bu küslüğün içinde büyütmeniz doğru değil.

Ablam sekiz sene kv ile görüşmedi ama doğumdan sonra işe dönerken eşine, annen çocuğu bakar mı yoksa annem mi baksın diye sormuştu. Kv de kabul edince çocuğu daha iki aylıkken bırakıp işe döndü. Şimdi ablamla kv bayramdan bayrama görüşürler ama yeğenim babaanneyle tatile bile çıkar, dünyayı istese dünyayı sererler önüne.

Kavga sizin kavganız, küs olan sizsiniz, çocuğunuzun kapısını kapatmayın. Kv kp kötü insansa zaten çocuk kendisi uzaklaşacaktır.

Bana normal geldi sanirim, sizinkiyle gorusmuyor digeri surekli yanlarinda. Tabiki bir farklilik olacaktir ister istemez. Ayrica 2,5 yasindaki cocuk kiskanir. Kardes kardesi kiskanirken sizin durumunuzda bu daha normal. Benimde 6 yasinda yegenim var annem 5 ayliktan beri buyuttu. 9 aylik bebegimi sevdiklerinde belli etmese de araya girip kendini sevdirmeye calisiyor, beni mi daha cok seviyorsunuz onu mu diyor. Bunda kizilacak bozulacak birsey yok bana gore.

Yakında olan torun her zaman daha çok sevilir, bnm ilk oğlum doğduğunda kaynanamlarla altlı üstlü oturuyoduk birbirimizden çok hazzetmeyiz ama en çok bnm oğlumu severler, oğlum 6.torundu ondan sonra 3 torunları daha oldu. Diğer oğlumu daha az severler çünkü aile apartmanından ayrıldım onların yanında büyümedi 😅 bende mesela düşünüyorum anneannem, rahmetli babaannemden çok daha iyi bir kadındır karakter olarak ama onlara sadece misafirliğe giderdik hiç beraber kalmazdık aramızda bağ yoktu ama babaannemlere yazın gidip kalırdık bir sürü anımız var o yüzden babaannemin büyükbabamın yeri bende daha başkadır

öğğ boklu demek yerine; " aa o da kardeş , o da cici sen de güzelsin o da güzel " diye 2.5 yaşındaki çocuğa güzel duygular aşılamak yerine yaptığı terbiyesizlik , torun ayrımı yapıyor mu bilmem de yanlarındayken biraz daha fazla ilgi vermeleri normal sizin çocuğunuz kaç yaşında ?

2.5 yaşındaki bebek kıskanır, hem de çok kıskanır bizzat yaşadım.

Zaten sadece görüntülü arıyorlarmış, bir hafta diğer çocuğun yanında aramadılar diye ne bu tavır hemen, hem niye umrunuzda, eşim üzülüyor falan geçin bunları. Hiçbir erkek bir hafta annesi çocuğunu kameradan görmedi diye üzülmez.

Torun ayrımı yapabilirler, evlat değil sonuçta. Birini diğerinden daha çok sevebilir. Sizin çocuğunuza kötü davranmamış malını mülkünü diğer torunun üstüne yapmamış topu topu büyük torun üzülüyor diye onun yanında aramamışlar. Ne abarttınız ya.

Ayrıca çocuğunuz boklu değil mi? Bir babanne boklu bile diyemeyeceği bir torunu ne kadar sevebilir ya? Annesini sevmediğin bebeği zaten zor seversin.

Abartıyor muyum bilmiyorum ama çocuğuma o şekilde denmesine üzüldüm açıkçası.
Bazı büyükler kardeşler arası kıskançlığı önlemek için de böyle cümleler kullanıyor. Yanlış tabi ki. 2,5 yaşında bir çocuk kıskançlık yapabilir sonuçta. Ama görüşmüyorsanız sizin için neden önemli ikisi de torun olsa kanlı canlı yanında bulunduğu, daha çok iletişimde olduğu çocukla bağlarının daha güçlü olması normal değil mi?

Kimsenin evladıma boklu, böög gibi aptal aptal kelimeler kullanmasına izin vermem, göz yummam.

İnsanlar kiminle vakit geçirip, bakıyor, ilgileniyor, oynuyorsa onu daha çok seviyor. Bu normal değil mi? Birini istediklerin zaman görüyorlar diğerini anası izin verirse telefondan. Haklı sebepler olabilir görüşmek istememekte ama buna bozulmak mantıksız. Görüşmek istemediğim eş ailesi, kaynımın kızını daha çok seviyor diye rahatsız olmam. Kimi isterse severler.

Ayrıca 2.5 yaş sevdiği birinin etrafında başka çocuk görünce evet kıskanır.

Ayrıca çocuğunuz boklu değil mi? Bir babanne boklu bile diyemeyeceği bir torunu ne kadar sevebilir ya?
aynen öyle
"onu yapma, bunu deme, şunu verme, oyle demiyoruz"
polis gibi basinda olan annenin cocuguyla ne kadar bag kurabilirsin ki
benim ablam da ayni bu model birisi. yeğenim 4 yaslarindayken orada kaldiysam sabah cocugu yorgana sarip bir odadan bir odaya bohca gibi oynamayi severdik mesela. annesi gördüğü gibi akli çıkardı "boyle oyun olmaz" diye (kesinlikle fiziki zarar verecek birsey degil cocuk tek parca duruyor yorganda manti katlar gibi üstünden yorgani birlestirip tasiyorsun egleniyor), daha kucukken şöyle kucaklayinca yukari kaldırirdim "kaldirma" , yolda yürürken uctu uçtu yaptirirdim "kolu çikar", annem cocugun olmadigi odanin balkonunda sigara içse "çocuga zarar veriyorsun" diye baslar, evde babam on saniye mac sonucuna baksa cocuk tv gördü diye rahatsiz olur, ben cocugun yaninda telefonla oynasam video falan izlesem cocuk (uzaktan) benim telefonumdan video izliyor diye gerilir, annem klasik anane "küserim ama" diye birsey dese asla bitmeyen ve tüm tadi kaçıran bir "insanlar küsecek diye istemedigi seyleri yapan biri olmayacak boyle cumleler soylemeyin" nutuguna baslayan birisi. en son çocuk 8 yasindayken nisanlimla markete gidecektik arabayla, cocuk da gelmek istedi. "annenden izin al gel" dedim, annesi izin vermedi bizle tek gelmesine, bindi arabaya o da geldi. bir de "ne olur ne olmaz" diyor. yani ne olabilir ki zaten nisanlim ondan kucuk cocuklarla yillardir calisiyor - daga yatili geziye bile gidiyor kalabalik cocuk grubuyla adamin uzmanlık alani o yani bir cocuga bakamayacak miyiz.
iste boyle olunca anne, herseye atarlanmaya meraklı - devamli panikle uyaran insanda cocuga dair de pek birsey kalmiyor
çünkü rahat olamiyorsun
benim yeğenimle zor da olsa kurdugum bir bag var neyse ki ergenlige girecek az kaldi. annesinden az siyrilsin da büyüyünce gercek teyze yegen gibi takilmayi umuyorum. annem babam icinse cocugu cok seviyorlar ama hicbir anilari yok. zaten birkac ayda bir gelir onda da annesi asla yanindan ayirmaz, misafir cocugu gibi annesinin dibinde oturur, bir alip parka goturemezler.
gercekten hic sevmedigim bir ebeveynlik türü

aynen öyle
benim ablam da ayni bu model birisi. yeğenim 4 yaslarindayken orada kaldiysam sabah cocugu yorgana sarip bir odadan bir odaya bohca gibi oynamayi severdik mesela. annesi gördüğü gibi akli çıkardı "boyle oyun olmaz" diye (kesinlikle fiziki zarar verecek birsey degil cocuk tek parca duruyor yorganda manti katlar gibi üstünden yorgani birlestirip tasiyorsun egleniyor), daha kucukken şöyle kucaklayinca yukari kaldırirdim "kaldirma" , yolda yürürken uctu uçtu yaptirirdim "kolu çikar", annem cocugun olmadigi odanin balkonunda sigara içse "çocuga zarar veriyorsun" diye baslar, evde babam on saniye mac sonucuna baksa cocuk tv gördü diye rahatsiz olur, ben cocugun yaninda telefonla oynasam video falan izlesem cocuk (uzaktan) benim telefonumdan video izliyor diye gerilir, annem klasik anane "küserim ama" diye birsey dese asla bitmeyen ve tüm tadi kaçıran bir "insanlar küsecek diye istemedigi seyleri yapan biri olmayacak boyle cumleler soylemeyin" nutuguna baslayan birisi. en son çocuk 8 yasindayken nisanlimla markete gidecektik arabayla, cocuk da gelmek istedi. "annenden izin al gel" dedim, annesi izin vermedi bizle tek gelmesine, bindi arabaya o da geldi. bir de "ne olur ne olmaz" diyor. yani ne olabilir ki zaten nisanlim ondan kucuk cocuklarla yillardir calisiyor - daga yatili geziye bile gidiyor kalabalik cocuk grubuyla adamin uzmanlık alani o yani bir cocuga bakamayacak miyiz.
iste boyle olunca anne, herseye atarlanmaya meraklı - devamli panikle uyaran insanda cocuga dair de pek birsey kalmiyor
çünkü rahat olamiyorsun
benim yeğenimle zor da olsa kurdugum bir bag var neyse ki ergenlige girecek az kaldi. annesinden az siyrilsin da büyüyünce gercek teyze yegen gibi takilmayi umuyorum. annem babam icinse cocugu cok seviyorlar ama hicbir anilari yok. zaten birkac ayda bir gelir onda da annesi asla yanindan ayirmaz, misafir cocugu gibi annesinin dibinde oturur, bir alip parka goturemezler.

Bende kendimi koruyucu anne sanırdım 😆😆😆 meğer ne rahat mışım.

Yeğenin için üzüldüm. Yavrunun kimse ile başbaşa bir anısı yok.

Klasik adamı ailesinden uzaklaştırma taktikleri ile uğraşan bir insansınız. İnsanların oğullarıyla aralarını nasıl açarım diye uğraşıyorsunuz resmen. Anlattığınız olaylarda yükselecek hiçbir şey yok.

Ancak bir taraftan da torun ayrımı olur mu konusunda endişe ediyorsunuz çünkü muhtemelen maddi yardım beklentiniz var. Gelmesinler, görmesinler, görüşmesinler ama diğer toruna yapılan benim çocuğuma da yapılsın istiyorsunuz.

Çok tehlikelisiniz. Eşinizin bunun farkına varması uzun sürmez. Evliliğinizin altına mayın döşemişsiniz, eninde sonunda birine basıp patlatacaksınız.
Kesinlikle bence de konu sahibi çatacak bahane bulamayıp herkesin dediği nazar değmemesi için kullandığı kelimeleriyle aileyi hedef göstermiş.

Çocuğunu sanaldan 1 hafta gösteremediği için üzülecek kadar duygusal bir adam; konu sahibinin tehlikeliliğini yakında farkedecektir.

Siz es tarafla hakli sebeplerden dolayi konusmuyor olabilirsiniz. Yargilamiyorum. Böyle durumlarda ama torunlar arasimda ayirimcilik otomatik olarak gelisiyor, cünkü diger cocukla bag daha güclü oluyor. Sizin cocugunuz bunu su anda hissetmiyor, ama ilerde bunun farkinda olucaktir. Önemli olan cocuga buna onun sebep olmadigini anlatabilmek. Cünkü cocuklar herseyi kendilerinden biliyorlar. O yüzden cocugunuza farkli davrandiklarindinlarinda ya komple uzak tutacaksiniz, yada cocuga bag kurmasina onun icin izin vereceksiniz. Diger durumlarda cocugunz zarar görebilir

aynen öyle
çünkü rahat olamiyorsun
Abimin iki evliliğinden çocukları var.
İlk evliliğinden olan yeğenlerimle ilişkim, ikinci evliliğinden olan yeğeniminden çok daha sağlam ve sıcak. Onlarla farklı süreçlerden geçtik ama başından beri annesi bize ekstra sınır koymamıştı,çok sevdik, vakit geçirdik. Küçük yeğenimle öyle değil. Bu tamamen annesinin tavrıyla alakalı. Sen istesen de çocukla paylaşımın annesinin istediği kadar olabiliyor.
Şimdi o da biraz büyüyünce yeğen ayrımı yapıyorsunuza geldi bizde konu ama alakası yok.
Eş ailesiyle mesafeli olmak istiyorsan, çocuğu da bir şekilde buna dahil ediyorsan, diğer torunlarla aynı olmalarını bekleyemezsin. Kadınlar bu eş ailesi konusunda ne istediğini bilmiyor çoğu kez.

Bende kendimi koruyucu anne sanırdım 😆😆😆 meğer ne rahat mışım.

Yeğenin için üzüldüm. Yavrunun kimse ile başbaşa bir anısı yok.
KKya üye olsa dunyanin en iyi ve doğru davranan annesi oldugunu sanirsin:)
ama asla öyle gergin bir anneyle yasamayi düşünmem. ben de yeni evliyim, bir kere sohbet ederken cocuk bakimiyla ilgili bir öneri verdi, birsey zararliymis onu söyledi- yakin zamanda anne olmayi düşündüğümü bildigi icin
"hayir hayir hayir , ne zararli duymak istemiyorum, gercekten asla senin gibi bir anne olmak istemiyorum" diye önüne geçtim. gercekten anne olunca da tavrim bu olacak. (bu arada kitaba göre anne olmanin cok yararini da gördü, soylemezsem yalan olur. yegenim 9 yasinda kitap kurdu, sabah aksam kitap okur, hatta uyku saatinde ailesinden gizlendigini sanıp masa lambasinin isigiyla bile okur:) ekran süresi kisitli oldugu icin kendini oyalayabilir- odak süresi yuksektir. devamli aklina gelen seylerin kitabini yazar, resimli kitap hazırlar, sevdigi cizgi film karakterine haftalik dergi hazirlar haftasonu sabahları onunla saatlerce uğraşır, 9 yasinda cocuklarin normal olarak bildigi zararli seyleri bilmez instagram youtube izlemediği icin, reklama maruz kalmadigi icin birsey icin tutturmaz ille de alin diye, aburcubur yemedigi icin marketten birseyi alin istemez, ev kedisini sevse gider elini yikar, tam bir clean girl 😍 ama yine de kendi cocugumun boyle olmasini istemem. ben de fanusta büyüdüm mahalleye bile cikmadim, tv izlemedim bir yararını gormedim. soyle bir cocuk yetistirmek istiyoruz esimle;

agaclara tirmansin, dogaya uyumlu olsun, taşları yalasın, solucanlari ellesin, salyangozlari öpsün... cok steril olmadan gönlünce yasasin

Yani 2.5 yaşındaki çocuklar aile büyüklerini bazen paylaşamayabiliyor kıskanmasın hırçınlaşmasın diye öyle söylemiş olabilir.

Aranızdaki gerginlik yada mesele neyse ,büyüklerin arasında el kadar çocuklara kadar sıçraması doğru değil zaten.

Aranızın kötü olduğu için siz öyle algılıyor olabilir misiniz?

Canınızı sıkmayın eğer doğru hissediyorsanız bile , göstermezsiniz her fırsatta olur biter🫶🏼

Eskilerin kafası.Güya kıskanmasın diye söylüyor ama yanlış.Yanlış olduğunu söylemişsiniz zaten tekrarlamaz diye umuyorum.2,5 yaşındaki çocuğun kıskanmasına neden takıldınız olabilir o da bir çocuk sonuçta.2,5 yaşındaki çocuğa onu kıskan diye akıl verecek değiller.Siz aileyle görüşmüyormuşsunuz herhalde zaten sevmiyorsunuz da.Değer verseniz anlarım da sevmiyor görüşmüyorsanız neden ayrım yapılmasına takılıyorsunuz.Ben bir ayrım da göremedim.Sadece kıskanmasın diye söylediği şey hatalı.

Abimin iki evliliğinden çocukları var.
İlk evliliğinden olan yeğenlerimle ilişkim, ikinci evliliğinden olan yeğeniminden çok daha sağlam ve sıcak. Onlarla farklı süreçlerden geçtik ama başından beri annesi bize ekstra sınır koymamıştı,çok sevdik, vakit geçirdik. Küçük yeğenimle öyle değil. Bu tamamen annesinin tavrıyla alakalı. Sen istesen de çocukla paylaşımın annesinin istediği kadar olabiliyor.
Şimdi o da biraz büyüyünce yeğen ayrımı yapıyorsunuza geldi bizde konu ama alakası yok.
Eş ailesiyle mesafeli olmak istiyorsan, çocuğu da bir şekilde buna dahil ediyorsan, diğer torunlarla aynı olmalarını bekleyemezsin. Kadınlar bu eş ailesi konusunda ne istediğini bilmiyor çoğu kez.
Klasik eş ailesini uzak tutmaya çalışan ama bol beklentili kadın modeli konu sahibi.

Ben görüşmeyeyim ama kocamı diğer kardeşlerden ayırmasınlar, maddi desteği eksik etmesinler. Ben yüzlerine bakmayayım ama eltimle aynı şartları bana da sunsunlar. Toruna gördüğü bildiği kadarıyla iki söz söylese hem ben canlarına okuyayım hem kocamı doldurayım ama çocuğumu diğer torunlarından ayırmasınlar, harçlık neyim yollasınlar…

Back
X