tüp bebek kardeşliğimiz mutluluklarımızı & acılarımızı paylaşalım

hehe guzelmısss ama genelde c.tesı gecelerı oyle gecerrrr genelde pazarda uyuruz sonra pazartesı ıse gıtmek ısgence gelır hehe ozmaan bzı senın sınırlendırmeyelım demı cıcı apla

evet ya hep aynı şey oluyo ben erken kalkmaya alışmışım gecede erken yatıyorum hafta sonlarıda evdeysek mutlaka filmi izlerken uyuyup kalıyorum :))) oyun bozalık yapıyorum hemen adam banamı bakacak napsın oda film izlemeye devam :))) ama böylede pazar gününü yarısı uyku ile geçiyor yaw :)

cok oyun bozanmıssın sende beeee bende uyurum fılm ızlerken ama boyle kavgalı kesmelı fılımlerde ızlemek ıstemedıgım ıcın ama romantık komedı mecera severım ben onlar olursa uykumda gelse dırenırım hehe

slm kızlar nasılsınız bende 5 denememe hazırlanıyorum inş.....

yeni gelen ve ziyaretçi arkadaşlarımıza yardımcı olabilmek ve bu süreçte neler yapılıyor ben neler yaptım gösterebilmek adına hikayemi alatmak istiyorum.ben 4 senelik evliyim.ilk sene bebek istemedik.daha sonra karar verdik ve denemeye başladık 1 yıl gibi bir sürede bebeğimiz olmadı.her doktora gittiğimde 1 sene bekleyin denildi.bu süreç içerisinde ben yapılabilecek olağan test ve muayenelerimi oldum ama görünürde bir sorun yok eşin gelsin dendi.eşim testlerini yaptırdı ve varikosel ameliyatı dediler.tek taraflı sol tarafından ocak 2012 de ameliyat oldu.bekleme sürecine girdik.ameliyat öncesi değerleri hareketlilik %7 sperm sayısı ise 3,3 milyondu.bu verdiğim değerler su ana kadarki en iyi değerlerimizdi.ameliyattan sonrada düzelme olmadı aksine hareketlilik %0 sayı ise 200.000 oldu.bu süreçte başta keçiboynuzu olmak üzere çok kürler karışımlar uyguladık ama değişiklik olmadı.sabrımız azaldı ve tüp bebek için araştırmalara başladık.ilk olarak hep özellere gittik fakat tatmin olamadık gerek ücret açısından gerekse güvensizlik.ve devlette 2 hakkımız olduğunu öğrendik.ayrıca tüp bebek raporu çıkartabileceğimizi ve maliyeti en aza indirebileceğimizi deöğrendik.Türkiye'nin ilk tüp bebek merkezi olan ege üniversitesine ( izmirde yaşıyorum) 19 eylül 2012 de başvurduk.hayatım boyunca hiç adını bile duymadığım bir sürü testler yapıldı genetik testlerimiz de dahil ve eşime azospermi teşhisi kondu.yani sperm sayımız 200,000 den de düşmüş sıfıra.tese ameliyatı olacak dediler ve gecen ay oldu çok şükür ki sperm bulunabildi ve 1 yıllık su an için dondurduk.eşimin tedavi süreci tese ile son buldu ve 10 gün önce bana histeroskopi ve biyopsi yapıldı.parça alındı ve birde kist bulundu pataloji sonucumu yarın nasipse alacağım.eğer sonuclar olumlu olursa dosyamız heyet kuruluna gidecek ve onay verildiği taktirde tedavi sürecim başlayacak nasipse.tahminlerime göre herşey yolunda giderse 2 ay içerisinde transferim gerçekleşebilir.tabi risklerimiz çok.mesela dondurulmuş spermlerimizin çözüldüğünde canlı kalabilmesi gerekiyormuş.benim kist su an için tehlikeli değil adet ile dışarı atılabilirmiş eğer atılamazsa ameliyat ile alacağız dedi doktorumuz.Umudum çok yüksek özelliklede buradaki canım arkadaşlarımın kalpleri herzaman benimle bunu biliyorum ve onların olumlu sonuclarını duydukça dahada umudum artıyor.herkes için allahımdan acil şifalar diliyorum güzel allahım hepimizin kucaklarına sağlıklı yavrularımızı almayı nasip etsin inşallah tez zamanda.

dadlum önce kuzey güneyi izledi bu hafta izleyememişti hadi bende izleidm.sonrada kurtlar vadisinin tekrarını izledi sonra da saçma sapan bi filmdi sıkcı ne romantik nede vurdulu kırdılı beğenmedim onu izledi tabi pcden izliyor e bende boşta kaldım netede giremedim tvde de bişi yoktu en güzeli uyumaktı valla :)

slm kızlar nasılsınız bende 5 denememe hazırlanıyorum inş.....

slm cnm hoşgeldin aramıza inşallah son olur ve sende bebeğini sağlıkla kucağına alırsın.

sağol canım......bizim sorun erkek infertililetesi canım bide benimde pıhtılaşma çıktı.......

canım rabbım buyuk bu sefer gelıcek melegın ınsss benımde erkek sorunlu ve pıhtı var cok sukur hamıleyım sakın umutsuzluk etme ve beınde 3. denememde geldı yavrum kı pıhtıyı 3. de ogrendım var dıye ohss oldum 2 de 3. gun kanamam geldı cok kotuyduk dusuktu resmen ama sorunları bılerek baslayınca cok sukur rabbıme melegım benımle sımdı kı hamıleıgımde zor gecıyor sakın umutsuz olma annesı nerdensın

canlar ben cıkıyom hava guzel ve uzun zamandır dısarı cıkmadık bız bıraz gezelımmm dedıkk by byy kendınıse cıcı bakınnnn

inş canım bu son olur....allahımda senin de göbüşünü doldurmuş kucağını da doldurur inş
ben balıkesirdeyim canım.....

Son düzenleme:

canım bende 3. tedavimi ege üniversitesinde olmuştum

Merhaba arkadaslar. Bende egerki benimkisi gibi bir problemi olan varsa onlara umut olmak adina hikayemi paylasmak istiyorum. Ben 27 yasindayim. Benim tup bebek yoluna girme nedenim endometriozis yani cikolata kistleri.. Korunmamamiza ragmen gebe kalamadigimi farkettim ve doktora gittim. Toplamda 14 cmlik 4 adet cikolata kistlerim oldugunu ve normal yolla gebe kalamayacagimi ogrendim. Esimle doktor doktor gezmeye basladik. Kimisi hemen ameliyat dedi. Kimisi eger ameliyat olursan yumurtaliklarini da almak zorunda kaliriz ki isler dahada zorlasir dedi. Kimisi tup yap bekleme, kimisi de tup yapsan bile tutmaz dedi. Ben bu seceneklerin arasinda hic beklemeden hemen tup bebek yapmaya karar verdim ve bahceci fulyadaki doktorum ile tedaviye basladik. Kistlerime ragmen 14 tane yumurtam olustu ve 5 tanesi dollendi. 5. Gun embriyosu bir tane embriyo transfer edildi. ( transferim kistlerimden dolayi cok zor oldu ve neredeyse transfer asamasinda tedavim iptal ediliyordu) tek embriyo ile ilk denememde hamile kaldim ve suanda 2 aylik bebegim kollarimda. Rabbim isteyen herkese istedigi zamanda nasip etsin bu meleklerden insallah. Umarim herkes benim kadar sansli olur bu surecte. Dualarim sizlerle..

selam kızlar ben geldim bugün yemekli misafirimiz vardı sizi ihmal ettim. onlar gitti ben size koştum gerçi çook yoruldumama güzeldi ameliyat tedavi gebelik doğu derken uzun süre yemek daveti verememiştim özlemişim...

hosgeldın canımmmm ohhhh mıssss afıyet olsun kuzum ama cok yorma kendını tatlımmmmmm bugun fırrardı herkes bı yerlerdeydı hava superdı bugun ondan yaaaa

misafir güzel şey canım..insanın geleni gideni olması çok güzelprensesler napıolarr??

hosgeldın canımmmm ohhhh mıssss afıyet olsun kuzum ama cok yorma kendını tatlımmmmmm bugun fırrardı herkes bı yerlerdeydı hava superdı bugun ondan yaaaa

yoruldum ama misafirlerimiz için değerdi özlemişimde yaa ben severim misafiri biz kalabalık aileyiz eş dostta çok gebelik öncesi aktiftik gebelikle kimseyi ağırlayamadım biz gittik bi süre sonra biliyorsun kendimi dinlenmeye çektim sadece yakınlara gittim şimdi dönüşüm muhteşem olduu ... ama bebekle zormuşşş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…