misafir güzel şey canım..insanın geleni gideni olması çok güzelprensesler napıolarr??
evettprenseslerimde iyi çok şükür kuzumla bugün doğru düzgün ilgilenemedik oda kızmış şimdi babaya söyleniyor
kıyamam ben onaasöylensinn tabiii ilgi ister prenses
Merhaba arkadaslar. Bende egerki benimkisi gibi bir problemi olan varsa onlara umut olmak adina hikayemi paylasmak istiyorum. Ben 27 yasindayim. Benim tup bebek yoluna girme nedenim endometriozis yani cikolata kistleri.. Korunmamamiza ragmen gebe kalamadigimi farkettim ve doktora gittim. Toplamda 14 cmlik 4 adet cikolata kistlerim oldugunu ve normal yolla gebe kalamayacagimi ogrendim. Esimle doktor doktor gezmeye basladik. Kimisi hemen ameliyat dedi. Kimisi eger ameliyat olursan yumurtaliklarini da almak zorunda kaliriz ki isler dahada zorlasir dedi. Kimisi tup yap bekleme, kimisi de tup yapsan bile tutmaz dedi. Ben bu seceneklerin arasinda hic beklemeden hemen tup bebek yapmaya karar verdim ve bahceci fulyadaki doktorum ile tedaviye basladik. Kistlerime ragmen 14 tane yumurtam olustu ve 5 tanesi dollendi. 5. Gun embriyosu bir tane embriyo transfer edildi. ( transferim kistlerimden dolayi cok zor oldu ve neredeyse transfer asamasinda tedavim iptal ediliyordu) tek embriyo ile ilk denememde hamile kaldim ve suanda 2 aylik bebegim kollarimda. Rabbim isteyen herkese istedigi zamanda nasip etsin bu meleklerden insallah. Umarim herkes benim kadar sansli olur bu surecte. Dualarim sizlerle..
yoruldum ama misafirlerimiz için değerdi özlemişimde yaa ben severim misafiri biz kalabalık aileyiz eş dostta çok gebelik öncesi aktiftik gebelikle kimseyi ağırlayamadım biz gittik bi süre sonra biliyorsun kendimi dinlenmeye çektim sadece yakınlara gittim şimdi dönüşüm muhteşem olduu ... ama bebekle zormuşşş
evettprenseslerimde iyi çok şükür kuzumla bugün doğru düzgün ilgilenemedik oda kızmış şimdi babaya söyleniyor
bende yaa öyle gözümüze bakıyordu sadece alt değiş mama tabi yetmedi ona ilgi manyağı oldu .... ama kuzularım biraz büyüyene kadar ağır misafir almam bugün üzüldüm haline
olcak olcak
2010 da kendiliğinden hamile kaldım, 7 haftalıkken kalp atışı yok diye kürtaj oldum, kuzum gitti. hemen peşine nedendir diyerekten kendi çabalarımla testler yaptırdım. MTHFR (Metil Tetrahidrofolat Redüktaz) C677T heterozigot, antinükleer antikor pozitif ve 16. kromozomun heterokromatin bölgesinde gözlenen artış polimorfizm olarak değerlendirilmekte. eşimde hiçbir sorun yokken sperm testinden 5 ay sonra tekrarladığımızda varikosel olduğunu ve değerlerinin 60 milyonken çok düştüğünü öğrendik. mayıs ayında o haziranda da ben ameliyat oldum(laparoskopi + histereskopi) yola devam dediler. eylül ayında 1. aşılama deneyimimi yaşadım ve malesef negatif. aralık ayındaki 2. aşılama tedavimi görürken tüp bebeğe dönüldü yumurta çokluğundan, 6 yumurtam vardı 5inden 3ü mikroenjeksiyon yöntemiyle döllendi ve en sağlamı 21 aralıkta transfer edildi, 13. günü değerim 34.4 çıktı ve hepimiz sevindik haliyle pozitif diyerekten, 8 gün sonra değerin düştüğünü öğrendik 23.3 tü bebeğimi kaybetmiştim. nasip değilmiş yine dedim hayırlısı dedik yola devam ediyoruz, birbirimizin desteğiyle inşallah hamiş kalıp sağlıkla kucağımıza alıcaz bebişlerimizi. en özlemle yapmak istediğim sarı kafabuydu 1 haftalık dönemde bol bol kullandım tekrar kullanmak ve takvim yapmak istiyoruuummmm
yeni gelen ve ziyaretçi arkadaşlarımıza yardımcı olabilmek ve bu süreçte neler yapılıyor ben neler yaptım gösterebilmek adına hikayemi alatmak istiyorum.ben 4 senelik evliyim.ilk sene bebek istemedik.daha sonra karar verdik ve denemeye başladık 1 yıl gibi bir sürede bebeğimiz olmadı.her doktora gittiğimde 1 sene bekleyin denildi.bu süreç içerisinde ben yapılabilecek olağan test ve muayenelerimi oldum ama görünürde bir sorun yok eşin gelsin dendi.eşim testlerini yaptırdı ve varikosel ameliyatı dediler.tek taraflı sol tarafından ocak 2012 de ameliyat oldu.bekleme sürecine girdik.ameliyat öncesi değerleri hareketlilik %7 sperm sayısı ise 3,3 milyondu.bu verdiğim değerler su ana kadarki en iyi değerlerimizdi.ameliyattan sonrada düzelme olmadı aksine hareketlilik %0 sayı ise 200.000 oldu.bu süreçte başta keçiboynuzu olmak üzere çok kürler karışımlar uyguladık ama değişiklik olmadı.sabrımız azaldı ve tüp bebek için araştırmalara başladık.ilk olarak hep özellere gittik fakat tatmin olamadık gerek ücret açısından gerekse güvensizlik.ve devlette 2 hakkımız olduğunu öğrendik.ayrıca tüp bebek raporu çıkartabileceğimizi ve maliyeti en aza indirebileceğimizi deöğrendik.Türkiye'nin ilk tüp bebek merkezi olan ege üniversitesine ( izmirde yaşıyorum) 19 eylül 2012 de başvurduk.hayatım boyunca hiç adını bile duymadığım bir sürü testler yapıldı genetik testlerimiz de dahil ve eşime azospermi teşhisi kondu.yani sperm sayımız 200,000 den de düşmüş sıfıra.tese ameliyatı olacak dediler ve gecen ay oldu çok şükür ki sperm bulunabildi ve 1 yıllık su an için dondurduk.eşimin tedavi süreci tese ile son buldu ve 10 gün önce bana histeroskopi ve biyopsi yapıldı.parça alındı ve birde kist bulundupataloji sonucumu yarın nasipse alacağım.eğer sonuclar olumlu olursa dosyamız heyet kuruluna gidecek ve onay verildiği taktirde tedavi sürecim başlayacak nasipse.tahminlerime göre herşey yolunda giderse 2 ay içerisinde transferim gerçekleşebilir.tabi risklerimiz çok.mesela dondurulmuş spermlerimizin çözüldüğünde canlı kalabilmesi gerekiyormuş.benim kist su an için tehlikeli değil adet ile dışarı atılabilirmiş eğer atılamazsa ameliyat ile alacağız dedi doktorumuz.Umudum çok yüksek özelliklede buradaki canım arkadaşlarımın kalpleri herzaman benimle bunu biliyorum ve onların olumlu sonuclarını duydukça dahada umudum artıyor.herkes için allahımdan acil şifalar diliyorum güzel allahım hepimizin kucaklarına sağlıklı yavrularımızı almayı nasip etsin inşallah tez zamanda.
Merhaba arkadaslar. Bende egerki benimkisi gibi bir problemi olan varsa onlara umut olmak adina hikayemi paylasmak istiyorum. Ben 27 yasindayim. Benim tup bebek yoluna girme nedenim endometriozis yani cikolata kistleri.. Korunmamamiza ragmen gebe kalamadigimi farkettim ve doktora gittim. Toplamda 14 cmlik 4 adet cikolata kistlerim oldugunu ve normal yolla gebe kalamayacagimi ogrendim. Esimle doktor doktor gezmeye basladik. Kimisi hemen ameliyat dedi. Kimisi eger ameliyat olursan yumurtaliklarini da almak zorunda kaliriz ki isler dahada zorlasir dedi. Kimisi tup yap bekleme, kimisi de tup yapsan bile tutmaz dedi. Ben bu seceneklerin arasinda hic beklemeden hemen tup bebek yapmaya karar verdim ve bahceci fulyadaki doktorum ile tedaviye basladik. Kistlerime ragmen 14 tane yumurtam olustu ve 5 tanesi dollendi. 5. Gun embriyosu bir tane embriyo transfer edildi. ( transferim kistlerimden dolayi cok zor oldu ve neredeyse transfer asamasinda tedavim iptal ediliyordu) tek embriyo ile ilk denememde hamile kaldim ve suanda 2 aylik bebegim kollarimda. Rabbim isteyen herkese istedigi zamanda nasip etsin bu meleklerden insallah. Umarim herkes benim kadar sansli olur bu surecte. Dualarim sizlerle..
bendeee anlatacammm daha bebegıme kavusmaddım ama anlatacammmm bıraz toparrlıyımmdaaaakızlarr çok güzel hikayelerinizi anlatmışsınız bende yazmak isterimm benim ki uzun ve acıklı
Maşallah canım.ALLAH ım evladına uzuun,sağlıklı ömürler versin.Tüm zorluklara rağmen almışsın kucağına.Rabbim bizlerede nasip etsin inşallah...
tabı canım mısafır cok guzel agırlamak bende severım ama sen sımdı yoruluyon ve kuzuna zaman ayıramadım dıyon ama uzuldum bak...
kıyamam nazlıydı bebeklerımız sımdı dahada naz zamanı annesı yaaaa babasınada sıkayet edıyorsa yandın babalar kızcı kızlar babacı yandın sen
canım allahın izni ile hepinizin hamileliğini ve doğumunu görecez
işte oldu bi kere .. babayı çok seviyorlar gözünün içine bakıyorlar tabi babada onları ama küçüğüm daha anneci :))
heeytttttttttttt bennnn geldımmmmmmmmmmmmmmm
canım allahın izni ile hepinizin hamileliğini ve doğumunu görecez
işte oldu bi kere .. babayı çok seviyorlar gözünün içine bakıyorlar tabi babada onları ama küçüğüm daha anneci :))
hosgeldın canımmmmmm
bırı annecı bırı babacı olsun zaten adalet olsun bence ya daha guzel kuzummmm
seenınn tızlarrını yerrımm ben yaaaa kızzz ayın 30 da annemlerrr gellıyyoooo gonderr bırını sevvıyyımmmmm
hahaha bu superdı yaaaaa
eee analttın bakallım bır pazarr gunuz nasıl gecctttı bennn temızlıgımı yapttımm hoppp dısarrı cıkttım sonraaa kuafore gıttım saccımı boyattımmmm eve gelddımmm utumuu yaptttımmm yemegıde araya sıkıstırddımmmm ayyyyyy ben bıle anlattırken yorulldummm ne ccok seyy yapmısım yaaaaaa yarrın iş varrrr:26::26::26::26::26::26::26::26::26::26::18::18::18::18:
hos blduuk cannnımmm nassılssınn nassıl gıdıyyoo
heeytttttttttttt bennnn geldımmmmmmmmmmmmmmm
ıyıyım canım cok sukurrrrr bızde cıktık esımle avm ye gıtık annem kendı evıne gecmıs ondan oraya gıtmedık (bana yakın yerde kalıyo normalde abımın cocoukalrına bakıyo da hafta sonu gıdıyo ) gezdık dolastık azcık geldıkkkk
sende masallah ne cok sey yapmısın ne renk yaptın sacını bakım
hoşgeldin bree :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?