KIZLAAAR DEMIN BIR ARKADAS GALIBA GUNDE 3 LITRE SU ICIN DIYORDU AMA SAKINNNNNNNNNN!COK SU ICMEK HIPONATREMI DIYE BIR HASTALIGA YOL ACIYOR.genelde, değindiğin gibi; ''çok su içmek faydalıdır, çok su içmenin zararı yoktur..'' düşüncesine odaklanmışız, içebildiğimiz kadar su içiyoruz.. böbreklere ''böbreklerin belirli bir oranda su atma kapasitesi vardır.. böbreklerin su atma kapasitesinin üzerinde su alındığında, atılamayan su, kanda birikerek, kandaki elektrolitlerin, kan hücrelerinde değişikliklere neden olarak, kan sodyum düzeyinde düşmeye neden olur.. bunu da tıpta 'hiponatremi' olarak tanımlıyoruz.. kan sodyum düzeyindeki düşmeye bağlı gelişen beyin ödemi, bulantı, kusma, halsizlik, bilinç değişiklikleri, koma ve hatta ölüme neden olabilir.." vereceği/verdiği zararı hiç düşünmüyoruz.. GUNDE 1.5-2 LITRE YETER,HATTA BIZ BUNUN BUYK BIR KISMINI YEMEKLERDEN DE ALIYORUZ.SEBZEDEN MEYVEDEN YANI.
Benim tiroidler sorunlu kızlar, kilo vermemi etkiler mi acaba?
türkancım güzel bi konuya değindin ben kendimi acaip tuhaf hissediyorum suya çok abandığımda zaten hiç bi diyetımde 3 litre felan içmedım o ayrıda.
Içemem kim ne derse desin.midemin alabildiği ölçüdeyim bende herkes abartmamalı.yeşil çayıda öyle içiyorum baktım artık kusucam bi çay bardağından fazlasını içemıyorum zaten o kadar kötü oluyoken yarıcanı da pek sanmıyorum olabildiği kadar kasmıyorum yani.
türkancım güzel bi konuya değindin ben kendimi acaip tuhaf hissediyorum suya çok abandığımda zaten hiç bi diyetımde 3 litre felan içmedım o ayrıda.
Içemem kim ne derse desin.midemin alabildiği ölçüdeyim bende herkes abartmamalı.yeşil çayıda öyle içiyorum baktım artık kusucam bi çay bardağından fazlasını içemıyorum zaten o kadar kötü oluyoken yarıcanı da pek sanmıyorum olabildiği kadar kasmıyorum yani.
3 litre su çok bişey değil bence canım. Eskiden gözüme çok gözükürdü de içmek mecburi olunca alıştım.
O senin dediğin 3ten sonra. 3 e kadar yolu var.
tatlım hormonlarla alakalı çok yakın arkadaşlarımdan biride aynı sorunla uğraşıyo tiroidler çok etkili kilo vermede.arkadaşım ilaç felan kullanıyo veremıyo gerçekten uğraşıo kilo vermek için bir uzmanla görüş derim ben.onunda tiroid bezleri çok yavaş çalışıyodu sanırım.ama düzelicektir doktor kontrolünde eminim,moral bozmaya gerek yok diye düşünüyorum.
zaten bunun 1lıtresını gunluk sebze meyveden alıyoruz.hıc gerek yok bence ama tabıkı her ke kedı bılır.
kızlar bugün annemle birlikte kahvaltıya davetliydik
şu an millet içerde kızartmaları,pogaçaları, börekleri uçuruyor
bende 1küp şeker kadar peynir(çok yağlı olduğu için), 4tane zeytin,domates ve bir dilim çavdar ekmeği yeyip kalktım, 2bardakta açık şekersiz çay içtim
masada ki o muhteşem ikramlardan dayanamam yerim diye odayı terkettim şu an
konusmak istemiyorum,ama ozetleye bilirim,beni cook mutlu oldugum bir gunde coook uzdu,kirdi ve aglatdi.
hakıkaten de hem calısıp hem spor yapmak zor,ama sen de eve donuste yuruyus yapabılırsın.ender sarac yap 15 dk,sonra leslıe yap 15 evde.cok zaman da almıyorlar kı.ısten geldıkten sonra yapp.ama sakııın,yemekten hemen sonra spor yapmayın,zııııra sumo gurescılerı vucutlarını o hale yemekten hemen sonra spor yaparak getırıyorlar.1-2 saat beklemek sart.mutlaka,tabıkı yuruyus buna dahıl degıl,aksıne sındırımı kolaylastırır.
boşver cnm ya hiç takma kafana erkekler hep böyle
bizim kadar hassas değiller
tamam cnm benim çooook teşekkür ederim
bu arada öğle yemeğim yarım kase çorca 2-3 kaşık ıspanak yemeği bir kase yoğurt bir dilim kepek ekmeği
bide bişey sorucam ben soda çok seviyorum ara öğünde içsem olur mu
tamam cnm benim çooook teşekkür ederim
bu arada öğle yemeğim yarım kase çorca 2-3 kaşık ıspanak yemeği bir kase yoğurt bir dilim kepek ekmeği
bide bişey sorucam ben soda çok seviyorum ara öğünde içsem olur mu
KAHVALTIM:1 DIMIM CAVDAR EKMEGI,KK KADAR PEYNIR,1 SALATALIK,1 DOMATES,YARIM ELMA.SONRA 2 B.YESIL CAY.
OGLE:1/3 TABAK TAVUK CIYERIYLE PATATES YEMEGI,1 DILIM CAVDAR,1 AVUC BADEM.
AKSAMA:LAHANA SALATASI YAPICAM INSAALLAH(lahana<pancar rendeliyorsun,salatalik,domates,cok ince dogruyorsun,dereotunu ince kiyip ilave ediyorsun,ve de limon sikiyorsun,ha bide zeytinyagi var ama dokmiycem kendiminkine)
vallahi bi bilgim yok o konuda.ama faydali bisiy degil genel olarak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?