Sacmalamayin isterseniz bu sözüm icin kusuruma bakmayin. Yanlis anlamayin bende almanyadan geldim esimi bosayarak. Bu yasimda memur icin sinav hazirligi yapiyorum 2 seneye yakindir. 950.000 tl yetmez ki.. gelmeyin siz orda calisamayacak duruma geldiginiz zaman ac kalmiyorsunuz devlet size bakiyor, burda öyle degil iste..5 yıldır esim ve ben almanyada yaşıyoruz geldiğimizde çok pişmanım çok.Kisa ve net soracağım benim yaşım 47 ,eşim 52 yaşında. Çok fazla birikiminin yok .Yani türkiyeye geldiğimizde çalışmalıyız, sadece 950.000tl birikim var .yeni hayat evimizi kurmaya belki bir iki ay işimiz olmicak .Bu para yetermi
Bayburt muAy yok
peki döndüğünüzde çocuğunuz orda mı kalacak sizinle mi dönecek?İkimizde çalışıyoruz aylık gelirimiz 5.000 euro fazla fazla yetiyor ama mutlu degilim
Keşke bizim yediklerimizi daha doğrusu yiyemediklerimizi yiyemeseydiniz o zaman anlardınız doğduğun yer değil doyduğun yer demişler biz burada doymuyoruz ha ben yine de ben doymayım ama illede döneyim diyorsanız bencede dönün ki gitmek isteyenlere yer açılsın 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 14 bin TL yani sadece yeme içme barınma eğitim gibi hiç bir gider yok sadece karın doyurmak için gereken miktar bu yine de si bilirsiniz.Keşke bir kişide gelin başarabilirsiniz dese.Bakın siz bugün ne yediysen inanın bende onu yedim. Siz belki bugün bir deniz kenarında yürüdünüz bir cafede oturdunuz ben en son 5 ay önce yaptım bunları.Burada sadece karnımız doyuyor tıpkı sizinde doyduğunuz gibi .Beni sanırım bizim gibi gurbette yaşayanlar daha iyi anlar.Herkese orumlarıniz icin çok TSK ederim
Biz bu yaz eşimle tatildeyken bir almancı aile ile tanıştık adam BMW nin fabrikasında çalışıyor 1 aylık maaşıyla Türkiyeye 2 aylığına tatile gelmiş. Bir maaş sadeceÇıldırdınız mı ayol gelmeyin. Ara sıra tatile gelirsiniz, o bile yeter zaten şükür etmenize.
Ben de kesin sizin gibi hissederdim. Almanya bana çok boğucu geliyor. İngiltere, Avusturya (Avrupa'da olan) hani oralar olabilir ama Almanya da yasayamazmisim gibi geliyor. Avusturya da yakın oraya dilleri falan da aynı sayılır. Ama ne bilim almanlardaki o sert hal falan daha boğucu geliyor bana. Bazı yerlerin gri bir havası vardır. Bilmiyorum sadece benim için mi böyle ama mesela İstanbul'da yenibosnadan sonrası bana gri gelir, Küçükçekmece avcılar. Sadece uzaklıktan falan öyle hissetmiyorum bu arada. Beylikdüzü daha uzak ama oranın rengi gri gelmez bana. Almanya da benim için gri bir yer. Ben sanırım donerdim.. veya imkan varsa başka ülke denerdim.Zaten 20 yıl türkiyede yaşadım yeri geldi her zorluğundan gördüm ama inanın burası bir mezar gibi benim için ,yavaş yavaş tükeniyorum eşimde bende çok mutsuzus
Sanıyor ki herkes deniz kenarında cafede keyif cuvarası tüttürüyor her gün. İstanbul'da denizi görmeden yaşayıp giden bir kitle var. Benim kızlar da anamın memleketinde her gün düğün bayram var sanıyor çünkü yazları gidiyoruz.Biz bu yaz eşimle tatildeyken bir almancı aile ile tanıştık adam BMW nin fabrikasında çalışıyor 1 aylık maaşıyla Türkiyeye 2 aylığına tatile gelmiş. Bir maaş sadece
Keşke bir kişide gelin başarabilirsiniz dese.Bakın siz bugün ne yediysen inanın bende onu yedim. Siz belki bugün bir deniz kenarında yürüdünüz bir cafede oturdunuz ben en son 5 ay önce yaptım bunları.Burada sadece karnımız doyuyor tıpkı sizinde doyduğunuz gibi .Beni sanırım bizim gibi gurbette yaşayanlar daha iyi anlar.Herkese orumlarıniz icin çok TSK ederim
Maalesef hele ben çekmeköy deyim allahım diyorum burası nasıl bir yer. Eşime şark çıkmasını dört gözle bekliyoruz. Daha rahat ve stressiz yaşarız diyeSanıyor ki herkes deniz kenarında cafede keyif cuvarası tüttürüyor her gün. İstanbul'da denizi görmeden yaşayıp giden bir kitle var. Benim kızlar da anamın memleketinde her gün düğün bayram var sanıyor çünkü yazları gidiyoruz.
Sanıyor ki herkes deniz kenarında cafede keyif cuvarası tüttürüyor her gün. İstanbul'da denizi görmeden yaşayıp giden bir kitle var. Benim kızlar da anamın memleketinde her gün düğün bayram var sanıyor çünkü yazları gidiyoruz.
Bence birikim ile komşu ülkelerinizi gezin. Kafanızı dağıtmış olursunuz. Almanya’dan sonra Türkiye’de 2. ay yakarsınız devreleri. Sürekli seyahat eden biri olarak söyleyebilirim ki Türkiye’ye dönünce her şeyi 32’ye bölmekten ağlıyorum. 950 ile Türkiye’de anca ev düzersiniz. O da her şeyi tamamlayamazsınız. Üstüne bir de aç kalırsınız. Hiç görmediğiniz ülkeleri görün. Hiç gitmediğiniz şehirleri, kasabaları gezin. İnanın tatil akıl sağlığında her problemi çözüyor5 yıldır esim ve ben almanyada yaşıyoruz geldiğimizde çok pişmanım çok.Kisa ve net soracağım benim yaşım 47 ,eşim 52 yaşında. Çok fazla birikiminin yok .Yani türkiyeye geldiğimizde çalışmalıyız, sadece 950.000tl birikim var .yeni hayat evimizi kurmaya belki bir iki ay işimiz olmicak .Bu para yetermi
YetmezTabiki işimiz olacak yabancı dilim var bir iki yerden teklif aldım 25.000 -30.000 bin maaş ile.Yetermi?
Yozgat??!
Kütahya???
Ölmeden önce görülmemesi gereken yer diye geçiyor ya kendisi
Konya?
Ne kadar çok sevilmeyen şehir varmışBayburt mu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?